Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos Pulseactivated
Medlem sedan: 2010-03-22
Senaste uppdatering: 2010-04-01 13:37:11
 Har 20 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 12 inlägg i forumet
 Pulseactivateds forumprofil
 Galleri (20)  Filmsamling (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen
OrigenAE S14V HTPC Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (7.50) (baserat på 1 st)  Kommentarer      Anmäl detta album
Album från Pulseactivated:
Detta album syfte är att beskriva hur jag resonerat och hur jag gått tillväga vid bygget av en HTPC med fokus på TV (via marksänd Boxer, inklusive inspelning av kodade kanaler), musik (Spotify) och film (BluRay, annat högupplöst+gamla lågupplösta videor).
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Anläggningens setup - principschema
Vägledande för systemet var att apparaterna skulle vara så oberoende av varandra. Man skall alltså kunna se på TV (alla kanaler) via TV:ns egen mottagare samtidigt som mottagaren i HTPC:n kan arbeta för sig själv. Anledningen är att alla familjemedlemmar skall förstå sig på hur anläggningen fungerar. Längtan tillbaks till den enkla analoga världen när en TV var kopplad till en videobandspelare och innehöll varsin mottagare tror jag är uppenbar i designen. För att uppnå det har jag gått den enkla vägen och helt enkelt valt att sätta programkort både i TV:n och i HTPC:n. Jag vet att det finns många kunniga entusiaster som förespråkar MythTV och cardsharing och det fungerar säkert också bra. Fördelen med min lösning är att den är (relativt) enkel att förstå och att få att fungera. Nackdelen är att man givetvis måste bita huvudet av skam och snällt köpa ett tvillingkort från Boxer med samma kanaler man redan köpt en gång.

Här känner jag att jag skulle kunna skriva en helt annan artikel om Boxers och Teracoms digital-TV förräderi mot konsumenterna, men jag sparar det till andra forum...

(2010-03-24 09:59:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Val av chassie (OrigenAE S14V)
Här är några av kraven jag hade på lådan:
* Stilren design och HiFi-formfaktor (ca 435 mm bredd)
* Integrerad display för basinformation samt IR-öga för fjärrkontroll (touch-screen och sånt var aldrig aktuellt)
* Tillräckligt med plats för konventionella hårddiskar och ett mikro-ATX moderkort.
* Plats för TV-kort och CI-hållare.
* Så tyst som möjligt.

Efter en hel del nätforskning föll mitt val på OrigenAE:s låda S14V (min är till skillnad från bilden svart). Tillverkaren verkar hålla en rätt låg profil (märkligt nog med tanke på att både design och mekanisk byggkvalitet är i toppklass). Andra tänkbara alternativ föll rätt snart bort på grund av mitt krav på maxdjup om 400 mm (S14V är 390mm). Har man plats för lite djupare lådor så har jag hört en hel del gott om Zalmans HTPC-case.
Ursprungligen var jag ute efter den ännu mer slimmade S10V (endast 115 mm hög) som skall bestyckas med en slot-in Blue Ray/DVD-läsare, men i en sån slim låda skulle jag inte kunna få plats med TV-kort+CI-hållare vilket var ett av grundkraven. Alltså blev det till att stega upp en storlek.

Under alla faser i bygget har jag haft mycket nytta av "Perfect Home Theater's" bygg-tips som finns att läsa här:
http://perfecthometheater.com/perfecthometheater/Assembling%20HT-PC.htm

(2010-03-23 09:14:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Silver)

OrigenAE chassie-manual
Manualen till chassiet är tryckt på ett förtroendegivande dyrt papper och har tydliga illustrationer. Gör man som det står så klarar man det galant. Alltihop andas kvalitet, med ett litet minus för att instruktionerna för att installera mjukvaran gäller den gamla displayen (VF210 för IRTrans) och inte den nya som heter VF310 till vilken man skall ladda ner iMon (från tillverkaren Soundgraph). Dock finns den korrekta manualen på OrigenAE:s websajt, närmare bestämt här:

http://www.origenae.co.kr/data/iMON_7_45_0109_OrigenAE.zip

Installationen av mjukvaran är hyfsat självförklarande. Installera endast "iMon manager" (drivrutinen till displayen) och inte "iMedian HD" (Soundgraphs egen media-fontend)
Drivrutinen finns att ladda ner här:
http://www.origenae.co.kr/board/bbs/board.php?bo_table=e_pds&wr_id=116
(den söker själv efter uppdateringar på Soundgraphs sajt - ladda ner den senaste och installera; det fanns en del förbättringar i den)

Bomullshandskarna (överst på bilden) skall man använda under installationen för att inte lämna feta fingeravtryck på chassiets aluminiumyta. Tyvärr var handskarna jag fick i standard-koreansk storlek, dvs XS, så de lär inte passa någon med nordiska händer. Dessutom upptäckte jag rätt snart att ytan är rätt mycket tåligare än man tror.

(2010-03-22 16:14:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart)

Medföljande tillbehör OrigenAE S14V
Med i lådan finns:
* En OrigenAE-brandad ganska så MCE-kompatibel fjärrkontroll av Philips-fabrikat
* En mellankabel till moderkortet - den skall kopplas in mellan nätaggregatet och moderkortet och har som syfte i livet att ge spänning till av/på-knappens belysning på fronten. Det sitter en liten vit kontakt (synlig på bilden) som alltså skall kopplas till chassiet. Kopplingsschemat i manualen visar hur det skall anslutas.
* En påse med installationsmaterial

(2010-03-22 16:49:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart)

Fel display! (VF210)
Redan när jag såg manualen fick jag dåliga vibbar om att jag skulle ha fått ett chassie med den gamla displayen (VF210). Mycket riktigt - när man öppnar lådan ser man omedelbart vilken display man har. Kör man Vista MCE så skall den gamla funka, men har man tänkt sig Win 7 så är den nya att föredra. Jag har själv inte gjort några jämförande studier utan utgår från vad forumen säger. Se till att du får den nya VF310-displayen för den funkar bra för mig. Helt felfri verkar dock inte tillverkningen av den vara att döma av hur förbannade folk är över felaktiga displayer på Soundgraphs forum. Tydligen har OrigenAE outsourcat VFD:n till Soundgraph och monterar bara dit den själva. Här kommer uppenbart kunder i kläm mellan tillverkarna som har problem med sina displayer. Min funkar klockrent! Här är en länk till tråden om problemen:
http://www.soundgraph.com/forums/showthread.php?t=2266

(2010-03-22 17:00:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
VF210
Betyder att det är den gamla displayen
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart)

Rätt display (VF310)
Efter lite mejlkonversation med JME (som levererade chassiet) fick jag snabbt en utbytesdisplay av rätt sort direkt från distributören via DHL. Hedervärt kundbemötande!
Demontering av den gamla displayen och montering av den nya gick smärtfritt, mycket tack vare att lådkonstruktionen är genomtänkt och bra. Så här skall det se ut när den rätta är på plats.
OBS! Som synes går det inte att byta displayen med en massa komponenter i datorn. Hårddiskburen måste tas bort för att komma åt.

(2010-03-22 21:42:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart)

Val av TV-kort (Mystique TeRix-T2)
Att hitta en fungerande TV-lösning för Boxer har visat sig ligga nära raketforskning...
Så länge man inte har som krav att det skall gå att se på och spela in kodade kanaler kan man välja kort från i princip vilken tillverkare som helst. Vissa har till och med lösningar (på pappret i alla fall) för användning av programkort (Hauppauge till exempel). Scannar man nätet efter hur nöjda folk är med dessa lösningar så kommer man fram till att de inte fungerar särskilt väl (den intresserade kan gå till Hauppauge:s användarforum och räkna antalet frustrerade kunder som tröttnat på dålig mjukvara...). En lösning som HTPC-communityn hittils valt är FireDTV/FloppyDTV. Företaget bakom produkten gick i konken i höstas och något lika bra alternativ har inte seglat upp (i alla fall har jag inte sett någon rörande enighet om vilken tillverkare som tagit över den fallna manteln).

Mina TV-kortkrav såg ut så här:
* DVB-T med inspelningsfunktion (finns väl knappt några där det inte går)
* Stöd för CAM och programkort för Boxer
* Visning/inspelning/uppspelning av betalkanaler (kodade)
* Antennutgång för vidarebefordran av antennsignal till mottagaren inbyggd i min TV

Rätt snabbt insåg jag att TV-komponenterna skulle bli den kritiska faktorn för min del eftersom antalet alternativ inte var så många. Alltså behövde jag först prova ut TV-kortsfunktionen (utan den skulle min HTPC inte ha lika stort berättigande) för att sedan välja övriga komponenter utifrån TV-kortet. Ett av huvudmålen med HTPCn var att ersätta min gamla PVR från LG utan kompromisser.

Ett lösning som såg lovande ut var Mystique TeRix-T2 + Mystique View CI som båda säljs av Dvbshop.net i Tyskland. Det är en klon av ett gammalt beprövat kort från KNC One och av vad jag kunde utläsa så fanns det stöd för det i MediaPortal. Enda oron var väl att jag inte hittade några belägg på några svenska forum för att det skulle funka. För att göra en proof-of-concept i min befintliga rigg beställde jag TV-kortet och CI-interfacet från Dvbshop. Från beställning till leverans tog det väl två veckor och alltihop gick smärtfritt (betalning i Euro via EU-banköverföring). Drivrutiner och programvara som följde med var inte kompatibla med varken Vista 64 eller Win 7 så man behövde ladda ner nya från Dvbshop:s supportsajt. Länk till denna här:
http://www.dvbshop24.com/index.php?/Downloads/Mystique-PC-cards/

Lite trixigt att få till installationen av drivrutinerna eftersom de kommer helt "råa", alltså ingen installationsprogram som sköter om det. Först får man installera drivarna (som alltså är fel sort) som ligger på skivan, sedan får man gå in i Windows Kontrollpanel -> Enhetshanteraren och uppdatera drivrutinerna därifrån. Funkar, men det är bökigt. När allt är på plats så långt visar sig den medföljande TV-visaren "Mystique TV-player" fungera minst sagt dåligt. Kanalscanning var allt annat är straight forward... Kolla min tråd här nedan på Dvbshop:s forum för en förklaring:
http://www.dvbshop24.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=0&func=view&catid=69&id=7192

Bättre funktion får man i TV-tittarprogrammet DVBViewer (www.dvbviewer.com) som man kan köpa för en rimlig peng (15 Euro). Denna fristående programvara använde jag för att utvärdera hårdvaran för TV och slapp blanda in MediaPortal som är ett helt eget kapitel. DVBViewer är en imponerande mjukvara i det lilla som man med lite god vilja kan klara sig med i och med DVBViewer:s inbyggda media-frontend. Mitt TV-kort klarade den galant att styra. Bra bild, inga hackande sekvenser och ett okej sätt att sköta inspelningar.

(2010-03-23 10:49:11)
Produkter på bilden:  Mystique TV TeRix-T2

Mystique View CI-Interface
Till Mystique TV-korten finns det ett CI-interface som man antingen kan montera i en PCI-plats (för övrigt undrar man ju varför TV-kort för PCI-E slot lyser med sin frånvaro..) eller, som bilden visar, i fronten på chassiet i en ledig 3,5" plats.

Fördelen med det senare är förstås att programkortet är lätt åtkomligt och nackdelen är att man i så fall måste ha ett chassie med en 3.5" öppning i fronten. Det hade inte min OrigenAE S14V; återstod alltså att montera det i en PCI-plats, eller alternativt fästa det på något annat sätt i lådan. CI-interfacet behöver endast en anslutning till TV-kortet och det är med hjälp av den medföljande flatkabeln, en 80-pinnars (!) kabel av någon specialkaraktär (av vad jag kunnat luska fram - någon form av bortglömd SCSI-kabelsort..). Interfacet behöver således inte alls sitta i en PCI-slot för att fungera, utan mest av stabilitetsskäl. Trots att det känns lite slöseri med kortplatser så gick jag på stabilitetslinjen av ljudskäl (stabila saker är mindre benägna att skapa vibrationer).

Mitt test av CI-interfacet och hur det fungerar med Boxers program kort är inte heltäckande, men ändå intressant. Jag hade tillgång till två olika programkort (ett Boxer Mix som är mitt huvudkort samt ett Barnkort med Disney channel och så vidare, ni vet..) och två olika CAM:ar (en av den vanligt förekommande sorten "DILOG" samt en nyare variant som säljs under Boxers eget varumärke och påstås stödja MPEG4 - inte för att jag fattar vad det har med saken att göra..). Slutsatsen är att DILOG-CAM:en fungerade som det skulle med CI-interfacet och programkorten (båda två) medan den nya Boxer-CAM:en inte fungerade alls med CI-interfacet (inget av programkorten). Testen är som sagt inte heltäckande och chansen finns väl att man skulle kunna få Boxer-CAM:en att funka, men jag skulle inte satsa pengar på det..

Så här långt kommen hade jag i alla fall fått bekräftat att Mystique-lösningen funkar med Boxer-kanaler och det med uppspelning samt inspelning av kodade kanaler (utan att behöva ha programkortet i för avkodning vid senare uppspelning, som andra tillverkare löst det - om jag inte kommer ihåg fel så tror jag AnySee bygger på en sån lösning).

Återstod så att kolla hur väl lösningen fungerade med MediaPortal (valet av MediaPortal gjorde jag rätt tidigt för att det såg ut att finnas inbyggt stöd för CAM-menyer etc. Provade som hastigast att köra TV-kortet i Windows Vista MCE, men kunde inte se att det fanns möjlighet att sepå/spela in betalkanaler, annars verkar MCE också rätt trevligt). Jag kommer tillbaks lite senare i hur jag satt upp MediaPortal för att fungera, men efter många timmars konfiguration och besök på forumen kunde jag själv konstatera att Mystique-lösningen uppfattas precis som KNC One av Mediaportal - alltså fullt stöd i MP! Gott!

(2010-03-23 14:02:32)
Produkter på bilden:  KNC One Mystique View CI-Interface

Val av moderkort (ASUS M4A785TD-M EVO)
När det gällde val av moderkort var kriterierna följande:

* Mikro-ATX format (vilket är det största som får plats i OrigenAE S14V-chassiet. ju större desto bättre för då blir det mindre pilligt att jobba med)
* Integrerad grafik med förmåga att hantera avkodning av H.264, MPEG2 etc.)
* HDMI-utgång för anslutning av TV
* 2 PCI-platser (för TV-kort och CI-interface)
* Optisk (eller Koaxial) utgång för S/PDIF till förstärkaren
* Fokus på låg energiförbrukning istället för prestanda

Här finns säkert lika många åsikter om vad som är rätt val som antal moderkortsmodeller. Jag lät Prisjakts filter göra en del av grovjobbet för att filtrera ut kort av rätt storlek med rätt antal anslutningar. Jag läste mig tilll att ATI Radeon HD 4200 GPU skulle vara en kapabel grafikkrets (Nvidia 9300 var ett annat alternativ som HTPC-forumen förespråkade). Jag sneglade också en del på ASUS M4A785G HTPC som skryter med "lossless BlueRay audio", men det kortet hade bara en PCI-plats och var därför inget alternativ. Istället för ett moderkort från ASUS antar jag att det skulle gå lika bra med ett Gigabyte-kort, till exempel GA-MA785GMT-UD2H, men det valde alltså inte jag på grund av goda erfarenheter av ASUS-prylar.

(2010-03-23 15:08:27)
Produkter på bilden:  Asus M4A785TD-M Evo

Val av processor (AMD Athlon II X2 240e 2,8GHz)
Ärligt talat så kändes valet av processor som det minst avgörande. Eftersom processorsockeln på moderkortet var AM3 så blev det av naturliga skäl en AMD-processor ;-)
Tanken var att bygga en så tyst maskin som möjligt och då handlade valet om att hitta en så strömsnål processor som möjligt för att minimera värmeutvecklingen som i sin tur påverkar hastigheten på både processorfläkt och chassie-fläktar. Jag har läst nånstans att processorns termiska effekt (TDP) har en releation till värmeutvecklingen och valde därför en processor med så lågt TDP-tal som möjligt. I mitt fall 45w. Har ingen aning om vilken påverkan det egentligen har och jag har definitivt inte gjort några jämförande studier, men jag är övertygad om att kompisarna på SweClockers vet besked i frågan för den som är patologiskt intresserad av att finna ett definitivt svar..
http://www.sweclockers.com

Själv använder jag mig av originalkylare och fläkt som kom med processorn som i mitt tycke är knäpptyst. Jag har givetvis haft en tanke på att byta den mot till exempel en Scythe Shuriken (http://www.inet.se/artikel/5321297/scythe-shuriken-rev-b) men kan inte se någon anledning så länge originalet är tyst nog.

(2010-03-22 21:47:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Val av internminne (Corsair XMS3 DDR3 1333MHz, 2x2GB)
Viktigast för internminnen var att de inte skulle vara för höga, alltså minnen utan höga kylare. Det tipset snappade jag upp från andra byggsidor (Perfecthometheater t.ex) och orsaken till rådet är att det finns mycket lite utrymme mellan överkant på minnena och Blueray-läsaren som sitter delvis ovanför minnesbankarna. Ett problem är att Blueray-läsaren måste monteras först i chassiet för att få till passningen. Därefter måsta alltså moderkorten (med minnesmodulerna redan isatta!!) tråcklas in på plats och passas in mot lådans moderkortsdistanser. En inte helt lätt montering, men det går om man planerar väl och tar det försiktigt. Att eftermontera mer minne är ingen lek så sätt därför i vad du behöver redan från start. I mitt fall satte jag i 2x2GB vilket kanske är overkill för en HTPC, men "better safe than sorry".

(2010-03-22 21:54:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Val av nätaggregat (Corsair 450VX)
Från början hade jag beställt ett helt passivt kylt nätaggregat från Silverstone (Nightjar) men efter att ha väntat två veckor på leveransbesked från Webhallen (fanns inte i lager hos distributören) tröttnade jag och köpte istället ett betydligt billigare fläktkylt aggregat, vilket jag absolut inte ångrat. Fläkten i aggregatet är inte mer högljudd en en viskning! Fantastisk skillnad mot andra nätaggregat jag testat.
Köptipset fick jag från Silent PC review som har en topplista över rekommenderade nätaggregat:
http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs
Jag fokuserade på låg effekt+låg ljudnivå

Det gick endast att montera nätaggregatet med fläkten vänd uppåt i S14V-chassiet. Tyvärr hamnar inte kabelstammen där man vill, men det funkar ändå. Aggregatet är inte modulärt så överskottskablar får man stå ut med. Är man petig med kabeldragning kan man få hjälp av SPCR:s guide (se länk ovan) att hitta ett tyst modulärt nätaggregat istället.

(2010-03-22 21:52:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Corsair VX450 450W

Val av hårddisk (Samsung SpinPoint 2x1TB)
Skall man vara kritisk så är det här den del av lösningen som jag är minst nöjd med. Anledningen är att ljudet från hårddiskarna fortplantar sig trots gummibussningarna som de fästs med i hårddiskburen (se oskarp bild). I ett tyst rum med datorn på ett resonant underlag hörs knattret vid läsning väl. I verkligheten är det inte ett problem om man har en någorlunda solid träskiva som underlag och med film eller musik som dränker ljudet. Mest tydligt hör man det vid uppstart.

Helt idealt vore förstås att ha en SSD för OS och program och en NAS för lagring som kan stå någon annanstans och knattra. Kanske någon gång i framtiden..

(2010-03-22 22:04:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 32MB 1TB

Chassiefläktar OrigenAE S14V
Två stycken 60mm-fläktar sköter utblåset av varm luft. De sitter monterade baktill och är mycket tysta trots storleken och det har naturligtvis att göra med att de går på låga varvtal. Tydligen gör de ändå ett gott jobb, för jag har inte upplevt att några av de övriga fläktarna (processor, nätaggregat) har varvat upp för att eventuellt kompensera.

Tro inte på allt ni läser om att det enbart är stora fläktar som går att få tysta...

(2010-03-22 21:51:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

TV-kort och CI-kort på plats
TV- och CI-kort monterade i lådan. Man kan se CI-kortets hållare för CAM (för tillfället tom) och hur korten är förbundna med varandra via en flatkabel (grå). Nu finns det inte så värst mycket ytterligare plats kvar för instickskort: en PCIe x16 (inte aktuellt att sätta i ett grafikkort - den integrerade GPU klarar jobbet mer än väl), samt en PCIe x1. Den skulle man kanske fylla med ett dedikerat ljudkort om man skulle få för sig att uppgradera receivern.

(2010-03-22 22:01:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

TV-kort och CI-kort, yttre anslutningar
För mig var det viktigt att TV-kortet även hade en antennutgång (för vidarebefordran av antennsignal till TV:n). Visst hade man istället kunnat använda en simpel antennsplitter, men jag inbillar mig att man tappar mer i signalstyrka med en splitter än med en antenn-loop-through. Återigen har jag inga belägg för att det faktiskt ligger till på det sättet, men det blev i alla fall en lite mer "clean" installation.
I det långsmala rektangulära hålet skall man sätta in CAM:en. Den blir ju inte så lättåkomlig när den sitter på baksidan av datorn, men å andra sidan: Hur ofta tar man ut den?

(2010-03-22 22:07:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Blueray-spelare och kabelsamling
Som synes så sitter Blueray-spelaren monterad i en egen bur. Följ anvisningarna i chassiemanualen för hur och i vilken ordning man skall montera spelaren.
Till vänster om den finns det gott om plats att knöla ner överskottskablar - eller låta luften cirkulera för den som har ett modulärt nätaggregat :-)

(2010-03-22 22:05:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart),  Samsung SH-B083L

Origen AE S14V med öppen frontlucka
För att montera en optisk enhet i chassiet måste man för lirka bort spelarens frontbleck på släden. Det finns en rätt bra beskrivning om hur man gör det på en LG-spelare (principen är densamma oavsett spelare) här:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1052186&page=3

När väl spelaren sitter monterad ersätter man original-frontblecket med ett annat bleck (följer med chassiet) i samma material som lådan. Lustigt nog monteras den med hjälp av dubbelhäftande tejp och pappdistanser (allt sånt följer med) vilket känns lite B, men slutresultatet är faktiskt riktigt bra! (min oskarpa bild gör inte resultatet rättvisa, tyvärr).

Bakom frontluckan hittar man, förutom de sedvanliga anslutningarna, även en multi-memorycard-läsare. Jag har inte lyckats läsa mig till vilka korttyper den kan läsa, men jag vet i alla fall att den tar SD-kort (standardstorlek).

(2010-03-22 22:09:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart),  Samsung SH-B083L

HTPC-bygget ovanifrån
Även om lådan är liten till formatet så känns ändå inte installationen svår. Det tog en kväll att få ihop den samt lite planering innan av installationsordningen. Det finns en hel del plats kvar i lådan för en annan processorkylare, men kolla först de fria måtten för att se om det får plats, länk här nedanför:
http://perfecthometheater.com/perfecthometheater/what_is_the_maximum_size_of_vide.htm

(2010-03-22 21:49:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

På plats i bänken
Nu sitter den på plats med den gamla receiver-trotjänaren från Yamaha. Inte helt överraskande så visade sig sig den färdiga HTPC:n bli djupare än vad man tänkt sig (kontakter på baksidan tar plats..) så det blir nog i alla fall att öppna upp baksidan på bänken. Det för ju i så fall det goda med sig att ventilationen blir bättre, även om det redan fungerar tillräckligt bra.

(2010-03-22 22:13:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  OrigenAE S14V (Svart)


 
Viktat medelbetyg:  (7.50) (baserat på 1 st)  Visa lista
Mikebikey    2010-04-28 08:13:19
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Pulseactivated   2010-03-25 09:27:20 Anmäl
Limmet, först av allt tack för beröm. Vad gäller utbytet av displayen hade jag redan innan jag beställde chassiet frågat JME om det var den nya displayen som satt i. På det svarade de "ja". När jag sedan i alla fall fick den gamla sorten var det ju lätt för mig att hävda ett kostnadsfritt byte. Det framgår inte vem du köpte ditt chassie av, men det är väl värt ett försök att få det utbytt, om inte annat för att det verkar funka dåligt.
Unregistered7cd0cb59   2010-03-25 08:08:40 Anmäl
Pulseactivated, jag vill bara ge dig lite beröm för en mycket bra guide! Jag har själv ett chassi av samma tillverkare men har stora besvär att få lcd att fungaera (210) menar du att du lyckade byta ut denna gratis? Även jag har köppt mitt chassi under 2010?
Pulseactivated   2010-03-24 15:43:53 Anmäl
Klart att du får. Hmmm...få se nu..tror att det hamnade runt 9000:- ej inräknat licensen för OS:et. Men än finns det saker kvar att köpa ;-)
grayhat   2010-03-24 14:55:24 Anmäl
vad kostade kalaset ifall man får fråga ?
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.