Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos deBlanche
Medlem sedan: 2011-04-10
Senaste uppdatering: 2011-09-12 00:33:48
 Har 21 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 14 inlägg i forumet
 deBlanches forumprofil
 Galleri (21)  Filmsamling (0)  Gästbok (avaktiverad)  Mina omdömen
Lägenhetsrenovering 2011 Övriga byggbilder
Viktat medelbetyg:  (7.50) (baserat på 1 st)  Kommentarer      Anmäl detta album
Album från deBlanche:
(Beskrivning saknas)
Produkter i albumet:
Van den Hul The CS-122 Hybrid 2x2,96mm (Högtalarkablar )
Cambridge Audio DacMagic (DAC & hörlursförstärkare )
NAD C 326BEE (Stereoförstärkare )
B&W CM5 (Surroundhögtalare )
Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Fick aldrig någon ordning på presentations skriften.. blev bara gojja av allt så här kommer en bild istället.
Hoppas det är mer lättläsligt! (2011-09-12 00:33:08)
Produkter på bilden:

Matrummet som jag valt att kalla det. OBS: alla bilder tagna med äpple4, ha överseende.
Såhär "vackert" var det när jag först klev in i lägenheten. Ser rent ut sagt förjävligt ut kan man ju säga. Golvet har varit täckt av en heltäckningsmatta i 70 år, så det har aldrig fått se dagsljus eller andas för att dra åt sig fukt. Så det var tort något så fruktansvärt.

Men det bästa med detta är att det är original alltihop, 1lager färg på snickerier, aldrig slipat golv, 1 lager tapet med mera. (2011-08-10 20:24:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Golvet!
Är riktigt nöjd med hur resultatet blev. Hyrde maskin över en helg och gjorde jobbet på lite drygt en arbetsdag. Var en del slipande för att få allting jämt och fint, sen blev det betydligt fler lager bets än vad jag hade räknat med, enbart för att trät sög åt sig som en tvättsvamp, sedan 3 lager matt lack ovanpå. Är riktigt nöjd med resultatet! Men mer än såhär får ni inte se för tillfället! Har mjölkpapp så både jag och elektrikern slipper klaffsa in och oroa oss över att skada golvet. (2011-08-10 20:28:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tegel, hmm. eller ska det putsas igen ännu en gång tro?.. återstår att se
När jag rev bort fönsterfodren på båda fönstrerna så möttes jag utav handsmidda spikar på ca:1dm. Dom sträckte sig rakt igenom listen, samt resterande del i 2cm puts och resten gick rätt in i teglet.. Insåg ganska snabbt att det skulle lossna kakor av puts kring fönstervalven. Men men, det är sånt som händer! motgångar är till för att brytas ner.

Men nu går tankarna på att kanske behålla tegelfasaden framme "ta fram allt snyggt". Och såklart ska snickerierna få hjälp att ta av samt dit med nya kläder. Kan bli snyggt. Annars är det bara att putsa igen alltihop. (2011-08-10 21:08:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bättre vy
Här ser ni lite bättre om det jag pratar om. Lagret puts är endast 2cm tjockt så det släpper oerhört lätt då det blivit väldigt poröst med åren. (2011-08-10 21:17:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

gammal el är inte alltid så kul att pyssla med... tur det finns hjälp!
Elektrikern har arbetat i en dag än så länge med min lägenhet. Han har börjat med att dra om all el till nuvarande uttag och börjat märka på vart det ska fräsas ur ifrån 60 ÖG till 20 ÖG som är våran standard.

fodret runt fönstret sitter kvar pga att det satt både telejack samt någon mystisk pryl längst upp, inte tagit bort det ännu. Men det kommer! (2011-08-10 21:11:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Hm? Tror det åker i soporna med ganska kort varsel.
Här har vi då den dåvarande proppcentralen, lagom ren och inte alls några år på nacken..

Men det ska det snart bli ändring på! (2011-08-10 21:14:24) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

gammalt möter nytt
Den nya elmätaren sitter bara tillfälligt. ska bli lite mer ordning och reda där med bland annat automatsäkringar och lite annat gott.

Visst är färgen på väggen snygg förresten?........ HÄR SKA MÅLAS!
(2011-08-10 21:15:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Så gjorde man tydligen förr
Tapeten satt nog bara fast i kanterna skulle jag tro, la lite tryck emot mittendelen nedanför penseln när tapeten satt på plats. Då sviktade hela tapetvåden och fladdrade. Skar ett snitt med kniven och swosh! så var allt borta och en panel bestående av råplan tittade fram. Har inte bestämmt hur jag gör ännu. ifall jag ska brädklä hela väggen, gipsa ordning eller dylikt. återstår att se!

Gött med 2.70 i takhöjd! (2011-08-10 21:44:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

ja det ska göras rent..
Ni tittar nu på den blivande elektronikdelen. Rakt fram är det tänkt att tv, förstärkare, dac, högtalare samt annat smått och gått ska få plats. Återstår att se hur jag placerar ut allting. Har fönsterpartiet bakom mig.

Även här ska det fräsas fram EL. Det ni ser vid dörröppningen är en nyinstallerad dimmer. Sen ska det fräsas i nederkant och sättas ett uttag mitt på den blivande tv väggen för läggåtkomlig ström samt smidighet. (2011-08-10 21:49:41) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

nuvarande setup
Här är det som jag spelar med för tillfället. Det som kommer att anlända med tiden är en Bas, eller 2, har inte riktigt bestämmt hur jag ska göra ännu. Återstår att se, ska ta hem och testa för att uppfatta ljudbilden när allt är inne i lägenheten. (2011-08-10 22:01:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Det tar sig
Var förbi lägenheten en sväng idag efter jobbet. Elektrikern arbetar på flitigt med det han ska göra enligt överenskommelsen. Nu är dom 3 uttag i vardagsrummet nerfrästa och infällda 20 ÖG istället för 60 ÖG som det var original. (2011-08-11 21:14:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

nu börjar det snart bli dags för ytskikt!
Nu har han fräst ner allt han skulle och i helgen börjar mitt arbete med att fylla igen hålen samt att börja slipa ner/tvätta gamla tapeten för att sen dra igång med spacklandet. Blir en del arbete, men det är kul! Sen blir det färg färg och åter igen färg! från väggar till tak.

Bad att få ett centrerat på tv-väggen för lättare åtkomst till ett eluttag och slippa dagens skarvsladdar ifrån halva lägenheten. Swich så var det fixat! (2011-08-11 21:15:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första fönstret, one more to go!
Då var det första fönstret klart, all puts bortknackad, nu är det bara finliret som återstår. Använde mig utav vinkelslip för att få till ett fint hörn, samt huggmejsel och hammare. Kommer gå på med stålborste eller dylikt för att få lite mer liv i stenarna och sedan impregnera i slutskedet.

Radion: Nej, inge hifi här inte. Classe sålde ut den för 49kr, lätt värt att ha under en renovering som omfattar en fruktansvärd mängd damm, smuts och skit som ni kan tyda på rutan. och nu har jag STÄDAT i 40min också... Så får se hur länge den lever... (2011-08-13 23:13:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

19/8-2011 Dammigt blir det..
Dags att knacka bort putsen i fönstervalv nr.2, Var tydligen först putsat för utjämning och sen för tjocklekens skull, så var ett jäkla bökande med det där. Dammigt blev det i alla fall.. (2011-08-19 23:09:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

19/8-2011 Som synes.
Bilden får tala för sig själv. (2011-08-19 23:11:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

19/8-2011 Renoveringen kommer längre och längre.
Här har ni dom 2 fönstren jag handknackat fram, ett jävla "piiiip" rättare sagt.. Men efter lite mer slipning, borstande och slutligen lite tegellack så ska det nog bli alldeles utmärkt är tanken.

Som ni ser så är mittväggen gjord utav rejält virke 110x45mm, Så fick slita loss en bit av det spontade virket för att ta mått. Blir till att modefiera lite, tanken var att behålla träväggen då trät är i fint skick. Men det tänkte inte dom på när dom snickrade, utan att det skulle täckas... Så får ta och kapa av 45x95 reglarna som sticker upp förbi dörrkarmen för att ersätta med nya brädor, så ska se ifall brädgårn kan ge mig något liknande, eller så får man köra "dubbelt" med 2st 110x22mm, det visar sig! (2011-08-19 23:12:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

19/8-2011 jo jag vet, lite tidigt i renoveringsfasen men..
det har en förklaring!, elektrikern ska slutföra sitt arbete nu under nästa veckas gång, då ska han koppla in bänkbelysning, sätta upp 2 utanpåliggande uttag till och dra elen till tändningen för spisen, därför står den där och tar massor av plats. Snygg som få är den!, äntligen en riktig spis.

Som ni ser är det en väldigt vacker nivåskillnad mellan bänk och spis.. 11cm nämligen, vilket kommer åtgärdas senare då bänkskåpet ska skeppas iväg och bli ersatt utav ett annat, men då måste jag först få hit en rörmockare som ordnar 2 stycken avstängningskranar till varm respektive kallvatten. Känner inte för att starta en vattenläcka redan... Därför får det se ut såhär tills vidare. (2011-08-19 23:18:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

snart så.
Ledsen för lite seg uppdatering!, men nu börjar allting ta ny fart igen. Målat väggar, tak, samt lackat fönstervalvet. Nu återstår målning utav fönster, målning kring elementet, och montering av utanpåliggande dosor i vardagsrummet. (2011-09-12 00:13:21) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Saker börjar hitta sin plats undan för undan.
Nu har jag efter många om och men packat upp soffan. En bäddsoffa med krokodildivan "alltså öppningsbar med förvaring under". Fick bli en kreativ lösning på mina 31kvm. här är slutresultatet av golv, vägg, tak, fönster. mer kommer! leveranstider hit och dit, sicket skit... (2011-09-12 00:15:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fondtapet i hall
Hittat en riktigt go tapet att ha på kortväggen rakt fram när man kommer in i lägenheten. Har nämligen en hall på 3x1.2m, så den ska få en plats rätt fram. kommer bli riktigt bra tror jag!

Mått: 1200x2700mm
Pris ~ 1000kr (2011-09-12 00:18:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (7.50) (baserat på 1 st)  Visa lista
e-lite    2011-09-12 06:14:32
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
t3nggren   2011-09-12 18:43:43 Anmäl
Tror tapeten kommer bli asnajs!(bild) Gillar att du tog bort putsen i fönsternisharna:) Ska du inte ha någon annan fönsterbräda också?(bild)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.