Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Canal Digital boxen (HDTV box med hårddisk)

12255 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 07 oktober 2007 - 20:49

Unregistered5eeb5689
  • Unregistered5eeb5689
  • Användare

  • 229 inlägg
  • 0
Eftersom det har blivit så mycket snack om Canal Digital i övrigt i den andra tråden så startar jag en ny tråd som vi endast snacka om boxen i. Jag har samlat ihop frågor och svar som jag har hittat i den andra tråden.

Hoppas att de som har fått boxen och har problem eller vill dela med sig av sina erfarenheter av boxen, vill skriva i denna tråd.... :ph34r:


Boxen är tillverkad av Sagem.

Specifikationer:

Bildutgångar:
HDMI 1.2
Component
Scart

Ljudutgångar
S/pdif (qoax)
vanlig stereoutgång

Övrigt:
2 sat antenningågar
1 terrest antenningång
1 kortfack (för conax)

Inspelningstid 112h SD eller 50-60h HD.


Har boxen EPG?
Svar: Ja boxen har EPG.

Kan man spela in från EPG?
Svar: Ja man kan spela in från EPG.

Kan man spela in via timer-funktion?
Svar: Ja man kan spela in via en timer-funktion.

Är det möjligt att spela in två olika program och samtidigt titta på en annan kanal?
Svar: Ja eftersom det även finns en marksänd mottagare( Just nu avaktiverad, se (*)) inbyggd i boxen kan du spela in på en satellitkanal och en marksändkanal samtidigt som du tittar på en tredje kanal på satellit. Förutsättningen är att du har två kablar inkopplade från parabolen samt en kabel inkopplad från din vanliga tv-antenn.

* Boxen kan inte just nu ta in marksänd digital-tv eftersom denna funktion är avaktiverad. Det ska förhoppningsviss bli fixat detta år. Det är endast de fria marksända digitala kanalerna som boxen kan ta emot.

Spelar boxen jämt in det som man ser på?
Boxen buffrar per automatik den kanal du tittar på i en timme.
Det innebär att du själv kan t.ex. i en fotbolls match spola tillbaka o kolla om du missade målet eller dyl.

Kan jag "pausa" i en film och sedan börja titta samtidigt som den fortsätter spela in?
Svar: Ja man kan "pausa" i en film och sedan titta samtidigt som den fortsätter spela in.

Spelar boxen in i HD-Kvalitet?
Svar: Ja boxen spelar in i HD-Kvalite från HD-kanalerna.

Hur många timmar kan jag spela in på boxen?
Svar: I SD så kan man spela in 112timmar och i HD ca 50-60timmar.

Finns det möjlighet att flytta över det jag har spelat in på hårddisken till min dator?
Svar: Nej inte i dagsläget.

Har boxen någon CA-slot?
Svar: Nej boxen har ingen CA-slot

Vilken signaltyp (komposit, S-video eller RGB) får man ut när man ska överföra inspelat material till sin DVD-inspelare?
Svar: Boxen skickar ut RGB på scart.

Kan man ta in andra kanaler från andra satelliter än Thor?
Svar: Nej man kan inte ta in andra kanaler än dem från Thor.

Måste man dra 2st separata kablar från LNB (mikrovågshuvud)?
Svar: Om boxen ska användas som det är tänkt måste man dra 2st kablar från LNB. Man kan dock använda boxen med bara en kabel men då kan man inte spela in på en kanal samtidigt som man ser på en annan.

Kan man blanda både kanaler från satellit och marksända i favoritkanalerna?
Svar: Ja man kan blanda både kanaler från satellit och marksända i favoritkanalerna.

Kan boxen skicka ut 576i via HDMI?
Svar: Nej via HDMI skickar boxen ut 720P och 1080i.

Låter boxen mycket med tanke på hårddisken?
Svar: Boxen ska inte låta mycket eftersom det sitter en 2,5" Laptopdisk utan fläkt i boxen. (Stämmer inte)
//Det sitter en fläkt i boxen och de flesta användare klagar på att boxen låter alldeles för mycket. Ljudnivån skilljer sig dessutom mellan olika boxar, så de kan löna sig att skicka tillbaka sin box och få en ny som förhoppningsvis är lite tystare.

Om man tittar på den ena satellittunern och inte använder den andra till inspelning, kan man titta på den med en annan TV? D.v.s. titta på två program från samma box samtidigt?
Svar: Nej du kan inte se på 2 olika program på 2 olika tv då den enbart har 1 TV ut.

Kan man byta ut hårddisken till en större?
Svar: Nej inte om du vill behålla garantin.

Går USB-utttaget eller Ethernet-uttaget att använda till något?
Svar: Nej båda uttagen är avaktiverade.

Kan jag ta med mig mitt kort och använda det i en liknande box som t.ex. min kompis har?
Svar: Ja efter att programkortet har används en gång i boxen så går det att använda programkortet i andra boxar.

Hur uppdateras mjukvara till boxen?
Svar: Vid ny mjukvara uppdateras boxen via satelliten och din parabolantenn.



Är det inte något som stämmer i det som jag har skrivit så säg till så ändrar jag det...


Tog några frågor och svar från Canal Digitals hemsida....


Uppdaterar med en bugglista som que här på minhembio skrivit (Taget från inlägg 144)

Nedan listas de brister som var rapporterde vid leverans och som jag har hittat under de första dagars användning, har uppdaterat listan med de kommentarer jag fick idag 2007-10-16, efter att ha pratat med tekniska supporten på CD.

Vid leverans av boxen angavs:

- marknätsmottageren fungerar inte (uppdatering lovad slutet 2007)

- 5.1 ljud i HDMI kabeln fungerar inte (uppdatering lovad slutet 2007)


Jag har upptäckt följande:

- med boxen ställd för HEMBIO (digitalljud) så blir det inget ljud till TV via HDMI (om det inte är en mono sändning). Svar: Hänger lite ihop med problemet ovan de ska försöka fixa det till fixen i år. Enligt CD så kan det också vara problem att skicka olika ljudformat genom HDMI kablen pga av vad olika TV stödjer för format. Tex om man lägger ut digitalljud och inte TV stödjer detta så blir det inget ljud alls. CD håller på att ser över möjligheterna med olika ljudformat via HDMI

- hög temperatur på hårddisk/låda, om man sätter in den i en hylla så är risken stor att den stängs av (HDD når en temp av 70C), min stängdes av 4x innan jag kom på detta. I fri luft så blir hårddisken 63-65C, inga hängningar än. Kan bli problem sommartid, när man inte har 21C i rummet. Enligt andra användare och CD ska temperturen ligga på 40-45, inte 65C. Jag ska få boxen utbytt. Troligen inget generellt problem, utan enbart på min box.

- SCART utgångarna skickar ut krypterat material, endast de "vanliga kanalerna" typ TV1, TV2, TV4, TV5 går att spela in på annan enhet tex DVD recorder, filmkanlerna mm är spärrade. Enligt manual (sid 61) ska det gå att föra ut inspelningar via SCART, vilket inte går med alla. Detta ska enligt CD fixas under året med mjukvarauppdatering, det ska inte vara dessa spärrar, detta har Sagem lagt in "själva"

- det blir inte alltid rätt text angiven för inspelningen i inspelningslistan på HDD'n (nästa program som kommer anges ibland). Detta beror nog på att jag har lagt in + 5minuter inspelning och texten anges då troligen när inspelningen är klar och inte när den startar. Den text som markeras i EPG,n borde läggas ut och inte det som gäller när inspelningen är slut? CD ska titta på detta.

- med min gamla box så fick jag nog dubbelt så många kanaler (också de som inte är CD kanaler) dessa kom inte med på den nya boxen. (Kortet är inte parat till HD boxen.) Kommer dessa med om man gör en manuell sökning? Svar: det går inte att göra en manuell sökning, utan det hämtas en uppsättning kanaler från transpondern. Det tittas dock på från CD, om man ska göra det möjligt att också söka fria kanaler, kommer nog dock att dröja en sådan fix, om den nu blir av. Det går faktiskt att ta de fria kanlerna utan kort, så med en extra kabel till den gamla boxen, så får man in de fria kanalerna.

- går inte att stänga av HDD'n, den låter något (och blir varm). CD tittar på detta också (det finns både för och nackdelar att ha HDD'n igång) det kan ställa till en del i mjukvaran om man ändrar (svårare fix), troligen ingen fix i närtid.

- det är en bugg i visningen av signalkvalitet av HD sändningar, så det visar rött även om styrkan är OK. Det är konfirmerat från CD, troligen ingen åtgärd, utan en notering i manualen.

- har sett några svagheter med EPG'n om man går in i EPG så börjar bildvisningen med kanal Discovery travel & living (från denna transponder kommer EPG'n). Bläddrar men runt i EPG och trycker OK så väljs den kanal för bildvisning inom EPG'n. Gör man detta (OK) så avbryts nerdata till EPG'n för de kanaler som man inte har stannat till vid tidigare. För att hämta mer EPG data måste man gå tillbaka och välja Disc Trav&Liv igen, och sedan fortsätta. Har man inte med T&L i sin favoritlista så kommer boxen sjäv att byta till en lista som har T&L. Det går inte att ta med sig ett val (OK) när man lämnar EPG, man får inte med sig den valda kanalen till TV, utan man går till den kanal ifrån man gick in till EPG'n ifrån! CD ska åtgärda detta, vet inte när

- om man går in och ska redigera en inspelning, klippa en film i två delar, så blir det två delar som det ska bli, som man hittar i inspelningsmappen, men del 2 är helt svart. Klipp i början och i mitten ser ut att fungera, men inte att göra en splitt i två delar. CD ska titta på detta

- om man kör via HDMI kabeln, så får man inte igång boxen om den utför en programmerad inspelning i "avstängt läge". Den boot som sker när man startar från stand-by startar inte när man är i REC läge! Däremot så fungerar komponent och SCART men inte HDMI! CD ska titta på detta.

- om det startar en schemalagd inspelning samtidigt som man tittar på en inspelning (eller en kanal live) så avbryts det man tittar på, det går dock att att gå tillbaka och starta om den inspelningen man såg på (eller den kanal man tittade på) . Det går allså att titta och spela in samtidigt på HDD, men det blir detta avbrott i tittandet


Nedan några observationer men kanske inte någon bug

- EPG har bara 2-10 timmar framförhållning, vilket är kort om man vill programmera inspelningar. Det lär komma en förbättring (inte helt klart hur bra och när)


En fråga om bildstorlek, man kan ändra med "on demand" knappen på fjärrkontrollen för att få 4:3 eller hel skärm, detta fungerar på SD kanalerna, men på HD kanalerna händer det inget i de olika lägen, är detta normalt? Dvs att i HD kanalerna kan man inte tvinga en 4:3 att bli hel skärm

Bifogad fil(er)


Redigerat av Unregistered5eeb5689, 06 november 2007 - 15:03.


#2

Postad 07 oktober 2007 - 21:03

hassesolo
  • hassesolo
  • Über-Guru

  • 10 389 inlägg
  • 0
Bra initiativ. Extremt mycket OT i den andra tråden.
Jag hoppas att min kommer nästa vecka!
Är det svårt att byta huvud på parabolen tro? :ph34r:

#3

Postad 07 oktober 2007 - 21:34

Unregistered124686ac
  • Unregistered124686ac
  • Über-Guru

  • 11 229 inlägg
  • 0
Bra att ha:
röd + 353 + texttv + 2 för formatering och
röd + 353 + texttv + 1 för fabriksreset det ska gå snabbt för att det ska fungera

BUGGLISTA 0.5.6
https://www.minhembi...---------------

BUGGLISTA 4.20.15 (senaste programvaran)
https://www.minhembi...howtopic=270528

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BUGGLISTA 4.20.14
https://www.minhembi...howtopic=269531

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Listan nedan gäller den gamla version V2.3.x släpptes 2010-06-07

Det grövsta för normal användning i fetstil


En blandning av buggar och information):

I TV läge:

- i info rutan i underkant visas som default "spela in", vilken byts till "single rec" när en schemalagd inspelning startar, men sätter man igång en inspelning manuellt så verkar detta inte visas i info rutan (men man ser dock inspelning pågår i övre vänstra hörnet).

- 5.1 symbolen i info strängen verkar aldrig bli aktiverad

- HD markeringen i info fältet verkar visa den kanal som visas på TV och inte den kanal som man bläddrar till med knapparna runt OK knappen.

- vid snabbspolning så kan det ibland ta upp till 5 sek innan ljudet kommer. Om möjligt skulle man önska sig en förbättring med snabbare ljud till synk. Skulle ljudet inte komma eller är ur synk så får man använda paus/play tricket, dock har jag sett vid några tillfällen att inte ens detta hjälper, utan man fått gjort kortare snabbspolningar för att få med ljudet.

Boxen hängde sig under snabbspolning, fick starta om. Nästa gång jag tittade det igen visar den bara en sönder hackad snabbspolad version av programmet!! en anmälning om detta

- Kommer ibland ett mosaikmönster på delar av bilden i någon sekund, detta har vi inte sett tidigare och parabolen är justerad till max, oftast i HD kanaler. Kan det ha med ny implementering av AC3 ljud via HDMI som påverkar bilden?

Interface:
- verkar fortfarande vara några TV/Box/Receivers med kompabiltetsproblem över HDMI interfacet, vid ett tillfälle låste sig TV'n, ibland har man inte fått ut ljud etc. Det verkar ha blivit bättre än tidigare, man kanske inte ännu helt perfekt.

- efter uppdatering problem med Pionner TV via HDMI interfacet, att vid avstängning av TV och sedan sätter på den igen samtidigt som boxen varit på under tiden, så går boxen in i bildmenyn. En annan användare har rapporterat att den då också har bytt ut YCbCr till RGB, en gång ändrade den valet HD-utsignal från Ja till Nej. Det händer inte varje gång, utan bara ibland och aldrig någon gång innan den senaste uppgraderingen. Ingen av min elektronikutrustning i mitt TV-rum har bytts ut under det senaste året och min TV LG 42PC1 har jah haft i tre år nu utan att min box som jag fick i december 2007 har reagerat på detta sätt.

-får inte 16/9 via komposit. Det fungerade innan uppdateringen. Det jag kollar på är serier som sänder i 4/3 på kvällarna, har inte kollat med program som sänds i 16/9 men de borde fungera då reklamen visas i 16/9. Hjälper inte att trycka på on demand knappen eller byte inställning på teven

- probelm med korrekt aspect ratio, dvs 4:3 vid 4:3 och 16:9 vid 16:9 i HDMI. Ibland hänger sig aspect ratio i någon slags stretchläge som blir fel BÅDE vid 16:9-sändningar och 4:3-sändingar. Jag upplever att även upplösningen försämras i samband med detta. Jag har läst i tråden att åtminstone ett par andra användare har drabbats av detta. Jag skall testa den där on demand-knappen (som jag aldrig använt tidigare) nästa gång.


I Menyn:
- i menyn Recorder så är det svårt att läsa ut skillnaden av Varje dag (må..) och Varje dag (m..) kanske bättre med annat ordval

- för flera användare så verkar det som att defaultupplösningen dvs att ut = in, dvs att 720p blir 720p även om det visas 1080i i menyn. Denna defaultupplösning släpper efter en tid och boxen istället låser på 1080i. Fabriksreset måste till för att få tillbaka "flytande" upplösning (tills den återgår igen efter ett tag). En förklaring till varför auto-upplösningen ut, låser sig på 1080i utan att man ändrat under bildinställningar efter en
fabriksåterställning. Har provat 2ggr att starta boxen före tv:n o då låser boxen på 1080i. Om Tv:n är
igång när boxen startas får jag alltid 720p ut på SVT HD. Har provat kanske 10 ggr.

- I favoritlistan försvinner kanaler (samma kanaler verkar försvinna), oftast marksända kanaler som TV6 som man då får söka upp och lägga in igen.

- "gammal bugg" -fortfarande problem med valet Radio i menyn, ger en total hängning av boxen. Detta är ett säkert sätt att få en ny box från CD ;-), när man tröttnat på den gamla. Enligt CD skulle detta vara fixat, det skulle inte gå att välja Radio om man inte lagt in några favoritkanaler. Lägg alltid in en radiofavorit i favoritlistan för att undvika totalhängning, om ni är nöjd med er box.


I My TV:
- "gammal bugg" - redigering av inspelat, vid en delning i två delar så försvinner sista delen. Den visas i listan men kan inte visas, är svart. Boxen hängde sig också när jag skulle ta bort den. Troligen bättre att ta bort all redigering tills det (alltid) fungerar

- "gammal bugg" - sammanslagning av inspelat, risk att sammanslagningen försvinner om man lämnar My TV och går tillbaka. Troligen bättre att ta bort all redigering av material tills det (alltid) fungerar

- man hamnar nu överst i my TV om man raderar en rad. Om detta medför mindre risk för hängning så köper jag det, annars var det mycket bättre att man var kvar där man var. Det kan vara att man tittar på en serie inspelningar en bit ner i listan, nu måste man bläddra tillbaka varje gång man raderat en rad för att radera nästa rad

I EPG gamla layouten:
- i den gamla EPG'n så började man alltid med aktuell tid, för varje kanal. Efter uppdateringen i den nygamla layouten så blir det den tid som man valt i någon kanal tidigare. Är man en dag fram och sedan väljer nästa kanal så visas där också en dag fram. Bättre i denna layout att alltid starta i nutid, nu får man gå in och backa för att få en överblick. Kanske skulle listan göras längre, detta kan man göra om programinfo enbart visas om man var i den högra kolumnen för markerat program, så kunde man använda hela höjden till programvisning


I EPG nya layouten:
- gäller både nya och gamla EPG'n. Om man startar boxen under pågående inspelning (i stand-by mode) eller startar inspelning direkt vid box start så laddas ingen EPG data för att SAT2 behövs för detta. Problemet är efter att inspelningen stoppat att det fortfarande inte laddas någon EPG, man måste starta om boxen. Det borde vara automatiskt att EPG data laddas när SAT2 är tillgänglig eller att det fanns en knapp ladda EPG.

- gäller både nya och gamla EPG'n. Flera rapporterar problem att få ner EPG data, de har endast de två närliggande programmen. Verkar inte som nedladdning vid boxstart fungerar fullt ut.

- i den nya EPG-layouten i termometerform, så visas i infosträngen HD och 5.1 markeringar, men det ser inte ut som dessa någon gång blir aktiverade. Hade ju varit väldigt fint, om det är möjligt att man fick den info om programmet skulle sändas i HD eller inte, men ingen visning sker.

- den kompletterande programinfo visas inte i den nya layouten

- grön och gul knapp på fjärren ändrar tidsskalan i nya EPG läget (ingen förklaring till dessa funktioner)

- det tog ett tag innan jag hittade vilken dag tiden gällde, men det står längt till vänster högst upp

- i EPG nya läget, så borde det räcka med OK för att gå direkt till TV och TV-knapp för att gå tillbaka med den kanal som man kom in med (dock gör man denna ändring så är nackdelen att kommandon skiljer sig mellan nya och gamla läget om man ändrar. I gamla läget så får man bytt till markerad kanal och bild i Lill-TV'n så där har OK/TV knapparna en liten annan funktion)

- serieinspelningar verkar inte fungera i övergång mellan vintertid/sommartid, man får sätta om dessa inspelningar innan denna bugg är fixad

- verkar inte som sommartid/vintertid fungerar i EPG'n, radera satta inspelningar och börja om inspelningslistan vid övergång


Hängningar

- de flesta rapporterat hängningar inträffar nu i My-TV, detta vid förflyttning i listan eller när man går tillbaka efter utförd uppspelning, eller när man ska gå in i valt program i listan

- men det händer också att boxen startar om vid kanalbyte eller annat kommando, men är inte så vanligt som hängningar i My TV

Andra noteringar och önskemål:
- den tuggar HDD ganska länge vid avstängning, tryck en gång till om man ska beskynda processen

- önskemål, sätter man boxen i HEMMABIO läge så får man inget ljud på TV'n via HDMI och AC3 program, (då TV'n inte accepterar DD/AC3 ljud), önskemål hade varit att S/PDIF alltid skickade ut ljud såsom det sänds och för HDMI så skulle man kunna välja. Nu måste man fortsätta att välja mellan HEMMABIO och STEREO i menyn (vilket inte heller går när en inspelning har startat). Det är samma som tidigare, fixat är dock AC3 via HDMI med det är enbart användbart via receiver. I alla fall så vore ett snabbval ett önskemål.

- önskemål, om man inte ändrar i 576p/720p/1080i menyn så växlar boxen efter vilken HD signal som tas emot. Om man har ändrat i menyn så växla inte boxen längre automatiskt mellan 720p och 1080i (reset av boxen måste då göras om man vill ha detta igen). Det borde finnas ett val till i menyn, med överföring såsom den sänds för HD kanalerna, och kanske ytterligare ett val att man tar och sänder ut samtliga signaler såsom de tas emot, dvs att även SD sänds ut i SD upplösning.

- önskemål, att enklare "tappa ut" från HDD'n,
*den är inte oändligt stor, någon gång blir den full (speciellt med HD)
*man vill kanske ha något speciellt på en DVD
*man kanske vill ha med sig något i tex mediaspelare /ipod
därför bra om man kunde få ut något från HDD'n utan att köra i realtid, tex via USB eller/en möljighet till att ansluta en extern HDD via USB porten, för att komplettera den interna HDD'n

- önskemål, bättre att det hade funnits ett val redigera i MyTV menyn där man kunde redigera programmet för markerad, tex byta namn samt olika typer av redigera/klippa i programmet. Idag måste man starta uppspelning för att redigera i programmet. Redigeringen ska också fungera om den finns med! Sedan tycker jag det är farligt att det i radera finns antingen valt program eller hela listan (hoppas att det finns en dubbelfråga "är du säker" för hela listan)

- önskemål, att kunna hoppa i timeshift eller inspelning i hela stycken fram och tillbaks genom att man anger hur många minuter man vill förflytta sig med sifferknapparna 0-9 och sedan åt vilket håll med framåt eller bakåt, kanske kunde det göra säkrare förflyttningar än snabbspolning för att undvika ljudtapp vid snabbspolning samt hängningar?

- önskemål, kunna få en bild i bild funktion med de två mottagarna eller en mottagare och uppspelning från HDD

- önskemål, hade gärna sett att man hade möjlighet att ljudnivåjustera för varje enskild kanal (detta har tex CD's billigaste box). Eller att det fanns något sätt att justera ljud mellan AC3 och PCM nivårena, idag så verkar AC3 (i all fall i 5.1 sändningar) ge en lägre ljudnivå via HDMI i läge stereo än PCM ljudet.

- temperaturen på HDD'n är 18C högre än rumstemperaturen i stand-by mode. Man kan undra vilken effektförbrukning som boxen har i standy-by, det ser ut som det är ganska mycket som är i gång även i stand-by, kanske kunde något av detta stängas av? En användare har mätt upp 22w i standby, och runt 35w när man har boxen igång och tittar på en hd kanal. Enligt manualen skall boxen dra < 7w i standby!

- missljud från fläkten har minskat med de gjorda modifieringarna, men skulle det förekomma så ska man kontrollera att inte fläkten ligger an mot någon chassi-del, se bilderna nedan. Detta märks oftast att det vibrerar i höljet och att missljudet förändras var man petar på locket. Man kan nog ha detta som ett kriteria för om det är fel på boxen eller inte, vibrerar locket och man kan påverka ljudet med fingrarna på locket, så bör CD acceptera en retur.


TIPS

SENASTE MJUKVARA 2.2.x (med eller utan a)
Om inte en uppdatering går igång, eller att ladda om mjukvaran. Starta om boxen och när det står 8888 i displayen, tryck OK och sen Meny, ska då visas 00 , 01 etc tar en stund.
Starta om boxen efter en uppdatering har installerats! Alltid säkrast att också göra en fabriksåterställning.

ÅTERSTÄLLNING tar inte bort det som är lagrat på hårddisken. Vid återställning så måste man söka om kanalerna, skapa nya favoritlistor, justera inställd ljudnivå på fjärrkontroll, justera bildformat (on demand), och eventuellt återställa uppsatta programmeringar av inspelningar, men det brukar inte ta mer än 10minuter så det kan var värt detta om boxen börjar krångla

Formatera om HDD'n.
Tryck > Meny - Information - Produktdata
Tryck > röd knapp, i-knappen & grön knapp i en följd.
Välj hårddisk & välj sedan formatera HD.


LJUD
Med inställning HEMMABIO:
Ljudegleringen kan göras i fjärrkontroll samt i menyn, det är enbart PCM ljud som påverkar inte AC3 DD ljud. Därför måste man ha både fjärr och regleringen på max för att få samma ljudnivå på PCM som AC3
När man sätter reglering till HEMMABIO så får man nu AC3 ljud via HDMI (men det är inte alla "mottagare" som kan ta emot AC3, i regel inte TV-apparater utan enbart receivers.
Sätt både fjärrkontroll och mätaren i menyn på max för att få samma ljudnivå mellan AC3 och PCM

Med inställning STEREO:
I detta läge så finns det ingen ljudnivåreglering via meyn utan ebbart i fjärrkontrollen. Regleringen med fjärrkontrollen påverkar nu både inkommande AC3 och PCM ljud, eftersom AC3 ljudet omvandlas till ett ljudformat som kan regleras (är det PCM?), detta till både HDMI och S/PDIF interface

BILD UTGÅNGAR
- HDMI och komponent utgångarna ger följande i grundinställning eller efter en fabriksåterställning (verkar dock inte alltid fungera se bugglista ovan)
576i->1080i
720p->720p
1080i->1080i
om man ändrar och lagrar en annan upplösning så blir det den valda upplösning på samtiga inkommande material, dvs ut 576p, 720p eller 1080i

- En SCART levererar RGB (men kan bara fås i RGB med HD utgångarna inaktiverade) samt som komposit
- Den andra SCART utgången levererar SVIDEO och komposit

LJUDSPÅR
Om man inte får ut AC3 på en kanal som borde ha det, så kan detta finnas på ett annat av ljudspåren, man kan då försöka med att byta spår med setup-knappen

INSPELNINGAR
Vad det gäller inspelning så klarar boxen att spela in två strömmar samtidigt. Vilket innebär två kanaler samtidigt oberoende om det är två satellit eller en satellit och en marknät. Att bara titta på en tredje går bra om någon av kanalerna är en markkanal men att försöka göra en timeshift eller paus på en tredje går inte. T.ex spelar du in två satellitkanaler så kan du titta på valfri fri markkanal eller om du spelar in en satellitkanal och en markkanal så kan du titta på valfri satellitkanal. När en inspelnings startat så kan det var problem att sätta ytterligare en inspelning i samma tid (fastän att detta ska gå), om inte detta fungerar via EPG använd direktinspelningsknappen (röd knapp) och starta inspelningen manuellt

TIMESHIFT
Vid HD sändning så kan man "timeshifta" ung 0.5 till 1 timma. Vid SD sändning ung 1.5-2 timmar.

Bifogad fil(er)


Redigerat av Unregistered124686ac, 09 december 2010 - 07:50.


#4

Postad 07 oktober 2007 - 21:54

Unregistered5eeb5689
  • Unregistered5eeb5689
  • Användare

  • 229 inlägg
  • 0
Någon som vill visa lite bilder på EPGn och hur favoritkanallistan ser ut?

#5

Postad 07 oktober 2007 - 22:17

oveb
  • oveb
  • Amatör

  • 86 inlägg
  • 0
Ja lite bilder vore schysst, och gärna en sammanställning av funna buggar

#6

Postad 07 oktober 2007 - 22:30

Unregistered9c12a290
  • Unregistered9c12a290
  • Lärjunge

  • 282 inlägg
  • 0
Vet man varför mottagaren för marksänt är avstängd??

#7

Postad 07 oktober 2007 - 23:08

Gavva
  • Gavva
  • Forumräv

  • 598 inlägg
  • 0

Fint med en nystart. Vet någon om det är med en HDMI kabel? Har fått min, den är på posten, hämtar den nog i morgon sedan får det bli lite testande.

<{POST_SNAPBACK}>


Jo det är en HDMI kabel med. Jag ska ta lite bilder när jag fått allt installerat.

#8

Postad 08 oktober 2007 - 00:17

dadgom
  • dadgom
  • Amatör

  • 81 inlägg
  • 0
Har några frågor bara...

- Blir bilden automatiskt "fullscreen" när man byter kanal eller måste man trycka på den knappen femtielva ggr nu också varje gång man byter kanal?

- Fungerar pilknapparna som Kanal +/- och Volym +/-?

- Kan man byta plats på kanalerna på favoritlistan?

#9

Postad 08 oktober 2007 - 09:02

hassesolo
  • hassesolo
  • Über-Guru

  • 10 389 inlägg
  • 0
4:3 sändningar skall givetvis visas i 4:3 även på en 16:9 TV. Annars blir ju alla superbreda/förvrängda eller så blir bilden gravt beskuren uppe och nere. Jag hoppas verkligen att boxen respekterar detta och inte byter till "full screen" på 4:3 sändningar. Sendan har väl alla TV-apparater en zoom för de filmer som visas i letterbox i 4:3-sändningar.
Det är klart att det bästa är om man kan ställa in i options hur man vill ha det (om man gillar breddökade människor :ph34r: ).

#10

Postad 08 oktober 2007 - 09:27

bkd
  • bkd
  • Lärjunge

  • 460 inlägg
  • 0

4:3 sändningar skall givetvis visas i 4:3 även på en 16:9 TV. Annars blir ju alla superbreda/förvrängda eller så blir bilden gravt beskuren uppe och nere. Jag hoppas verkligen att boxen respekterar detta och inte byter till "full screen" på 4:3 sändningar. Sendan har väl alla TV-apparater en zoom för de filmer som visas i letterbox i 4:3-sändningar.
Det är klart att det bästa är om man kan ställa in i options hur man vill ha det (om man gillar breddökade människor :ph34r: ).

<{POST_SNAPBACK}>


Nej, det stämmer inte riktigt. Det beror en hel del på vad din bildvisare klarar av. Jag trodde att de flesta kände till vid det här laget att det finns bildvisare som klarar av att göra om bilden så att det blir riktigt snyggt vid konvertering av 4:3 till 16:9.
Med tanke på att det är många som vill köra på det viset, vore det bättre att inte vara trångsynt och istället låta användaren kunna permanent ställa in hur man vill ha det istället för tvinga på oss inställningar vi inte vill ha. Jag tror att det ofta är vi plasmaägare som föredrar att alltid köra i 16:9, pga att vi vill minimera ev problem med åldring av pixlar.

Själv tycker jag att dadgoms fråga är väldigt relevant.

#11

Postad 08 oktober 2007 - 09:45

Evilreaper
  • Evilreaper
  • Amatör

  • 94 inlägg
  • 0
Man blir ju lite "rädd" när man läser i andra tråden om hur allt fungerar eller rättare sagt INTE fungerar med den nya boxen eller om dom mest vill spy galla över CD

Har man gjort ett gravt misstag när man beställde boxen, skall mest sitta och slötitta på film, Discovery HD och annat löst...

#12

Postad 08 oktober 2007 - 09:45

hassesolo
  • hassesolo
  • Über-Guru

  • 10 389 inlägg
  • 0
Man är tydligen olika känslig för förvrängd bild.
Som jag skrev. Det bästa vore om man kunde ställa in boxen efter smak. :ph34r:

#13

Postad 08 oktober 2007 - 09:59

bkd
  • bkd
  • Lärjunge

  • 460 inlägg
  • 0

Man är tydligen olika känslig för förvrängd bild.
Som jag skrev. Det bästa vore om man kunde ställa in boxen efter smak. :ph34r:

<{POST_SNAPBACK}>


Japp! Där är vi i alla fall överens! ;)

#14

Postad 08 oktober 2007 - 13:28

Unregistered84ea5f4c
  • Unregistered84ea5f4c
  • Wannabe

  • 31 inlägg
  • 0

Har några frågor bara...

- Blir bilden automatiskt "fullscreen" när man byter kanal eller måste man trycka på den knappen femtielva ggr nu också varje gång man byter kanal?

- Fungerar pilknapparna som Kanal +/- och Volym +/-?

- Kan man byta plats på kanalerna på favoritlistan?

<{POST_SNAPBACK}>


Kör man via HDMI så visas det 4:3 på en sådan sändning och 16:9 på en sådan sändning. Dock finns det en skillnad på den nya och gamla boxen och det är att om man väljer att fylla ut bilden så sparas detta öven när du byter kanal. Du behöver alltså inte trycka på knappen varje gång du byter kanal utan bara en gång när du startar upp boxen. Knappen man gör detta på heter "on demand"

#15

Postad 08 oktober 2007 - 13:50

Unregistereda7124cf7
  • Unregistereda7124cf7
  • Forumräv

  • 570 inlägg
  • 0
Hmm beställde den 16:e augusti eller när det va, ringde dom idag och då va det ingen bestellt poå mig, man blir så less, så nu får man vänta ett tag till. :)

#16

Postad 08 oktober 2007 - 15:16

dadgom
  • dadgom
  • Amatör

  • 81 inlägg
  • 0

Har några frågor bara...

- Blir bilden automatiskt "fullscreen" när man byter kanal eller måste man trycka på den knappen femtielva ggr nu också varje gång man byter kanal?

- Fungerar pilknapparna som Kanal +/- och Volym +/-?

- Kan man byta plats på kanalerna på favoritlistan?

<{POST_SNAPBACK}>


Kör man via HDMI så visas det 4:3 på en sådan sändning och 16:9 på en sådan sändning. Dock finns det en skillnad på den nya och gamla boxen och det är att om man väljer att fylla ut bilden så sparas detta öven när du byter kanal. Du behöver alltså inte trycka på knappen varje gång du byter kanal utan bara en gång när du startar upp boxen. Knappen man gör detta på heter "on demand"

<{POST_SNAPBACK}>



Tack för den infon!
Nu blev boxen ännu mer intressant.

Har du något svar på mina andra frågor också?

#17

Postad 08 oktober 2007 - 17:18

Paledaddy
  • Paledaddy
  • Wannabe

  • 42 inlägg
  • 0
JA tänkte på det där ang buffring av den kanal du tittar på!!

Det låter ju korkat om det är en funktion som alltid är på och inte går att stänga av. Hårddisken får ju liksom jämt jobba, och me tanke på att de är en lite disc (laptop size) så grinar ja illa me tanke på failrate. Dom pajjar 10 ggr oftare än vanliga diskar ju.

Hoppas att den första uppdateringen kommer fort, samt att den har lite on/off funktioner på dessa saker.
Vill verkligen beställa en, men vågar faan inte än :)

Pd

#18

Postad 08 oktober 2007 - 17:25

Unregistered5eeb5689
  • Unregistered5eeb5689
  • Användare

  • 229 inlägg
  • 0

JA  tänkte på det där ang buffring av den kanal du tittar på!!

Det låter ju korkat om det är en funktion som alltid är på och inte går att stänga av. Hårddisken får ju liksom jämt jobba, och me tanke på att de är en lite disc (laptop size) så grinar ja illa me tanke på failrate.  Dom pajjar 10 ggr oftare än vanliga diskar ju.

Hoppas att den första uppdateringen kommer fort, samt att den har lite on/off funktioner på dessa saker.
Vill verkligen beställa en, men vågar faan inte än  :)

Pd

<{POST_SNAPBACK}>


Går de inte sönder oftare på grund av att de just brukar sitta i laptopar? Om man aldrig flyttar på apparaten när den är igång så håller väl diskarna rätt bra, eller?

Men visst är det konstigt och dåligt att det inte går att stänga av funktionen.

Ni som nu har fått boxen hur är ljudnivån?

Å nu vill jag se lite bilder på EPGn samt kanallistorna........

#19

Postad 08 oktober 2007 - 17:42

Unregistered465868f1
  • Unregistered465868f1
  • Amatör

  • 53 inlägg
  • 0
På den gamla boxen byts inte formaten automatiskt mella 4:3 och widescreen via scartkontakten. Detta fungerar bara via HDMI. Jag själv som kör HD-upplösningen via projektor och ser på TV på min gamla tjocka Philips widescreen 32 -tum via scarten är ganska less på att alltid tvingas byta till rätt format manuellt när jag ser TV.

Har man möjligen fixat till så att den nya mottagaren sänder ut widescreen- resp 4.3-pulser via scartkontakten?

#20

Postad 08 oktober 2007 - 18:16

Paledaddy
  • Paledaddy
  • Wannabe

  • 42 inlägg
  • 0

JA  tänkte på det där ang buffring av den kanal du tittar på!!

Det låter ju korkat om det är en funktion som alltid är på och inte går att stänga av. Hårddisken får ju liksom jämt jobba, och me tanke på att de är en lite disc (laptop size) så grinar ja illa me tanke på failrate.  Dom pajjar 10 ggr oftare än vanliga diskar ju.

Hoppas att den första uppdateringen kommer fort, samt att den har lite on/off funktioner på dessa saker.
Vill verkligen beställa en, men vågar faan inte än  :)

Pd

<{POST_SNAPBACK}>


Går de inte sönder oftare på grund av att de just brukar sitta i laptopar? Om man aldrig flyttar på apparaten när den är igång så håller väl diskarna rätt bra, eller?

Men visst är det konstigt och dåligt att det inte går att stänga av funktionen.

Ni som nu har fått boxen hur är ljudnivån?

Å nu vill jag se lite bilder på EPGn samt kanallistorna........

<{POST_SNAPBACK}>


Jo iof !! men dom går sönder oftare än de stora ändå, just bara för de är kompakta. Sen brukar de va segare med..

PD

#21

Postad 08 oktober 2007 - 19:00

Tomanista
  • Tomanista
  • Veteran

  • 2 396 inlägg
  • 0

På den gamla boxen byts inte formaten automatiskt mella 4:3 och widescreen via scartkontakten. Detta fungerar bara via HDMI. Jag själv som kör HD-upplösningen via projektor och ser på TV på min gamla tjocka Philips widescreen 32 -tum via scarten är ganska less på att alltid tvingas byta till rätt format manuellt när jag ser TV.

Har man möjligen fixat till så att den nya mottagaren sänder ut widescreen- resp 4.3-pulser via scartkontakten?

<{POST_SNAPBACK}>


Jag har den "gamla" HD-boxen och den byter visst format automatiskt över Scart (RGB)

#22

Postad 08 oktober 2007 - 20:55

Unregistered465868f1
  • Unregistered465868f1
  • Amatör

  • 53 inlägg
  • 0
Det var märkligt. Min gamla Digialitybox byter format på min TV. Dock inte Sagem-boxen. Finns möjligen någon inställning på boxen som jag missat? (Ursäkta att det inte just nu handlar om nya boxen). Kommer bara att ställa denna enda följdfråga och inte någon mer om den gamla Sagem-boxen

Redigerat av Unregistered465868f1, 08 oktober 2007 - 20:55.


#23

Postad 08 oktober 2007 - 22:51

oveb
  • oveb
  • Amatör

  • 86 inlägg
  • 0
foxn:

"Kan jag ta med mig mitt kort och använda det i en liknande box som t.ex. min kompis har?
Svar: Nej boxen och programkortet kopplas ihop och programkortet kan endast användas i denna box."

Jag tror det framgått ganska tydligt att kortet efter att ha "hälsat" på hd-boxen kan flyttas till annan mottagare...

#24

Postad 09 oktober 2007 - 06:03

Unregistered124686ac
  • Unregistered124686ac
  • Über-Guru

  • 11 229 inlägg
  • 0
Den gamla listan som tidigare låg i inlägg #3

Bugglistan kan tyckas lång och hemsk, men i stort så fungera boxen ändå bra. Bilden är på topp och de huvudfunktioner man önskar finns i boxen. De synpunkter man kan ha på boxen är att fortfarande har en del boxar missljud från fläkten, men det har blivit bättre i de senaste leveranserna. Boxarna hänger sig ibland av olika anledningar. De önskemål man kan ha på kommande mjukvarauppdatering är att se över och förfina vissa processer (kanske göra vissa saker enklare), så att de inte blir så sega (tex EPG, kanalbyte, inspelningslista) med detta också kanske minska risken för hängningar?

Ny mjukvara är på gång (sedan länge) :)


Buggar som inte är fixade med 1.4.1

Det finns en version av mjukvara 1.4.1a som innehåller andra drivrutiner pga något "nyare" chipset, men det lär inte vara någon större skillnad pga detta.

1- Radiolist buggen, att man kan få en hängning om man i Meny går in i Radio. Hängning kan bli total utan möjlighet till reset/omstart, man måste då få en ny box.
Åtgärd: är att lägga in tillgängliga radiokanaler i radiofavorit listan, så lär inte boxern hänga sig. Jag har lagt in kanalerna, men har inte själv vågat att testa om det fungerar.
Skulle tro att detta gäller flertalet (alla) boxar

2- Tittar man på en uppspelning samtidigt som en schemalagd inspelning startar så lämnar man uppspelningen. Det samma gäller för timeshift (man har då också förlorat allt uppbackat, irriterande)
Åtgärd: Finns inget att göra, mer än att tänka på detta och istället starta en direktinspelning om man ska köra timeshift, särskilt om man vet att man har en inspelning som är nära att starta
Gäller alla boxar

4- Ljudproblemet med missljuuuuud från fläkten pga dålig mekanisk upphängning, se bilder nedan. Om boxen låter mer än förväntat så är det troligen fläkten som ligger an mot chassiet på de markerade ytorna. Man känner detta också med att det är fina vibrationer i locket. Sagem har förbättrat locket och fixeringen av fläkten, men det finns fortfarande nya boxar som har detta missljud. Kan ha blivit bättre med de senaste leveranserna.
Åtgärd: bättre fixering av fläkt och fixering av lock har gjorts. Man kanske ytterligare kan önska sig bättre fixering samt utdämpning av locket. En annan tempstyrning och möjlighet att stänga av HDD'n kan vara andra lösningar. Särskilt störande är vibrationer/resonanser som överförs till locket på boxen.
Betydligt bättre på nya boxar, men nya boxar kan fortfarande ha detta problem

5- Digitalljud via HDMI funkar inte, endast PCM ljud kan gå via HDMI, se även punkt 6 nedan.
Åtgärd: Går bra att föra över DD ljud visa S/PDIF som ersättning. Tyvärr måste man då växla mellan HEMMABIO och STEREO i menyn (vilket inte går om en inspelning har startat) för att få ljud via HDMI, en annan möjlighet är att använda den analoga ljudutgånen till TV'n med bild i HDMI och att alltid ha DD ljud via S/PDIF.
Gäller alla boxar

9a- Om man trycker OK i EPG-menyn så bryts Discover Science bort, eftersom det är från den transponder som EPG data tas emot så stoppas också, nedladdningen av EPG data.
Åtgärd: tryck inte på OK
Gäller alla boxar. EPG borde ligga som en bakgrundsprocess och inte påverkas av vad man väljer. Samt borde inte "OK" vara val av kanal och "TV" vara retur till den kanal som man kom ifrån?

10- Redigering av inspelat, vid en delning i två delar så försvinner sista delen. Den visas i listan men kan inte visas, är svart
Åtgärd: använd inte denna redigeringsfunktion
Skulle tro att detta gäller flertalet boxar

16- Vid redigering med flera klipp samt sammanslagning av 3-4 filer så försvann allt efter att lämnat inspelningslistan
Åtgärd: använd inte denna redigeringsfunktion
Några få har rapporterat in detta, men det är ju inte så ofta som man gör denna redigering, kan vara generellt

26- Om man i inställningar har tex EPG tid+5minuter, och gör inspelningar efter vart annat, så finns det risk att den inspelning som startar som 2:a avbryts när den första inspelningen avslutas. Dvs att den andra inspelningen enbart blir en 5minuter lång. Detta hände med efterföljande inspelning på samma kanal som första inspelningen, om det kan påverka.
Åtgärd: undvik överlapp i EPG (extra tid som sätts i menyn)
Några få har rapporterat in detta

28- Med ljud inställt på HEMMABIO så påverkas inte AC3 ljudet av reglering på fjärrkontroll och reglering i menyn till S/PDIF interfacet, enbart PCM ljudet regleras. Däremot så påverkas både AC3 och PCM ljudet via HDMI interfacet! Detta gör att man inte kan använda fjärrkontrollens ljudregleringen om man använder S/PDIF i HEMMABIO-läge. Se också önskemål om individuell justering av ljud i nr 22 nedan.
Åtgärd: inte så mycket vi kan göra åt detta, mer än att veta om det
Gäller alla boxar

29- Om satellitkanalnumren flyttas (vid tillägg av kanaler eller flytt) så ändras även markkanalerna runt i favoritlistan. Favoritlistan går på kanalplats i orginallistan och bryr sig inte alls om vilken kanal som det faktiskt är. Detta borde ändras så att favoritlistan pekar på kanalen och inte på platsen.

Ett följdfel är att när jag byter ut tex i detta fallet Kunskapskanalen tillbaka till TV6 så försvinner kanalposition 1 på favoritlistan. Mao alla kanaler förskjuts en position och det finns inga möjligheter att återskapa detta. (SVT1 på pos 2 SVT2 Pos 3 osv). Jag tror att det inträffar om man står på kanalpostion 6, går in i favvomenyn och där deleter kunskapskanalen och infogar TV6. När man går ut igen så står mottagaren kvar på position 6, visar kunskapkanalen. Så fort man byter kanal så ersätts kunskapskanalen med TV6 men samtidigt så förskjuts hela listan.
Trycker man på kanal 1 så hoppar den till position 2 mao SVT1 men trycker jag på 2:an blir det naturligtvis åxå SVT1.
Gäller alla boxar

31- Om man är i EPG och trycker på knapp "lagrade inspelningar", knappen intill och därefter till TV, så kommer blå skylt upp med ej behörighet (man har hamnat på Discovery Science). Går man sedan tillbaka med EPG'n så har favortlistan bytts ut mot huvudlistan A.
Åtgärd: problemet är att Discovy Science inte ingår i familjepaketet och därför finns den inte heller med i favoritlistan (för de flesta), lägg in kanalen i favortilistan så byts inte listorna om.
Gäller alla boxar

33- Har fått "retur" när jag flyttar mig i listan över gjorda inspelningar, jag kan se att markören flyttas till nästa rad, men sedan hoppar den tillbaka igen till föregående. Jag har sett detta på båda mina senaste boxar, kom i samband med sämre fjärr-box förbindelse, har inte hört att någon annan haft detta problem

34- På TV4HD och BBC HD så sprakar det i ljudet när man visar den kanalen i listan över inspelningar. Finns ibland på min box, vet inte om det gäller andras

35- Har ibland får problem med att man endast kan utnyttja en satellitkanal vid inspelning, programmerar man två i parallell så får man "Konflikt "TNT" med två inspelningar", två inspelningar är ju tillåtet! Det står också TNT vad nu det betyder. Har sett att om man får denna konflikt i EPG'n så händer inget (dvs ingen inspelningsklocka markeras och inte heller någon konfliktskylt), är det däremot en riktig konflikt att man försöker programmera tre inspelningar så får man en konfliktskylt. Se också #46, troligen samma problem Åtgärd: testa att starta inspelningen manuellt med knapptryckningar på röd+30min, det kan fungera.
Detta verkar bara ha drabbat vissa boxar

36- Inne i EPG'n så tyckte jag av misstag på en siffra för kanal istället för att lämna med TV-knapp. Vad som hände första gången var att boxen startade om och jag hamnade sedan tillbaka med kanallista A (huvudlistan) så jag fick byta till Favorit B i menyn. Jag testade detta sedan två gånger till och dessa gånger så när jag tryckte på en siffra så bytte jag till lista A inne i EPG'n och hamnade på det numret, men när jag gick ur EPG, så var jag tillbaka på min favoritlista B. Den fjärde gången så vet jag nog inte vad jag gjorde men då fick jag även ut A listan till TV (men ingen omstart), fick byta tillbaka till B i Menyn/Favoriter.
Åtgärd: lägg in Discovery Science i din favoritlista
Gäller nog alla boxar

39- Inspelningproblem, Hade programmerat House på C+HD igår kväll kl. 22.00. Jag SÅG att det då stod House i listan (My TV) med en röd prick bredvid och att programmet spelades in. Under tiden tittade jag på ett annat tidigare inspelat avsnitt. När jag senare kollar i listan så är det som spelades in borta ur listan! Jag vet ej om inspelningen gick färdigt och sedan försvann eller om det försvann efter avslutad inspelning. Troligen det förra eftersom man brukar få ett meddelande uppe i hörnet när en inspelning avslutas, det fick jag inte. Liknande har hänt flera användare och upprepade gånger, dock ändå inte så vanligt. Mig själv endast en gång av många hundra satta inspelningar.

40- Med boxen "inställd" på automatisk växling mellan 720p och 1080i (dvs enligt fabriksinställning). Ibland, efter att ha varit på SVTHD (720p sändning)så klipper ljud otroligt mycket, omöjligt att urskilja något. Även hänt för andra att ljudet helt försvunnit. Jag har tidigare drabbats av att också bilden påverkats, att bilden blir grönaktig som den tappar synk. Efter detta har hänt på SVTHD så gäller det sedan på samtliga andra kanaler, går inte att åtgärda från box. För att fixa detta så är man tvingad till att återuppstarta HDMI via TV, växla runt på ingångarna på TV så att den får en uppdatering av HDMI länken. Den enda förklaringen är att det blir något med länken när boxen växlar automatiskt mellan 720p och 1080i, något gör att troligen synkningen tappas vid växlingen. Om man låser boxen på 1080i så försvinner problemet (troligen också om man låser på 720p men det är inte testat). Detta har setts av några stycken och händer inte alltid, är nog också beroende på typ av TV

41- Vid inspelning av 4:an DVBT samtidigt som Canal+HD satellit, skulle titta på TV4 HD men det stod ingen signal på tv-skärmen. Stängde av och på TV 4 HD och TV4 DVBT stoppade sin inspelning. Sedan när nästa program skulle sätta igång i TV 4 HD blev det ingen signalmedellande igen. Då hade ett nytt program från DVBT 4 satt igång och även den inspelningen stoppade då jag stängde av (viloläge) och satte på TV 4 HD igen.

43- Ibland kan kommandon från fjärrkontrollen missa, särskilt verkar det vara kanal upp/ner tycker jag. Vet inte hur vanligt detta är, har själv haft det på två boxar Anänd inte lysrör eller lågrenergilmapor i närhten av boxen, då dessa kan störa fjärrkontrollöverföringen

46- Efter att satt en inspelning i ett tidsområde och att den inspelningen har startat så går det inte att programmera ytterligare en inspelning i det tidsområdet med EPG eller timer, fastän boxen ska kunna hantera två parallella inspelningar. Kommer upp konflikt TNT, se också #35 Åtgärd: testa att starta inspelningen manuellt med knapptryckningar på röd+30min, det kan fungera.
Finns troligen på samtliga boxar

47- satte upp en lista av inspelningar med EPG och när den "tagit slut" fortsatte via timer för totalt 5 dagar onsdag-söndag. De första inspelningarna startade och 2 stycken för onsdagen, den inspelning som skulle utförts på torsdag och fredag fanns inte alls. Inspelningar för lördag och söndag låg kvar i timerlistan fastän datum "hade gått ut". Konstigt så saknas det allt från torsdag och fredag, dessa är inte i listan för gjorda inspelningar och inte i timerlistan. När jag kom hem gick jag in och satte en ny inspelning i timerlistan, men denna startade inte heller. Efter att ha raderat alla poster i timerlistan, och därefter la jag in en ny post så startade den inspelningen. Något verkar ha hänt undet torsdag/fredag som också har blockerat fortsatta inspelningar! Detta har endast hänt vid ett tillfälle

54 - Min box har några gånger visat lay på displayen istället för Play, har jag stoppat uppspelningen och startat om så har den vid dessa tillfällen visat Play. Troligen endast på mitt ex?


Hängningar

Det verkar som det inte finns någon logisk förklaring till de flesta hängningar, kommer sporadiskt, ibland kan man få flera på rad eller så kan det gå en månad melllan hängningarna. Har nog drabbat de flesta boxar. Kan ibland bero på dålig fjärrkontrollförbindelse, eller ströljus från andra ljuskällor eller att boxen har för många aktiviteter på gång etc. Får ni flera upprepade hängningar under en period, testa med en fabriksåterställning, det kan hjälpa

13 - hängning vid kanalbyte. Det var nästan direkt efter uppstart av boxen, och endast 3-4 kanalväxlingar med kanal +/-. Boxen fastnar med kanalinformationen längst ner och sedan en svart bild. Detta har hänt många gånger denna hängning, den vanligaste på min box

14- vid uppspelning av inspelat så har det hänt att bilden bara stannar (frusen bild). Det har också hänt att inspelningar har en hängning inne i inspelningen, så att på samma plats i inspelningen så kan man inte komma vidare utan man har enbart en frusen bild.

21- val av en uppspelning i listan över inspelat och sedan val OK, så blev allt svart! Displayen visade Play men allt är svart

25- Om jag förflyttar mig några poster upp/ner i listan över inspelningar så händer det att jag inte får någon bild i "lilla rutan" utan den är bara svart, går jag tillbaka en post och sedan fram igen så kommer bilden efter någon sekund. Det har också hänt att boxen har hängt sig när jag förflyttat mig (normalt i listan, ej som i test 25b nedan) utan boxen har hängt sig utan någon text information i högerbild samt lill-rutan i svart,

37- (se också 36 ovan) boxen hängde sig 2 ggr vid "surfade" i EPG. Första gången var det ingen bild vid lämnade av EPG och fjärren tog ej. Andra gången stängde boxen av sig av sig självt. Någon man ska fundera på är om Favoritlistor kan göra att processen tar längre tid och kan orsaka hängningar, endast en tanke.

44- Boxen bara stängs av sig helt omotiverat. Mestadels när man blädrar runt i EPG, tex igår kväll strax efter uppstart så bara slocknar den av sig själv. Dvs den stänger av sig så som om jag hade tryckt på fjärren, men med skillnaden att det står "Init" innan den slocknar, vilket den normalt ju bara säger vid uppstart

49- en inspelning pågick samtidigt som jag tittade på en befintlig inspelning, när det jag tittade på var slut och jag skulle radera den så stängdes boxen av när jag gjorde det avslutande konfirmeringen "OK". Den pågående inspelning avbröts såklart. Detta hände sedan dan efter, men då enbart när jag tog bort det som jag tittat på, inget annat som bakgrundsaktivitet pågick.

56 - inspelning av Doobidoo SVT-HD och Idol TV4-HD pågick, TV'n visade Idol. I slutet av reklamen så frös bilden, ung 20.16 in på Idol. Jag gick in i My TV och såg då att Idol var avslutad med 20.18, men att Doobidoo fortfarande spelade in. Då gjorde boxen en omstart och gick ner i standy by med Rec på displayen. Men det var inte Doobidoo utan Idol som nu spelades in, boxen har gjort en swap vid omstarten! Gick tillbaka till My TV och såg då att Doobidoo var avslutad med 20.18. Jag tittade på slutet av programmet från Idol som hade spelats in 20.16-20.18. 20.16 var det reklam på den bild där TV'n hade stannat men på HDD'n så hade den fortsatt att spelat in 2min till fastän bilden på direktsändningen hade fastnat i TV4-reklamen. Faktiskt vad det samma som hände för en två veckor sedan på samma kanal TV4HD, för mig och en annan användare samtidigt (tror att det då var Dr House), det var också i samband med reklam. Andra har också haft större problem med TV4HD, kräver denna kanal mer av boxen så att den inte orkar med, verkar ju nästan så att det är någon typ av buffert som går i taket när bilden stannar men inspelningen fortsätter två minuter till


Önskemål mer än bugg, (av dessa så anser jag nr 6 vara den mest störande)

6- Även om man skulle få igång DD-ljud via HDMI så kommer det ändå vara så att de flesta TV inte kan hantera detta. Därför borde det vara bättre att SPDIF utgången alltid skickade ut såsom signalen sänds, dvs AC3 när detta sänds annars PCM. Det val i menyn som idag växlar mellan HEMMABIO (AC3) och STEREO (PCM) skulle då kunna gälla HDMI interfacet, för val av AC3 till dem som har HDMI till förstärkare och STEREO till dem som har den till TV'n. Idag påverkas valet båda utgångarna (idag vill man egentligen ha HEMMABIO till SPDIF och STEREO till HDMI utgången. Om man idag inte växlar i menyn så får man inget ljud till TV:n om valet är i HEMMBIO och det ligger AC3 ljud ut. Om en inspelning startar så går det inte heller att växla i menyn.

7- Om man inte ändrar i 720p/1080i menyn så växlar boxen efter vilken HD signal som tas emot. Om man har ändrat i menyn så växla inte boxen längre automatiskt mellan 720p och 1080i (reset av boxen måste då göras om man vill ha detta igen). Det borde finnas ett tredje val i menyn, med överföring såsom den sänds för HD kanalerna, och kanske ytterligare ett val att man tar och sänder ut samtliga signaler såsom de tas emot, dvs att även SD sänds ut i SD upplösning.

8- Om boxen är på före TV'n så kommer det inte ut ljud via HDMI, om man inte aktiverar utgången med att växla kanal

9b- EPG data listar nästan alltid programmen i fel ordning t.o.m morgondagens program kan komma före dagens. Listan uppdateras efter en tid, ibland upp till 4X, men har man varit för snabb och markerat inspelningar så kan dessa hamna på fel dag, vilket hänt mig flera gånger. Vore bättre att boxen presenterade EPG data i rätt ordning med en gång. Om det kan ge en snabbare EPG så kanske en fyllning av det man kan se först ska komma först, resten av programmen kanske inte ens behöver föras över till boxen tills man med knappat in visning av nästa sida? EPG listan är också väldigt kort, kanske 1-3 dagar. Hade varit fint om man kunde få upp till en vecka om detta tas ner i lagom portioner efterhand man bläddrar fram i dagarna?

9c- jag skulle vilja ha något bättre (EPG) när man väljer program i närtid, kanske med Info knappen eller kanalval ”OK” knappen. De två närmaste programmen finns ju alltid tillgängliga, så varför inte presentera dessa program vid de kanaler i en list form. Vad man absolut inte får göra är att ytterligare sega ned kanalvalen, man får se vad som är möjligt utan att göra detta långsammare
Som alternativ till den EPG presentering som finns idag, så skulle jag gärna se en tidslinjepresentation, där man har kanaler i en axel och program i den andra. Detta kunde få väljas som alternativ i en meny, så man har möjlighet att välja själv. Dagens är nog bra när man ska programmera inspelningar, tidslinje snabbare för närplannering och översikt.

11- Inspelningen till HDD avbryts vid störningar på mottagningen till parabolen, men rec fortsätter att visas på displayen. En möjlighet kunde kanske vara att boxen accepterade kortare avbrott typ upp till 10 sekunder, utan att inspelningen avbryts, kunde visas som en svart bild (eller med "tillfälligt avbrott" :-). Idag förloras en film om det blir ett avbrott på runt 1-2 sekunder i sändningen. Har man bra mottagning så ska detta inte vara något problem, kanske i så fall vid väldigt kraftigt snöfall.

22- Hade gärna sett att man hade möjlighet att ljudnivåjustera varje enskild kanal (detta har tex CD's billigaste box)

23- Listan över inspelningar är en ganska seg process att förflytta sig igenom. Viktigast om man modifierar denna lista är att man inte gör den ännu långsammare. Kanske kan man få det tydligare i tabellform med tid, kanal och program. Min DVD recorder presenterar detta mycket snabbare och med 4 små bilder som visar programmet. Vad jag vill är en snabbare lista, om man då måste välja bort bildvisningen så kan jag nog tänka mig detta, att man då kanske har ett kommando för att påverka layouten med/utan bild. Jag tror också att några av mina hängningar beror på att proceduren i listan är så seg så den hinner inte med, så när man väljer en kanal så har inte processen hängt med och därför en svart skärm. Om man presenterar i tabellform efter datum, kanal och program, så skulle man kunna ha ett val för sorteringsordning, där man antingen ser senast överst (efter datum), eller att alla program är i bokstavsordning, men får då alla Bollibompa i en följd, eller att man sorterar efter kanal och då får alla från tex Canal+ HD i en följd.

24- Redigering i inspelningslistan kan också förbättras, ser mycket hellre att man har ett val för markerad rad och från detta kan välja radera post, byta namn samt olika typer av redigera i programmet. Idag måste man starta uppspelning för att redigera i programmet (i vilket det också finns buggar). Sedan tycker jag det är farligt att det i radera finns antingen valt program eller hela listan, risk för panik!

38- Tycker att ha på HDD’n hela tiden är onödigt. Om det är så att man kan ha på boxen utan fläkt om man kan manuellt stänga av HDD’n så hade jag valt detta, detta istället för att inspelning pågår hela tiden. Att den gör denna inspelning som måste avbrytas vid varje kanalbyte och in och ur EPG etc, borde lasta ner boxen, vilket kanske orsakar en del hängningar. För att få en tystare box och kanske en stabilare box så hade jag valt ett manuellt val för automatisk timeshift funktion. Kanske ska timeshift gå ner i vila efter 3timmar utan aktivt val på fjärr och med det också att HDD kan gå ner i viloläge

42- Ett önskemål om ändring i gränssnittet:
Kan vi få ljusare eller helst transparenta meddelanderutor? Det är problem med plasmor att det blir ghosting om man sätter visningen i paus några minuter, pga den starkt blå rutan som då envisas att ligga uppe. Ofast försvinner detta efter ett när man satt igång igen, men det finns ju plasmor som hanterar detta sämre än andra (tex LG).
Det är ju liknande rutor när man spolar eller har Info för en kanal uppe, men då är det sällan så länge att det är ett problem. Just Paus händer ju att man lämnar den i en stund ibland.
De flesta TV-kanaler har ju fattat detta och använder numera transparenta loggar. Om också boxtillverkarna kunde begripa detta så vore det bra.

45- En pågående inspelning går ej att avbryta i EPG genom att trycka fyrkant (stopp), trots att det står så. Den går ej heller att ta bort i inspelade-listan med röd knapp så länge som den röda ikonen visas framför titeln. Det enda sättet att avbryta en inspelning är att gå till aktuell kanal i "TV"-läge och trycka på stopp. Detta går dock inte om man av misstag har fått igång en inspelning på en kanal som inte är med i vald favoritlista. Har man möjlighet att nå kanalen så kan man radera det inspelade i inspelningslistan. Borde finnas möjlighet att stoppa inspelningen från inspelningslistan istället

48- av olika skäl finns det önskemål att "tappa ut" från HDD'n,
-den är inte oändligt stor, någon gång blir den full (speciellt med HD)
-man vill kanske ha något speciellt på en DVD
-man kanske vill ha med sig något i tex mediaspelare /ipod

att då använda realtidsavspelning är inte nutid, man borde istället kunna få ut något via USB eller LAN porten. Detta behöver inte vara i HD eller med DD ljud, samma som man kan få vid vanlig relatid duger gott, men på ett snabbare sätt

50- möljighet till att ansluta en extern HDD via USB porten, för att komplettera den interna HDD'n, enligt Sagems hemsida så verkar detta vara ett möjligt tillval: http://www.sagem-com.......id=1538&L=0

51- att kunna hoppa i timeshift eller inspelning i hela stycken fram och tillbaks genom att man anger hur många minuter man vill förflytta sig med sifferknapparna 0-9 och sedan åt vilket håll med framåt eller bakåt.

52- bild i bild funktion

53- om möjligt att utöka timeshift till 3timmar. Om detta kan göras utan att binda upp ytterligare delar av HDD'n för detta extra utrymme, tex. om det finns plats kvar på HDD'n så kan detta få användas till en utökad timeshift, utöver det utrymme som idag är avsedd för timeshift

55 - Med sommarvärme och 30C i rummet så visar boxen HDD en temp på 48C när man sätter på boxen, den höjer alltså temperaturen med runt 18C i stand-by. Man kan undra vilken effektförbrukning som boxen har i standy-by, det ser ut som det är ganska mycket som är i gång även i stand-by, kanske kunde något av detta stängas av? En användare har mätt upp 22w i standby, och runt 35w när man har boxen igång och tittar på en hd kanal. Enligt manualen skall boxen dra < 7w i standby, vilket den långt ifrån gör. Har även mätt upp ytterligare en likadan box och den hade samma värden box.



TIPS

SENASTE MJUKVARA 1.4.1 (med eller utan a)
Om inte en uppdatering går igång. Starta om boxen och när det står 8888 i displayen, tryck OK och sen Meny
Starta om boxen efter en uppdatering har installerats! Kanske säkrast att också göra en fabriksåterställning.

ÅTERSTÄLLNING tar inte bort det som är lagrat på hårddisken. Vid återställning så måste man söka om kanalerna, skapa nya favoritlistor, justera inställd ljudnivå på fjärrkontroll, justera bildformat (on demand), och eventuellt återställa uppsatta programmeringar av inspelningar, men det brukar inte ta mer än 10minuter så det kan var värt detta om boxen börjar krångla (och det gör den)

LJUD
Med inställning HEMMABIO:
Ljudegleringen med fjärrkontroll samt i menyn, så är det enbart PCM ljud som påverkar S/PDIF interfacet inte AC3. Därför måste man ha både fjärr och regleringen på max för att få samma ljudnivå på PCM som AC3
Men för HDMI interfacet så påverkar fjärrkontrollen både PCM och AC3 ljudet. När man sätter reglering till HEMMABIO så får man inget AC3 ljud via HDMI.
Sätt både fjärrkontroll och mätaren i menyn på max för att få samma ljudnivå mellan AC3 och PCM

Med inställning STEREO:
I detta läge så är det ingen ljudnivåreglering via meyn. Regleringen med fjärrkontrollen påverkar nu både AC3 och PCM ljud och detta till både HDMI och S/PDIF interface

UTGÅNGAR
- HDMI och komponent utgångarna ger HD-signal eller uppskalad SD, 720p och 1080i
- En SCART leverar RGB (men kan bara fås i RGB med HD utgångarna inaktiverade) samt som komposit
- Den andra SCART utgången levererar SVIDEO och komposit

EPG
Det går inte att få EPG data nedladdad när två inspelningar pågår. Det blir så eftersom inspelningarna använder de två kanaler man har att tillgå

LJUDSPÅR
För program där det finns möjlighet att välja flera ljudspår (info: siffran efter högtalaren visar antal ljudspår). Om det är en 2:a så finns det två spår men det kan vara så att man ändå inte kan välja spår med boxen via setupknappen på fjärrkontrollen. Spåren kan då vara tex svenska AC3 eller svenska PCM och boxen väljer då som default AC3 och ger inga valmöjligheter. Är det så att det finns flera ljudspår tex siffran 4, så ligger det ett antal olika språk och man kan då välja tex engelska, danska eller svenska etc. Om man inte får ut AC3 på en kanal som borde ha det, så kan detta ligga på ett annat av ljudspåren, man kan då försöka med att byta spår med setup-knappen

INSPELNINGAR
Vad det gäller inspelning så klarar boxen att spela in två strömmar samtidigt. Vilket innebär två kanaler samtidigt oberoende om det är två satellit eller en satellit och en marknät. Att bara titta på en tredje går bra om någon av kanalerna är en markkanal men att försöka göra en timeshift eller paus på en tredje går inte. T.ex spelar du in två satellitkanaler så kan du titta på valfri fri markkanal eller om du spelar in en satellitkanal och en markkanal så kan du titta på valfri satellitkanal. När en inspelnings startat så kan det var problem att sätta ytterligare en inspelning i samma tid (fastän att detta ska gå), om inte detta fungerar via EPG använd direktinspelningsknappen (röd knapp) och starta inspelningen manuellt

TIMESHIFT
Vid HD sändning så kan man "timeshifta" ung 0.5 till 1 timma. Vid SD sändning ung 1.5-2 timmar.

Redigerat av Unregistered124686ac, 24 mars 2009 - 23:27.


#25

Postad 09 oktober 2007 - 07:08

oibmeh
  • oibmeh
  • Användare

  • 115 inlägg
  • 0
Finns det ingen användarmanual medskickad????

/oibmeh

#26

Postad 09 oktober 2007 - 07:24

oibmeh
  • oibmeh
  • Användare

  • 115 inlägg
  • 0
Pratade precis med nån pingla på CD s.k. kundtjänst. Först sa hon att dom precis hade fått en svensk manual, sedan ändrade hon sig och sa att jag kunde få en engelsk manual för att till sist efter att ha varit borta någon minut ändrade sig till att manualen nog var på väg till tryck :)

Ni som fått boxen, ingår det en manual?

/oibmeh

Redigerat av oibmeh, 09 oktober 2007 - 09:37.


#27

Postad 09 oktober 2007 - 09:39

jboll
  • jboll
  • Rookie

  • 2 inlägg
  • 0
Hej!

Som ny kund hos CD så fick jag box och parabol igår. Installatör kommer på torsdag. :)

Vill bara upplysa om att det medföljer en engelsk manual. Har ej läst den än men den verkar ganska gedigen. Enligt bifogat papper i manualen är den svenska manualen på tryck just nu och man kan tydligen beställa en sådan längre fram om man vill ha en svensk...

Jesper

#28

Postad 09 oktober 2007 - 14:01

Ante77
  • Ante77
  • Wannabe

  • 10 inlägg
  • 0
Hej på er.

Kanske en fråga som inte passar in här, men jag ger det ett försök och hoppas på att någon av er skulle kunna vara så snäll och hjälpa mig.
Jag har beställt nya HD-PVR boxen från CD och har idag en Panasonic PV60 som jag vill byta ut till en FULL-HD för att verkligen få ut allt av boxen från CD. Frågan är då, kan ni rekommendera någon bra TV, plasma eller LCD?
Tittar framförallt på sport, så vill ha en TV som klarar av detta, inte några eftersläpningar :)

Tack!

#29

Postad 09 oktober 2007 - 14:47

hassesolo
  • hassesolo
  • Über-Guru

  • 10 389 inlägg
  • 0
PV60 klarar väl både 720p och 1080i? Du behöver ingen full HD för att se HD-sändningarna. Det räcker med HD ready. :)

#30

Postad 09 oktober 2007 - 15:07

Ante77
  • Ante77
  • Wannabe

  • 10 inlägg
  • 0

PV60 klarar väl både 720p och 1080i? Du behöver ingen full HD för att se HD-sändningarna. Det räcker med HD ready. :)

<{POST_SNAPBACK}>


Det är sant Hassesolo. Så du menar at tjag inte ska behöva en Full-HD om jag vill få ut allt av boxen ? Sorry, men jag har inte hängt med i alla svängar vad gäller HD, 1080i mm :)
Vill bara få ut mesta möjliga av boxen när man ändå betlar så mycket pengar för den.

Tack för svaret i alla fall.

/ Ante

#31

Postad 09 oktober 2007 - 15:27

lundis68
  • lundis68
  • Lärjunge

  • 442 inlägg
  • 0

PV60 klarar väl både 720p och 1080i? Du behöver ingen full HD för att se HD-sändningarna. Det räcker med HD ready. :)

<{POST_SNAPBACK}>


Det är sant Hassesolo. Så du menar at tjag inte ska behöva en Full-HD om jag vill få ut allt av boxen ? Sorry, men jag har inte hängt med i alla svängar vad gäller HD, 1080i mm :)
Vill bara få ut mesta möjliga av boxen när man ändå betlar så mycket pengar för den.

Tack för svaret i alla fall.

/ Ante

<{POST_SNAPBACK}>


Antalet pixlar bestämmer inte hur bra bilden blir. Viktigare att bildkretsarna gör ett bra jobb.
PV60 kommer ge dig en kanonbild.

Lundis

#32

Postad 09 oktober 2007 - 16:03

hassesolo
  • hassesolo
  • Über-Guru

  • 10 389 inlägg
  • 0

PV60 klarar väl både 720p och 1080i? Du behöver ingen full HD för att se HD-sändningarna. Det räcker med HD ready. :)

<{POST_SNAPBACK}>


Det är sant Hassesolo. Så du menar at tjag inte ska behöva en Full-HD om jag vill få ut allt av boxen ? Sorry, men jag har inte hängt med i alla svängar vad gäller HD, 1080i mm :)
Vill bara få ut mesta möjliga av boxen när man ändå betlar så mycket pengar för den.

Tack för svaret i alla fall.

/ Ante

<{POST_SNAPBACK}>


Det är precis vad jag menar. Eftersom sändningarna inte är i full HD så behöver du inte heller en full HD TV.
PV60 är ju en ganska ny och vad jag förstår mycket bra TV. Det finns ingen anledning att skrota den redan.

#33

Postad 09 oktober 2007 - 17:26

Enator
  • Enator
  • Guru

  • 4 026 inlägg
  • 0
Boxen kommer från CD :rolleyes: :P :lol:

#34

Postad 09 oktober 2007 - 17:59

gosjan
  • gosjan
  • Rookie

  • 2 inlägg
  • 0
Har en fråga ! Misstänker att min LCD-TV Samsung LE40M51B har HDMI 1.1. Funkar den med CD:s box som tydligen har HDMI 1.2 ?? Någon som vet ? Förresten, bra initiativ att starta denna tråden !!

#35

Postad 09 oktober 2007 - 18:14

TomJones83
  • TomJones83
  • Användare

  • 111 inlägg
  • 0
[/quote]

Det är precis vad jag menar. Eftersom sändningarna inte är i full HD så behöver du inte heller en full HD TV.
PV60 är ju en ganska ny och vad jag förstår mycket bra TV. Det finns ingen anledning att skrota den redan.

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

De flesta HD-kanaler sänder i 1080i alltså 1920*1080i, så man kan säga att de sänder i "potentiell full-HD". Men det förutsätter dock att skärmen ifråga göra en korrekt deinterlacing och (helst) pixelmappning av signalen, vilket långt ifrån alla full-HD skärmar klarar av...

Pv60 är en kanon-tv!

#36

Postad 09 oktober 2007 - 20:48

Peter B
  • Peter B
  • Lärjunge

  • 283 inlägg
  • 0
gosjan Postat Idag, 17:59
"Har en fråga ! Misstänker att min LCD-TV Samsung LE40M51B har HDMI 1.1. Funkar den med CD:s box som tydligen har HDMI 1.2 ??"

Det bör fungera, var god se länken.

http://www.hdmi.org/...center/faq.aspx
Q. Are all of the new HDMI versions backward compatible with previous versions?

Yes, all HDMI versions are fully backward compatible with all previous versions.

#37

Postad 09 oktober 2007 - 22:12

Unregistered124686ac
  • Unregistered124686ac
  • Über-Guru

  • 11 229 inlägg
  • 0
Har nu testat ytterligare, och EPG inspelningar fungerar nu efter att ha anslutet den andra kabeln till SAT-2. Tydligen så blir det inga inspelningar annat på den kanal man tittar på om man har enbart en kabel till SAT-1.

Har dock två problem kvar, ska ta en snack med kundtjänst i morgon

1. Samtliga kanaler i HD visar rött i signalkvalitet, för alla andra kanaler visas det grönt och styrka ung 100-110, styrkan är samma för de kanaler i HD men med rött istället! Någon som har liknade?

2. Sedan så fick jag nu en "låsning" av boxen. Jag tittade på TV4-HD och bilden bara försvann, en programmerad inspelning hade startat på Canal Digital HD och displayen på boxen visad rec, men lampan vid sidan var röd, och det gick inte att göra något med några knappar på fjärren! Det blev den hårda restet med nätkabel ur.


Edit: fel 2 beror på att min box stod för varmt och att boxen hade generellt för hög temperatur, ska få den utbytt

Redigerat av Unregistered124686ac, 16 oktober 2007 - 16:41.


#38

Postad 09 oktober 2007 - 22:19

gosjan
  • gosjan
  • Rookie

  • 2 inlägg
  • 0
Tack för tipset ! Hittade följande:
In June 2006, the HDMI Founders announced HDMI 1.3 and new capabilities to support Deep Color (up to 16-bit color RGB color) and new lossless audio formats (such as Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio). PCs and video game consoles in particular are expected to be capable of delivering content that takes advantage of HDMI's latest capabilities. When such sources are interfaced to older HDMI HDTVs, the source should automatically select the highest quality video and audio performance supported by the HDTV.

#39

Postad 10 oktober 2007 - 09:43

Unregistered36245
  • Unregistered36245
  • Amatör

  • 66 inlägg
  • 0

Har nu testat ytterligare, och EPG inspelningar fungerar nu efter att ha anslutet den andra kabeln till SAT-2. Tydligen så blir det inga inspelningar annat på den kanal man tittar på om man har enbart en kabel till SAT-1.

Har dock två problem kvar, ska ta en snack med kundtjänst i morgon

1. Samtliga kanaler i HD visar rött i signalkvalitet, för alla andra kanaler visas det grönt och styrka ung 100-110, styrkan är samma för de kanaler i HD men med rött istället! Någon som har liknade?

2. Sedan så fick jag nu en "låsning" av boxen. Jag tittade på TV4-HD och bilden bara försvann, en programmerad inspelning hade startat på Canal Digital HD och displayen på boxen visad rec, men lampan vid sidan var röd, och det gick inte att göra något med några knappar på fjärren! Det blev den hårda restet med nätkabel ur.

<{POST_SNAPBACK}>


Fick allt installerat igår (mycket slarvig installatör), har signalstyrka runt 95-100 och grönt på sd kanaler, men rött på hd, tex svt hd.

Installatören ställde den på kanal 5 och sa att den skulle stå så ett par timmar tills bilden kom igång, när jag kom hem från jobbet ett par timmar senare, var bilden fortf. svart, men man kunde inte göra något på boxen, den hade hängt sig, fick dra ur nätsladden, sedan startade allt upp, fick ytterligare två hängningar under kvällen där jag fick dra ur nätsladden igen och nu på morgonen hade den hängt sig igen, fick dra nätsladden igen, så totalt fyra hängningar, får ta och installera en fjärrstyrd switch på nätanslutningen... :rolleyes:

Har inte kontaktat CD än om problemen, skall ta och flytta den, just nu står den ovanpå dvd'n, kanske blir varm?

#40

Postad 10 oktober 2007 - 09:45

Angelus
  • Angelus
  • Wannabe

  • 33 inlägg
  • 0
Hur är det om man har lite lång kabel från parabolen, CD rekommenderar ju längst 20 m, men jag undrar om min inte är lite längre.
Hur märks det om det är lite för långt.

Möjligheten är ju att flytta parabolen, men det är ju rätt mycket jobb, men jag funderar om en linjeförstärkare som jag såg på kjell.com skulle hjälpa,
den var förvisso för anslutningar 80-90 m så det kanske inte blir bra?

#41

Postad 10 oktober 2007 - 15:11

agpath
  • agpath
  • Mega-Guru

  • 7 926 inlägg
  • 0

Hur är det om man har lite lång kabel från parabolen, CD rekommenderar ju längst 20 m, men jag undrar om min inte är lite längre.
Hur märks det om det är lite för långt.

Möjligheten är ju att flytta parabolen, men det är ju rätt mycket jobb, men jag funderar om en linjeförstärkare som jag såg på kjell.com skulle hjälpa,
den var förvisso för anslutningar 80-90 m så det kanske inte blir bra?

<{POST_SNAPBACK}>

Kolla signalkvaliteten först, det är den som räknas och inte hur lång kabeln är.

#42

Postad 10 oktober 2007 - 15:13

agpath
  • agpath
  • Mega-Guru

  • 7 926 inlägg
  • 0

Har nu testat ytterligare, och EPG inspelningar fungerar nu efter att ha anslutet den andra kabeln till SAT-2. Tydligen så blir det inga inspelningar annat på den kanal man tittar på om man har enbart en kabel till SAT-1.

Har dock två problem kvar, ska ta en snack med kundtjänst i morgon

1. Samtliga kanaler i HD visar rött i signalkvalitet, för alla andra kanaler visas det grönt och styrka ung 100-110, styrkan är samma för de kanaler i HD men med rött istället! Någon som har liknade?

2. Sedan så fick jag nu en "låsning" av boxen. Jag tittade på TV4-HD och bilden bara försvann, en programmerad inspelning hade startat på Canal Digital HD och displayen på boxen visad rec, men lampan vid sidan var röd, och det gick inte att göra något med några knappar på fjärren! Det blev den hårda restet med nätkabel ur.

<{POST_SNAPBACK}>


Fick allt installerat igår (mycket slarvig installatör), har signalstyrka runt 95-100 och grönt på sd kanaler, men rött på hd, tex svt hd.

Installatören ställde den på kanal 5 och sa att den skulle stå så ett par timmar tills bilden kom igång, när jag kom hem från jobbet ett par timmar senare, var bilden fortf. svart, men man kunde inte göra något på boxen, den hade hängt sig, fick dra ur nätsladden, sedan startade allt upp, fick ytterligare två hängningar under kvällen där jag fick dra ur nätsladden igen och nu på morgonen hade den hängt sig igen, fick dra nätsladden igen, så totalt fyra hängningar, får ta och installera en fjärrstyrd switch på nätanslutningen... :)

Har inte kontaktat CD än om problemen, skall ta och flytta den, just nu står den ovanpå dvd'n, kanske blir varm?

<{POST_SNAPBACK}>

Hänger den sig av att bara visa bild? Ingen inspelning samtidigt? Tänker på ovanstående inlägg där det kunde strula om man inte har kopplat in båda ingångarna.

#43

Postad 10 oktober 2007 - 15:17

Unregistered36245
  • Unregistered36245
  • Amatör

  • 66 inlägg
  • 0

Hänger den sig av att bara visa bild? Ingen inspelning samtidigt? Tänker på ovanstående inlägg där det kunde strula om man inte har kopplat in båda ingångarna.

<{POST_SNAPBACK}>


Jag har inte hittat något speciellt tillfälle än som gör att den hänger sig, igår tyckte jag det var hipp som happ...

#44

Postad 10 oktober 2007 - 15:18

agpath
  • agpath
  • Mega-Guru

  • 7 926 inlägg
  • 0
[quote name='TomJones83' date='Oct 9 2007, 19:14 ']
[/quote]

Det är precis vad jag menar. Eftersom sändningarna inte är i full HD så behöver du inte heller en full HD TV.
PV60 är ju en ganska ny och vad jag förstår mycket bra TV. Det finns ingen anledning att skrota den redan.

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

De flesta HD-kanaler sänder i 1080i alltså 1920*1080i, så man kan säga att de sänder i "potentiell full-HD". Men det förutsätter dock att skärmen ifråga göra en korrekt deinterlacing och (helst) pixelmappning av signalen, vilket långt ifrån alla full-HD skärmar klarar av...

Pv60 är en kanon-tv!

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]
Vad jag vet så sänder endast C+ sport i 1080i, medans SVT och TV4 sänder 720p. 720p är det vanligaste HDTV-formatet. Dvs Full-HD är onödigt om man inte har en BlueRay- eller HDDVD-spelare.

PV60 är bra, men PX70/700 är ännu bättre!

#45

Postad 10 oktober 2007 - 16:50

Unregistered124686ac
  • Unregistered124686ac
  • Über-Guru

  • 11 229 inlägg
  • 0

Har nu testat ytterligare, och EPG inspelningar fungerar nu efter att ha anslutet den andra kabeln till SAT-2. Tydligen så blir det inga inspelningar annat på den kanal man tittar på om man har enbart en kabel till SAT-1.

Har dock två problem kvar, ska ta en snack med kundtjänst i morgon

1. Samtliga kanaler i HD visar rött i signalkvalitet, för alla andra kanaler visas det grönt och styrka ung 100-110, styrkan är samma för de kanaler i HD men med rött istället! Någon som har liknade?

2. Sedan så fick jag nu en "låsning" av boxen. Jag tittade på TV4-HD och bilden bara försvann, en programmerad inspelning hade startat på Canal Digital HD och displayen på boxen visad rec, men lampan vid sidan var röd, och det gick inte att göra något med några knappar på fjärren! Det blev den hårda restet med nätkabel ur.


Var kontakt med CD:

Fel 1, är bekräftat som en mjukvarubugg, det blir rött fastän kvaliten är OK.

Fel 2, att den hänger sig ska de undersöka, de skulle återkomma, och jag kollar vidare i olika testfall. Men den har hängt sig nu, efter några minuter, 3X när jag tittar på HD och spelar in en HD kanal. Jag ska nu testa att spela in HD och titta på en standard kanal. Detta går nu och har gått i en timme, så det ser ut som detta kan fungera. Ska testa senare idag igen att titta och spela in HD.

Den har under dan fixat att spela in 5 program som jag satte för inspelning, så det finns också saker som fungerar.

Edit-I: Den dog nu igen tittade på TV4HD (samma kanal som de andra gångerna den dött) samt en inspelning på BBC Prime skulle starta, inpelningen startade inte och boxen stängdes av och låste sig. Denna gång var det inte inspelning av HD, så just nu är slutsats tittar på TV4HD och vid inspelning så hänger det sig. Frågon är om man inte ska skicka tillbaka boxen och vänta ett halvår på att en del buggar fixas till????

Edit-II: Att den hänger sig beror på att boxen stod för varmt samt att min box hade ett fel (för hög värme), ska få den utbytt

Fel 3 (nytt), är också konfirmerat av CD, att det inte blir ljud ut i HDMI kabeln (till TV'n) när digitalljud utgången är ställd på Dolby, detta händer bara om sändningen är i stereo, mono ständningar går igenom HDMI kabeln. Så innan fixen kommer så måste man in i menyn och växla från stereo till Hembio varje gång man vill ha ut dolby till förstärkaren. Ska kolla om man kan få ut ljudet till TV'n genom den analoga utgången.

Hur varm är er hårddisk? min var på 66-70C med en lätt bränd elektronikdoft i rummet.

Redigerat av Unregistered124686ac, 16 oktober 2007 - 16:42.


#46

Postad 10 oktober 2007 - 19:02

Pjn
  • Pjn
  • Användare

  • 242 inlägg
  • 0
Det verkar som cd gör om samma misstag som förra gången. Släpper en produkt förtidigt. Tråkigt :) , jag som blev så glad när jag var inne hos Expert idag och fick se skönheten. Ska skaffa mig en sådan till jul(abonnemanget går då ut).

#47

Postad 10 oktober 2007 - 19:11

Action_Replay
  • Action_Replay
  • Rookie

  • 1 inlägg
  • 0

PV60 klarar väl både 720p och 1080i? Du behöver ingen full HD för att se HD-sändningarna. Det räcker med HD ready. :D

<{POST_SNAPBACK}>


Särskilt med tanke på att det på CDs hemsida står att boxen bara skickar ut 720p eller 1080i
Alltså kommmer man aldrig att få ut full HD från boxen (ganska synd om man nu gått o köpt en Full HD tv o sitter o hoppas på att någon kanal ska börja sända i 1080p)

Känns lite som en miss från CDs sida att de inte satsade på en box som redan nu klarar av framtida HD sändningar... :)

#48

Postad 10 oktober 2007 - 19:26

TomJones83
  • TomJones83
  • Användare

  • 111 inlägg
  • 0

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]
Vad jag vet så sänder endast C+ sport i 1080i, medans SVT och TV4 sänder 720p. 720p är det vanligaste HDTV-formatet. Dvs Full-HD är onödigt om man inte har en BlueRay- eller HDDVD-spelare.

PV60 är bra, men PX70/700 är ännu bättre!

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Enligt CD (mejlade deras kundtjänst för ett tag sedan) så sänds följande i 1080i:
Discovery HD
Voom HD
Silver HD
Canal+ sport HD
Canal+ film HD
National geographic HD
TV4 HD

Enligt dem så är det alltså bara SVT HD av alla deras kanaler som sänds i 720p. Men det kan ju påpekas att informationen från CD's kundtjänst kanske inte är den mest tillförlitliga i världen...

#49

Postad 10 oktober 2007 - 19:28

aikelo
  • aikelo
  • Lärjunge

  • 315 inlägg
  • 0
Action_Replay:
Du får nog slänga din full-hd på tippen :)
1080p tar så stor bandbredd så det lär dröja länge innan det kommer sändningar i det formatet.

Redigerat av aikelo, 10 oktober 2007 - 19:30.


#50

Postad 10 oktober 2007 - 20:08

lundis68
  • lundis68
  • Lärjunge

  • 442 inlägg
  • 0
[quote name='TomJones83' date='Oct 10 2007, 20:26 ']

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]
Vad jag vet så sänder endast C+ sport i 1080i, medans SVT och TV4 sänder 720p. 720p är det vanligaste HDTV-formatet. Dvs Full-HD är onödigt om man inte har en BlueRay- eller HDDVD-spelare.

PV60 är bra, men PX70/700 är ännu bättre!

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Enligt CD (mejlade deras kundtjänst för ett tag sedan) så sänds följande i 1080i:
Discovery HD
Voom HD
Silver HD
Canal+ sport HD
Canal+ film HD
National geographic HD
TV4 HD

Enligt dem så är det alltså bara SVT HD av alla deras kanaler som sänds i 720p. Men det kan ju påpekas att informationen från CD's kundtjänst kanske inte är den mest tillförlitliga i världen...

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Kan bekräfta att detta stämmer...

Lundis



4 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 4 gäster, 0 anonyma medlemmar

  • Elias
    2024-03-17 11:45:37
  • Elias
    2024-03-17 11:22:58
  • Elias
    2024-03-17 11:20:09
  • Elias
    2024-03-17 11:20:06
  • Salong vy bakåt, ny bild med tyg på vägg
    DPC
    2024-03-17 09:11:58
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.