Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Canal Digital boxen (HDTV box med hårddisk)

12229 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#8951

Postad 15 december 2010 - 11:23

Melmac
  • Melmac
  • Mästare

  • 3 094 inlägg
  • 0
Så där så ska en Tommy eller Thomas ringa mig imorgon angående den senaste mjukvaran. Jag skulle nämligen återrapportera om felen har blivit avhjälpta.

Den TIVO boxen ska jag inte betala en spänn för!!!!

Vem väljer de u till unersökningen tro? De som har minst klagomål i deras databas? :ph34r:

#8952

Postad 15 december 2010 - 17:52

B BUS
  • B BUS
  • Forumräv

  • 604 inlägg
  • 0

Så där så ska en Tommy eller Thomas ringa mig imorgon angående den senaste mjukvaran. Jag skulle nämligen återrapportera om felen har blivit avhjälpta.

Den TIVO boxen ska jag inte betala en spänn för!!!!

Vem väljer de u till unersökningen tro? De som har minst klagomål i deras databas? :ph34r:

Nej jag var ju med!!
Dom sa att det var hemligt vad man svarade, men jag sa att dom gärna kan få veta vem jag är.
Att CD inte kör ut en undersökning via mail, dom bör ju ha mail adress till dom flesta av sina kunder.

#8953

Postad 15 december 2010 - 18:06

Huddingebo
  • Huddingebo
  • Veteran

  • 1 509 inlägg
  • 0

Vem väljer de u till unersökningen tro? De som har minst klagomål i deras databas? :ph34r:

Och där var jag diskvalificerad att vara med i undersökningen.

För övrigt drabbades jag av en för mig en ny bugg. När jag tryckte på "tv guide" stängdes boxen av och jag fick starta boxen igen, givetvis två gånger med MUTE första gången.

#8954

Postad 15 december 2010 - 21:14

decahb
  • decahb
  • Användare

  • 140 inlägg
  • 0

Och där var jag diskvalificerad att vara med i undersökningen.

För övrigt drabbades jag av en för mig en ny bugg. När jag tryckte på "tv guide" stängdes boxen av och jag fick starta boxen igen, givetvis två gånger med MUTE första gången.


Inte "Mute" utan "Nute"!!!!! ;)

Redigerat av decahb, 15 december 2010 - 21:17.


#8955

Postad 15 december 2010 - 21:36

PDDNOS
  • PDDNOS
  • Forumräv

  • 613 inlägg
  • 0
Nute betyder lyssna på franska... Min box låser sig numera ofta på SVT1 HD, får rycka ur sladden för omstart för den reagerar inte på fjärren, nute, omstart igen, ok. Tidsenligt och stabilt? Ge mig en ny fungerande box CD!

#8956

Postad 15 december 2010 - 21:57

Huddingebo
  • Huddingebo
  • Veteran

  • 1 509 inlägg
  • 0
MUTE, NUTE, what ever. Fortfarande inget svar från CD mina mejl till dem. De verkar inte ta oss med problemboxar längre på allvar och tro att problemen löser sig med att man struntar i våra problem.

#8957

Postad 16 december 2010 - 09:18

Melmac
  • Melmac
  • Mästare

  • 3 094 inlägg
  • 0
Vi kanske ska skriva ett gemensamt brev med allas underskrifter (det går ju att scanna och klistra in) därefter kan vi ju skicka det till ARN om de inte svarar oss.

#8958

Postad 16 december 2010 - 09:24

what17ever
  • what17ever
  • Veteran

  • 2 274 inlägg
  • 0

Vi kanske ska skriva ett gemensamt brev med allas underskrifter (det går ju att scanna och klistra in) därefter kan vi ju skicka det till ARN om de inte svarar oss.

Jag är på !

Eller som kedjebrev, skicka till mig privat så skriver jag på och skickar vidare till nästa sörjande, sen till AnalDigital.

Redigerat av what17ever, 16 december 2010 - 09:25.


#8959

Postad 16 december 2010 - 09:58

MiWa
  • MiWa
  • Lärjunge

  • 380 inlägg
  • 0

Inte "Mute" utan "Nute"!!!!! ;)

Det där är väl egentligen två buggar. Rätta mig om jag har fel men:

NUTE - Boxen startar upp med texten "NUTE" i displayen. Ingen bild visas på tv'n.

MUTE - Boxen startar upp med bild men utan ljud och mute-ikonen visas på tv'n.



EDIT: Stavfel

Redigerat av MiWa, 16 december 2010 - 09:58.


#8960

Postad 16 december 2010 - 10:00

what17ever
  • what17ever
  • Veteran

  • 2 274 inlägg
  • 0
Edit.... glöm , fel av mig....

Redigerat av what17ever, 16 december 2010 - 10:01.


#8961

Postad 16 december 2010 - 11:01

Tobyponken
  • Tobyponken
  • Forumräv

  • 831 inlägg
  • 0

Det där är väl egentligen två buggar. Rätta mig om jag har fel men:

NUTE - Boxen startar upp med texten "NUTE" i displayen. Ingen bild visas på tv'n.

MUTE - Boxen startar upp med bild men utan ljud och mute-ikonen visas på tv'n.



EDIT: Stavfel

Ja det är två buggar men det står NUTE i displayen vid båda buggarna

#8962

Postad 16 december 2010 - 11:27

pgu
  • pgu
  • Forumräv

  • 943 inlägg
  • 0
Ett fel som kommit de senaste dagarna för mig är att boxen inte stänger av som den ska.
När man skickar "power off" från fjärren så börjar den röda dioden i displayen blinka (som den ska), men istället för att stänga av efter några sekunder så fortsätter den att blinka och hårddisken är igång hela tiden. En gång lät jag den stå med förhoppningen att avstängningen bara tog lite längre tid, men när jag kom hem några timmar senare var läget oförändrat.
"Lösningen" har varit att hålla power-knappen på boxen intryckt till den ger en reset och boxen startar om och visar först init, sedan Nute för att efter det stänga av sig. Efter detta hänt kan jag starta som vanligt igen och (oftast) är mina programmerade inspelningar kvar.

Jag har också sett att boxen inte alltid svarar på tilltal efter att de lokala nyheterna på svt1 östnytt sänts och jag får ta till ovan nämnda lösning för att stänga av.
Jag har inte fått Nute-buggen under uppstart på ett tag nu...

Någon mer som sett denna typ av beteende (det verkar som Nute-buggen är lite olika för olika maskiner)?

#8963

Postad 16 december 2010 - 12:05

sajberman
  • sajberman
  • Användare

  • 104 inlägg
  • 0
Eftersom jag inte haft boxen så länge så kan jag inte relatera till hur det fungerat tidigare, men den senaste "uppdateringen" har fungerat bedrövligt jämfört med den tidigare FWn som jag hann köra med någon vecka. Jag har gjort fabriksåterställning men inte formatering.

Min bugglista ser ut som följer:
- Datorn hänger sig när man stänger av den (röd lysdiod slutar inte blinka och den svarar inte på fjärr)
- Vid zappande i guiden kan boxen helt plötsligt starta om sig (händer ganska ofta)
- Missade programmerade inspelningar (minst någon gång per vecka)
- Vid zappande i guiden hänger sig boxen (hänt någon gång per veckan)
- Hänger sig vid för myckert zappande mellan kanaler (någon gång per vecka)
Som summering kan man säga att det händer minst 1 oförklarlig sak varje dag, väldigt stabilt?
Ovanstående problem verkar stämma med flera inlägg, men jag har inte haft m(n)ute problemet mer än 1 gång efter FW uppdaterineg.

Testat ovanstående sedan senaste uppdatering (ca 3 veckor) och det borde inte vara några temp bekymmer så det är FWn det beror på.
Det är ju bedrövligt, övriga i familjen kan inte använda boxen eftersom den strular så förbannat mycket. Jag har inte skrivit på något avtal ännu (CD missade skicka med detta) så jag funderar på att skita i CD men då får jag jobbet med att skruva ner parabolen igen ;)

#8964

Postad 16 december 2010 - 12:12

Tobyponken
  • Tobyponken
  • Forumräv

  • 831 inlägg
  • 0
Skulle inte någon med skriftens gåva kunna komponera ett brev till CD?! Lite om vilka problem vi haft med de olika fw-versionerna och hur vi blivit bemötta. Någon kanske har e-postadress till någon teknisk chef eller liknande så kan vi alla skicka namn och kundnummer till den som skickar mailet så fyller den personen i detta.
Tror att om vi får ihop ett bra antal namn så kan det ge bra slagkraft.

#8965

Postad 16 december 2010 - 12:18

decahb
  • decahb
  • Användare

  • 140 inlägg
  • 0
Nute !

Fan det är det enda roliga med boxen just nu, alla Ni som inte tycker det är roligt får ursäkta !
men visst stod det "MUTE" på displayen innan sista uppdateringen eller kommer jag ihåg fel ?
Nog om detta för min del....

Jag är ganska uppgiven, vill inte ha skiten längre men CD har bäst utbud "by far".
Skall man fortsätta att ringa och klaga till ingen nytta, eller helt sonika tiga tills det kommer en ny box ??
Kan inte tänka mig att CD komemr att kompensera oss med stora problem, ,men en ny box gratis när den väl kommer.
Man får väl vackert hosta upp ny skattade stålar och inhandla en sådan då...

Fick oxå samtal från Synovate ang marknadsundersökning, och jag har ringt CD massor av gånger, både varit riktigt förbannad och normalt trevlig.
Man kan ju säga att CD fick ju inte direkt några rosor i undersökningen.

Redigerat av decahb, 16 december 2010 - 12:19.


#8966

Postad 16 december 2010 - 14:49

Svansen
  • Svansen
  • Lärjunge

  • 448 inlägg
  • 0

Skulle inte någon med skriftens gåva kunna komponera ett brev till CD?! Lite om vilka problem vi haft med de olika fw-versionerna och hur vi blivit bemötta. Någon kanske har e-postadress till någon teknisk chef eller liknande så kan vi alla skicka namn och kundnummer till den som skickar mailet så fyller den personen i detta.
Tror att om vi får ihop ett bra antal namn så kan det ge bra slagkraft.


Snacka med "QUE"...han är den med mest kunskap !

#8967

Postad 16 december 2010 - 15:07

Honda
  • Honda
  • Lärjunge

  • 265 inlägg
  • 0

Ett fel som kommit de senaste dagarna för mig är att boxen inte stänger av som den ska.
När man skickar "power off" från fjärren så börjar den röda dioden i displayen blinka (som den ska), men istället för att stänga av efter några sekunder så fortsätter den att blinka och hårddisken är igång hela tiden. En gång lät jag den stå med förhoppningen att avstängningen bara tog lite längre tid, men när jag kom hem några timmar senare var läget oförändrat.
"Lösningen" har varit att hålla power-knappen på boxen intryckt till den ger en reset och boxen startar om och visar först init, sedan Nute för att efter det stänga av sig. Efter detta hänt kan jag starta som vanligt igen och (oftast) är mina programmerade inspelningar kvar.

Jag har också sett att boxen inte alltid svarar på tilltal efter att de lokala nyheterna på svt1 östnytt sänts och jag får ta till ovan nämnda lösning för att stänga av.
Jag har inte fått Nute-buggen under uppstart på ett tag nu...

Någon mer som sett denna typ av beteende (det verkar som Nute-buggen är lite olika för olika maskiner)?


Det händer ganska ofta för mig att min box står och blinkar och vägrar stanna. Har även den andra Nute buggen.

#8968

Postad 16 december 2010 - 18:29

JMKbiker
  • JMKbiker
  • Beroende

  • 1 053 inlägg
  • 0

Det händer ganska ofta för mig att min box står och blinkar och vägrar stanna. Har även den andra Nute buggen.

Samma här.

#8969

Postad 16 december 2010 - 21:32

vilse
  • vilse
  • Lärjunge

  • 431 inlägg
  • 0

Samma här.

Samma här

#8970

Postad 16 december 2010 - 21:56

Falafel58
  • Falafel58
  • Användare

  • 155 inlägg
  • 0
Jag har min box kopplad till TV'n via HDMI-HDMI. Detta innebär att jag inte kan få in textning via Text-TV på SVTT1 HD och TV4HD.

Är det någon som vet en lösning på om detta går att fixa till?

Jag har medlemmar i familjen som hör lite dåligt och gärna vill ha text på svenska filmer mm. Detta innebär att jag alltsom oftast får slå över över till "vanliga" ettan eller fyran. Det känns lite fel att inte kunna utnyttja HD-kanalerna fullt ut.

mvh
Micke

#8971

Postad 16 december 2010 - 22:19

Janne99
  • Janne99
  • Wannabe

  • 43 inlägg
  • 0
Tänkte bara flika in att efter uppdateringen så startar min box varje morgon och kväll upp med "Nute" och mute symbolen, har också råkat ut för att boxen hängt sig under natten, det stod 0232 och röd diod lyste starkt när jag skulle starta den på morgonen, var tvungen att långtrycka på knappen på boxen och då startade den om sig med en "Nute" och automatisk omstart igen på det.

Jag har inte kört någon fabriksreset än och anser att det borde inte behövas, det skulle i sådana fall ske automatiskt vid uppdatering, min box är snart 2-år.

// Janne

#8972

Postad 16 december 2010 - 22:38

Tobyponken
  • Tobyponken
  • Forumräv

  • 831 inlägg
  • 0

Tänkte bara flika in att efter uppdateringen så startar min box varje morgon och kväll upp med "Nute" och mute symbolen, har också råkat ut för att boxen hängt sig under natten, det stod 0232 och röd diod lyste starkt när jag skulle starta den på morgonen, var tvungen att långtrycka på knappen på boxen och då startade den om sig med en "Nute" och automatisk omstart igen på det.

Jag har inte kört någon fabriksreset än och anser att det borde inte behövas, det skulle i sådana fall ske automatiskt vid uppdatering, min box är snart 2-år.

// Janne


Det du beskriver hjälpte inte mig när jag gjorde fabriksreset. Min box fick tokspel efter senaste fw-uppdateringen. Massor av uppstarter hängde sig och inte en enda inspelning lyckades. Detta blev mycket bättre med en fabriksreset men övriga problem kvarstår.

#8973

Postad 17 december 2010 - 08:56

Babou
  • Babou
  • Rookie

  • 2 inlägg
  • 0
Är ny canal digital kund sedan någon månad tillbaks. Jag är väl en av dom som gått på deras erbjudande med billig box vilket man nu får ångra.
Har läst lite i tråden, och funderar lite på det ni skriver om Nute/Mute buggen. På min box står det Nute i displayen vid en sekvens under uppstarten, men sedan hoppar den förbi det och boxen startar som vanligt. Det är inte det som ni avser när ni diskuterar denna bugg antar jag?

Dom problem jag har upptäckt (har nyaste uppdateringen och har kört factory reset efter uppgraderingen) är att den ibland startar om när man skall in i guiden och att den fastnar och den röda LED'en inte slutar bilnka när man stänger av den. Dock har jag inte gett mig in på inspelningar ännu (förutom att spola tillbaks lite i live-sändning) och med tanke på vad jag läst här så drar jag mig lite för att börja spela in.

Det jag dock tycker är mest irriterande och måste fråga om det verkligen skall vara så, är den otroligt långa uppstarstiden. Från standby-läge tills att man får bild på tv'n tar det ju nästan en minut vilket känns väldigt omotiverat. Har alla andra samma sak där?

Mvh

Henric

#8974

Postad 17 december 2010 - 09:14

rowe
  • rowe
  • Amatör

  • 74 inlägg
  • 0
Min box, efter uppdatering till senaste fw och formatering + fabriksåterställning, så startar den också upp med "nute" varje gång. Det som är skumt är dock att symbolen med den överkryssade högtalaren visas, men jag har ändå full ljudstyrka på, dvs ljudet hörs.
Boxen är kopplad via optisk kabel in i förstärkaren samt hdmi till tv:n.

För att få bort högtalarikonen så höjer jag volymen, och då tystnar boxen, precis som att den då "fattar" att den ska vara mutad, ljudet kommer så klart tillbaks när man höjer upp det. Mycket märkligt...

//Ronnie

#8975

Postad 17 december 2010 - 09:21

Monshi
  • Monshi
  • Mästare

  • 3 759 inlägg
  • 0
Falafel58
Det finns ingen TextTV på HD-kanalerna (via satellit) än. SVT HD via marknätet ska ha TextTv i signalen enligt SVT.
Skicka ett brev till SVT och fråga hur de tänkt lösa detta.

Babou
Uppstarten kan jag svara på, den kan du snabba upp genom att koppla bort nätverkskabeln. Då går det lite snabbare.
Mute/Nute, din variant har jag inte hört tidigare. Mute-problemet är traditionellt att boxen startar upp som vanligt men med texten i displayen och volymen på noll.
Spela in, det klarar boxen bra (även om min box tappade inspelningslistan häromdagen)

Box som aldrig stängs av? Har hänt mig ibland, osäker på orsak. Om det händer varje gång, på en helt ny box, då skulle jag ringa CD och reklamera boxen. Med andra ord babou, ring. Det ska inte heller flasha förbi mute/nute i displayen, kan vara del av den långsamma uppstarten.

#8976

Postad 17 december 2010 - 09:44

olycka
  • olycka
  • Amatör

  • 71 inlägg
  • 0
En kollega till mig har beställt denna box från CD.

Är det den gamla eller den nya programvaran i de som komme nu för tiden?

#8977

Postad 17 december 2010 - 09:46

G0pher
  • G0pher
  • Amatör

  • 86 inlägg
  • 0
Denna boxen är ju över tre år gammal nu vilket är typ en oändlighet i elektronikbranchen.
Man undrar när dom ska ge upp patch:andet och släppa en ny box i stället...

#8978

Postad 17 december 2010 - 10:11

Monshi
  • Monshi
  • Mästare

  • 3 759 inlägg
  • 0

Denna boxen är ju över tre år gammal nu vilket är typ en oändlighet i elektronikbranchen.
Man undrar när dom ska ge upp patch:andet och släppa en ny box i stället...

Det är på gång, kommer en ny box under nästa år (dock ej ännu bekräftat av CD om/när ska sägas). Finns en tråd om detta.

Redigerat av Monshi, 17 december 2010 - 10:18.


#8979

Postad 17 december 2010 - 10:36

Hof66
  • Hof66
  • Rookie

  • 2 inlägg
  • 0
Har nog egentligen drabbats ganska lindrigt av de problem som uppstått med den nya programvaran. Någon enstaka gång så går det inte att starta boxen med fjärrkontroll och får ibland uppstart med nute men vi har å andra sidan inte använt så mycket serieinspelningar och utan bara inspelning av enstaka program. Tycker i och för sig också att bilden i HD upplevs som sämre sedan uppdateringen.
Blev igår uppringd av en säljare från CD som ville sälja filmpaket till "enormt förmånligt pris". Han frågade också hur det fungerade och jag passade på att gnälla lite om HD boxen. Säljaren började då babbla på om hur mycket man jobbade med att lösa problemen och han sa då också att det var ytterligare en nya programvara på gång redan till den kommande helgen. Jag misstänker ju att det bara är säljarsnack eller är det någon annan som fått liknande indikationer?

#8980

Postad 17 december 2010 - 10:46

B BUS
  • B BUS
  • Forumräv

  • 604 inlägg
  • 0

Hej

Har varit i kontakt med canal digitals kundtjänst idag och fick information att i början av nästa år så kommer canal digital att leverera nya boxar till sina kunder. se länk nedan. De vet dock inte om nuvarande kunder sittandes med en PVR 101 kommer att få sin automatiskt utbytt. Ett tecken på att de tar sina kunder på allvar men även ett led att konkurrera på marknaden. Vad som helst bara vi slipper 101:an...

Detta har säkert redan nämnts i denna tråd eller systertråden om alternativa boxar men någan kan kanske missat denna julklapp så....

http://www.adbglobal.com/?q=node/477

Intresant!
Jag som var säker på att det var du "crimsonidol" som var Canal Digitals kundtjänst med tanke på ditt inlägg 7282 den 10 September i denna tråd.
Jag trodde att det var då på morgonen 10/9 CD gav upp denna box inofficielt.

#8981

Postad 17 december 2010 - 11:12

lpc123
  • lpc123
  • Användare

  • 128 inlägg
  • 0
Hallå alla
Nu orkar jag snart inte mer med denna j...a boxen!!
Senaste problemet med min box är att såfort man är inne i EPG och bläddrar upp eller ner bland kanalerna så låser sig box fanskapet och man måste dra ur sladden och göra den strömlös!!!

Detta hände mig 2ggr igår, samt som alla andra klagar på att den startar i mute läge varenda j...a gång!!

Finns det inget vi kan göra gemensamt alla vi som tröttnat på boxen och ställa CD till svars? boxen har ju varit sunkig ( men med bra bild ) fram tills dom började fippla med nya FW då den blivit mer eller mindre oanvändbar!!!

Alla rykten om nya boxar Tivo och allt vad man läst skulle vara en rimlig kompensation för oss som sitter med svarte Petter hemma i tvrummet!!!.

Det känns ju som att om mankan titta på tv en hel kväll utan något strul så har man ju nästan samma glädje som efter en tipsvinst!!!!

Nej nu får det vara nog!!!

Chrille kock

#8982

Postad 17 december 2010 - 13:53

a95180
  • a95180
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0

En kollega till mig har beställt denna box från CD.

Är det den gamla eller den nya programvaran i de som komme nu för tiden?


Jag fick min box fre 19 nov 2010 och den hade gamla programvaran (den utan VOD alltså) men det är nog inget man kan räkna med generellt. Dumt nog uppgraderade jag den nästan direkt vilket jag naturligtvis ångrar bittert.

/Jonas

#8983

Postad 17 december 2010 - 15:28

whynot
  • whynot
  • Wannabe

  • 19 inlägg
  • 0
Om man tar över en box som är köpt tidigare och inte uppgraderad så funkar den bättre ...och har bättre bild med någon som vet ??

#8984

Postad 17 december 2010 - 20:11

zitzo
  • zitzo
  • Lärjunge

  • 301 inlägg
  • 0

Om man tar över en box som är köpt tidigare och inte uppgraderad så funkar den bättre ...och har bättre bild med någon som vet ??


Yes, det stämmer bra. Jag sitter med en ny box som ej är uppdaterad. Tror man skulle kunna få rätt bra för en sån. :)

#8985

Postad 17 december 2010 - 22:34

aladdinsane
  • aladdinsane
  • Rookie

  • 5 inlägg
  • 0
Jaha..då är det tydligen min tur(!)
Har haft denna typ av box i kanske 3 år och varit här lite då och då för att hålla mig uppdaterad, men aldrig bidragit med något då jag varit väldigt förskonad från problem och mest använder boxen för "vanligt" tvtittande, använder sällan epg eller spelar in och har dessutom en Harmony one. Nute, halv bild (hdmi-problem) och lite annat smått och gott förekommer. Har visserligen fått boxen utbytt 1 gång, men herregud, det är ju knappast något att bråka om med tanke på vilka problem somliga har haft.
MEN - nu har det tydligen hänt något med boxen, eller? Saknar helt signalstyrka idag, helt dött. Har gjort fabriksåterställning vilket verkar vara en populär standardåtgärd här på forumet, men fortfarande ingen signal. Jag har kontrollerat antennkablarna, båda sitter väl fastkruvade. Har inte varit uppe på taket än, och ärligt talat vet jag inte vad jag ska titta efter, dessutom är det mörkt, kallt och snö. Vet dock att parabolen inte har blåst bort :-)
Någon av er kloka och luttrade som har något bra tips?

#8986

Postad 18 december 2010 - 02:24

Dr_James
  • Dr_James
  • Wannabe

  • 33 inlägg
  • 0
Har alla upplevt att bilden försämrats med nya mjukvaran? Jag kan inte se någon försämring, vare sig på SD- eller HD-kanaler. Tittar både på en 42 tums plasma och 104 tums duk men jag har inte märkt av någon försämring på bilden...

#8987

Postad 18 december 2010 - 09:25

Falukorv
  • Falukorv
  • Forumräv

  • 680 inlägg
  • 0
Så var det dax för total kollaps från min box sida.
Tittade på CD Film HD i går samtidigt som vi spelar in på CD Action, box fan hänger sig helt plötsligt och vi får starta om på knappen, funkar fint. Ser klart filmen och ska se vad som hände med inspelningen, döm av min förvåning när boxen enligt lista spelat in 1 min i taget sedan 21,30 tills filmen är slut. Nu har jag två sidor med 1 min inspelningar kul INTE!!!
Försöker radera dessa men det går inte att ta bort trots att jag gör enligt anvisning på skärmen.

Nehej inte det du box från hin håles avgrund, stänger av boxen igen i tron att det ska gå att ta bort skiten efter omstart.
Nu loopar box uslingen istället och vägrar att starta upp, loop sekvensen ser ut som följande: 8888 blinkande röd lampa samtidigt som init lyser svagt och hårdisk surrar till svagt, sekvens upprepar sig åter igen osv osv.Har inte fått i gång skräpet ännu och ungarna vill se på Tv, fin Lördagsmorgon hehe.
Nu till saken att jag har ett mycket kraftigare nät agg för mitt gick sönder för 1,5 år sedan så strömmen ska inte vara något problem. Senaste Fw har jag med.

Jag har suttit tyst(tyvärr) och väntat i förhoppning att problemen med boxen ska lösa sig men jag har insett att det kommer de aldrig att göra.
Så nu ska även CD få känna av min och min familjs vrede över en box som är så instabil att den borde ha avlivats för länge sedan pga humanitära skäl!!!
(mot oss som äger den).

Kommer sedan CD med en ny box med bättre hårdvara som fungerar och inte byter ut våra försökskaniner gratis då kommer det att ta hus i ****, det kan de vara säkra på.
Det här med en grupptalan mot CD vore kanske det ända rätta för att få dem att förstå att de i sin tur har blivit lurade av Sagem.

/Falukorv

#8988

Postad 18 december 2010 - 09:27

affekt
  • affekt
  • Wannabe

  • 21 inlägg
  • 0

Har alla upplevt att bilden försämrats med nya mjukvaran? Jag kan inte se någon försämring, vare sig på SD- eller HD-kanaler. Tittar både på en 42 tums plasma och 104 tums duk men jag har inte märkt av någon försämring på bilden...

Håller med ingen försämring. Tittar på LCD 40 tum. Är mycket "Kräsen" när det gäller bild o. ljud

#8989

Postad 18 december 2010 - 09:34

Avregistrerad1108
  • Avregistrerad1108
  • Forumräv

  • 900 inlägg
  • 0
Så var det även min tur igår kväll. Boxen låste sig på "init" (unit?) och vägrar att starta. Duger inte ens som klocka nu; sk*tbox.

Skulle hur som helst få ett nytt nätagg i veckan. Jag har låga förväntningar.

Redigerat av Avregistrerad1108, 18 december 2010 - 09:34.


#8990

Postad 18 december 2010 - 11:51

kjellhugo
  • kjellhugo
  • Wannabe

  • 48 inlägg
  • 0
Har just skrivit till CD och bett om kreditering för december... Spelade in Skavlan igårkväll och satt på boxen mitt i programmet. Det stod "rec" så det verkade ju frid och fröjd. MEN vi kom rätt in i direktsändning och sedan tog boxen inga kommandon alls, så vi såg resten av programmet och tänkte se första halvan sist. MEN inget hade spelats in... Efter att inspelningen stoppade gjorde boxen en spontan omstart så jag fick sätta på den en gång till, där hände väl något som gjorde att inspelningen försvann kantänka... SKIT!

#8991

Postad 18 december 2010 - 12:06

Grön49
  • Grön49
  • Användare

  • 101 inlägg
  • 0
"Kommer sedan CD med en ny box med bättre hårdvara som fungerar och inte byter ut våra försökskaniner gratis då kommer det att ta hus i ****, det kan de vara säkra på.
Det här med en grupptalan mot CD vore kanske det ända rätta för att få dem att förstå att de i sin tur har blivit lurade av Sagem."

Falukorv: Om vi inte får byta rakt av till den nya boxen (när nu den kommer) så tror jag att en grupptalan mot CD är den rätta vägen för att lära CD en läxa dom inte glömmer.

#8992

Postad 18 december 2010 - 12:18

philipsguy
  • philipsguy
  • Användare

  • 214 inlägg
  • 0
För det första, jag vill råda alla som inte använder VOD i boxen att koppla ur nätverkskontakten om ni nu kopplat in den, för det första startar boxen mycket snabbare precis som andra skrivit och för det andra har jag inte märkt av det senaste fenomenet att boxen hänger sig under avstängning med blinkande standbylampa och man måste starta om med att hålla in knappen. Eller är ni andra som har samma problem utan att ha den inkopplad på nätverket?
För det andra och OT, hade en Dilog 655 tidigare, i somras f*ckade en firmwareuppgradering upp ljudet via HDMI för många och nu har man väntat 6 månader på en lösning som aldrig verkar komma. Dilog som jag ändå tyckte var ett seriöst företag (@DILOG_CREW).

#8993

Postad 18 december 2010 - 13:04

homery
  • homery
  • Användare

  • 211 inlägg
  • 0
Har haft min box urkopplad ca 3mån eftersom jag använder miraclebox,så häromdan koppla jag in den igen för å testa den igen men så fungerar inte fjärrkontrollen,helt död. Å batterierna e inte gamla. d gick inte å få den å funka. nån som vet va d kan vara?
En sak e säker iaf,efter att använt miracleboxen ett tag nu, så framstår cds box som rena skämtet.

#8994

Postad 18 december 2010 - 15:56

LEEL
  • LEEL
  • Rookie

  • 9 inlägg
  • 0
Vid programuppdateringar händer det tydligen ofta att hårddisken skrivs itu och
behöver formateras om. Felyttring t.ex. Hårddisken full ( med flera inspelningsproblem )

Att skriva en bra instruktion är inte helt lätt, men för att inte alla skall behöva sitta
i timmar i telefonkö till supporten eller prova alla olika beskrivningar som kan gogglas fram,
skall jag försöka få till en bättre beskrivning än de jag hittat:

Se på någon valfri kanal. ( Gå ej till Meny som några beskrivningar säger )
( Om det inte fungerar efter ett antal försök, så byt till annan kanal t.ex. TV4 HD )

Tryck röd knapp (bredvid gröna) + 353 + texttv + 2 för formatering.

Det ska gå riktigt snabbt för att det ska fungera.
Boxen stängs av och formateras sedan när det lyckas, så vänta inte på annat svar utan
tryck ovanstående sekvens flera gånger i snabb följd tills boxen stängs av.

Alla inspelningar försvinner och nyinstallation av språk, kanaler, favoriter & inställningar
behöver göras om.

Om bara fabriksreset önskas så gör som ovan men byt 2 mot 1

PS
Hoppas verkligen att canaldigital snarast lyckas få till bättre fungerande softvara till denna box.

Tycker också att de borde lägga ut felsöknings info på nätet isf att man skall behöva sitta timmar
i telefonkö. Eller finns det redan någonstans?

#8995

Postad 18 december 2010 - 18:21

Falukorv
  • Falukorv
  • Forumräv

  • 680 inlägg
  • 0
Ringde Cd:s kundtjänst och fick standard svaret sorry men är den trasig får du köpa ny, och jag svarade aldrig i helv...
Prova att köra en fabriksåterställning på tyckte de, mm visst på en box som loopar i uppstarts läget jomen visst.

Fick till så att nån typ av chef ringer upp å det snaraste, och han lär få sina fiskar varma han med.

Tydligen så kommer den nya boxen snart ut på marknaden för de väntar in den på lager. Intressant!!!

#8996

Postad 18 december 2010 - 18:51

LabanV
  • LabanV
  • Användare

  • 164 inlägg
  • 0

Om man tar över en box som är köpt tidigare och inte uppgraderad så funkar den bättre ...och har bättre bild med någon som vet ??

Min box är inte uppgraderad och funkar riktigt bra. Det finns ett par buggar men inga konstigheter. Startar alltid med bild och ljud och spelar in alla programmerade inspelning utom på ett par datum.
Jag kan inte se någon förbättring av bilden vare sig på SD- eller HD-kanaler med gamla mjukvaran.

#8997

Postad 18 december 2010 - 23:52

whynot
  • whynot
  • Wannabe

  • 19 inlägg
  • 0

Min box är inte uppgraderad och funkar riktigt bra. Det finns ett par buggar men inga konstigheter. Startar alltid med bild och ljud och spelar in alla programmerade inspelning utom på ett par datum.
Jag kan inte se någon förbättring av bilden vare sig på SD- eller HD-kanaler med gamla mjukvaran.

men uppdaterar inte boxen av sig själv ....eller påminner hela tiden då??

#8998

Postad 19 december 2010 - 09:08

nilsa
  • nilsa
  • Amatör

  • 78 inlägg
  • 0
Efter att lite tid nu gått verkar det som att min box är sämre än någonsin med senaste FW. Möjligt att buggarna är färre men hängningarna med omstart/NUTE som följd kommer mer frekvent... minst en gång om dagen vid olika tillfällen dock oftast när man försöker öppna EPG:n.

VOD fungerar inte alls vilket känns lite ambivalent. Lite roligt att CD:s egna hjärtebarn inte funkar samtidigt som det alltid är otillfredställande med saker som inte fungerar. I vilket fall så får boxen IP-adresser osv men säger ändå "Autentifiering misslyckades... prova igen?" när man försöker starta VOD.

Är dessa problem något någon stött på tidigare och har en nödlösning för?

#8999

Postad 19 december 2010 - 12:09

Tobyponken
  • Tobyponken
  • Forumräv

  • 831 inlägg
  • 0

Efter att lite tid nu gått verkar det som att min box är sämre än någonsin med senaste FW. Möjligt att buggarna är färre men hängningarna med omstart/NUTE som följd kommer mer frekvent... minst en gång om dagen vid olika tillfällen dock oftast när man försöker öppna EPG:n.

VOD fungerar inte alls vilket känns lite ambivalent. Lite roligt att CD:s egna hjärtebarn inte funkar samtidigt som det alltid är otillfredställande med saker som inte fungerar. I vilket fall så får boxen IP-adresser osv men säger ändå "Autentifiering misslyckades... prova igen?" när man försöker starta VOD.

Är dessa problem något någon stött på tidigare och har en nödlösning för?

"Autentifiering misslyckades... prova igen?"
Det känner jag igen, trodde det var något strul med min trådlösa brygga...

#9000

Postad 19 december 2010 - 12:13

Tobyponken
  • Tobyponken
  • Forumräv

  • 831 inlägg
  • 0

Ringde Cd:s kundtjänst och fick standard svaret sorry men är den trasig får du köpa ny, och jag svarade aldrig i helv...
Prova att köra en fabriksåterställning på tyckte de, mm visst på en box som loopar i uppstarts läget jomen visst.

Fick till så att nån typ av chef ringer upp å det snaraste, och han lär få sina fiskar varma han med.

Tydligen så kommer den nya boxen snart ut på marknaden för de väntar in den på lager. Intressant!!!

Skriv gärna vad den där chefen hade att komma med när du snackat med honom





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Detta forum sponsras av
  • Fraggler
    2015-03-01 03:05:05
  • Fraggler
    2015-03-01 02:58:44
  • Fraggler
    2015-03-01 02:57:39
  • Fraggler
    2015-03-01 02:56:58
  • Fraggler
    2015-03-01 02:55:59
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2015 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.