Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Canal Digital boxen (HDTV box med hårddisk)

12217 svar i tråden

#8941

Skickat 14 december 2010 - 23:55

Håller med bom vad gäller senaste FW(s). Har själv HW daterad 2007-2009 och tycker precis som Bus att det är intressant vad nu CD ev. väljer att göra med informationen från CD externa konsumentundersökning. Den interna undersökningen/självinsikten är allt för filterad, trots nedgraderingskarusell utan dess like. Förhoppningsvis så grävs informationen inte ned i sanden. Tålamod inger ödmjuhet, eller...?

#8942

Skickat 15 december 2010 - 00:58

Och det går fortfarande inte att redigera inspelningar, t.ex ta bort reklam och ta bort i början och slutet av inspelningen. Enligt avtalet så får inga funktioner tas bort så det här är ett avtalsbrott. Samma sak med alla försämringar, enligt villkoren p4 så står det så här "CD kan ladda ner ny programvara till Boxen för att komplettera eller förbättra Boxens funktion". M.a.o. så följer CD inte sina egna villkor.

#8943

Skickat 15 december 2010 - 08:13

Visa inläggMonshi Dec 14 2010, 17:00 skrev:

bom
Sämre gränssnitt? Instämmer ej, ett bättre GUI nu men illa valda färger/font. Startade upp boxen med en gammal hårddisk/gammal programvara en tid efter förra uppdateringen och kände mig kastad tillbaka till 90-talet i jämförelse.

Men GUI är bara en del, funktionsstörningar är värre.

När GUI:et är så dåligt att det blir funktionsstörningar så anser jag att det är en bugg!
Har en 20" TV i sovrummet och på denna går det inte längre (från sängläge) att läsa EPG/info eller annat, det var det inga problem med tidigare. Kanske var det tidigare GUI:et inte "estetiskt" eller "modernt" men det gick att läsa vad som stod, vilket jag i a f tycker är en självklarhet!

#8944

Skickat 15 december 2010 - 08:52

Tivo boxen kommer att kosta 99:- per månad att hyra av CD. Om man köper loss den så kommer den att kosta 3995:-
Med den boxen kommer man att kunna överföra till bärbar dator, smartphone osv.
Nu annonserar CD hårt i lokalpressen om att man har sänkt priset på skitboxen...Det gäller väl att lura på alla aningslösa stackare skitboxen innan man lanserar Tivo boxen.
En annan skrämmande nyhet är att CD kommer att satsa på ett paket som innehåller Tv, Bredband och Telefoni (!).
Allt med den " höga kvalitet och servicegrad som CD står för"
CD kan ju inte ge vettig service idag så hur ska det bli när detta "paket" lanseras?

#8945

Skickat 15 december 2010 - 08:59

Visa inläggGrön49 Dec 15 2010, 08:52 skrev:

Tivo boxen kommer att kosta 99:- per månad att hyra av CD. Om man köper loss den så kommer den att kosta 3995:-
Källa? TivoBoxen dröjer det väl en tid innan den kommer?

#8946

Skickat 15 december 2010 - 09:40

Jag har problem med vissa inspelningar via EPG:n. Jag får inte med slutet av programmen. Tex spelade jag in Medium på TV4+ i måndags. När jag tittade på programmet igår, fick jag inte se de sista 2 minuterna. Störigt! Är lösningen att ställa in att inspelningen ska avslutas ett visst antal minuter efter att programmet är slut? Vad händer i så fall om man har en inspelning som startar i direkt anslutning till en annan? T ex en inspelning startar 20:00 och slutar 21:00. Nästa inspelning startar 21:00 och slutar 22:00. Kommer inspelning nr 2 att starta?

#8947

Skickat 15 december 2010 - 10:12

Någon mer än jag som bara har signal på LNB 1 ? Har Multi abu så har testat 3 st kablar i LNB 1 å 2 men dom funkar bara i Lnb 1, Har mellan 65-68% i signal i dom olika kablarna.

#8948

Skickat 15 december 2010 - 10:37

Senaste fw har gjort min box sämre än den var med .15. Flera missade inspelningar och hängningar. Fabriksåterställning har hjälpt till viss del mot hängningarna men inte mot de missade inspelningarna och inte mot nute-buggen (alltså den startar inte upp hela vägen och nute visas tillsammans med röd lysdiod)

Igår och några gånger innan med 0.5.6 har den hängt sig i standby, då stannar klockan och röd lysdiod blinkar, kräver att resetknappen hålls inne så den startar om. I samtliga fall har NUTE-buggen uppkommit vid första omstart så det krävs minst två omstarter.
Detta med att den hänger sig i standby har jag inte läst om i denna tråd innan eller har jag missat något?

#8949

Skickat 15 december 2010 - 10:59

Min har börjat hänga sig när t.ex. Disney Channel slutar sända kl 18.00. Står boxen kvar på den kanalen fungerar ingeting man rå köra lång-tryck på powerknapopen på fronten.

Den kan helt plötsligt också sluta att reagera på fjärrkommando under tiden man tittar på TV, LED'en på fronen blinkar när man trycker men det händer ingenting.

Detta har hänt oftare nu med den senaste mjukvaran.

#8950

Skickat 15 december 2010 - 11:01

Visa inläggMonshi Dec 15 2010, 08:59 skrev:

Källa? TivoBoxen dröjer det väl en tid innan den kommer?
Jag har ingen aning vilket datum Tivoboxen lanseras men CD har anlitat ett företag som sysslar med marknadsundersökningar.CD vill få reda på hur stort intresset är för Tivo. I materialet framgår priserna som jag skrev om.

#8951

Skickat 15 december 2010 - 11:23

Så där så ska en Tommy eller Thomas ringa mig imorgon angående den senaste mjukvaran. Jag skulle nämligen återrapportera om felen har blivit avhjälpta.

Den TIVO boxen ska jag inte betala en spänn för!!!!

Vem väljer de u till unersökningen tro? De som har minst klagomål i deras databas? :ph34r:

#8952

Skickat 15 december 2010 - 17:52

Visa inläggMelmac Dec 15 2010, 11:23 skrev:

Så där så ska en Tommy eller Thomas ringa mig imorgon angående den senaste mjukvaran. Jag skulle nämligen återrapportera om felen har blivit avhjälpta.

Den TIVO boxen ska jag inte betala en spänn för!!!!

Vem väljer de u till unersökningen tro? De som har minst klagomål i deras databas? :ph34r:
Nej jag var ju med!!
Dom sa att det var hemligt vad man svarade, men jag sa att dom gärna kan få veta vem jag är.
Att CD inte kör ut en undersökning via mail, dom bör ju ha mail adress till dom flesta av sina kunder.

#8953

Skickat 15 december 2010 - 18:06

Visa inläggMelmac Dec 15 2010, 11:23 skrev:

Vem väljer de u till unersökningen tro? De som har minst klagomål i deras databas? :ph34r:
Och där var jag diskvalificerad att vara med i undersökningen.

För övrigt drabbades jag av en för mig en ny bugg. När jag tryckte på "tv guide" stängdes boxen av och jag fick starta boxen igen, givetvis två gånger med MUTE första gången.

#8954

Skickat 15 december 2010 - 21:14

Visa inläggHuddingebo Dec 15 2010, 18:06 skrev:

Och där var jag diskvalificerad att vara med i undersökningen.

För övrigt drabbades jag av en för mig en ny bugg. När jag tryckte på "tv guide" stängdes boxen av och jag fick starta boxen igen, givetvis två gånger med MUTE första gången.

Inte "Mute" utan "Nute"!!!!! ;)

Det här inlägget har ändrats av decahb 15 december 2010 - 21:17


#8955

Skickat 15 december 2010 - 21:36

Nute betyder lyssna på franska... Min box låser sig numera ofta på SVT1 HD, får rycka ur sladden för omstart för den reagerar inte på fjärren, nute, omstart igen, ok. Tidsenligt och stabilt? Ge mig en ny fungerande box CD!

#8956

Skickat 15 december 2010 - 21:57

MUTE, NUTE, what ever. Fortfarande inget svar från CD mina mejl till dem. De verkar inte ta oss med problemboxar längre på allvar och tro att problemen löser sig med att man struntar i våra problem.

#8957

Skickat 16 december 2010 - 09:18

Vi kanske ska skriva ett gemensamt brev med allas underskrifter (det går ju att scanna och klistra in) därefter kan vi ju skicka det till ARN om de inte svarar oss.

#8958

Skickat 16 december 2010 - 09:24

Visa inläggMelmac Dec 16 2010, 09:18 skrev:

Vi kanske ska skriva ett gemensamt brev med allas underskrifter (det går ju att scanna och klistra in) därefter kan vi ju skicka det till ARN om de inte svarar oss.
Jag är på !

Eller som kedjebrev, skicka till mig privat så skriver jag på och skickar vidare till nästa sörjande, sen till AnalDigital.

Det här inlägget har ändrats av what17ever 16 december 2010 - 09:25


#8959

Skickat 16 december 2010 - 09:58

  • MiWa
  • Lärjunge

  • 370 inlägg

Visa inläggdecahb Dec 15 2010, 21:14 skrev:

Inte "Mute" utan "Nute"!!!!! ;)
Det där är väl egentligen två buggar. Rätta mig om jag har fel men:

NUTE - Boxen startar upp med texten "NUTE" i displayen. Ingen bild visas på tv'n.

MUTE - Boxen startar upp med bild men utan ljud och mute-ikonen visas på tv'n.



EDIT: Stavfel

Det här inlägget har ändrats av MiWa 16 december 2010 - 09:58


#8960

Skickat 16 december 2010 - 10:00

Edit.... glöm , fel av mig....

Det här inlägget har ändrats av what17ever 16 december 2010 - 10:01


#8961

Skickat 16 december 2010 - 11:01

Visa inläggMiWa Dec 16 2010, 10:58 skrev:

Det där är väl egentligen två buggar. Rätta mig om jag har fel men:

NUTE - Boxen startar upp med texten "NUTE" i displayen. Ingen bild visas på tv'n.

MUTE - Boxen startar upp med bild men utan ljud och mute-ikonen visas på tv'n.



EDIT: Stavfel
Ja det är två buggar men det står NUTE i displayen vid båda buggarna

#8962

Skickat 16 december 2010 - 11:27

  • pgu
  • Forumräv

  • 896 inlägg
Ett fel som kommit de senaste dagarna för mig är att boxen inte stänger av som den ska.
När man skickar "power off" från fjärren så börjar den röda dioden i displayen blinka (som den ska), men istället för att stänga av efter några sekunder så fortsätter den att blinka och hårddisken är igång hela tiden. En gång lät jag den stå med förhoppningen att avstängningen bara tog lite längre tid, men när jag kom hem några timmar senare var läget oförändrat.
"Lösningen" har varit att hålla power-knappen på boxen intryckt till den ger en reset och boxen startar om och visar först init, sedan Nute för att efter det stänga av sig. Efter detta hänt kan jag starta som vanligt igen och (oftast) är mina programmerade inspelningar kvar.

Jag har också sett att boxen inte alltid svarar på tilltal efter att de lokala nyheterna på svt1 östnytt sänts och jag får ta till ovan nämnda lösning för att stänga av.
Jag har inte fått Nute-buggen under uppstart på ett tag nu...

Någon mer som sett denna typ av beteende (det verkar som Nute-buggen är lite olika för olika maskiner)?

#8963

Skickat 16 december 2010 - 12:05

Eftersom jag inte haft boxen så länge så kan jag inte relatera till hur det fungerat tidigare, men den senaste "uppdateringen" har fungerat bedrövligt jämfört med den tidigare FWn som jag hann köra med någon vecka. Jag har gjort fabriksåterställning men inte formatering.

Min bugglista ser ut som följer:
- Datorn hänger sig när man stänger av den (röd lysdiod slutar inte blinka och den svarar inte på fjärr)
- Vid zappande i guiden kan boxen helt plötsligt starta om sig (händer ganska ofta)
- Missade programmerade inspelningar (minst någon gång per vecka)
- Vid zappande i guiden hänger sig boxen (hänt någon gång per veckan)
- Hänger sig vid för myckert zappande mellan kanaler (någon gång per vecka)
Som summering kan man säga att det händer minst 1 oförklarlig sak varje dag, väldigt stabilt?
Ovanstående problem verkar stämma med flera inlägg, men jag har inte haft m(n)ute problemet mer än 1 gång efter FW uppdaterineg.

Testat ovanstående sedan senaste uppdatering (ca 3 veckor) och det borde inte vara några temp bekymmer så det är FWn det beror på.
Det är ju bedrövligt, övriga i familjen kan inte använda boxen eftersom den strular så förbannat mycket. Jag har inte skrivit på något avtal ännu (CD missade skicka med detta) så jag funderar på att skita i CD men då får jag jobbet med att skruva ner parabolen igen ;)

#8964

Skickat 16 december 2010 - 12:12

Skulle inte någon med skriftens gåva kunna komponera ett brev till CD?! Lite om vilka problem vi haft med de olika fw-versionerna och hur vi blivit bemötta. Någon kanske har e-postadress till någon teknisk chef eller liknande så kan vi alla skicka namn och kundnummer till den som skickar mailet så fyller den personen i detta.
Tror att om vi får ihop ett bra antal namn så kan det ge bra slagkraft.

#8965

Skickat 16 december 2010 - 12:18

Nute !

Fan det är det enda roliga med boxen just nu, alla Ni som inte tycker det är roligt får ursäkta !
men visst stod det "MUTE" på displayen innan sista uppdateringen eller kommer jag ihåg fel ?
Nog om detta för min del....

Jag är ganska uppgiven, vill inte ha skiten längre men CD har bäst utbud "by far".
Skall man fortsätta att ringa och klaga till ingen nytta, eller helt sonika tiga tills det kommer en ny box ??
Kan inte tänka mig att CD komemr att kompensera oss med stora problem, ,men en ny box gratis när den väl kommer.
Man får väl vackert hosta upp ny skattade stålar och inhandla en sådan då...

Fick oxå samtal från Synovate ang marknadsundersökning, och jag har ringt CD massor av gånger, både varit riktigt förbannad och normalt trevlig.
Man kan ju säga att CD fick ju inte direkt några rosor i undersökningen.

Det här inlägget har ändrats av decahb 16 december 2010 - 12:19


#8966

Skickat 16 december 2010 - 14:49

Visa inläggTobyponken Dec 16 2010, 12:12 skrev:

Skulle inte någon med skriftens gåva kunna komponera ett brev till CD?! Lite om vilka problem vi haft med de olika fw-versionerna och hur vi blivit bemötta. Någon kanske har e-postadress till någon teknisk chef eller liknande så kan vi alla skicka namn och kundnummer till den som skickar mailet så fyller den personen i detta.
Tror att om vi får ihop ett bra antal namn så kan det ge bra slagkraft.

Snacka med "QUE"...han är den med mest kunskap !

#8967

Skickat 16 december 2010 - 15:07

Visa inläggpgu Dec 16 2010, 11:27 skrev:

Ett fel som kommit de senaste dagarna för mig är att boxen inte stänger av som den ska.
När man skickar "power off" från fjärren så börjar den röda dioden i displayen blinka (som den ska), men istället för att stänga av efter några sekunder så fortsätter den att blinka och hårddisken är igång hela tiden. En gång lät jag den stå med förhoppningen att avstängningen bara tog lite längre tid, men när jag kom hem några timmar senare var läget oförändrat.
"Lösningen" har varit att hålla power-knappen på boxen intryckt till den ger en reset och boxen startar om och visar först init, sedan Nute för att efter det stänga av sig. Efter detta hänt kan jag starta som vanligt igen och (oftast) är mina programmerade inspelningar kvar.

Jag har också sett att boxen inte alltid svarar på tilltal efter att de lokala nyheterna på svt1 östnytt sänts och jag får ta till ovan nämnda lösning för att stänga av.
Jag har inte fått Nute-buggen under uppstart på ett tag nu...

Någon mer som sett denna typ av beteende (det verkar som Nute-buggen är lite olika för olika maskiner)?

Det händer ganska ofta för mig att min box står och blinkar och vägrar stanna. Har även den andra Nute buggen.

#8968

Skickat 16 december 2010 - 18:29

Visa inläggHonda Dec 16 2010, 15:07 skrev:

Det händer ganska ofta för mig att min box står och blinkar och vägrar stanna. Har även den andra Nute buggen.
Samma här.

#8969

Skickat 16 december 2010 - 21:32

Visa inläggJMKbiker Dec 16 2010, 18:29 skrev:

Samma här.
Samma här

#8970

Skickat 16 december 2010 - 21:56

Jag har min box kopplad till TV'n via HDMI-HDMI. Detta innebär att jag inte kan få in textning via Text-TV på SVTT1 HD och TV4HD.

Är det någon som vet en lösning på om detta går att fixa till?

Jag har medlemmar i familjen som hör lite dåligt och gärna vill ha text på svenska filmer mm. Detta innebär att jag alltsom oftast får slå över över till "vanliga" ettan eller fyran. Det känns lite fel att inte kunna utnyttja HD-kanalerna fullt ut.

mvh
Micke

#8971

Skickat 16 december 2010 - 22:19

Tänkte bara flika in att efter uppdateringen så startar min box varje morgon och kväll upp med "Nute" och mute symbolen, har också råkat ut för att boxen hängt sig under natten, det stod 0232 och röd diod lyste starkt när jag skulle starta den på morgonen, var tvungen att långtrycka på knappen på boxen och då startade den om sig med en "Nute" och automatisk omstart igen på det.

Jag har inte kört någon fabriksreset än och anser att det borde inte behövas, det skulle i sådana fall ske automatiskt vid uppdatering, min box är snart 2-år.

// Janne

#8972

Skickat 16 december 2010 - 22:38

Visa inläggJanne99 Dec 16 2010, 23:19 skrev:

Tänkte bara flika in att efter uppdateringen så startar min box varje morgon och kväll upp med "Nute" och mute symbolen, har också råkat ut för att boxen hängt sig under natten, det stod 0232 och röd diod lyste starkt när jag skulle starta den på morgonen, var tvungen att långtrycka på knappen på boxen och då startade den om sig med en "Nute" och automatisk omstart igen på det.

Jag har inte kört någon fabriksreset än och anser att det borde inte behövas, det skulle i sådana fall ske automatiskt vid uppdatering, min box är snart 2-år.

// Janne

Det du beskriver hjälpte inte mig när jag gjorde fabriksreset. Min box fick tokspel efter senaste fw-uppdateringen. Massor av uppstarter hängde sig och inte en enda inspelning lyckades. Detta blev mycket bättre med en fabriksreset men övriga problem kvarstår.

#8973

Skickat 17 december 2010 - 08:56

Är ny canal digital kund sedan någon månad tillbaks. Jag är väl en av dom som gått på deras erbjudande med billig box vilket man nu får ångra.
Har läst lite i tråden, och funderar lite på det ni skriver om Nute/Mute buggen. På min box står det Nute i displayen vid en sekvens under uppstarten, men sedan hoppar den förbi det och boxen startar som vanligt. Det är inte det som ni avser när ni diskuterar denna bugg antar jag?

Dom problem jag har upptäckt (har nyaste uppdateringen och har kört factory reset efter uppgraderingen) är att den ibland startar om när man skall in i guiden och att den fastnar och den röda LED'en inte slutar bilnka när man stänger av den. Dock har jag inte gett mig in på inspelningar ännu (förutom att spola tillbaks lite i live-sändning) och med tanke på vad jag läst här så drar jag mig lite för att börja spela in.

Det jag dock tycker är mest irriterande och måste fråga om det verkligen skall vara så, är den otroligt långa uppstarstiden. Från standby-läge tills att man får bild på tv'n tar det ju nästan en minut vilket känns väldigt omotiverat. Har alla andra samma sak där?

Mvh

Henric

#8974

Skickat 17 december 2010 - 09:14

  • rowe
  • Amatör

  • 74 inlägg
Min box, efter uppdatering till senaste fw och formatering + fabriksåterställning, så startar den också upp med "nute" varje gång. Det som är skumt är dock att symbolen med den överkryssade högtalaren visas, men jag har ändå full ljudstyrka på, dvs ljudet hörs.
Boxen är kopplad via optisk kabel in i förstärkaren samt hdmi till tv:n.

För att få bort högtalarikonen så höjer jag volymen, och då tystnar boxen, precis som att den då "fattar" att den ska vara mutad, ljudet kommer så klart tillbaks när man höjer upp det. Mycket märkligt...

//Ronnie

#8975

Skickat 17 december 2010 - 09:21

Falafel58
Det finns ingen TextTV på HD-kanalerna (via satellit) än. SVT HD via marknätet ska ha TextTv i signalen enligt SVT.
Skicka ett brev till SVT och fråga hur de tänkt lösa detta.

Babou
Uppstarten kan jag svara på, den kan du snabba upp genom att koppla bort nätverkskabeln. Då går det lite snabbare.
Mute/Nute, din variant har jag inte hört tidigare. Mute-problemet är traditionellt att boxen startar upp som vanligt men med texten i displayen och volymen på noll.
Spela in, det klarar boxen bra (även om min box tappade inspelningslistan häromdagen)

Box som aldrig stängs av? Har hänt mig ibland, osäker på orsak. Om det händer varje gång, på en helt ny box, då skulle jag ringa CD och reklamera boxen. Med andra ord babou, ring. Det ska inte heller flasha förbi mute/nute i displayen, kan vara del av den långsamma uppstarten.

#8976

Skickat 17 december 2010 - 09:44

En kollega till mig har beställt denna box från CD.

Är det den gamla eller den nya programvaran i de som komme nu för tiden?

#8977

Skickat 17 december 2010 - 09:46

Denna boxen är ju över tre år gammal nu vilket är typ en oändlighet i elektronikbranchen.
Man undrar när dom ska ge upp patch:andet och släppa en ny box i stället...

#8978

Skickat 17 december 2010 - 10:11

Visa inläggG0pher Dec 17 2010, 09:46 skrev:

Denna boxen är ju över tre år gammal nu vilket är typ en oändlighet i elektronikbranchen.
Man undrar när dom ska ge upp patch:andet och släppa en ny box i stället...
Det är på gång, kommer en ny box under nästa år (dock ej ännu bekräftat av CD om/när ska sägas). Finns en tråd om detta.

Det här inlägget har ändrats av Monshi 17 december 2010 - 10:18


#8979

Skickat 17 december 2010 - 10:36

Har nog egentligen drabbats ganska lindrigt av de problem som uppstått med den nya programvaran. Någon enstaka gång så går det inte att starta boxen med fjärrkontroll och får ibland uppstart med nute men vi har å andra sidan inte använt så mycket serieinspelningar och utan bara inspelning av enstaka program. Tycker i och för sig också att bilden i HD upplevs som sämre sedan uppdateringen.
Blev igår uppringd av en säljare från CD som ville sälja filmpaket till "enormt förmånligt pris". Han frågade också hur det fungerade och jag passade på att gnälla lite om HD boxen. Säljaren började då babbla på om hur mycket man jobbade med att lösa problemen och han sa då också att det var ytterligare en nya programvara på gång redan till den kommande helgen. Jag misstänker ju att det bara är säljarsnack eller är det någon annan som fått liknande indikationer?

#8980

Skickat 17 december 2010 - 10:46

Visa inläggcrimsonidol1 Dec 9 2010, 13:50 skrev:

Hej

Har varit i kontakt med canal digitals kundtjänst idag och fick information att i början av nästa år så kommer canal digital att leverera nya boxar till sina kunder. se länk nedan. De vet dock inte om nuvarande kunder sittandes med en PVR 101 kommer att få sin automatiskt utbytt. Ett tecken på att de tar sina kunder på allvar men även ett led att konkurrera på marknaden. Vad som helst bara vi slipper 101:an...

Detta har säkert redan nämnts i denna tråd eller systertråden om alternativa boxar men någan kan kanske missat denna julklapp så....

http://www.adbglobal.com/?q=node/477
Intresant!
Jag som var säker på att det var du "crimsonidol" som var Canal Digitals kundtjänst med tanke på ditt inlägg 7282 den 10 September i denna tråd.
Jag trodde att det var då på morgonen 10/9 CD gav upp denna box inofficielt.

#8981

Skickat 17 december 2010 - 11:12

Hallå alla
Nu orkar jag snart inte mer med denna j...a boxen!!
Senaste problemet med min box är att såfort man är inne i EPG och bläddrar upp eller ner bland kanalerna så låser sig box fanskapet och man måste dra ur sladden och göra den strömlös!!!

Detta hände mig 2ggr igår, samt som alla andra klagar på att den startar i mute läge varenda j...a gång!!

Finns det inget vi kan göra gemensamt alla vi som tröttnat på boxen och ställa CD till svars? boxen har ju varit sunkig ( men med bra bild ) fram tills dom började fippla med nya FW då den blivit mer eller mindre oanvändbar!!!

Alla rykten om nya boxar Tivo och allt vad man läst skulle vara en rimlig kompensation för oss som sitter med svarte Petter hemma i tvrummet!!!.

Det känns ju som att om mankan titta på tv en hel kväll utan något strul så har man ju nästan samma glädje som efter en tipsvinst!!!!

Nej nu får det vara nog!!!

Chrille kock

#8982

Skickat 17 december 2010 - 13:53

Visa inläggolycka Dec 17 2010, 09:44 skrev:

En kollega till mig har beställt denna box från CD.

Är det den gamla eller den nya programvaran i de som komme nu för tiden?

Jag fick min box fre 19 nov 2010 och den hade gamla programvaran (den utan VOD alltså) men det är nog inget man kan räkna med generellt. Dumt nog uppgraderade jag den nästan direkt vilket jag naturligtvis ångrar bittert.

/Jonas

#8983

Skickat 17 december 2010 - 15:28

Om man tar över en box som är köpt tidigare och inte uppgraderad så funkar den bättre ...och har bättre bild med någon som vet ??

#8984

Skickat 17 december 2010 - 20:11

Visa inläggwhynot Dec 17 2010, 15:28 skrev:

Om man tar över en box som är köpt tidigare och inte uppgraderad så funkar den bättre ...och har bättre bild med någon som vet ??

Yes, det stämmer bra. Jag sitter med en ny box som ej är uppdaterad. Tror man skulle kunna få rätt bra för en sån. :)

#8985

Skickat 17 december 2010 - 22:34

Jaha..då är det tydligen min tur(!)
Har haft denna typ av box i kanske 3 år och varit här lite då och då för att hålla mig uppdaterad, men aldrig bidragit med något då jag varit väldigt förskonad från problem och mest använder boxen för "vanligt" tvtittande, använder sällan epg eller spelar in och har dessutom en Harmony one. Nute, halv bild (hdmi-problem) och lite annat smått och gott förekommer. Har visserligen fått boxen utbytt 1 gång, men herregud, det är ju knappast något att bråka om med tanke på vilka problem somliga har haft.
MEN - nu har det tydligen hänt något med boxen, eller? Saknar helt signalstyrka idag, helt dött. Har gjort fabriksåterställning vilket verkar vara en populär standardåtgärd här på forumet, men fortfarande ingen signal. Jag har kontrollerat antennkablarna, båda sitter väl fastkruvade. Har inte varit uppe på taket än, och ärligt talat vet jag inte vad jag ska titta efter, dessutom är det mörkt, kallt och snö. Vet dock att parabolen inte har blåst bort :-)
Någon av er kloka och luttrade som har något bra tips?

#8986

Skickat 18 december 2010 - 02:24

Har alla upplevt att bilden försämrats med nya mjukvaran? Jag kan inte se någon försämring, vare sig på SD- eller HD-kanaler. Tittar både på en 42 tums plasma och 104 tums duk men jag har inte märkt av någon försämring på bilden...

#8987

Skickat 18 december 2010 - 09:25

Så var det dax för total kollaps från min box sida.
Tittade på CD Film HD i går samtidigt som vi spelar in på CD Action, box fan hänger sig helt plötsligt och vi får starta om på knappen, funkar fint. Ser klart filmen och ska se vad som hände med inspelningen, döm av min förvåning när boxen enligt lista spelat in 1 min i taget sedan 21,30 tills filmen är slut. Nu har jag två sidor med 1 min inspelningar kul INTE!!!
Försöker radera dessa men det går inte att ta bort trots att jag gör enligt anvisning på skärmen.

Nehej inte det du box från hin håles avgrund, stänger av boxen igen i tron att det ska gå att ta bort skiten efter omstart.
Nu loopar box uslingen istället och vägrar att starta upp, loop sekvensen ser ut som följande: 8888 blinkande röd lampa samtidigt som init lyser svagt och hårdisk surrar till svagt, sekvens upprepar sig åter igen osv osv.Har inte fått i gång skräpet ännu och ungarna vill se på Tv, fin Lördagsmorgon hehe.
Nu till saken att jag har ett mycket kraftigare nät agg för mitt gick sönder för 1,5 år sedan så strömmen ska inte vara något problem. Senaste Fw har jag med.

Jag har suttit tyst(tyvärr) och väntat i förhoppning att problemen med boxen ska lösa sig men jag har insett att det kommer de aldrig att göra.
Så nu ska även CD få känna av min och min familjs vrede över en box som är så instabil att den borde ha avlivats för länge sedan pga humanitära skäl!!!
(mot oss som äger den).

Kommer sedan CD med en ny box med bättre hårdvara som fungerar och inte byter ut våra försökskaniner gratis då kommer det att ta hus i ****, det kan de vara säkra på.
Det här med en grupptalan mot CD vore kanske det ända rätta för att få dem att förstå att de i sin tur har blivit lurade av Sagem.

/Falukorv

#8988

Skickat 18 december 2010 - 09:27

Visa inläggDr_James Dec 18 2010, 12:24 skrev:

Har alla upplevt att bilden försämrats med nya mjukvaran? Jag kan inte se någon försämring, vare sig på SD- eller HD-kanaler. Tittar både på en 42 tums plasma och 104 tums duk men jag har inte märkt av någon försämring på bilden...
Håller med ingen försämring. Tittar på LCD 40 tum. Är mycket "Kräsen" när det gäller bild o. ljud

#8989

Skickat 18 december 2010 - 09:34

Så var det även min tur igår kväll. Boxen låste sig på "init" (unit?) och vägrar att starta. Duger inte ens som klocka nu; sk*tbox.

Skulle hur som helst få ett nytt nätagg i veckan. Jag har låga förväntningar.

Det här inlägget har ändrats av Avregistrerad1108 18 december 2010 - 09:34


#8990

Skickat 18 december 2010 - 11:51

Har just skrivit till CD och bett om kreditering för december... Spelade in Skavlan igårkväll och satt på boxen mitt i programmet. Det stod "rec" så det verkade ju frid och fröjd. MEN vi kom rätt in i direktsändning och sedan tog boxen inga kommandon alls, så vi såg resten av programmet och tänkte se första halvan sist. MEN inget hade spelats in... Efter att inspelningen stoppade gjorde boxen en spontan omstart så jag fick sätta på den en gång till, där hände väl något som gjorde att inspelningen försvann kantänka... SKIT!




1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

Detta forum sponsras av
  • mcmike
    2014-04-17 18:14:24
  • E-shift med clear black..
    mcmike
    2014-04-17 17:55:12
  • Jvc X500..
    mcmike
    2014-04-17 17:50:13
  • Spricka
    Kejos
    2014-04-17 16:23:40
  • Spricka
    Kejos
    2014-04-17 16:21:37
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.