Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Ljudproblem med Samsung LE40M87BD

5 svar i tråden

#1

Skickat 05 november 2007 - 10:40

Tjabba!

Nu har jag äntligen skaffat mig en M87:a efter mycket övervägande.

Jag måste säga att jag är mycket mycket nöjd rent bildmässigt. Jag tycker att bilden är kanon trots att jag inte gjort några speciella inställningar. Ska prova några av de inställningar som ni lagt upp i en annan tråd så småningom. Tittade på en DVD genom min Xbox360 igår och jag tycker verkligen att uppskalningen fungerar kanon. Jag har jämfört bildkvalitén på min TV och på svärmors 32" (av märket Hyundai). Hennes TV kopplad till en Philips DVDspelare gav verkligen ingen bra bild. Var dock välidigt nöjd med bilden hos min anläggning. Kan bara drömma om hur det blir när jag skaffat en HD-DVDspelare till xboxen ;)

Dock har jag ett litet, men ack så irriterande, problem. Jag använder den inbyggda digitalboxen och ett programkort från Boxer. Det händer välidgt ofta att ljudet försvinner. För att få tillbaka ljudet måste jag byta kanal och sedan byta tillbaka. Det händer också till och från att både bild och ljud "fryser" en stund men kommer sedan igång igen. Jag kör ut ljudet till min hemmabio via optisk kabel. Någon mer som haft samma problem?

Firmware i min TV är 2000. Om det är så att jag behöver göra en firmwareuppdatering, hur har ni gått till väga? Jag är inte så sugen på att skicka iväg hela apparaten (lådan tog för stor plats så den har jag kastat) och det verkar inte som att jag kan få hem en tekniker från Samsung eftersom jag bort långt ifrån Stockholmsområdet. Jag läste något om att man kunde få hem en servicekabel och en CD-skiva? Hur ska man gå tillväga för att få det?

Tacksam för hjälp!

#2

Skickat 12 november 2007 - 18:51

Tja
Jag med flera har precis samma problem. Jag har en Le40R87BD, 2 månader gammal. Om en vecka kommer dom ifrån återförsäljaren om ska mäta upp mina antennuttag.

Jag skulle gissa på att den inbyggda boxen är så j**vla känslig att minsta störning som kommer får boxen att hänga sig eller tappa ljudet. Tappar ljudet gör den allt ifrån varannan minut till kanske var 20 i bästa fall.

Hade ner tv:n till säljaren, den stog och gick där i 1.5 dag utan att felet uppenbarade sig! Det kunde man ju nästan räknat ut innan.... suck.

Tycker det är förbaskat tråkigt att man ska bli tvungen att köpa en till digitalbox för att det ska funka som det ska. Dessutom är ju alla boxrar med lite kvalité svindyra. Vill ju inte har scart mellan boxen och tv:n.

Henrik

#3

Skickat 12 november 2007 - 22:37

Jag har haft samma ljudproblem.
Värt att notera är att ljudet endast försvann från den optiska utgången. Analogt ljud fanns alltid kvar.
Bytte man kanal så kom ljudet tillbaka.
Felanälde hos Samsung och dom föreslog firmwareuppgradering. Däremot gjorde dom tyvärr inte detta på plats utan TVn hämtades och återlämnades 2 dagar senare. Just det problemet är OK numera.
Har däremot inte kollat vilken version jag hade förr eller vilken det är nu.

Däremot har jag fortfarande problem med 16:9/4:3 omkopplingen men det står i annan tråd. ("Samsung™ M86+M87 • firmware & mainboard & settings...")

#4

Skickat 02 mars 2008 - 12:56

Visa inläggpelle499 Nov 12 2007, 22:37 skrev:

Jag har haft samma ljudproblem.
Värt att notera är att ljudet endast försvann från den optiska utgången. Analogt ljud fanns alltid kvar.
Bytte man kanal så kom ljudet tillbaka.
Felanälde hos Samsung och dom föreslog firmwareuppgradering. Däremot gjorde dom tyvärr inte detta på plats utan TVn hämtades och återlämnades 2 dagar senare. Just det problemet är OK numera.
Har däremot inte kollat vilken version jag hade förr eller vilken det är nu.

Däremot har jag fortfarande problem med 16:9/4:3 omkopplingen men det står i annan tråd. ("Samsung™ M86+M87 • firmware & mainboard & settings...")

vars bor du ?

#5

Skickat 03 mars 2008 - 07:59

Visa inläggEngman Mar 2 2008, 12:56 skrev:

Visa inläggpelle499 Nov 12 2007, 22:37 skrev:

Jag har haft samma ljudproblem.
Värt att notera är att ljudet endast försvann från den optiska utgången. Analogt ljud fanns alltid kvar.
Bytte man kanal så kom ljudet tillbaka.
Felanälde hos Samsung och dom föreslog firmwareuppgradering. Däremot gjorde dom tyvärr inte detta på plats utan TVn hämtades och återlämnades 2 dagar senare. Just det problemet är OK numera.
Har däremot inte kollat vilken version jag hade förr eller vilken det är nu.

Däremot har jag fortfarande problem med 16:9/4:3 omkopplingen men det står i annan tråd. ("Samsung™ M86+M87 • firmware & mainboard & settings...")

vars bor du ?

Västerås (står förresten i min profil...)

#6

Skickat 19 april 2008 - 21:33

  • gein
  • Amatör

  • 80 inlägg
Jag har precis det här problemet med min TV av samma modell. Har det blivit bättre för någon av er? Måste jag lämna in den till HIFI-klubben för att få detta löst?




1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

Detta forum sponsras av
  • Fortsatt planering
    MrLogan
    2014-08-27 21:26:02
  • Nya surrar
    Rilly89
    2014-08-27 17:13:29
  • MikeVKR
    2014-08-27 15:36:04
  • Mediamöbel
    tobbeanderberg
    2014-08-27 10:56:29
  • Projektorfäste
    tobbeanderberg
    2014-08-27 10:53:25
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.