Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Fostra kattunge

47 svar i tråden

#1

Skickat 22 december 2007 - 11:03

Har skaffat en kattunge, den fostras! Det jag undrar är hur man säger nej när den t.ex. sitter och tuggar på sladdar eller gardin. Sedan hur mycket man ska låta den göra när den är liten, som t.ex. när han leker nu så bits han hela tiden. Ska man försöka vänja honom av med det redan nu eller kommer han sluta när han blir äldre?

Det här inlägget har ändrats av Mackan2 10 mars 2009 - 20:27


#2

Skickat 22 december 2007 - 11:12

 • T.B
 • Forumräv

 • 570 inlägg
Införskaffa leksaker som katten får bita på.
När du märker att han/hon skall bita på kablar och dylikt så ta en av leksakerna
och busa med katten.
Mycket roligare att bita i något som rör sig och gör motstånd.
När katten blir lite äldre och olater inte gett med sig så kan man i nödfall använda vattenspruta,
det brukar räcka med att en liten dusch för att katten skall tycka att det inte är värt att
tugga på fel saker.

#3

Skickat 22 december 2007 - 11:13

Alla kattungar brukar vara busiga när dom är yngre. men en viss gräns måste man ju sätta upp för annars vet man aldrig hur det slutar.

Markera vad som är okej och vad som är fel använd tydligen signaler och höj rösten om inte annat

Sen leksaker är alltid en bra sak :)

Det här inlägget har ändrats av DrPepper 22 december 2007 - 11:15


#4

Skickat 22 december 2007 - 11:51

Lek inte med händerna och lär katten att det är ok att bita i händerna, då finns det risk att det beteendet sitter i, händerna skall bara vara vänliga och klappa katten, leksakerna skall bitas i.

#5

Skickat 22 december 2007 - 16:36

Använd samma ord hela tiden när katten gör någonting den inte får. Vi säger t.e.x "Nej!" med lite högre ton om vår katt gör något galet och han vet direkt att han gör fel.

#6

Skickat 22 december 2007 - 17:43

En klösbräda är ju inte helt fel om man märker att den börjar klösa på saker..
Så fort den börjar klösa på fel sak så bär katten till kläsbrädan å "hjälp" den klösa på brädan..Eller köp kattmybta å gnugga in i brädan..De är som knark för katten...Eller för vissa iaf :)

#7

Skickat 22 december 2007 - 18:42

Du kan gott o väl använda vattenspruta redan nu om ett kraftigt och bestämt nej inte räcker, för då kommer katten att associera ordet nej med nåt obehagligt, vilket ger mera tyngd åt nej.
Ni skall inte tillåta katten bita er för annars tar den det betendet in i vuxen ålder, givetvis kan katten bita till om den blir irriterad men det är en annan sak.
Klösbräda/pelare bör finnas i närheten av kattens sovplats då de gärna sträcker på sig efter en tupplur, ett gott råd är att inte ha den i sovrummet då det inte är kul att vakna mitt i natten till en massa klös.
Har ni stor lgh så kan två eller fler klösytor vara bra att ha.
Istället för kattgräs så kan ni ha ett par Ampelliljor vilka är helt ofarliga, två ger fördelen att den ena kan växa medans den andra tuggas på .
Vill man att katten inte skall pilla på vissa möbler, kablar, etc så kan man använda sig av "get off" spray (djuraffär) Även rå citron och apelsin saft på ytan/omr funkar bra.
Kattmynta finns också på spray flaska och är helt oetmotståndlig för katten.

Med kattleksaker för ni pröva er fram, en del kommer att bli liggandes och en del fastnar de direkt för.
Laserpekare brukar vara skoj, likaså snörstumpar och pinne med vimpel som man viftar med.
De flesta katter vill gärna ha nåt slags krypin eller avskilt mysplats, då är det viktigt att man inte går dit ofta och stör den, privatliv vill alla ha :(
Och en ska till, de flesta katter gillar höga (1-3 m) ligg och spanings platser, har ni inget så finns det gott om trevliga pelare, bokhyllor och andra möbler funkar också bra om det är ok med er.
Lycka till...

Det här inlägget har ändrats av HuxFlux 22 december 2007 - 18:45


#8

Skickat 23 december 2007 - 09:12

Ett förtydligande också, blomsprutan ska vara inställd på dusch så att det låter "Psssh!" när man duschar....katten uppfattar det som ett väs från en katt och dessutom att den blir blöt. Det gäller bara att vara konsekvent och ALLTID göra det när dom gör fel samma sak om och om igen. Katter älskar att testa gränser. Man kan dessutom själv härma ett fräsande ljud om dom gjort ngt galet.

Att ungen kommer att bita dig när du leker får du nog leva med genom att det är i deras natur att göra det då dom leker med andra i sitt släkte.

klösbrädor är underbara och du kan gärna visa hur man gör för dom så dom fattar från början, är dom och klöser på ngt annat ställe så lyft dit dom och krafsa lite så tar det inte många gånger innan det klickar....förhoppningsvis :(

En till grej som kan vara bra är att ställa in transportburarna i lgh och inte i ngt förråd, dels får dom ett krypin och dels får buren lite lukt av hemmet och gör det inte lika skräckinjagande för dom buren för långa resor etc. då dom känner en viss trygghet.

Lycka till!

#9

Skickat 23 december 2007 - 09:31

slå dom med knuten näve!
no i keed i keed.

när våran ena kisse var yngre försökte vi med vattenspruta, utan resultat. vi bar t.o.m in honom i duschen bara för att han skulle få sig en rejäl dusch. inget resultat. han var riktigt jäkla galen när han var liten, och även om han fortfarande är det så biter han åtminstone inte på grejer han inte ska tugga på (förutom inslagssnören och dylikt).

måste verkligen köpa en sån där kattmyntaspray. spraya deras leksaker så att dom blir ännu roligare =D

#10

Skickat 23 december 2007 - 10:54

Tack för alla svar!
Han har en klösbräda som han nu mer och mer verkar förstå vad han ska ha den till. Får nog ta och köpa liter fler leksaker åt honom så han slipper leka med korken till en tandkrämstub som är hans favorit just nu. Ett krypin kanske kan vara bra, nu sticker han in under badkaret och gömmer sig ibland, men ganska sällan. Han verkar inte gilla att vara själv alls, vart man än går så följer han efter, sitter man vid datorn ska han sova på skrivbordet, sitter man vid TVn ska han sova på soffan.

Såntdär kattknark verkar ju sweet, får fixa en burk sånt. Den dressyrsprayen som jag köpte verkar inte så bra, den sitter bara kvar i några timmar. Finns det bättre sådant som sitter kvar längre??

Hur är det med sjukdomar? Han snorar ganska mycket och nyser endel, är det inget att bry sig om eller?

#11

Skickat 23 december 2007 - 11:02

 • T.B
 • Forumräv

 • 570 inlägg
Det kan helt enkelt vara så att han är lite förkyld.
En bra sida med goda tips och råd är denna:
http://www.kattlyan.se/tipsotankar.asp

#12

Skickat 23 december 2007 - 11:13

Bästa leksaken som vi alltid har använt till våra kattungar är en trasbit som du knyter fast på en tråd sen så använder du tråden för att trasbiten ska få liv och hoppa runt.

En annan sak som är väldigt poipulärt är en pingisboll. Du ska se de små rackarna springa över hela huset hack i häl på pingisbollen :(

#13

Skickat 23 december 2007 - 18:56

Ja, pingisbollen är verkligen favoritleksaken, men just nu är mina två kattgrabbar ledsna över att sista bollen (av 6st) också är spårlöst försvunnen.

En så kallad "flärp" som man river av från ett mjölkpaket brukar också vara uppskattat.

Tyvärr verkar julgranen vara dagens favoritlekställe, fram med blomsprutan......

#14

Skickat 25 december 2007 - 01:36

Ett hett tips är att spraya områden där du vill katten inte ska vara med vatten blandat med citron. De avskyr citron.

#15

Skickat 25 december 2007 - 02:07

Det där med bitas när man leker med den ni menar bitas inte naffsa? För min naffsar det gör inget finns ju skillnad där:) Sen har jag lärt min att leker jag med han så använder han inga klor om det är "naken" hud men har jag en strumpa på foten så är dom med :) Leker man med den och man vet vad som komma ska så får man ju "bita " tillbaka :D Sålänge inte katten blir aggressiv så!

#16

Skickat 26 december 2007 - 14:53

Det är sällan en katt nafsar om det inte är "kärleksbett".
Om man leker med en katt brukar det oftast sluta i blodvite när dom blir för uppspelta.

#17

Skickat 26 december 2007 - 15:18

Visa inläggWolverine_81 Dec 26 2007, 14:53 skrev:

Om man leker med en katt brukar det oftast sluta i blodvite när dom blir för uppspelta.
Man får passa på att leka när man klippt klorna på dem. Det tar inte alls lång tid för dem att växa ut sedan heller :)

#18

Skickat 26 december 2007 - 20:39

har oftast ena armen söndertuggad, vår kattunge kommer och nafsar lite lätt och om hon då märker att jag vill bråka lite då hugger hon direkt, annars går hon och gör något annat i stället

#19

Skickat 27 december 2007 - 00:34

"biter på sladdar" HAHA äkta hembio oro där!

Vad jag vet om katter så desto mer du uppmärksammar den ju mindre vill den va med dig och tvärtom...tyvärr

är inne på min andra katt och aldrig hört talas om fostran, vad e det? det brukar spela ut sig själv, det är katten som får anpassa sig i huset. Bara vifta bort den tills den fattar.

Mesta av kattens beteende ligger i rasen. Jag läste en kattbok hos några bekanta och jag blev förvånad hur mkt som stämde in på min katts betende ur vad som stod om min raskatt.

#20

Skickat 28 december 2007 - 00:33

Visa inläggMackan2 Dec 23 2007, 10:54 skrev:

Hur är det med sjukdomar? Han snorar ganska mycket och nyser endel, är det inget att bry sig om eller?

Låter som kattsnuva? Prata med veterinär för medicinering och vaccinering , kostar några hundralappar och sen ska vaccineringen upprepas 1 gång per om det är en utekatt och vartannat år om det är en innekatt.

Ett tips på klösbräda/krypin kan vara att köpa ett klösträd modell golv till tak som katten kan fara upp och ner i och sedan gömma sig i eller bara ligga högst upp och spana , är mycket omtyckt av våra två katter. En "elementsäng" är också populärt , speciellt på vintern när det blir väldig varmt och gosigt där.

#21

Skickat 28 december 2007 - 00:56

En av våra katter är en riktigt kabelbitare, han är förmodligen släkt med grannens kanin eller nåt... Jag har fått sätta kabellister i hela lägenheten för att täcka alla kablar, började med att spika fast kablarna med kabelklämmor men det var en barnlek för honom att bita loss för att sedan tugga sönder kabeln, har fått byta mobilladdare, datorkablar, strömsladdar många gånger. Det är ett mirakel att han inte har dött av någon strömstöt. Fy-sprayen som finns att köpa funkar bara i ett par timmar sedan så är han tillbaka ingen. Att spruta vatten på honom tycker han bara är kul :)

Det ända som funkar är att distrahera honom med en laserpekar vilket funkar kanon, han kan höra mig lyfta upp den från bordet även fast han sover i en annan del av lägenheten och då kommer han som en blixt och jagar röda pricken tills han nästan faller ihop utmattad.Så glöm inte att köpa en laserpekar och ett gäng batterier.

Köp även en tunnel (finnas något liknande till barn) villket dom tycker är kul, vi hittade en som har två möss som hänger på snören inne i tunneln. Båda våra katter tycker den är jättekul och kostar runt en hundring.

Som sagt, lär dom inte att bit/leka med dina händer eller armar när dom är små för det är svårt att få dom att sluta med när dom är stora plus att det är mindre roligt då dom blir större och kan ge en ordentliga köttsår.

Var själv ingen kattälskare direkt tills vi skaffade våra två katter och insåg att det var kul och roligt med katt samt att det finns inget mera rogivande än när katten somnar i knät eller i ens famn.

#22

Skickat 28 december 2007 - 09:12

Prism: Gnid in sladdarna med tex råsaft av citron eller nåt annat som kan tänkas smaka surt (inget giftigt)
Den där fy sprayen luktar inte så värst illa så jag kan förstå att han inte bryr sig om den.

Förresten kan det funka med sån där citron saft koncentrat, som säljs i små gröna flaskor med gul etikett i mat affärer. Riktigt beskt är det.

#23

Skickat 28 december 2007 - 13:26

varför tycker katterna att tunnlar är roliga egentligen? hittade en tunnel på rusta, och det ser juh ut som värsta skräpet. är det att dom känner att det är lite gömställe och grejer? borde man kanske köpa en tunnel och se om katterna gillar den?

köpte en ost (litet hus) för ett tag sen, dom gillade den i början men nu skiter dom fullständigt i den. lite trist, men den går väl att sälja eller ge bort eller nåt =/

#24

Skickat 28 december 2007 - 17:25

Visa inläggSilverDogg Dec 28 2007, 13:26 skrev:

varför tycker katterna att tunnlar är roliga egentligen? hittade en tunnel på rusta, och det ser juh ut som värsta skräpet. är det att dom känner att det är lite gömställe och grejer? borde man kanske köpa en tunnel och se om katterna gillar den?
Jag hade en sån tunnel och den gillade de verkligen att leka i. Mycket nöje för pengen. Men ju äldre de blir desto mindre leker de (mina iallafall). Jag tror de gillar att gömma sig, de kryper ofta in i öppna påsar som ligger på golvet (även när de är vuxna).

Det här inlägget har ändrats av Zoiler 28 december 2007 - 17:26


#25

Skickat 30 december 2007 - 18:50

Hux Flux, tack för tipset.
Visst är det så att dom efter tag ledsnar på leksakerna men att lägga en hundrig på en tunnel kan det vara värt.

#26

Skickat 08 maj 2008 - 16:30

Hej, jag har två ettåriga hus/bondkattsgrabbar som har massvis med klor på tassarna. Hur gör ni för att lyckas klippa klorna utan att katten springer iväg? Det är inomhuskatter och jag har klösträd men det behövs verkligen klippas pronto (tidigare gjorde tjejen detta).

Tips, någon?

Tack på förhand. /Ensamstående husse

#27

Skickat 08 maj 2008 - 16:50

Tja, min/mina har jag aldrig haft problem att klippa. Man sätter dem i knät (när de är trötta förslagsvis) och sedan klipper man :)

Fast de växer ut rejält snabbt igen =/.

#28

Skickat 08 maj 2008 - 19:18

håll fast dom på något sätt, eller ta hjälp av en annan person.
den ena katten brukar jag bara sätta i knäet och börja klippa, och hålla emot när han vill springa iväg.

den andra katten sätter jag mig på lite försöktigt (låter säkert jättehemskt, men det är faktiskt inte så farligt som det låter). han är galen nämligen, och sätter mer än gärna klorna i en för att lyckas komma iväg. samma klor som jag vill göra mig av med.

#29

Skickat 09 maj 2008 - 06:42

Nu har jag iofs utekatter vilka kanske inte alla har, men jag har lite andra upplevelser och erfarenheter än de som kommit fram här.

Vi har tre katter och jag har lekt med alla med händerna när de var små, och det är ingen av dem som biter eller klöser mig idag när de är äldre. Jag upplever att katter är så pass egensinniga eller vad man ska säga att det är väldigt svårt att fostra dem ordentligt. De gör som man vill när man är närvarande, men som de själva vill när de är ensamma.
Så har man problem med att de leker med kablar eller annat är det säkrast med någon slags doft som nämnts tidigare.
Själv upptäckte vi av en slump citrusdoftens effekt när vi hade clementinskal på bordet och en av katterna hoppade upp. Han backade och sköt rygg och försökte sedan slå ihjäl skalen! :) Ett tag fungerade skalen för att hidra dem att vara på fösterbrädorna, tills de kom på hur enkelt det var att putta ner skalen på golvet.

Klippa kattklor?!?!
Låter väldigt konstigt för mig.
Men jag antar att det gäller innekatter och att det är för möblernas skull.

Jag hoppas att detta inte låter mästrande på något sätt, ville bara dela med mig av mina åsikter då de avvek lite från de tidigare nämnda.

Mvh

// Jesper

#30

Skickat 09 maj 2008 - 06:57

Utekatter bör man inte klippa klorna på då dom behöver ngt att försvara sig med.

Vid klippning av inomhuskatter så kan man antingen försöka sig på att klippa en klo när dom ligger och sover.
Och om man inte vill att dom ska springa iväg så kan du vira in dom i en handdukså bara nosen och tassen sticker ut så får dom mjaua hur mycket dom vill.

Tillslut kanske dom vänjer sig och orkar inte bråka med dig så länge du visar var skåpet ska stå.
Lycka till!

#31

Skickat 09 maj 2008 - 12:27

Visa inläggMetal-Matte May 8 2008, 17:30 skrev:

Hej, jag har två ettåriga hus/bondkattsgrabbar som har massvis med klor på tassarna. Hur gör ni för att lyckas klippa klorna utan att katten springer iväg? Det är inomhuskatter och jag har klösträd men det behövs verkligen klippas pronto (tidigare gjorde tjejen detta).

Tips, någon?

Tack på förhand. /Ensamstående husse

Lägg dom på rygg när du sitter ock hålla fast båda framfötterna medans du samtidigt trycker lätt med tumme så klorna kommer ut, sen klipper du bara det ljusa på klon, det mörka är blod och då gör det förbannat ont om du råkar klippa där.

Bakklorna behöver man oftast inte klippa, kanske nån gång per halvår.

#32

Skickat 09 maj 2008 - 13:00

Visa inläggPacketloss May 9 2008, 13:27 skrev:

Lägg dom på rygg när du sitter ock hålla fast båda framfötterna medans du samtidigt trycker lätt med tumme så klorna kommer ut

Hehe du får det att låta så enkelt, har du typ en Perser eller? :) Min norska skogkatt hade slaktat mig totalt om jag hade försökt med något liknande...

#33

Skickat 09 maj 2008 - 16:04

Vilka olydiga katter en del verkar ha :P. Det är ju samma när man ska dra ut fästingar, fast det brukar generera aningen mer problem. Speciellt om de sitter på olämpliga ställen som en fet insekt som satt mitt i anus på en av mina katter :)

Min ena katt hälsar alltid på mig genom att stå på bena och ställa sig upp mot knäet när den kommer in för att bli kliad på huvudet. Då drar den in klorna om jag har kortbyxor t ex för att inte riva mig. Så smart är den iallafall.

Men å andra sidan hade jag en jäkligt vresig katt innan (deras mamma) som man inte kunde göra något med utan att den blev rasande och skrek. Katter är precis som människor, olika individer allihop.

#34

Skickat 09 maj 2008 - 16:08

 • Hylle
 • Mästare

 • 3 680 inlägg

Visa inläggZoiler May 9 2008, 17:04 skrev:

Speciellt om de sitter på olämpliga ställen som en fet insekt som satt mitt i anus på en av mina katter :)

Jag antar att det där renderade i XXX-antal schyssta riv/klös/hugg märken...?? :P :D ;) :lol:

#35

Skickat 09 maj 2008 - 16:41

Visa inläggjonitz May 9 2008, 14:00 skrev:

Hehe du får det att låta så enkelt, har du typ en Perser eller? :) Min norska skogkatt hade slaktat mig totalt om jag hade försökt med något liknande...

En av mina katter som är död nu bajsade på sig när jag klippte till den när den var olydig när man skulle klippa klorna.

Men den hade problem med magen så den fick avlivas, kommer ihåg den gången jag skulle klippa klorna och satt i min fåtlölj och hade en gardin bakom stolen och katten vägrade och jag smiskade till den på baken så hade den fullständig diarre som sprutade på gardinen, hela min tröja var nerkladdad.

Katter är väldigt intelligenta och dom är ganska lättfostrade om du vet hur du ska fostra dom, de lär sig saker fort.

#36

Skickat 09 maj 2008 - 20:43

Visa inläggHylle May 9 2008, 17:08 skrev:

Jag antar att det där renderade i XXX-antal schyssta riv/klös/hugg märken...?? :P :D ;) :lol:
Nänä, det vågar de inte :) . Han såg inte så komfortabel ut när jag drog ut den dock.

#37

Skickat 09 maj 2008 - 21:06

Vad sägs om denna katt?

Bifogade fil(er)#38

Skickat 09 maj 2008 - 21:27

Quote packetloss:
Lägg dom på rygg när du sitter ock hålla fast båda framfötterna medans du samtidigt trycker lätt med tumme så klorna kommer ut, sen klipper du bara det ljusa på klon, det mörka är blod och då gör det förbannat ont om du råkar klippa där"

Jag brukar ha min sittandes i mitt knä och håller i hans tass med ena handen och klipper klot med andra.

I början när katterna (3st) skulle få klorna klippta så var det en massa protester, klös o jamande.
Så förutom att vara vänlig men bestämd så brukar jag köra deras egen taktik, jag ger dem The angry face,
dvs ...Morrar, visar tänder och tittar med bestämd blick. :)
Primitivt kan tyckas, men då talar du iaf ett språk dem förstår....

#39

Skickat 10 maj 2008 - 05:45

Bifogad fil  b_l.JPG   56,27K   0 Antal nedladdningar
Lloyd & Bruce

Tackar för många bra tips. (klorna på "tummarna/stortårna" är extra knepiga) :)

#40

Skickat 10 maj 2008 - 21:27

Visa inläggHuxFlux May 9 2008, 22:27 skrev:

Jag brukar ha min sittandes i mitt knä och håller i hans tass med ena handen och klipper klot med andra.
Jag med. Och jag pratar också med dem på deras egna språk, bättre än att slå dem :)

#41

Skickat 11 maj 2008 - 10:49

Zoiler :

Pust...Ett tag trodde jag att jag var den ända knäppisen som talade med katter :)

Det här inlägget har ändrats av HuxFlux 11 maj 2008 - 10:52


#42

Skickat 11 maj 2008 - 11:51

Om man pratar med sina katter mycket så har jag märkt dom börjar förstå betydelsen av vissa ord precis som hundar.

Så prata mycket med dom är bara bra, jag brukar säga "kom så får du mat" och hon reagerar direkt på meningen och springer efter mig och börjar jama.

#43

Skickat 11 maj 2008 - 18:59

Enklast för oss att klippa klorna är när dom ligger och slappar i knäet, sen bara drar man upp dom så att dom hamnar på rygg och halvsitter, sen är det bara att klippa. Våra stora hankatt är enklast, bara att klippa trots att han ibland ser för eländig ut (LoL.)våran hona kan bråka lite lätt ibland och streta emot lite. Trots lättare protester brukar dom inte orka spatsera iväg för att markera sitt missnöja efteråt utan dom brukar fortsätta med sitt slappande i soffan.

#44

Skickat 11 maj 2008 - 23:47

Klippandet är inga problem för mig. När han sover så kan man typ göra vad man vill med honom, så det är bara klippa och han för lat för att gnälla eller dra där ifrån.

Däremot behöver man inte klippa klorna så ofta. Han river aldrig i något och håller alltd inne klorna när man leker/bråkar med honom. Har iofs fått ta bort mina högtalarnät, för han verkar tro att de är hans streeching-stolpe typ.

(sorry om meningarna är hackiga, har inte sovit på många timmar nu...)

#45

Skickat 14 maj 2008 - 11:06

Hehe, fick också ta bort högtalarnätet, tydligen var det i perfekt höjd för att stretcha här också....

#46

Skickat 14 maj 2008 - 19:06

Stretcha mot högtalarna ??
Det är vid sådana tillfällen vattensprutan kommer fram, dröjer nog inte länge innan dom små liven får andra associationer när dom ser dom högtalarna igen.

#47

Skickat 15 maj 2008 - 08:13

tyvärr funkar inte det alltåd. vi bokstavligt talat duschade vår ena katt för att han skulle sluta göra vissa grejer, men han gillade det bara >.<

#48

Skickat 15 maj 2008 - 10:59

Visa inläggPacketloss May 11 2008, 12:51 skrev:

Om man pratar med sina katter mycket så har jag märkt dom börjar förstå betydelsen av vissa ord precis som hundar.

Så prata mycket med dom är bara bra, jag brukar säga "kom så får du mat" och hon reagerar direkt på meningen och springer efter mig och börjar jama.

Ber om ursäkt för OT, men på tal om det måste jag bara berätta en true story:

Jag är egentligen en hund-person, och tidigare har jag trott att katters förmåga att förstå var klart underlägsen hundens, men så hände en sak som fick mig att tänka om.
Det var lämmelår och en av svärmors katter (då ca 15 år) hade lagt upp ett lager på deras altan, typ 10 st.
När vi stod ute på altanen och rökte sade hon något om att kattskrället kunde väl äta upp dem istället. Men katter äter normalt inte lämlar eftersom de är "giftiga" så de bara spyr upp dem igen. Då sade jag att jag läst någonstans att det bara är huvudet som är "giftigt". Då jamar katten till och knallar iväg. Vi skrattade åt det hela medan hon städade bort lämmel-liken och sade på skämt att han sade "tack för tipset".
Nästa morgon hade hon dock ett antal lämmelhuvuden på altanen. På 15 år hade det bara legat hela lämlar på altanen, men efter vår konversation låg där bara lämmel-huvuden.
Jag tror egentligen fortfarande inte på att katten förstod precis vad vi sade, men har svårt att hitta någon annan förklaring!
Och Jaa, det var bara vanliga cigaretter vi rökte! :D
1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

 • XBox 360 Elite ----en gammal trokänare
  Bowers
  2015-02-01 08:32:13
 • Nya signalkablar
  graf1992
  2015-01-31 23:13:34
 • media center
  Bowers
  2015-01-31 22:25:09
 • "Fjärrkontrollen"
  Danra
  2015-01-31 21:04:21
 • Bion in action
  tobbeanderberg
  2015-01-31 20:04:38
 • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2015 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.