Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Vantage HD 8000S

465 svar i tråden
Vantage Digital HD 8000S Twin PVR (Digital-TV-mottagare) 1 8 (3) 3 998:-
Vantage Digital HD 8000TS Twin PVR (Digital-TV-mottagare) 0 0 (0) 4 390:-
2 relaterade trådar

#301

Skickat 23 mars 2009 - 11:18

Hej igen.
Har patchat firmware men har problem med viasat.
Kortet fungerar i Viasats egen box (viasat+ SD) men när jag flyttar kortet så blir det bara "svrambled program".. Kollar jag info på kortet i vantage har jag subscription till 22/5...

Är det något jag missat?
Firmware är:
02.47.01T-o

Om någon kan ge en lite hint så vore det suveränt

#302

Skickat 23 mars 2009 - 15:09

Visa inläggwiped Mar 23 2009, 11:18 skrev:

Hej igen.
Har patchat firmware men har problem med viasat.
Kortet fungerar i Viasats egen box (viasat+ SD) men när jag flyttar kortet så blir det bara "svrambled program".. Kollar jag info på kortet i vantage har jag subscription till 22/5...

Är det något jag missat?
Firmware är:
02.47.01T-o

Om någon kan ge en lite hint så vore det suveränt
Har du gjort en fabriksåterställning ?
Har själv denna patchade mjukvara och ser på Viasat utan problem, du har väll satt kortet på rätt håll ?

#303

Skickat 23 mars 2009 - 16:06

Funderar starkt på att inhandla en Vantage 8000.

Hittar dock bara SatPro som enda leverantör....
Det verkar dock inte alltid fungerat klockrent med dom.
Var har ni inhandlat era Vantage? Alla kan väl inte handlat ifrån SatPro eller?

Någon som vet om det är någon skillnad på att köpa en direkt ifrån Tyskland?

#304

Skickat 23 mars 2009 - 18:07

Visa inlägghifighost Mar 23 2009, 15:09 skrev:

Har du gjort en fabriksåterställning ?
Har själv denna patchade mjukvara och ser på Viasat utan problem, du har väll satt kortet på rätt håll ?

Har gjort fabriksåterställning...
Enligt menyn underst i tuner etc..
Behöver man kanske dra ur strömmen efter?
Kollar man kortinfo i vantagen så kan den ju läsa kortdata..

Fan, hur ska man få ordning på detta, det måste vara något jag missat? Eller har det att göra med att kortet är nytt från viasat och jag enbart kört det 30 minuter i deras box innan jag switchade över?

Får ju in alla kanaler, gratiskanalerna fungerar på sirius.

Jag fattar inte vad jag skall göra... prova att patcha om?
Något jag behöver meddela viasat ang att använda kortet i två boxar?

Det här inlägget har ändrats av wiped 23 mars 2009 - 19:07


#305

Skickat 23 mars 2009 - 19:56

Visa inläggchrillex Mar 23 2009, 17:06 skrev:

Funderar starkt på att inhandla en Vantage 8000.

Hittar dock bara SatPro som enda leverantör....
Det verkar dock inte alltid fungerat klockrent med dom.
Var har ni inhandlat era Vantage? Alla kan väl inte handlat ifrån SatPro eller?

Någon som vet om det är någon skillnad på att köpa en direkt ifrån Tyskland?

Hör med Hansa Elektronik om han har möjlighet att ta hem 8000 modellen. Jag har för mig att han hade modellen i sortimentet tidigare.

Nu fraktfritt vid köp över 2500 kr.

http://www.hansa-ele...sat.asp#hd7100S

http://www.hansa-ele...c.com/index.asp

Det här inlägget har ändrats av Latman 23 mars 2009 - 19:58


#306

Skickat 24 mars 2009 - 10:37

Hmm fattar ingenting, gjorde ett inlägg vid 1 tiden inatt men det är borta...

Har testat att lägga in två olika versioner av patchade firmwaren, och även gjort fabriksåterställning före och efter.. Ingen skillnad.

Ni som får det att fungera med Viasat, hur ser er kortdata ut om ni tar upp info på vantagen.

Jag vet inte om det kan vara relevant, men abbonemanget är ju helt nytt, aktiverade kortet söndag kväll (i viasats SD box) men det kom inte igång , ringde kundtjänst i går och fick då hjälp med att mjukvaruppdatera boxen och sedan kom det hela igång.
Kan det vara så att kortet måste uppdateras ytterligare, eller att jag måste ha på tex trean i viasat boxen ett längre tag innan jag flyttar över.

Eller kan det vara så att jag måste ha igång tex trean på vantageboxen och sedan så kan det efter ett tag komma igång?

Är det någon i stockholmsområdet (västerort) som har en vantage med ett fungerande kort som har lust att komma förbi och testa sitt kort i min box... Jag betalar gärna.. Det är lite kris hemma nu när vi inte har viasat och det var ju det som var vitsen med Vantagen.

Har tyvärr inte någon jättekoll på parabol, kort etc men någon måste väll kunna ha någon ide..
Kan det vara någon inställning i vantagen jag missat någonstans??

#307

Skickat 24 mars 2009 - 12:39

Visa inläggwiped Mar 24 2009, 10:37 skrev:

Hmm fattar ingenting, gjorde ett inlägg vid 1 tiden inatt men det är borta...

Har testat att lägga in två olika versioner av patchade firmwaren, och även gjort fabriksåterställning före och efter.. Ingen skillnad.

Ni som får det att fungera med Viasat, hur ser er kortdata ut om ni tar upp info på vantagen.

Jag vet inte om det kan vara relevant, men abbonemanget är ju helt nytt, aktiverade kortet söndag kväll (i viasats SD box) men det kom inte igång , ringde kundtjänst i går och fick då hjälp med att mjukvaruppdatera boxen och sedan kom det hela igång.
Kan det vara så att kortet måste uppdateras ytterligare, eller att jag måste ha på tex trean i viasat boxen ett längre tag innan jag flyttar över.

Eller kan det vara så att jag måste ha igång tex trean på vantageboxen och sedan så kan det efter ett tag komma igång?

Är det någon i stockholmsområdet (västerort) som har en vantage med ett fungerande kort som har lust att komma förbi och testa sitt kort i min box... Jag betalar gärna.. Det är lite kris hemma nu när vi inte har viasat och det var ju det som var vitsen med Vantagen.

Har tyvärr inte någon jättekoll på parabol, kort etc men någon måste väll kunna ha någon ide..
Kan det vara någon inställning i vantagen jag missat någonstans??

Hei,

Har hatt akkurat samme problem som deg og løsningen var og formatere harddisken. Prøv det, håper det hjelper.

#308

Skickat 24 mars 2009 - 12:45

Hmm, Jag har bara en usb sticka ansluten just nu (har ingen hårddisk än), antar det kan vara samma sak att formatera usb minnet/stickan då? Eller måste jag ha en hårddisk för att det skall fungera?
Skall testa direkt när jag kommer hem..

Jag har läst runt lite ang problem med viasatkort, det är inte så att jag fått ett kort som inte går att göra så här med, någonstans stod det att viasat skickar ut två olika kort??

Det här inlägget har ändrats av wiped 24 mars 2009 - 13:25


#309

Skickat 24 mars 2009 - 13:24

Visa inläggwiped Mar 24 2009, 10:37 skrev:

Ni som får det att fungera med Viasat, hur ser er kortdata ut om ni tar upp info på vantagen.

Jag vet inte om det kan vara relevant, men abbonemanget är ju helt nytt, aktiverade kortet söndag kväll (i viasats SD box) men det kom inte igång , ringde kundtjänst i går och fick då hjälp med att mjukvaruppdatera boxen och sedan kom det hela igång.
Kan det vara så att kortet måste uppdateras ytterligare, eller att jag måste ha på tex trean i viasat boxen ett längre tag innan jag flyttar över.
Jag har mjukvaraversion 024701.
Om jag går in på info om mina kort ser det ut som följer.

CA A - Conax
CA B - VideoGuard

Om jag klickar in på Videoguard får jag följande info.

NDS CA
General card information

Card issuer : VTTV
Card Serial Nr : xxxxxxxxxx
Card CAID : 090F
IRB Nr : xxxxxxxxx

Har ersatt mina personliga nr med x vilket jag hoppas du förstår.
Jag har subscription till 2/5 och 19/5.


Du har ett PM.

#310

Skickat 24 mars 2009 - 15:35

Här kommer ett dumt svar kanske, men man vet aldrig :) Ni får ha tålamod med mig. Jag använder inte Viasats betalkort (jag kollar bara på TV6 från Sirius). Jag har CD.

Klarar boxen Videoguard på inbyggda kortläsaren? Kollar man på hemsidan så specas ju inte den upp. Utan det är "Conax, XCrypt, DGCrypt, Crypton, Firecrypt" som gäller. Är det inte så att man behöver lägga in en CAM-modul för Videoguard?

#311

Skickat 24 mars 2009 - 16:28

Visa inlägghifighost Mar 24 2009, 13:24 skrev:

Jag har mjukvaraversion 024701.
Om jag går in på info om mina kort ser det ut som följer.

CA A - Conax
CA B - VideoGuard

Om jag klickar in på Videoguard får jag följande info.

NDS CA
General card information

Card issuer : VTTV
Card Serial Nr : xxxxxxxxxx
Card CAID : 090F
IRB Nr : xxxxxxxxx

Har ersatt mina personliga nr med x vilket jag hoppas du förstår.
Jag har subscription till 2/5 och 19/5.


Du har ett PM.


Aha.. kanske en ledtråd.
Mitt IRD (inte B ) NR är 0 (jag antar att det inte är rätt).
Vad är nu ett IRD nummer och hur får jag till det, in på kortet??
Något som inte "slagit igenom från viasat"?

Mitt CAID är 093E

----

Måste man på något sätt meddela viasat att man skall använda två boxar eller skall det fungera ändå?

Jag trodde ju att ett fungerande kort i en viasatbox bara var att flytta över..

Det här inlägget har ändrats av wiped 24 mars 2009 - 18:59


#312

Skickat 24 mars 2009 - 18:29

Visa inlägglillegorenje Mar 24 2009, 15:35 skrev:

Här kommer ett dumt svar kanske, men man vet aldrig :) Ni får ha tålamod med mig. Jag använder inte Viasats betalkort (jag kollar bara på TV6 från Sirius). Jag har CD.

Klarar boxen Videoguard på inbyggda kortläsaren? Kollar man på hemsidan så specas ju inte den upp. Utan det är "Conax, XCrypt, DGCrypt, Crypton, Firecrypt" som gäller. Är det inte så att man behöver lägga in en CAM-modul för Videoguard?
Den patchade mjukvaran stödjer Videoguard + några ytterligare krypteringar utöver de som står på Vantage hemsida.

#313

Skickat 24 mars 2009 - 20:51

Nu ger jag upp snart... :-(

Har provat alla olika tänkbara kombinationer utan att lyckas...

Bästa ledtråden verkar vara IRD numret, men jag vet inte vad det är och hur jag skall få det till kortet?
Känns ju också som en omöjlig ide att ringa Viasat och be om hjälp då dom ju kommer hänvisa till att det inte är deras box.

Så för att sammanfatta:
Kort aktiverat - fungerar i Viasat SD box, haft på den boxen på trean minst 24 timmar
Vantage med följande firmware enligt system info: 02.47.01T-O
Fabriksåterställnig innan och efter uppgradering av firmware, plus formatering av hårddisk etc.
Även testat föregående firmware version.
Haft i kortet i vantagen under hela kvällen men forfarande Scrambled Program

Kortinfo för mig ser ut som följer:

CA A - Conax
CA B - VideoGuard

--

NDS CA
General card information

Card issuer : VTTV
Card Serial Nr : xxxxxxxxxx
Card CAID : 093E
IRD Nr : 0

Subsription infon är en lång lista:
00 Sub 0003 Valid until 2205 2009 - unkn
etc


---

Parabol med två huvuden, sirius och thor
Kan se gratiskanaler på sirius och signalstyrkan är bra

Viasatkortet - siffror förutom kortnumret
VT53001B B 017343 etc..

---------

Ideer/funderingar:

Ringa viasat och be om hjälp att få kortet att fungera?
Få reda på vad IRD numret är (kanske något man kan fråga Viasat om, och be dom uppdatera det i kortet?)
Testa någon annans kort i min box?
Köra mitt kort i någon annans Viasatbox - beställa boxflytt via viasats hemsida, för att kunna omaktivera (känner dock ingen med viasat via parabol)
Behöver jag ha hårddisk installerad för att det ska fungera.


----

Jag hoppas verkligen jag missat något trivialt eller självklart, dock har jag lite koll på tekniken så det bör inte vara något sådant.
Finns det inga andra förslag?
HJÄLP!!!

#314

Skickat 24 mars 2009 - 21:19

Jag skulle ringa Viasat och säga att du bytt box. Vad kan de göra? Du har väl rätt att köpa en annan box, vad vet dem, den gamla kan ha gått sönder, eller du var inte nöjd med den. Be de nollställa ditt kort (har för mig det går via satellitsignal). Kortet paras sedan med din nya box (Vantage).

Du skriver att du aktiverade kortet i Viasats box. Antagligen är det parat med den boxen nu. Be de nollställa parningen.

Det borde väl funka så om jag inte missuppfattat något i Viasats system.

#315

Skickat 24 mars 2009 - 21:21

Men om jag förstått detta rätt så ska SD kanalerna inte ha pairing, eller har jag missat något?
Vart hittar jag box ID för Vantagen???

#316

Skickat 24 mars 2009 - 21:35

Vad jag har hört så paras viasat kort med box, oavsett SD eller HD. Jag kan ha fel, har ju ingen egen erfarenhet med viasat.
Det finns ingen Box-id på Vantage. Be de bara ta bort parningen på din gamla box så kommer det funka.

#317

Skickat 25 mars 2009 - 01:05

Visa inlägghifighost Mar 24 2009, 13:24 skrev:

NDS CA
General card information

Card issuer : VTTV
Card Serial Nr : xxxxxxxxxx
Card CAID : 090F
IRB Nr : xxxxxxxxx


Hmm Hifighost, ditt IRB/D nummer är det din viasatbox ID? eller vad är det för nummer som listas där för dig?
Att jag har en nolla och du verkar ha en sträng med siffror känns ju inte helt rätt.

###
Någon som fått ett nytt Viasatkort senaste tiden och fått det att fungera?
Läste lite på Dreambox forum där dom har strul med nya kort som tydligen är NDS3.. Är det irrelevant i detta sammanhanget?
####

Läste bla detta från 22/mars:

"
Viasat har två olika kort som skickas ut om man tecknar abb nu, ett fungerar och det andra fungerar inte. Det verkar vara slumpen som avgör vilket som man får, det har inget med HD att göra. Tror inte att det här ska vara ett bestående problem heller utan att det ska komma program som löser det här snart.
"

Det här inlägget har ändrats av wiped 25 mars 2009 - 01:18


#318

Skickat 25 mars 2009 - 04:46

  • AC3
  • Forumräv

  • 813 inlägg
Om man redan har ett Canal digital abonnemang och kör med en Force box, kan man då få igång HD kanalerna med en Vantage box? Eller blir man tvingad av Canal digital att köpa deras HD box för att få igång HD kanalerna?

#319

Skickat 25 mars 2009 - 10:44

Nu har jag pratat länge med Viasat supporten....
Det finns ju ingen möjlighet att paira kortet med vantage boxen eller ta bort pairingen.
Och fungerar det i deras box så finns det inget annat att göra...
Enligt dom så MÅSTE korter pairas med en supportad box.
Det var också så jag trodde att det skulle fungera med vantage boxen, dvs att korter ÄR pairat med en viasatbox men att det fungerar ändå.?????

Verkar som enda sättet att få till detta (jag har allt kopplat via hdmi hemma) är att köpa deras HD box och teckna hd abbonemang.. Om ingen har en ide om vad jag kan testa mer?

Det här inlägget har ändrats av wiped 25 mars 2009 - 12:42


#320

Skickat 25 mars 2009 - 12:39

Har du möjlighet att prova parnings-teorin?
Du skulle kunna ta ditt Viasat-kort, stoppa in den i en annan Viasat SD-mottagare (någon du känner?) och kolla om det funkar då.
Funkar det inte i en annan SD-mottagare från Viasat, så betyder det att kortet är parat med din SD-box, annars är det inte parat.

Det här inlägget har ändrats av lillegorenje 25 mars 2009 - 12:40


#321

Skickat 25 mars 2009 - 12:49

HMM, kan inte någon med viasat och denna box svara ang om deras viasat kort är pairat med en Viasat box men sedan ändock fungerar att flytta över i vantagen UTAN att behöva göra något annat än att fysiskt flytta kortet?

Ang olika kort så verkade det som om kort med "gul pil" var problem och kort med "blå pil" funkade.. Någon som har ett kort med gul pil och antagligen ett nummer som börjar på 016 som fått det hela att fungera?

Jag ger detta ett par dagar till sedan beställer jag HD och Samsungboxen, så jag kan se på viasat på alla tv aparater i lägenheten (via en HDMi switch)

Ska se om jag hittar någon med en viasatbox eller någon med ett kort att prova i vantagen...

Det här inlägget har ändrats av wiped 25 mars 2009 - 12:49


#322

Skickat 25 mars 2009 - 12:56

Jag använder en Nokia Mediamaster 9802S och min Vantage 7100S och mitt Viasat kort fungerar i bägge. Dock så fungerar inte Viasats HD kanaler i Vantage boxen men det visste jag sedan tidigare.
Det finns ett forum till som jag brukar läsa och skriva på som är mer riktat på Vantage och du kan se ifall du får hjälp där.

Maxteknik Vantage tråden

Ska se ifall mitt IRB nr är samma som Nokia boxen,återkommer med detta.

#323

Skickat 25 mars 2009 - 13:39

OK tack. Har lagt ett inlägg där också :-)

enligt svar där så verkar jag antagligen ha fått ett NDS3 kort, och jag antar det ännu inte fungerar med emu mjukvaran... surt ...
Så om det nu är så, hur får man ett "gammalt" kort, säger att man har en gammal box som inte fungerar med NDS3? skulle det fungera och vad för box är det isåfall?

Kan man komma runt det med en CAM i vantagen?

Andra ider mottages gärna

Det här inlägget har ändrats av wiped 25 mars 2009 - 21:27


#324

Skickat 25 mars 2009 - 19:26

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg

Visa inläggAC3 Mar 25 2009, 04:46 skrev:

Om man redan har ett Canal digital abonnemang och kör med en Force box, kan man då få igång HD kanalerna med en Vantage box? Eller blir man tvingad av Canal digital att köpa deras HD box för att få igång HD kanalerna?
Ja, Nej (va jag vet, om inte Forcen är något special med)
CD har i och för sig lite olika typer av kort, men jag har inte läst att någon har problem med CD i Vantage.

Jag gick upp till familjepaketet för 1 eller två år sedan. Inga konstiga frågor om boxen.

Jag köpte/disponerar ett kort för att få tillgång till gratis kanalerna för ett år sedan. På blanketten fanns en rad om vilken box man hade. Fyllde i min Topfield. De skriver att man kan uppgradera detta kort med abbonnemang.

Så jag har inte haft några problem med CD för att jag inte kör deras box. De har t.o.m. på deras förslag bytt ut mitt kort en gång för det kanske kunde avhjälpa ett problem. Det hjälpte ju inte och det visste jag, men lät dom ändå byta ut mitt kort. Fick då tillgång till alla kanaler i ett par veckor.

//Michael

#325

Skickat 26 mars 2009 - 21:27

  • ruva
  • Veteran

  • 1 866 inlägg
Fungerar texningen på inspelat material från Cana + HD. Hoppas det. för är märkbart trött på Canal Digitals PVR-box Timeshiftbugg. Vill inte hoppa ur askan i elden.

#326

Skickat 29 mars 2009 - 10:58

Visa inläggruva Mar 26 2009, 21:27 skrev:

Fungerar texningen på inspelat material från Cana + HD. Hoppas det. för är märkbart trött på Canal Digitals PVR-box Timeshiftbugg. Vill inte hoppa ur askan i elden.

Textning med DVB-Subs fungerar inte med Timeshift.
I vantage senaste firmwareversion så har man i alla fall lyckats med att visa texten någorlunda korrekt dock så återstår det en del buggar innan det är helt ok.

DVB-Subs är enl. min uppfattning #1 nackdel med Vantagen.

Det här inlägget har ändrats av Tiny Wiz 29 mars 2009 - 10:58


#327

Skickat 14 april 2009 - 17:07

Det finns en mjukvara som heter 024900 ( beta ) ute nu som testas, mer finns att läsa på Vantage forum.

#328

Skickat 15 april 2009 - 15:30

Grabbar, jag funderar på att köpa en satellit HD-box för att komplettera med min nya TV Pioneer 5090H.

Är Vantage 8000S HD bättre HD-box än Dreambox 800HD???

Dreambox 8000S är fördyr i mina ögon (10-12 000 kr!), men Dreambox 800HD verkar bra eller?

Jag har läst att Dreambox 800HD blockerar och blir jättevarm då man tittar på HD-kanalerna! Stämmer det?

Är det samma uppvärmnings fenomen på Vantage 8000S?

#329

Skickat 15 april 2009 - 19:36

Den blir lite varm, men ingen märkbar effekt av det vad jag märkt.
Däremot så har jag för säkerhets skull byggt in en 12V fläkt (finns plats för det i Vantagen, men inget spänningsuttag, jag kopplade in mig på hårddiskens) som kör på ca 8V med motstånd, hörs ej på 2 meter och kyler effektivt. Knappt märkbar värme när man tar på chassit.

#330

Skickat 27 april 2009 - 22:01

  • nim66
  • Användare

  • 212 inlägg
Ny Original FW ute nu.

27.04.2009 Version 02.49T-O
- Multimer probleme behoben. Multitimer issue fixed
- Time Refernce Channel added. Menue/System Setup/Time Setting
- Lipsync increased to 200
- New channellist implemented
- TTX subpage chooseable. Page Taste +/-
- Tuner recognize improved (HD 8000C)
- Timer Issue fixed

#331

Skickat 28 april 2009 - 10:41

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg
Är det någon mer än jag som har problem med att hårddisk kommunikationen hänger sig?
t.ex. att en inspelning hänger sig, inspelad tid står still. Boxen blir jätte slö, flera minuter för att visa info rutan.
eller när man går upp eller ner i listan över inspelningar så slutar disken funka. Live bild/ljud slutar för det mesta, men någon enstaka gång har den dock fortsatt visa bild/ljud. Avstängning med 230 brytare på baksidan.

Har provat med tre olika diskar, varav två är godkända av Vantage.

//Michael

#332

Skickat 28 april 2009 - 12:27

Har inte det problemet, vet inte om jag har en godkänd disk, men jag tycker det låter lite som det kan vara värmeproblem. Har det hänt någon gång då du precis satt igång boxen och startat inxpelning eller händer det alltid efter ett tag?

#333

Skickat 28 april 2009 - 12:38

  • bkd
  • Lärjunge

  • 441 inlägg

Visa inläggnim66 Apr 27 2009, 23:01 skrev:

Ny Original FW ute nu.

27.04.2009 Version 02.49T-O
- Multimer probleme behoben. Multitimer issue fixed
- Time Refernce Channel added. Menue/System Setup/Time Setting
- Lipsync increased to 200
- New channellist implemented
- TTX subpage chooseable. Page Taste +/-
- Tuner recognize improved (HD 8000C)
- Timer Issue fixed

Någon som vet om undertexterna fungerar ok på CD-kanalerna vid inspelning/timeshift med denna firmware?

#334

Skickat 28 april 2009 - 12:40

Hade problem med CD HD igår efter att jag lagt in denna, vet inte om det var tillfällfigt dock, har inte undersökt det vidare. alltså jag hade inga undertexter under filmen scarface..

#335

Skickat 28 april 2009 - 15:31

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg

Visa inläggwiped Apr 28 2009, 13:27 skrev:

Har inte det problemet, vet inte om jag har en godkänd disk, men jag tycker det låter lite som det kan vara värmeproblem. Har det hänt någon gång då du precis satt igång boxen och startat inxpelning eller händer det alltid efter ett tag?
Senaste gången hände det efter 7 minuters inspelning.

En period för någon månad sedan körde jag med boxen öppen och hårddisken utanför. Tyckte att det gick bättre då, men det var nog en slump. Två av diskarna är 2½", låg strömförbrukning. Nu kör jag med 3½ i boxen och den blir lite varmare. Dock drar denna disk väldigt lite för att vara en 3½. Seagate Pipeline HD generation 2 (ST3500312CS). Idle 3.0W, jobbandes 3.4W (från datablad).

Jag hade en dålig SATA sladd. Räckte med att nudda den så hände samma sak. Har bytt till en helt ny kabel. Jag misstänker att det kan vara glapp i SATA kontakten på moderkortet eller i chipet. Om det nu inte är mjukvaru problem, men då borde fler ha upptäckt det.

Har varit inne på spåret med strömförsörjningen (tips från svensk support). 2½" kanske drog för mycket på 5 volten, men 3½ disken drog mera på 5 volten (+12volt). Testade att spela in på 2½ i boxen + på en 2½ USB ansluten och samtidigt spela upp från ett USB minne. Detta gick bra i 4 timmar (eventuellt startade jag om och körde 4 timmar till). Alla program HD. Om 5 volten var på gränsen borde den då blivit överbelastad.

Har testat med kylspray på SATA kontakten.

Det är tyvärr ett intermittent fel, ibland funkar det att spela in över 24 timmar utan problem.

PS. Första gången det inträffade var efter flera veckors användning. Då var det en annan sak som vilseledde mig in på fel spår. Det inträffade nämligen när jag kom upp i 128GB på disken. Då hade jag en icke godkänd disk. Lite märkligt var att jag kunde upprepandes gånger få den att lägga av vid, vad jag tror var, 128GB. Tog bort senaste inspelningen och spelade in igen. Den la av vid samma tid, tror jag. Jag kollade/antecknade inte exakta värden på alla tester.

//Michael

#336

Skickat 28 april 2009 - 16:14

Jag kör med en Western Digital 320GB SATA 2.5" Scorpio (5400RPM / 8MB Cache) och fläkten monterad.
Har inte haft vantagen lika länge som dig men har haft någon hägning men inte alls ofta eller något som jag stört mig på, jag har viss förståelse för en hägning nån gång ibland.

#337

Skickat 28 april 2009 - 17:15

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg

Visa inläggwiped Apr 28 2009, 17:14 skrev:

Jag kör med en Western Digital 320GB SATA 2.5" Scorpio (5400RPM / 8MB Cache) och fläkten monterad.
Har inte haft vantagen lika länge som dig men har haft någon hägning men inte alls ofta eller något som jag stört mig på, jag har viss förståelse för en hägning nån gång ibland.
Förstår jag rätt om du haft en hängning av samma typ som jag?

PS. Även en enda hängning per år är en för mycket. En PVR måste helt enkelt bara funka vid inspelning, annars är den ju, i princip, oanvändbar.

PS2. Du kör dock med en disk som inte rekommenderas av tillverkaren, vilket kanske påverkar stabiliteten. Festplatten des Herstellers WD werden im moment nicht empfohlen.

//Michael

#338

Skickat 28 april 2009 - 17:19

Hmm jag vet inte exakt hur det hängde jag vet bara att jag höll på med något och den hängde sig, minns inte tyvärr.
Visst en hägning vid fel tillfälle är en för mycket...
Vet att det är en osupportad disk men fattar inte vafan det ska vara för skillnad och det var den som webhallen hade inne... verkar ju fungera

#339

Skickat 28 april 2009 - 18:38

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg

Visa inläggwiped Apr 28 2009, 18:19 skrev:

Hmm jag vet inte exakt hur det hängde jag vet bara att jag höll på med något och den hängde sig, minns inte tyvärr.
Aha, det kanske inte va hdd kommunikationen som hängde. Utan kanske mjukvaran som ballade ur någonstans. Jag har t.ex. fått en hängning/krasch vid rename. Trodde jag visste vad jag gjorde för underligt, men lyckades inte återskapa det. Det är problem/hängning vid inspelning som är värst, för då sitter man inte framför dumburken. Plus vid timeshift, är heller inte så lyckat.

Ett strul med icke supportade diskar brukar vara problem med ryckig bild/ljud.

//Michael

#340

Skickat 29 april 2009 - 12:38

  • nim66
  • Användare

  • 212 inlägg
Har även kommit en EMU-firmware 024901.

#341

Skickat 30 april 2009 - 11:32

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg
Nu kör jag med 2.49, senaste firmware. Mitt hårdisk problem är fortfarande kvar. Jag tror det är min hårdvara som glappar.

Är det någon som brukar titta på kanaler med DVB-textning (HD kanaler via CD), som kan avgöra om det blivit bättre eller sämre?
Textningen verkar komma lite för tidigt och så stannar den fortfarande kvar väldigt lång tid (verkar finnas någon timeout som släcker den).

Jämfört med 2.46 så är den nu mycket bättre på att bild/ljud kommer fram snabbt efter spolning eller hoppning vid uppspelning.

Jag själv upptäckte följande (som jag postat på det tyska forumet):
HDD startup will freeze video & audio and stay froze

Precondition:
- HDD Auto Standby = On
- Scrambled channel
- The hdd have spin downed

At (for example) these events the harddisc will start:
- Pressing Media button (open file list)
- Pressing Record button
- A timer recording starts

At this moment the dialog "HDD is waking up" will be displayed. The video and audio will freeze. In previous firmware versions this was temporary, but in 2.49 it will be forever. I'm using a Conax card (Canal Digital Sweden). However for free-to-air channels the freeze is only temporary (during the time the dialog is displayed).

It's possible to get back video and audio by changing channel.

If a recording is started (pressing the record button) the video and audio will freeze (as described above), but still the recording will be okay.

#342

Skickat 30 april 2009 - 13:20

Har själv samma problem med att bilden fryser när hårddisken spinner igång, kör nu utan att hårddisken går i standby...
Förresten, finns det något sätt att få boxen att INTE switcha till kanalen den ska spela in på, lite jobbigt när man tittar på något annat..

#343

Skickat 30 april 2009 - 16:55

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg

Visa inläggwiped Apr 30 2009, 14:20 skrev:

Förresten, finns det något sätt att få boxen att INTE switcha till kanalen den ska spela in på, lite jobbigt när man tittar på något annat..
NEEEJ är den buggen kvar :blink: inte bra för hjärtat!
Den dök upp i 2.46 (i alla fall jämfört med den jag körde innan, vilken det nu va).

//Michael

#344

Skickat 06 maj 2009 - 15:51

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg
Är det ingen av er som brukar titta på SVT nyheter?
Det går ju inte så bra, för de lokala nyheterna. Postade nyligen detta på vantage forumet:

Black at pid change

If the PID (packet identifier) for video (and audio) changes dynamically the picture will freeze for a second and when be black. The audio will also disappear. I have waited up to 2 minutes and still black video and no sound. I found out that it is possible to get back video and audio by pressing the info-button.

At switch back to the original PIDs. The video will be gone for about 2 seconds. A short time the message "scrambled" will show on screen. So the box handle it better in this case, but not to full satisfaction.

I have seen this problem on channel "SVT1" (Thor, 11421MHz), which have many local channels. The normal programs are transmitted with high bitrate on all channels (with the same PIDs) and the local sendings are transmitted with low bitrate on the different channels.

Regarding recordings of this channel, there are also problems. Recording during only normal PID is okay. Recording during only local PID is okay. Recording during a switch of PID is not okay. If a recording starts during normal PID, switch to local PID and switch back to normal PID. The recording contains only the normal PID. Playback can be done, but the local part is missed. It plays the first part and the third part, but the middle (local) part is not played. Actually the middle part (with different PIDs) have not been saved to the ts file (trp, 001). Only the packets for the normal PIDs are in the file.

It is not possible to start a recording on one of the local channels if another already being recorded, which use the same PIDs. This both for timer recording and for manually started.

#345

Skickat 14 maj 2009 - 17:19

Intressant läsning för oss Vantage ägare här i skandinavien, läs Weges inlägg från 14 Maj och framåt. Äntligen kanske de kommer att fixa textningen samt annat strul.

Maxteknik Vantage forum

#346

Skickat 15 maj 2009 - 09:54

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg
Är det så att Vantage i Tyskland inte utvecklar mjukvaran i boxen, utan det är en underleverantör i Korea som gör det?
eller något samarbete?

PS. Plus att en stor del av mjukvaran kommer från chip leverantören (ST).

//Michael

#347

Skickat 16 maj 2009 - 10:51

Visa inläggMich May 15 2009, 09:54 skrev:

Är det så att Vantage i Tyskland inte utvecklar mjukvaran i boxen, utan det är en underleverantör i Korea som gör det?
eller något samarbete?

PS. Plus att en stor del av mjukvaran kommer från chip leverantören (ST).

//Michael

Kan tänka mig att det finns en sk. SDK för utvecklare till chipet.
Men om det finns hårdvarubuggar som SDK inte tar hänsyn till så kan det vara svårt att hitta en lösning på egen hand och då kan det vara bra om man får "hjälp" med en workaround.

En teori bara...

#348

Skickat 20 maj 2009 - 21:37

Problem med SVT Hd
Kör 2.49 (patchad..)

Senaste 2 dagarna (funkade tex bra med eurivosion schlagerni helgen) så bootar min box om efter att jag haft på SVT HD ca 3-4 sekunder.
Har experimenterat med inställningar etc men hela tiden samma sak..
Har testat under ett par program, så jag vet inte om det är under speciella utsändningar..
EDIT: kollade lite mer på detta nu och alla andra HD kanaler sänder just nu 1080i och fungerar.
SVT sänder "simma lugnt...." i 720p och det blir krash varje gång..
är 720p ett problem?
EDIT2:
Nu fungerar det i 720p under kulturnyheterna, skillnaden? Ingen textning.. kanske textningen som är ett problem och gör att det krashar? Får undersöka vidare.

EDIT3
Testade på nästa program som hade textning "i programmet" (uppkonverterat).. Slog jag på textning.. reboot hela tiden efter 3-4 sekunder. Slår jag av textning i inställningarna... funkar (fastän det är hårdkodad textning eller hur jag nu ska förklara).
Är detta ett känt problem, dvs reboot när det är textning eller ibland inte ens när det är text... På Just SVT HD.
Kanske textning i kombination med 720p?


Någon som varit med om något liknande? Börjar bli RIKTIGT irriterande..
När det började hända hade jag inte gjort några ändringar


Ett annat problem som jag har (kör med en intern 2.5" hårddisk (inte supportad)...
Varje gång man kör igång disken (även om jag har att den inte ska gå i standby), tex om jag går in i menyn och väljer hårddisken för att se filerna, så blir bilder svart några sekunder för att sedan komma tillbaka.
Samma sak händer slumpartat när man tittar på inspelninger ibland 6-7 gånger på en timme och ibland ingen gång..
Samma sak händer faktiskt även utan att jag tittar på inspelat.
Har märkt att det hela verkar försvinna när jag sätter på RGB istället för YPbPr.
så någon sorts kombination av hårddisken och YPbPr? Har inga problem med YPbPr på andra boxar som är inkopplade på samma sätt.


EDIT4


Uppdaterade till 024902bis, svt Hd verkar fungera bättre men får testa mer imorgon...

Det här inlägget har ändrats av wiped 20 maj 2009 - 22:49


#349

Skickat 21 maj 2009 - 10:52

  • Mich
  • Forumräv

  • 610 inlägg

Visa inläggwiped May 20 2009, 22:37 skrev:

Varje gång man kör igång disken (även om jag har att den inte ska gå i standby), tex om jag går in i menyn och väljer hårddisken för att se filerna, så blir bilder svart några sekunder för att sedan komma tillbaka.
Tittar du då på en okodad kanal?
Med 2.49 och kodad kanal så kommer bilden aldrig tillbaka. Jag har skrivit om det i 2.49 tråden på Vantage forumet. med tidigare firmware så kom bilden tillbaks när disken kommit igång.
Edit: OJ/ursäkta. Insåg nu att du skrev "svart". Jag skrev om problemet att bild och ljud fryser. Kanske olika problem. Får du verkligen helt svart bild, alltså inte ens OSD från boxen?

Har inte haft några problem med SVT HD. Tittar inte så mycket, ett program i veckan + melodifestivalen. Visste inte ens att de körde textning ibland.

//Michael

Det här inlägget har ändrats av Mich 21 maj 2009 - 10:55


#350

Skickat 22 maj 2009 - 10:51

Visa inläggMich May 21 2009, 11:52 skrev:

Edit: OJ/ursäkta. Insåg nu att du skrev "svart". Jag skrev om problemet att bild och ljud fryser. Kanske olika problem. Får du verkligen helt svart bild, alltså inte ens OSD från boxen?

Har inte haft några problem med SVT HD. Tittar inte så mycket, ett program i veckan + melodifestivalen. Visste inte ens att de körde textning ibland.

//Michael


Det blir helt svart någon sekund och sedan kommer bilden tillbaka igen.
Händer också när jag tex sparar ner en ny kanalsortering..
Vet inte om det är pga att hårddisken inte är "supportad"..

Och som sagt så händer samma sak ibland när jag tittar på något utan at hårddisken används (om nu det inte är hårddisken som spökar och boxen som gör något med disken i bakgrunden just då)..

Men... Hittils med uppdateringa jag gjorde i onsdags har jag iallfall inte haft problem med att det blir svart när jag INTE använder hårddisken, annars är det samma beteende.




1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

Detta forum sponsras av
  • Goldeneye
    Benkke
    2014-08-20 13:01:11
  • Anthem PVA 5
    Schonning
    2014-08-20 10:01:46
  • Nya Dacen sjunger. -Auralic Vega
    hampestampe
    2014-08-20 06:38:25
  • 2x700W Monoblock
    beat_strandh
    2014-08-19 17:25:12
  • kempa
    2014-08-19 14:34:29
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.