Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Grillsäsong

51 svar i tråden

Omröstning: Grillfråga (112 medlem(mar) har röstat)

Vilken grill tycker du är den bästa?

  1. Kolgrill (97 röster [86.61%])

    Procent av omröstning: 86.61%

  2. Gasolgrill (15 röster [13.39%])

    Procent av omröstning: 13.39%

  3. Elgrill (0 röster [0.00%])

    Procent av omröstning: 0.00%

Vad grillar du helst?

  1. FläskKött (47 röster [41.96%])

    Procent av omröstning: 41.96%

  2. Fisk (2 röster [1.79%])

    Procent av omröstning: 1.79%

  3. Grönsaker (1 röster [0.89%])

    Procent av omröstning: 0.89%

  4. Nötkött (45 röster [40.18%])

    Procent av omröstning: 40.18%

  5. Kyckling (15 röster [13.39%])

    Procent av omröstning: 13.39%

  6. Annat (2 röster [1.79%])

    Procent av omröstning: 1.79%

Rösta! Gäster kan inte rösta
Weber One-Touch Gold 57cm (Grillar) 0 8 (3) 2 099:-

#1

Skickat 30 april 2009 - 07:10

Som trådrubriken lyder nu är grillsäsongen äntligen här och grillen har redan använts 4 gånger denna vår.

Nu till min fråga vad tycker ni gör en grymm grillkväll?

Själv tycker ja att de helst ska vara en kolgrill så man får den där kolsmaken på köttet...
Använder briketter och en typ av klotgrill som ja tycker funkar grymt bra.

Favoritmaten är grillspett på olika slags vis men en grym kombi är såklart fläskfile,paprika,rödlök marinerat... Sen egengjord potatissallad till och en god beasås(egengjord eller lomanders bea på burk).. Till det dricker ja helst ett par karlovacko..

Vad gör ni själva?? Vill ha lite inspiration till ny grillmat :blink:

Det här inlägget har ändrats av Voldoo 30 april 2009 - 11:56


#2

Skickat 30 april 2009 - 08:55

Kycklingfilé! Och om man inte är händig i köket nog att slänga ihop egen marinad så rekommenderar jag "Smokey Honey" från Santa Maria. Underbart god marinad som passar både till kyckling och fläskfilé.

Annars så slog du huvudet på spiken på alla dina punkter - kolgrill = ett måste enligt mig.
Egengjord potatissallad = det bästa.
Och så givetvis ett par kalla bira.

...såklart det blir grilltime ikväll. :blink: Sugen som fan nu!

EDIT: Glömde ju tilltuggen till själva maten med - passar utmärkt med Ridderheims inlagda vitlök, soltorkade tomater etc.
Och en favorit bland kalla såser är en burk med Creme Fraiche, blandat med en krossad vitlök + sweet chili-sås (runt 0,5 till 1 dl efter smak).

PS: Kan du inte starta en fråga angående om folk här har kol- eller gasolgrill så man får en uppfattning? :blink:

Det här inlägget har ändrats av MikkoK 30 april 2009 - 08:57


#3

Skickat 30 april 2009 - 10:04

enkla klassikerna - fläskkarré i alla dess former och marinader. Blir aldrig fel i princip. Mer lättagrillat kött får man leta efter. Med potatis eller bulgursallad och en god sås.

Eller grillspett med vad som står till buds. Min enkla klassiker är fläskfilé eller karré, en god korv som lindas i bacon, lätt förkokt liten lök, champinjoner, paprika, kanske körsbärstomat. Köttet givetvis marinerat.

det är grillklassikerna som alltid fungerar. Sedan var det visst tillbehör du frågade efter. Ett hembakt bröd, kanske en baguette, är alltid något som höjer kvällen. Finns det barn med är grillade bananer med choklad i eller marshmallow alltid en hit.

/T

#4

Skickat 30 april 2009 - 12:09

  • manix
  • Användare

  • 224 inlägg
Kör själv kolgrill, webers större klotmodell. Grillspett tycker jag är onödigt komplicerat. Ofta slutar det med övergrillade (läs svarta) grönsaker och i bästa fall genomstekt kött. Vi brukar grilla kött/fisk/kyckling/korv för sig och göra spett med grönsaker/svamp för sig så att man kan grilla resp ingridiens där värmen är lagom.

Creme Fraiche med sweet chili är OK. Vi köper ibland en färdig creme fraiche med fetaost och oliv som även den är OK. En grillsås med hickorysmak till marinerat kött är också en favorit.

#5

Skickat 30 april 2009 - 13:48

Kör en Weber brikettgrill. Grillar gärna hel kyckling (om det finns tid), entrecote, lax eller hel fläskfilé.

#6

Skickat 30 april 2009 - 16:52

Kolgrill är ju såklart en självklarhet, annars kan man lika gärna steka i stekpannan eller ugnen.

En favorit är ju ribs på indirekt värme, får stå och puttra i 3-4 timmar, under tiden sitter man och dricker kalla hoegarden i solen.

Entrecote och kyckling är andra favoriter. Eller helstekt oxfile.

edit: Kör weber one touch gold 57cm

edit igen: gör alltid marinad själv ... bara att blanda lite hur som helst, honung, vitlök, chili, olivolja, soja, peppar... whisky, mörk öl osv osv .... bara att köra på och experimentera.

Det här inlägget har ändrats av Martin 30 april 2009 - 16:56


#7

Skickat 30 april 2009 - 16:54

Klart man kör kolgrill, det är där den riktiga grillsmaken sitter.
Kycklingspett, oxfilé och annat rent kött som marinerats i SantaMarias Garlic marinad.

#8

Skickat 30 april 2009 - 23:03

Kolgrill i all ära men gasolgrill funkar alldeles utmärkt och ger riktigt god smak.
Sen undrar man ju lite hur många som egentligen har ens testat med en ordentlig gasolgrill, det rackas ner en hel del på diverse sidor o sajter o jag kan ge mig fan på att hälften inte ens har provat.

Nu säger jag inte att NI inte vet men ibland undrar man :)

I gasolgrill kan man alldeles perfekt köra både direkt o indirekt värme och även rökspån med fullgott resultat.

#9

Skickat 30 april 2009 - 23:14

Gasol + spån funkar faktiskt lika bra som kol, nästan i alla fall. Skulle nog inte kunna skilja i ett blindtest :)

#10

Skickat 30 april 2009 - 23:19

Jag har grillat väldigt mycket och är trött på kolgrill även om den jag har är bra. Tändvätska är rena skiten, använd grilltändare eller tändkuber så slipper man äcklig smak. Kol framför briketter.

Precis som HuxFLux säger är gasolgrill riktigt bra och det är inte alls som Martin säger :-) ..det blir grillsmak men håller med om att ribs som får grillas i 3 timmar blir smarrigt. Gasolgrill går att kontrollera värmen exakt vilket är trevligt om man tex grillar på svag värme under flera timmar. Köp en påse mesquite träflisor för extra god smak.

Fläskkarré är riktigt gott grillat och billigt annars är entrecote en favorit. Även Biff (medium rare) är riktigt gott.

En annan fördel med gasolgrill är att du kan baka pizza som knäcker alla köpta.

Det här inlägget har ändrats av Chippe 30 april 2009 - 23:26


#11

Skickat 01 maj 2009 - 07:53

Blev en grillning igår kväll med spett Chorizo,fläskfile marinerad i santa marias allround,champ,paprika och rödlök... Hur underbart gott som helst.....
Hade inte tid med egen marinad så de fick bli den lösningen men de funkade riktigt bra faktiskt.
Grillen var en klotgrill med kol och briktter i funka fin fint.

Det där med att ha gasol eller kol är nog hugget som stucket. Ja gillar kol mer pga de känns som lite mer känsla men har även haft en landmann flatbed 1255 eller nåt sånt. Funkade faktiskt imponerande bra men fick inte till kolsmaken. Ja provade aldrig som ni sa att lägga i spån.. Ska nog göra ett sånt försök nästa gång ja grillar :). Kommer med utlåtande sen

Tycker de är grymt att se att många verkar ha olika sett att grilla och annorlunda mat som man har på grillen. Ska prova dem flesta tips i sommar för att se vad de bästa är.

Chippe när du säger pizza va gör du för deg då? Kan man ha vanlig pizza deg? Eller kör du en speciallare?

Vill se mer recept på en lyckad grillkväll=)

Blev förövrigt karlovacko och guldkällan igår till grillningen :)

#12

Skickat 01 maj 2009 - 08:14

EN fet stek och ett kg potatissallad!

#13

Skickat 01 maj 2009 - 10:02

Visa inläggChippe May 1 2009, 00:19 skrev:

En annan fördel med gasolgrill är att du kan baka pizza som knäcker alla köpta.

Hur gör man? (blev plötsligt mycket intresserad)

#14

Skickat 01 maj 2009 - 10:36

Visa inläggVoldoo May 1 2009, 08:53 skrev:

Chippe när du säger pizza va gör du för deg då? Kan man ha vanlig pizza deg? Eller kör du en speciallare?

Pizzadegen är aldrig hemlig utan det är tomatsåsen. Vanlig pizzadeg men det finns väl några varianter. Hög värme samt varmt underlag gör pizzan bra.

Visa inläggLakristomte May 1 2009, 11:02 skrev:

Hur gör man? (blev plötsligt mycket intresserad)

Vissa grillar har en stekplatta. Köp en tunn träskiva för några tior och använd den som pizzaspade. Mjöla in den och baka ut din pizza på skivan. Fastnar pizzan är det riktigt trist med tomatsås på skivan.. men försök använda så lite mjöl som möjligt. Just därför skall pizzaspaden vara av trä och inte ha en glatt yta.
Skaka spaden så pizzan rör sig lite så bör den inte fastna. Lägg på tomatsås och annat. Lägg degen i grillen och stäng locket. Temperatur får du komma fram till själv. Beror på hur blöt din deg är men nånstans mellan 300-400 är kanske bra och varmare än en vanlig ugn men det som gör pizzan bra är att underlaget är varmt från början.
Tänk på att det kan gå fort. Det går att grilla pizzan riktigt bra på lägre temp oxå men varmt och kort är PRO (2-4 min)

Är stekplattan för liten kan man köpa webers pizzasten tex och lägga på grillen, funkar även med kolgrill.
Testa även Calzone.. blir hur smarrigt som helst. Brassa inte på med mycket värme under själva stekplattan så att pizzan bränns undertill innan den är klar. Det krävs lite träning precis som vid vanlig grillning. Lycka till!

Det här inlägget har ändrats av Chippe 01 maj 2009 - 10:45


#15

Skickat 01 maj 2009 - 21:58

Visa inläggVoldoo Apr 30 2009, 08:10 skrev:

till min fråga vad tycker ni gör en grymm grillkväll?

Lammfärsbiffar http://www.tasteline..._lammfarsbiffar och majskolvar på en kolgrill slår allt. Lite grekisk sallad till med fetaost också är inte helt fel.
Känns som att vandra läng gatorna vid medelhavet.

M

Det här inlägget har ändrats av movieman 01 maj 2009 - 21:59


#16

Skickat 01 maj 2009 - 23:09

Hade några vänner över på middag, grillade ribs i min nya weber .... 3 timmar på indirekt värme.

Preparerade ribsen med Kansas city rib rub, bara att gnida in.

1/2 cup brown sugar
1/4 cup paprika
1 tablespoon black pepper
1 tablespoon salt
1 tablespoon chili powder
1 tablespoon garlic powder
1 tablespoon onion powder
1 teaspoon cayenne

Sista halvtimmen blev det glaze en 3-4 gånger.

Glömde fotografera, men det var nog fasen bland det bästa jag ätit... sjukt sjukt gott :)

intogs med god potatissallad (http://www.rydbergs....cId=1&pageID=18), vanlig sallad och ett glas rött.

Det här inlägget har ändrats av Martin 01 maj 2009 - 23:23


#17

Skickat 02 maj 2009 - 11:34

Grillar med björkved i en murad grill, kol i klotgrill om man inte är hemma.

Oftast så blir det väl Entrecôte som hamnar på grillen, men jag föredrar nog lamm.

#18

Skickat 02 maj 2009 - 13:22

kör med kolgrill idag men är nog på väg mot en gasol grill, pga mer möjligheter..
Senast blev det ett par ryggbiffar å några färska Lax kotletter, till det gjorde jag folie paket med Potatis/ morötter kryddae dessa med salt, peppar, torkad chilli, spiskummin ta gärna hela torkade å stöt i mortel det är stor skillnad på smaken.. olivolja och lite vitt vin.. ta gärna extra folie i botte så kan man lägga det direkt på kolen..
Testa att byta bort potatis salladen en gång, det finns mycket annat att ha till...

Sen självklart ett par färska lökar i folie... :)

Det här inlägget har ändrats av sir voice 02 maj 2009 - 14:44


#19

Skickat 02 maj 2009 - 16:30

Nu röstade jag på nötkött och kol om man skall grilla, men något som är så j#¤=a gött är revbensspjäll som legat i marinad 1 dygn, med massor av kryddor och honung. När man väl grillar ribbsen penslar man majskolvar med resterna av marinaden och grillar dem.
Till det skall man ha grillat vitlöksbröd av snoddas och tzatziki och en god sallad.

Gasol skall man köra på vintern då jag anser att man skall grilla året om man inte har en lava grill i köket.

Nä nu vattnas det i munnen.

//Niklas

#20

Skickat 03 maj 2009 - 11:34

Grillar helst på en gasolgrill, men på jobbet blir det en elgrill.

Det jag grillar mest är nötkött samt fisk, finns inget bättre på sommaren att grilla.
Igår blev det grillad laxfilé med kräft- och saffransaioli samt rostad färskpotatis och även ryggbiff med hemlagad BBQ-sås, bearnaisesås & wokade grönsaker.
TIll laxen blev det en Duque De Medina rosé och till nötköttet blev det en St Peter's Cream Stout (nr 1671 på Systemet), vinet finns inte på Systemet.

#21

Skickat 03 maj 2009 - 12:10

Riktigt kul att läsa om era olika recept osv :)
Ni som suktar efter prylar anpassade till alla typer av grillar kan ju kolla in webers tillbehör, säkert finns andra firmors också, iallafall så har dom wok korgar, spett, rib ställ, kyckling ställ osv som ganska säkert funkar i det flesta grillar på marknaden och gillar man design så har weber snygga grejor :)

Skulle jag ha möjlighet och plats så skulle jag köra en dag med matlagning enbart på grillen, frukost, lunch, middag...
Det går ju i princip göra allt på en grill ;)

Förra året hade bauhaus Jack Daniels spån, dvs strimlade whiskey fat...Håll ögona öppna...

Det här inlägget har ändrats av HuxFlux 03 maj 2009 - 12:12


#22

Skickat 03 maj 2009 - 12:17

  • QAM
  • Forumräv

  • 755 inlägg
Visst har jag prövat på gasolgrillar, men kol är det som gäller för mig.
Däremot så är jag emot att använda oljemarinad, (om man inte har en vertikalgrill vill säga), för på en vanlig grill så orsakar oljan alltid majbrasor som sotar köttet.

Egentligen förespråkar jag koleldad vertikalgrill, men de är lite omständliga ibland.

#23

Skickat 03 maj 2009 - 13:26

Visa inläggChippe May 1 2009, 11:36 skrev:

Pizzadegen är aldrig hemlig utan det är tomatsåsen. Vanlig pizzadeg men det finns väl några varianter. Hög värme samt varmt underlag gör pizzan bra.



Vissa grillar har en stekplatta. Köp en tunn träskiva för några tior och använd den som pizzaspade. Mjöla in den och baka ut din pizza på skivan. Fastnar pizzan är det riktigt trist med tomatsås på skivan.. men försök använda så lite mjöl som möjligt. Just därför skall pizzaspaden vara av trä och inte ha en glatt yta.
Skaka spaden så pizzan rör sig lite så bör den inte fastna. Lägg på tomatsås och annat. Lägg degen i grillen och stäng locket. Temperatur får du komma fram till själv. Beror på hur blöt din deg är men nånstans mellan 300-400 är kanske bra och varmare än en vanlig ugn men det som gör pizzan bra är att underlaget är varmt från början.
Tänk på att det kan gå fort. Det går att grilla pizzan riktigt bra på lägre temp oxå men varmt och kort är PRO (2-4 min)

Är stekplattan för liten kan man köpa webers pizzasten tex och lägga på grillen, funkar även med kolgrill.
Testa även Calzone.. blir hur smarrigt som helst. Brassa inte på med mycket värme under själva stekplattan så att pizzan bränns undertill innan den är klar. Det krävs lite träning precis som vid vanlig grillning. Lycka till!

1;Så jag ska gå och ta en träbit ( alá vilket trä slag som helst)
2: Lägg pizzan på träbiten (med lite mjöl på)
3: In i gasolgrillen och stäng locket
4: Ta ut pizzan.

Gör jag rätt?
Blir inte träbiten en askbit?

Det här inlägget har ändrats av Lakristomte 03 maj 2009 - 13:27


#24

Skickat 03 maj 2009 - 14:00

Visa inläggLakristomte May 3 2009, 14:26 skrev:

1;Så jag ska gå och ta en träbit ( alá vilket trä slag som helst)
2: Lägg pizzan på träbiten (med lite mjöl på)
3: In i gasolgrillen och stäng locket
4: Ta ut pizzan.

Gör jag rätt?
Blir inte träbiten en askbit?

Träbiten är din pizzaspade och ska definitivt inte in i grillen. Lägg över pizzan från spaden till pizzastenen som ligger i grillen.

#25

Skickat 03 maj 2009 - 15:48

Ingen sommar utan grill!

Kyckling file är grymt gott med rätt marinad. Bacon lindad fläskfile är också en favorit ;) Dock är det inte mycket som slår en riktigt mör svensk oxfile, sådär satt den nästa smälter i munnen :P

Min marinad jag brukar köra på:
1/2 dl Sweet Thai Chili
1/2 dl Soya
1/2 dl Rapsolja
1 msk honung
2st vitlöks klyftor
Sedan lite BBQ Sauce Sweet & Smoky!

Förätten är fetaost röra med rucola.

Självklart är det kolgrill som gäller alt öppen eld. Vi ha en halv bensinfat vi grillar i samt en eldstad att mysa vid på kvällen ;)

Bjuder på ett bildcollage :unsure:

Bifogade fil(er)


Det här inlägget har ändrats av Timpolanen 03 maj 2009 - 15:52


#26

Skickat 03 maj 2009 - 16:32

Grillkvällar är riktigt trevligt så sådana ser jag många framför mig (och ett antal bakom mig redan i år).

Ett tips är att köpa halloumiost, skiva den och grilla. Riktigt riktigt nice tilltugg!

#27

Skickat 03 maj 2009 - 18:51

Visa inläggjonitz May 3 2009, 15:00 skrev:

Träbiten är din pizzaspade och ska definitivt inte in i grillen. Lägg över pizzan från spaden till pizzastenen som ligger i grillen.


Vissa grillar har en stekplatta

Det var jag som missade första meningen ;)
Jag läste i min iver att det stog stekspade ;)

#28

Skickat 03 maj 2009 - 18:57

Visa inläggTimpolanen May 3 2009, 16:48 skrev:

Bjuder på ett bildcollage ;)
trevligt, fina bilder... men du, skippa pommes, satsa på klyftpotatis eller liknande. Godare, nyttigare, trevligare och inte alls komplicerat. Bra vinterpotatis kan man ha skalet kvar på för extra smak och färskpotatis funkar det med (anser jag, men inte alla kan jag tro). Annars är potatissallad på färskpotatis ack så fint. Ingen majjo dock där, nej nej, ruccola, örter och vinägrett.

Eller grilla/baka potatis i grillen...

#29

Skickat 03 maj 2009 - 19:29

Jo brukar köra med klyftpotatis med morötter sedan lite olja, in i ungen!

Denna gång hann jag inte då jag grillade hos en polare igår ;)

#30

Skickat 04 maj 2009 - 00:58

Visa inläggTimpolanen May 3 2009, 16:48 skrev:

Bjuder på ett bildcollage ;)

Det där såg ju inte alls dumt ut. Härligt med folk som t.om fixar bilder på maten, riktigt nice gjort timpolanen..

Blir nog grillen i helgen får se om ja hittar kameran ska ni få se på nåt oätbart ;). Eller beror på hur många B man hinner få i sig innan glöden kommer :unsure:

Provade förövrigt grillad lax i helgen och måste säga att de var en riktig höjdare med pressad potatis och sen lite gräddfil med hackad gräslök, salt och vitpeppar.

#31

Skickat 04 maj 2009 - 08:57

Grillar gärna en bit oxfilé, men allt som oftast blir det karré med nån god hemgjord marinad. Till köttet blir det helst en vanlig grönsallad med lite av varje, grillad majs är ett måste.

En liten fråga till er som är mästergrillare, finns det något bra sätt att få en kolgrill att ryka mindre? Vi bor i lägenhet och får inte grilla på balkongen då det ryker mycket. Elgrill är givetvis ett alternativ, men kolgrill ger ju godast smak...någon som har något tips?

//Patrick

#32

Skickat 04 maj 2009 - 10:00

Grilla på balkong. Nej tack...

oavsett hur du gör kommer du att störa dina grannar. Inte bara röken från kolen som stör, även oset som bildas stör. Samt finns det inte ytterligare en anledning, nämligen brandrisken?
Vill du grilla med kol blir det nog att ta ned grillen till er innergård och grilla där. Om tillåtet. Eller köra med elgrill med elementen i taket på grillen. fast då kan man ju lika gärna grilla i ugnen vilket ofta fungerar bra.

#33

Skickat 04 maj 2009 - 10:37

Visa inläggMonshi May 4 2009, 11:00 skrev:

Grilla på balkong. Nej tack...

oavsett hur du gör kommer du att störa dina grannar. Inte bara röken från kolen som stör, även oset som bildas stör. Samt finns det inte ytterligare en anledning, nämligen brandrisken?
Vill du grilla med kol blir det nog att ta ned grillen till er innergård och grilla där. Om tillåtet. Eller köra med elgrill med elementen i taket på grillen. fast då kan man ju lika gärna grilla i ugnen vilket ofta fungerar bra.

Röken förstår jag, dock så bildas os även vid vanlig matlagning, där det sprids över hela huset, extremt dålig ventilation. Visst innergården skulle funka, om det inte vore för alla dårar som sitter i fönstren och glor. Brandrisken är inga problem då det inte finns något i närheten som kan börja brinna.

#34

Skickat 04 maj 2009 - 12:05

Visa inläggFlecks May 4 2009, 09:57 skrev:

Grillar gärna en bit oxfilé, men allt som oftast blir det karré med nån god hemgjord marinad. Till köttet blir det helst en vanlig grönsallad med lite av varje, grillad majs är ett måste.

En liten fråga till er som är mästergrillare, finns det något bra sätt att få en kolgrill att ryka mindre? Vi bor i lägenhet och får inte grilla på balkongen då det ryker mycket. Elgrill är givetvis ett alternativ, men kolgrill ger ju godast smak...någon som har något tips?

//Patrick

Kör du med tändvätska eller sådan där "tändspade" för dom brukar ryka som fan.

#35

Skickat 04 maj 2009 - 12:33

Timpolanen;

Kör med tändvätska.

Kan det bli skillnad mellan kol och briketter?

#36

Skickat 04 maj 2009 - 12:54

Vad du än eldar kommer det os och rök och lukt som dina grannar (som vädrar kläder på balkongen ovan) inte vill ha. Punkt slut. Står det i stadgarna att du inte får grilla på balkongen är det absolut bäst om du följer detta!

En av fördelarna med att bo i villa...

#37

Skickat 04 maj 2009 - 13:44

Visa inläggMonshi May 4 2009, 13:54 skrev:

Vad du än eldar kommer det os och rök och lukt som dina grannar (som vädrar kläder på balkongen ovan) inte vill ha. Punkt slut. Står det i stadgarna att du inte får grilla på balkongen är det absolut bäst om du följer detta!

En av fördelarna med att bo i villa...

Sant, är väl bara att införskaffa en elgrill då.

#38

Skickat 04 maj 2009 - 14:34

Visa inläggFlecks May 4 2009, 14:44 skrev:

Sant, är väl bara att införskaffa en elgrill då.

fast som sagt, en elgrill är ungefär samma sak som en ugn utan en bur runt. Dvs grilla i ugnen.... går bra även det. Elgrillar e ganska tråkiga samt ugnen har mer kraft en grill på 220 V. Oftast ska sägas.

Nu grillar jag inte i ugnen men sista gångerna jag haft systern på besök och bjudit på grillat har hon stolt sagt att det går väldigt bra i hennes ugn. Men visst, inte samma sak som att lägga det på en bädd kol, inte alls.

#39

Skickat 06 maj 2009 - 19:55

Visa inläggjonitz May 3 2009, 15:00 skrev:

Träbiten är din pizzaspade och ska definitivt inte in i grillen. Lägg över pizzan från spaden till pizzastenen som ligger i grillen.

Du har redan fått svar på frågan ovanför men jag använder en tunn plywoodskiva som jag sågat till och slipat ned framtill :-)
Jag bakar ut degen i nästan full storlek. Lägger upp pizzan på handflatorna och underarmarna och degen töjer sig då lite till. Lägger över pizzan på den inmjölade spaden (gnids in med lite mjöl)
Mindre mjöl -> mjukare deg blir lättare fluffig men är svårare att hantera.
För lite mjöl -> kladdig och förstör precis allt (varning)
För mycket mjöl gör det svårt att forma pizzan men den fastnar inte alls och blir dessutom mindre bra.

Jag åt världens godaste pizzor i NY och hade målet att baka lika goda. Förutom rätt verktyg tog det mig många ggr innan jag blev bra på det. Frågan är om det är värt det, baka pizza på hög nivå är jobbigt :-) men det blir säkert bra hur du än gör om du bara har pizzasten eller gasolgrill med stekplatta.

Skickar med en bild jag hade kvar på datorn för att visa hur fluffigt brödet blir med rätt bakteknik. Idag föredrar jag mindre kanter men brödet är fantastiskt!
(Tyvärr ser det ut som att jag bara hade påläggsskinka)

Bifogade fil(er)


Det här inlägget har ändrats av Chippe 08 maj 2009 - 14:15


#40

Skickat 06 maj 2009 - 20:46

Jag flyttar till nytt radhus den 1/6, jag har ännu inte bestämt vilken grill som skall inhandlas, det står i mellan en Weber One Touch Gold 57cm eller en Weber Spirit E-310 Classic?

Gasolgrillen ligger bäst till då den har 3 brännare (bra för indirekt grillning), jag slipper vänta på perfekt glöd, hag slipper tänka på att ha grillkoll hemma, bra när det skall grillas när jag har gäster och alla vill äta någorlunda samtidigt.

Ni som äger ovan nämnda grillar dela med Er!

EK

#41

Skickat 07 maj 2009 - 12:26

Kör med grilltändare (Såndär gaffel) perfekt glöd efter ca 10-15min och utan os.

Kan tipsa om att blanda Creme Frasihe med antingen Sweet Chili sås eller med grön pesto. Detta kan man ha till allt som man grillar och även pastasallader, sallader etc. Mycket gott!

#42

Skickat 09 maj 2009 - 09:29

ErikDerek:

Fördelen med gasol grill är du kan få full fjutt på 10 min och slipper söla med kol och det tar ju längre tid att bli klar med klotgrill.
Du kan fortfarande grilla direkt eller indirekt, du har en hel del tillbehör att köpa till som inte finns till klotgrill.
Smaken blir garanterat bra och du kan röka med rökspån om du vill, dessa placeras i en folielåda med/utan vatten.
Du har dessutom en större yta att grilla på än på angiven klotgrill.
E-310 har 3 brännare vilket ger en mycket bra kontroll över det du skall göra och grillen har också en liten avlastnings yta under grillens lock.

Så här mycket får du inte med klotgrillen och inte heller användnings möjligheterna.
Du kan ju alltid köpa en klotgrill senare om du vill ha ett tradionellt sätt att laga mat.

Jag hade själv en E210 classic och det var hur skönt att laga mat med den, allt stod ute på verandan (hade radhus)
Sätt på grillen och på 10 min fulltfräs var den klar, i med maten och sedan njut....

Ta o skaffa en Weber katalog från tex bauhaus, plantagen mm och sitt o jämför grillarna sinsemellan.

Det här inlägget har ändrats av HuxFlux 09 maj 2009 - 09:30


#43

Skickat 09 maj 2009 - 11:08

HuxFlux,

Tack för informationen, nu är jag ännu mer säker på att det är en gasolgrill (från Weber) jag vill ha (eller "vi" vill ha, lol). Katalogen har jag redan införskaffat, mycket trevlig läsning.

Saken blir det ju inte lättare när jag var och handlade på den lokala ICA MAXI morse och de hade Genesis 310 för 7 995:-...

Det blir nog trotts allt en Spirit E-310 Classic, någon stans måste ju gränsens sättas annars flyger det lätt iväg.

EK

#44

Skickat 09 maj 2009 - 17:23

Slängde ihop lite av nedan och det blev yum yum yum, Speciellt det sista är lite humor *S*
gul lök
senapsvinäger,
chilipeppar
lite grillolja
svart peppar
Falcon Öl Bayerskt

#45

Skickat 09 maj 2009 - 20:56

Grillade idag, vart snabbhamburgare 8st, 6 till mej och 2 till mina vovvar
Mumsigt trots att det nog blåste orkan här

#46

Skickat 09 maj 2009 - 22:32

ErikDerek:

Jepp, det är lätt hänt att man blir tagen av en ännu fränare grill ;)
Men du får rejält med valuta för pengarna med en E-310 classic också.

#47

Skickat 17 maj 2009 - 12:32

Ni som är sugna på att pröva rökflis/spån kan hitta flera olika sorter på Bauhaus i Länna.
Det fanns webers egna, jack daniels strimlade whiskey fat, flis av vinfat mm.
Dom har också ett stort sortiment av alla slags grillar och tillbehör, mestadels dock weber.

Good hunting :P

#48

Skickat 23 maj 2009 - 14:34

Bifogad fil  DSC05203.JPG   145,85K   0 Antal nedladdningar

I kväll bjuds kejsaren av BBQ: RIBS!

12 stycken, i åtta timmar i en Weber Smokey Mountain, med rök från hickory, Jack Daniels ekfat, samt apelträ. Serveras med pommes frites, Kansas City rib sauce eller en basic BBQ-sås, cole slaw och specialkryddade baked beans.

Namnam är ordet.

#49

Skickat 23 maj 2009 - 20:53

Många fina ord, alá usa, för kött o potatis med majs o bönor.

//Lorryquai

#50

Skickat 23 maj 2009 - 22:30

Visa inläggHuxFlux May 9 2009, 23:32 skrev:

ErikDerek:

Jepp, det är lätt hänt att man blir tagen av en ännu fränare grill :P
Men du får rejält med valuta för pengarna med en E-310 classic också.

Efter att Mrs. Erikderek haft ett antal prioriterade utgifter inför flytten blev det ingen Spirit 310 utan jag fick nöja mig med en 57cm Master Touch Gold ;-(

- Bragen, fint att se prime-cut ribbs istället för baby-backs, mmm!
EK




1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.