Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Grilltråden

1964 svar i tråden

#1

Skickat 01 maj 2010 - 09:34

Tänkte att vi kan ha en egen grilltråd där vi kan prata, diskutera och fråga om allt som har med grillning att göra. För det är väl inte bara jag som älskar att tillaga mat på grillen?
För min del blev det igår premiärgrillning i form av kycklingfiléer med tillhörande potatisgratäng och vitlöksås. Det var som en smaklig orgasm i munnen. B)

Vad tycker du är godast att ha på grillen?

#2

Skickat 01 maj 2010 - 09:41

Visa inläggCloudRabbit May 1 2010, 10:34 skrev:

Vad tycker du är godast att ha på grillen?)

Tjocka ribs med dry-rub. Sen körda indirekt värme 2-3 timmar. Med olika sorters rökflis för att få mer röksmak.

Har nog grillat 30 gånger i år redan B)

Det här inlägget har ändrats av Squeezemaster 01 maj 2010 - 09:42


#3

Skickat 01 maj 2010 - 12:49

Kanske man skulle inhandla en grill först :P Har planer på en weber Q120.
Bor i lgh utan balkong så den får ju inte vara för bökig att transportera.

Nån som redan har en sån och kan säga bu eller bä ??


Älskar ribs, både med dry rub och marinad, men jag e tyvärr för hungrig för att låta dem drälla i 3 timmar :D
Men kyckling blir också gott...Mycket som blir gott med grill B)

Det här inlägget har ändrats av HuxFlux 01 maj 2010 - 13:02


#4

Skickat 01 maj 2010 - 16:58

Här är mina favoriter:

1: "Baby back ribs" eller kamben på svenska. Ohotad kung för mig när det gäller BBQ. Åtta timmar med rök av hickory och apel, eller kanske något annat träslag.

2: Hamburgare. Det kanske låter osofistikerat, men en bra hamburgare slår det mesta enligt min smak. Förutsättningen är riktigt bra köttfärs, vilket man inte alltid får när man köper, så mal gärna själv och då utvalda köttstycken för att få lagom fetthalt. Grillas med mesquite-trä som smaksättare, eftersom det snabbt ger en tydlig röksmak.

3: Sedan kommer lite blandat; fläskkotletter, karréskivor, hel rostbiff, hel kyckling, kycklingfiléer (chicken fajitas, mums), skinkstek, hel karré m.m.

Sedan kan jag också säga att jag testat lite olika saker som inte blev bra. Bl.a högrev och fläsklägg, som kan vara så gott om man grytsteker eller kokar, men det blev totalfiasko.

För övrigt föredrar jag fläsk när det gäller grillning av hela köttbitar. Kvalitén på nötkött kan vara rena lotteriet när man köper det, och är dessutom dyrt. Sedan ska ju fläsket vara genomstekt = längre tid i grillen = mer röksmak.

#5

Skickat 01 maj 2010 - 23:54

Ett tips bara, ha en brand släckare i närheten.

http://www.aftonblad...ticle7054231.ab

#6

Skickat 02 maj 2010 - 06:47

Eller att inte grilla i huset eller direkt över lätt antäntbart materia :-)

#7

Skickat 02 maj 2010 - 11:04

kom även ihåg "bäst efter" datumet på köttet ni handlar... För färskt kött blir inte bra oavsett tillagningsteknik.

#8

Skickat 02 maj 2010 - 14:09

Visa inläggJohanpixels May 2 2010, 07:47 skrev:

Eller att inte grilla i huset eller direkt över lätt antäntbart materia :-)
Eller att göra som den här mannen:


:(

#9

Skickat 02 maj 2010 - 14:23

Enklast är bäst: hel fläskfile, indirekt värme upp till 75 grader. Träflisor och liquid smoke (ja, jag har gas-grill).

#10

Skickat 02 maj 2010 - 19:57

Visa inläggwhat17ever May 2 2010, 15:23 skrev:

Enklast är bäst: hel fläskfile, indirekt värme upp till 75 grader. Träflisor och liquid smoke (ja, jag har gas-grill).

Grillade fläskfilé idag (på en kolgrill hos mina föräldrar) och jag håller med dig. Enkelt är gott. ;)

#11

Skickat 02 maj 2010 - 22:08

Bra tråd! Ålskar detta! Funtar på att skriva en grill guide på hemsidan med lite läckar bilder ;)

Så öss på med bra tips! SÅ återkommer jag när jag letat upp minna recept :P


Fläskfile inlindad i bacon pänslade med Sweat BB-Rays, Mumms!
Postad bild
Och ingen BBQ utan direkt grillning. Vissa fall får det bli så annars ta ölen slut!

Det här inlägget har ändrats av Timpolanen 02 maj 2010 - 22:37


#12

Skickat 03 maj 2010 - 01:17

skönt grillande tidigare idag med ytterfile (har jag för mig att det var) så länge det är gott får det heta vad det vill ;)

#13

Skickat 03 maj 2010 - 02:11

Timpo: Det där såg absolut inte helt fel ut! Blev ju riktigt hungrig nu när jag ser den där bilden. Hmmm, man kanske skulle gå ut på balkongen och nattgrilla lite. ;) Tror dock inte grannarna skulle uppskatta det. :P

#14

Skickat 03 maj 2010 - 07:01

Visa inläggCloudRabbit May 2 2010, 15:09 skrev:

Eller att göra som den här mannen:


;)


Haha nästan en hel flaska för några kolbitar

#15

Skickat 05 maj 2010 - 00:28

Varför går det åt så mkt gas när man grillar?!
Hittills har jag kanske grillat totalt 1.5 timmar och gjort slut på mer än en halv 6kgs flaska?
Låter det rimligt för dem som har grillat mkt med gas eller är något kajko?

#16

Skickat 05 maj 2010 - 05:11

  • jimel
  • Mästare

  • 2 998 inlägg
Oj det låter lite väl mycket, en PK10 (10kg) räcker bra länge för mig å då grillar jag ganska ofta

#17

Skickat 05 maj 2010 - 06:43

Någon som har tips på en bra bok om grillning med recept och kanske lite tips på tekniker. Per Moberg har ju en som verkar populär men det skulle vara kul om någon hade lite egna erfarenheter.

/Doolf

#18

Skickat 05 maj 2010 - 06:54

Visa inläggTompasten May 5 2010, 01:28 skrev:

Varför går det åt så mkt gas när man grillar?!
Hittills har jag kanske grillat totalt 1.5 timmar och gjort slut på mer än en halv 6kgs flaska?
Låter det rimligt för dem som har grillat mkt med gas eller är något kajko?
Det där låter galet, en 10 liters flaska räcker en hel säsong och tom lite mer för mig.

Grillar då hyfsat mycket enligt mig själv också.

#19

Skickat 05 maj 2010 - 08:01

  • jimel
  • Mästare

  • 2 998 inlägg
Tipsar om iPhone appen BBQ Hero ifrån santamaria, finns recept och grilltips i den, självklart vinklat till deras produkter men ändå.

#20

Skickat 06 maj 2010 - 00:34

;)





http://www.youtube.com/watch?v=NAKXOj-GB1Y&feature=related

#21

Skickat 06 maj 2010 - 12:13

Jag kan verkligen rekommendera ”Killen vid Grillen” av Jonas Borsén.

Mycket inspiration av South-westen cooking, och en del recept är sådana då man grillar stora bitar kött indirekt i många timmar och röker med Mesquite eller Hickory.

Har själv en Weber Smokey Mountain som används flitigt under sommarn. Det absolut godaste blir kamben (Baby back ribs) som man strör på en Barbeque rub. Sedan röker man kambenen i 4 timmar, tills köttet är så mört att det lossnar från benen. Man avslutar med en honungsglace med Japapeno, vitlök och ingefära. Detta blir så gott så det överträffar allt annat!

#22

Skickat 06 maj 2010 - 13:14

Visa inläggjimel May 5 2010, 09:01 skrev:

Tipsar om iPhone appen BBQ Hero ifrån santamaria, finns recept och grilltips i den, självklart vinklat till deras produkter men ändå.
Jo, lite vinklat var det, men det fanns en del smarriga recept i alla fall. :) Tack för tipset!

Det här inlägget har ändrats av CloudRabbit 06 maj 2010 - 13:14


#23

Skickat 06 maj 2010 - 15:03

Hmm, jo grilla är verkligen trevligt, det blir ju fram med grillen nu när sommaren står vid dörren :)

#24

Skickat 08 maj 2010 - 22:00

Jag hade gett mig f*n på att grilla under kvällen oavsett väder vilket resulterade i att jag fick stå med ett paraply över grillen för att inte regn och blåst skulle fördärva de fina köttbitarna. Behöver jag nämna att jag käkade min mat inomhus? :)

#25

Skickat 08 maj 2010 - 23:18

Grillade jag med, fast jag har ju en med lock då. Så det är bara att springa ut, slänga in skiten och vänta ett par timmar :)

#26

Skickat 09 maj 2010 - 21:12

  • alka
  • Amatör

  • 76 inlägg

Visa inläggSqueezemaster May 9 2010, 00:18 skrev:

Grillade jag med, fast jag har ju en med lock då. Så det är bara att springa ut, slänga in skiten och vänta ett par timmar :D

Skit grillad på indirekt värme, låter lite annorlunda :-D

Själv avslutade jag arbetshelgen med en klassisk grillad fläskfile och en öl till. Helt underbart gott!

#27

Skickat 10 maj 2010 - 00:52

Visa inläggSqueezemaster May 9 2010, 00:18 skrev:

Grillade jag med, fast jag har ju en med lock då. Så det är bara att springa ut, slänga in skiten och vänta ett par timmar :D
Om det blir en regnig sommar blir det nog en grill med tillhörande lock som står högst upp på inköpslistan. ;)

#28

Skickat 10 maj 2010 - 07:27

Bra produktguide med tillhörande grilltips från Weber:

http://nozebra.ipape...oduktguide2009/

Hmmm, ska fan ta och prova att grilla en pizza m h a "cirkulär grillning" nån gång!


EDIT: Hmmm..."ny" och "ny"...den är ju från 2009. Undrar om det kommer en 2010?

Det här inlägget har ändrats av BrittBastard 10 maj 2010 - 07:29


#29

Skickat 11 maj 2010 - 22:56

Brittan:

Dont be sacrilegious !! The holy grill bible will return every ear !! :blush:

#30

Skickat 12 maj 2010 - 12:34

Brittan: Tack för tipset! Fanns ju mycket "matnyttigt" att läsa om där.

#31

Skickat 14 maj 2010 - 00:34

Hur tänder ni era grillar, samt hur går ni till väga..?


Jag tänder med gaffel (Jag vet inte lika manligt som tändvätska, men smakar bättre och jag får behålla plast taket)
Bifogad fil  IMG_4605_1.jpg   271K   1 Antal nedladdningar
Bifogad fil  IMG_4611_2.jpg   298,42K   2 Antal nedladdningar
Lägger på gallret så det blir varmt samt att rester brinner upp

Borstar med metallborste innan köttet läggs på
Har inget lock, lite synd med det funkar iaf

Grillhörnan :o
Bifogad fil  IMG_4615_3.jpg   325,2K   5 Antal nedladdningar

Baconburgare:
Bifogad fil  IMG_4626_4.jpg   327,89K   3 Antal nedladdningar
Grillade hamburgare (riktig köttfärs)
Cheddar ost
Jalapeños
Rödlök
Bearnaisesås (Lomanders, vad annars..?)

Det här inlägget har ändrats av Timpolanen 14 maj 2010 - 00:39


#32

Skickat 14 maj 2010 - 06:38

Tjena, vi använder el-tändare, jäkla fart i dem och det blir jämnglöd nästan med en gång!

#33

Skickat 17 maj 2010 - 20:23

Någon som har ett bra och beprövat recept på riktiga BBQ Ribs...? :)
Postad bild

Vilket kött?
Marinad?
Tillagning?

Köpte nyss Weber's Hickory spån, dessa borde väl passa fint till detta..? ;)

#34

Skickat 18 maj 2010 - 08:02

Fan va sugen jag blev på grillat nu... hatar denna tråden, inte bra alls... :)

#35

Skickat 18 maj 2010 - 11:14

Timpo: Snygg grillhörna!

#36

Skickat 18 maj 2010 - 13:38

Mmm, den är riktigt smutt, lite lågt i tak dock... :)

#37

Skickat 18 maj 2010 - 20:41

Vadå lågt!?!

Visa inläggCloudRabbit May 18 2010, 12:14 skrev:

Timpo: Snygg grillhörna!

Danke :)

Ingen som har tips på lite BBQ Ribs?

#38

Skickat 18 maj 2010 - 20:44

Hungrig nu...

#39

Skickat 18 maj 2010 - 22:01

Visa inläggTimpolanen May 17 2010, 21:23 skrev:

Någon som har ett bra och beprövat recept på riktiga BBQ Ribs...? :)
Postad bild

Vilket kött?
Marinad?
Tillagning?

Köpte nyss Weber's Hickory spån, dessa borde väl passa fint till detta..? :)

Köttet skall vara kamben. Finns hur många olika sätt att få till baby back ribs. Vad gäller marinad är det vanlig med sk rub, dvs man tar olika kryddor och gnider in dom i, sedan skall dom ligga i kylen i ett dygn innan du lägger dom i ungnen eller grillen. Skall man inte koka dom innan så skall man grilla dom indirekt i ca 4timmar. Mitt tips är att köra dom i långpanna i ugnen. Häll lite vatten i botten och täck med folie. Låt dom stå inne i ca 2 timmar. Sedan kör du med rökspån och indirekt grillning i ca 1-1,5 timmar. Har kan man blaska på lite bbq-sås några gånger under tiden, eller så blaskar man på en sås bestående av vitvinsvinäger och soya. Till sist slänger man på dom på varma sidan av grillen med hög värme, ca 5min på varje sida. Glöm inte bbq-sås när du grillar.
Nästa gång jag gör ribs så skall jag testa lite liquid smoke i vattnet när dom står i ugnen.

#40

Skickat 21 maj 2010 - 09:27

Tack så mycket! Imorron ska det grillas!

DVD-ai då kanske (om du är snäll) får smaka på mina uber Ribs :)
Så klart kommer det bilder här sen!

#41

Skickat 21 maj 2010 - 09:31

Visa inläggTimpolanen May 18 2010, 21:41 skrev:

Vadå lågt!?!

ja, vad kan det vara... 195cm till reglarna vid grillen, alldeles för lågt för mig, får ju ducka för reglarna ju...... :D

Visa inläggTimpolanen May 21 2010, 10:27 skrev:

Tack så mycket! Imorron ska det grillas!

DVD-ai då kanske (om du är snäll) får smaka på mina uber Ribs :D
Så klart kommer det bilder här sen!

haha, klart jag ska ha jag också :)
Köper med mig lite gott att dricka också så att vi inte torkar ut i hettan, ska du köra ribs bara eller blir det något annat också ?
Är det något som jag bör köpa med mig ?

Det här inlägget har ändrats av DVD-ai 21 maj 2010 - 09:37


#42

Skickat 21 maj 2010 - 22:21

Tveksamt.... Du kan få en lite bit.... ;)

Jo med det blir nog kanske lite Entrecôte också :angry: Klart vi ska ha å dricka! Har ett gäng Red Stripe hemma men ta med lite du också :rolleyes:

#43

Skickat 22 maj 2010 - 15:13

Hickory Liquid Smoke blir mumma med baby backs.. :angry:

Brukar köra dem i 6 timmar totalt dock, med mycket pensling med våran tops4cr4t honung-apelsin sås.. ;) :P


Blir ett par kilo emot kvällen till idag.. *dräggel* Sen passar jag på att köra ett par kilo pulled pork för lunch lådor.. :rolleyes:

Det här inlägget har ändrats av Liljagare 22 maj 2010 - 15:17


#44

Skickat 22 maj 2010 - 16:34

Koka kött ??

Det gör man bara inte om man ska grilla, man kokar ju bort alla safterna som gör köttet mört och saftigt.

Kokar någon kött innan grillning/BBQ ?? Förklara gärna varför, för jag kan inte se nåt positivt i det.

Om man vill att köttet lossnar lätt så handlar det om hur man gör i grillen, inte i en kastrull med vatten, inte ens 5 minuter.

Btw, när frasen COOK används i tex grill recept, program osv vidare betyder det inte att det kokas i vatten...

Liljagare: Var var det du bodde nu igen ? :angry:

Det här inlägget har ändrats av HuxFlux 22 maj 2010 - 16:35


#45

Skickat 22 maj 2010 - 19:48

Hur funkar dedär rören man eldar under för att sedan hälla ut på kolbädden? Köpte ny kolgrill häromdan och de briketter jag hade funkade dåligt att tända med vätska och i så små mängder som jag själv önskade.

#46

Skickat 22 maj 2010 - 19:53

Visa inläggTimpolanen May 17 2010, 21:23 skrev:

Någon som har ett bra och beprövat recept på riktiga BBQ Ribs...? :)
Postad bild

Vilket kött?
Marinad?
Tillagning?
BBQ Pit Boys har alla dina svar. Det är seriöst trots rösten. Jag trodde det var ett skämt första gången jag hörde dom :D



Kolla deras kanal, finns recept för allt.

#47

Skickat 23 maj 2010 - 08:58

Citat

BBQ Pit Boys har alla dina svar. Det är seriöst trots rösten. Jag trodde det var ett skämt första gången jag hörde dom

Jag trodde de var proffs första gången, men sedan insåg jag att de är ena riktiga klåpare (om än underhållande). De gör de tre mest grundläggande misstagen när det gäller BBQ/grillning:

De använder tändvätska
De sticker i köttet i stället för att använda tång eller stekspade
De bränner köttet över eldslågor

#48

Skickat 23 maj 2010 - 09:34

Igår var det premiärgrillning på den nya altanen. Det blev kalvkottleter, fina tjocka skivor med benet kvar på, skar ett par skåror i fettkappan, olivolja och salt och sen på grillen. Ca. 4 min per sida resulterade i ett nästintill perfekt grillat kött, i den övre skalan av medium, kunde varit mer medium för min smak. Det blev riktigt gott.

För er som bor i Göteborg kan jag rekommendera Orienthuset i Gamlestaden. De styckar sitt kött själva samt skivar upp det på beställning, mycket bra kvalitet på köttet, kan dock ta lite tid, igår fick vi vänta en timme (men väl värt det). Många köper hela eller halva lam som sedan styckas, det tar tid...

EK

EDIT: SP

Det här inlägget har ändrats av Erikderek 23 maj 2010 - 09:48


#49

Skickat 23 maj 2010 - 10:10

Visa inläggbragen May 23 2010, 09:58 skrev:

Jag trodde de var proffs första gången, men sedan insåg jag att de är ena riktiga klåpare (om än underhållande). De gör de tre mest grundläggande misstagen när det gäller BBQ/grillning:

De använder tändvätska
De sticker i köttet i stället för att använda tång eller stekspade
De bränner köttet över eldslågor
Då borde kanske fler använda tändvätska, sticka i köttet och bränna det över eldslågor.
Har testat kanske 5 av deras recept och det har varit hur gott som helst varje gång. :)

Jag kör dock bara indirekt numera så bränna över eldslågor har jag inte testat.

#50

Skickat 23 maj 2010 - 10:24

Det beror ju på, ibland vill man ha de smak ämnen som bildas i det brända, älskar det i fettkappor, om man sedan glazar.. :) Men, det är ju klart, det ska ju vara snäppet under bränt.. hmmm..

Men sticka köttet, de e ju knas!



Uj, fortfarande mätt ifrån middagen! :D

De som bor i norra delen av Stockholm kan jag reka Kungsbyn om ni vill handla fint kött (allt hängmörat), till ICA priser, ligger strax förbi enköping, skitbra lunch restaurang oxå... (De levererade guldköttet i förut till Östermalmshallen).. Sedan har man ju alltid Perseys i Norrviken, men de e lite dyra.

Köpte hängmörad rostbiff för 179 :- kilot sist, var roligt och åka förbi ICA som hade erbjudande, SCAN rostbiff för 199 :- kilot, på vägen hem.. :D

Det här inlägget har ändrats av Liljagare 23 maj 2010 - 11:07





1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

  • ob
    Carl68
    2014-09-19 05:30:49
  • Konerna drivs av xtz:s 2-kanalare
    Veteranen5
    2014-09-18 23:01:55
  • Inte nya men lirar på bra
    Veteranen5
    2014-09-18 21:58:52
  • Fortsätter bygga godisaffär.
    Circus Cinema
    2014-09-18 17:09:12
  • Circus Cinemas Candy shop.
    Circus Cinema
    2014-09-18 15:31:47
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.