Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Grilltråden

4196 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#401

Postad 29 april 2011 - 23:41

alka
  • alka
  • Användare

  • 198 inlägg
  • 0
var förbi hos en bekants föräldrar i afton. De är bönder och hade varit tvugna att nödslakta en ungtjur som brytit benet så jag fick med mig runt 45 kilo oxkött hem pinsamt billigt. Gissa om webern ska få arbeta i helgen :)

#402

Postad 30 april 2011 - 08:50

Unregistered1331
  • Unregistered1331
  • Veteran

  • 1 676 inlägg
  • 0
LUGNA NER ER HALOUMIBOJS!!! :)

Jag har aldrig provat det med citron, honung m.m. Det skall jag genast göra! Förhoppningsvis får jag lite bilder på det kväll! Det vankas nämligen grillning i eftermiddag!

/G

#403

Postad 30 april 2011 - 10:59

MrSpokk
  • MrSpokk
  • Guru

  • 4 194 inlägg
  • 0

LUGNA NER ER HALOUMIBOJS!!! :)

Jag har aldrig provat det med citron, honung m.m. Det skall jag genast göra! Förhoppningsvis får jag lite bilder på det kväll! Det vankas nämligen grillning i eftermiddag!

/G


Samma här (gällande grillningen). Om det blir något annat än köttfest p ågrillgallret återstår att se. :)

#404

Postad 30 april 2011 - 11:38

Unregistered8c5802be
  • Unregistered8c5802be
  • Forumräv

  • 702 inlägg
  • 0
Då är det fyr i grillen, ska köra allt lugnt och stilla i en fyra fem timmar..

Blir pulled pork av karren, rökta kotletter, och blackened ribs av kambenen.. Svårast är nog blackened ribs,
så fin balans mellan bränt och rejält karamelliserat! Men, de blir onekligen mörka.. :P Bara så härligt att bita in
i, men en fin crunch och smakexplosion, sedan det mjuka saftiga inunder... *droooools*

Attans vad mysigt det doftar i köket redan.. :)

Hittade lite färsk majs, så slänger på det senare med, middag och lunchlådor, klart! :D

#405

Postad 30 april 2011 - 11:45

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0
igår grillade jag och en polare lite. stängde spjället i botten nästan helt när vi hade grillat klart och la på locket, mest för att kolla hur länge det var varmt efteråt, men aldrig att det höll sig varmt flera timmar, dessutom är briketterna inte helt utbrända ser det ut som.

hur ska jag lyckas grilla färdigt min kotlettrad sen, känns som den kommer slockna innan maten är färdig :)

Redigerat av andreassofus, 30 april 2011 - 11:45.


#406

Postad 30 april 2011 - 11:54

aber715
  • aber715
  • Användare

  • 210 inlägg
  • 0
Ingen luft, ingen glöd.

#407

Postad 30 april 2011 - 11:55

alka
  • alka
  • Användare

  • 198 inlägg
  • 0

igår grillade jag och en polare lite. stängde spjället i botten nästan helt när vi hade grillat klart och la på locket, mest för att kolla hur länge det var varmt efteråt, men aldrig att det höll sig varmt flera timmar, dessutom är briketterna inte helt utbrända ser det ut som.

hur ska jag lyckas grilla färdigt min kotlettrad sen, känns som den kommer slockna innan maten är färdig :)


Om briketterna inte är utbrända har du för lite syretillförsel. Hade du stängt lufthålen i locket helt? Prova öppna dem lite. Om du inte har en inbyggd termometer i grillen kan du sticka ner en vanlig stektermometer i lufthålen i locket så ser du om tempen går upp, ner eller håller sig jämn och så provar du dig fram till vad som passar just din grill.

#408

Postad 30 april 2011 - 12:01

Unregistered4fd183bf
  • Unregistered4fd183bf
  • Forumräv

  • 535 inlägg
  • 0
Vilken jobbig tråd. Måste. Grilla. Kött. Nu :)

#409

Postad 30 april 2011 - 12:06

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0

Om briketterna inte är utbrända har du för lite syretillförsel. Hade du stängt lufthålen i locket helt? Prova öppna dem lite. Om du inte har en inbyggd termometer i grillen kan du sticka ner en vanlig stektermometer i lufthålen i locket så ser du om tempen går upp, ner eller håller sig jämn och så provar du dig fram till vad som passar just din grill.

tänkte faktiskt inte på om locket var helt stängt, men jag kan ju ha det lite öppet sen, samt öppna i botten lite också

tack för tipset med termometern, ska köpa en sådan :)

#410

Postad 30 april 2011 - 14:43

Timpolanen
  • Timpolanen
  • Mästare

  • 2 834 inlägg
  • 0
Som utlovat här kommer bilder:


Time to grill!
Bifogad fil  IMG_4024.jpg   227,46K   1 Antal nerladdningar

Bifogad fil  IMG_4026.jpg   168,33K   0 Antal nerladdningar

Marinad, lite fina BBQ såser och en liten skvätt vinäger :)
Bifogad fil  IMG_4028.jpg   213,97K   0 Antal nerladdningar

SOm jag sa, har ingen smoker så jag gick över till grannen för att se om han hade en klotgrill över till rökning. Men det hade han ingen, men vi hittade en stooor alu kastrull som jag tyckte verkade lämplig :P
Bifogad fil  IMG_4030.jpg   182,99K   0 Antal nerladdningar

Två stycken IKEA bestikhållare blev till galler :D
Bifogad fil  IMG_4032.jpg   184,31K   0 Antal nerladdningar

Förätt:
Bifogad fil  IMG_4036.jpg   202,52K   0 Antal nerladdningar

Och vatten öl :
)Bifogad fil  IMG_4041.jpg   199,05K   0 Antal nerladdningar

'
Bästa rökburken..?
Bifogad fil  IMG_4043.jpg   196,24K   1 Antal nerladdningar

Glaze that shh'''t
Bifogad fil  IMG_4046.jpg   226,81K   0 Antal nerladdningar

Smoke'in
Bifogad fil  IMG_4050.jpg   149,89K   0 Antal nerladdningar

Bifogad fil  IMG_4053.jpg   185,43K   0 Antal nerladdningar

Mumma..! Så gooda vi 12 rycket blev dem klara :)
Bifogad fil  IMG_4057.jpg   212,26K   0 Antal nerladdningar

Redigerat av Timpolanen, 30 april 2011 - 14:51.


#411

Postad 30 april 2011 - 14:49

Forshaga
  • Forshaga
  • Användare

  • 206 inlägg
  • 0
Är Jim beamen god? Har testat senapen men inte deras bbq sås...

Redigerat av Forshaga, 30 april 2011 - 14:51.


#412

Postad 30 april 2011 - 14:58

Timpolanen
  • Timpolanen
  • Mästare

  • 2 834 inlägg
  • 0
Sjukt god :)

#413

Postad 30 april 2011 - 15:21

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

Sjukt god :)

Vart kan man köpa dem?

Grillade enkel lunch innan, helstekt fläskfilé marinerade i öl och kryddor. Blev saftigt o gott. Blir en grillad kyckling imorgon med öl

#414

Postad 30 april 2011 - 15:22

Timpolanen
  • Timpolanen
  • Mästare

  • 2 834 inlägg
  • 0
Jag köpte den samt de andra på Ica Maxi Haninge :)

#415

Postad 30 april 2011 - 15:24

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0
i väntan på att maten ska bli klar får jag njuta av en gin & tonic :)

Bifogad fil(er)

  • Bifogad fil  015.JPG   138,21K   0 Antal nerladdningar


#416

Postad 30 april 2011 - 15:27

Sgart
  • Sgart
  • Guru

  • 6 649 inlägg
  • 0
men lägg av jag dör här på jobbet efter att jag öppnade denna tråden XD fan också...

#417

Postad 30 april 2011 - 15:31

Timpolanen
  • Timpolanen
  • Mästare

  • 2 834 inlägg
  • 0

men lägg av jag dör här på jobbet efter att jag öppnade denna tråden XD fan också...


Bara några bilder till då..? :P Inte för att retas :)

Bifogad fil(er)


Redigerat av Timpolanen, 30 april 2011 - 15:32.


#418

Postad 30 april 2011 - 15:34

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

Jag köpte den samt de andra på Ica Maxi Haninge :)

Inte i norra Skåne då.... Får se om man snubblar övervdet nånstans....

Börjar fylla en varukorg med Webertillbehör. Bara färgen på grillen som ska avgöras. Lime eller koppar.
Nån som vet om de finns live uppställda i Skåne? Koppar då, limefärgad har jag sett.....


Ha en trevlig Valborg! Precis sprungit 5 km så man kan njuta av öl nu. :P

#419

Postad 30 april 2011 - 16:21

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0
efter ca 2 timmar är den färdig :)
luktar ljuvligt :P saftig som attan var den också

Bifogad fil(er)

  • Bifogad fil  grill.jpg   59,18K   0 Antal nerladdningar


#420

Postad 30 april 2011 - 18:45

BrittBastard
  • BrittBastard
  • Oppa is gangnam style

  • 7 899 inlägg
  • 0

efter ca 2 timmar är den färdig :)
luktar ljuvligt :P saftig som attan var den också


Bra soffan!

Bara några bilder till då..? :) Inte för att retas :D


Snyggt men...tjejöl?!?

#421

Postad 30 april 2011 - 18:57

Sgart
  • Sgart
  • Guru

  • 6 649 inlägg
  • 0
Nu grillar även jag :) Kunde inte hålla mig. Men jag håller med Britt här.
Tjejöl :P ?


Jag grillar skit-kött. Men jag har rätt öl iallaf XD

#422

Postad 30 april 2011 - 19:17

Bakerman
  • Bakerman
  • Mega-Guru

  • 9 561 inlägg
  • 0
Tänkte jag skulle bjuda på en grillbild.
Behöver jag skriva vilken köttbit som är till bara mej ? :P
Jag valde att bara grilla en köttbit... :)
Observera att min grill är ett kapat 200-litersfat. :D

Bifogad fil(er)



#423

Postad 30 april 2011 - 19:19

BrittBastard
  • BrittBastard
  • Oppa is gangnam style

  • 7 899 inlägg
  • 0

Tänkte jag skulle bjuda på en grillbild.
Behöver jag skriva vilken köttbit som är till bara mej ? :P
Jag valde att bara grilla en köttbit... :)
Observera att min grill är ett kapat 200-litersfat. :D


Jaja bagarn, vi vet nog att du också bara dricker tjejöl. :)

#424

Postad 30 april 2011 - 19:24

Timpolanen
  • Timpolanen
  • Mästare

  • 2 834 inlägg
  • 0
Vadå tjej öl...??? Möjligtvis spendrupsen som en väldigt feminin polare här på forumet tipsa om :)


Vad e manligt då? Inte häller jag i mig en halv platta:
Postad bild
en sommar kväll :P


Redstripe e godis...!

#425

Postad 30 april 2011 - 19:33

Sgart
  • Sgart
  • Guru

  • 6 649 inlägg
  • 0

Vadå tjej öl...??? Möjligtvis spendrupsen som en väldigt feminin polare här på forumet tipsa om :P


Vad e manligt då? Inte häller jag i mig en halv platta:
Postad bild
en sommar kväll :D


Redstripe e godis...!

Med sån öl behöver man inte hälla i sig en halv platta :)

#426

Postad 30 april 2011 - 20:50

Timpolanen
  • Timpolanen
  • Mästare

  • 2 834 inlägg
  • 0
Man blir ju törstig när man grillar i värmen... Right? :)

#427

Postad 01 maj 2011 - 09:24

sonyman
  • sonyman
  • Veteran

  • 1 560 inlägg
  • 0
Någon önskade bilder på Weber Master-Touch i kopparfärg. Körde premiären igår med indirekt grillning & kamben, tog sin lilla tid & jag drack nog en öl för mycket men gott blev det :)

Postad bild

Postad bild

Redigerat av sonyman, 01 maj 2011 - 09:26.


#428

Postad 01 maj 2011 - 09:43

BrittBastard
  • BrittBastard
  • Oppa is gangnam style

  • 7 899 inlägg
  • 0

Någon önskade bilder på Weber Master-Touch i kopparfärg. Körde premiären igår med indirekt grillning & kamben, tog sin lilla tid & jag drack nog en öl för mycket men gott blev det :)


Fan vad snygg den är. Längtar efter att få montera ihop min.
Hoppas du är nöjd med den.

#429

Postad 01 maj 2011 - 11:55

SC-Zap
  • SC-Zap
  • Guru

  • 6 960 inlägg
  • 0

Någon önskade bilder på Weber Master-Touch i kopparfärg.

Snygg.

Men nu ska jag gå lite OT. Här på forumet kan man ju ladda upp bilder till forumet, utan att ha dem på annat ställe på webben, men så fungerar det inte på många andra ställen. Tack för länken till forumbilder.se!

#430

Postad 01 maj 2011 - 12:01

Unregistered8147b14e
  • Unregistered8147b14e
  • Veteran

  • 2 473 inlägg
  • 0
Morgonens fångst, grillad i en glödbädd av björkved.

"Efterbild" :)

Bifogad fil  IMG_0850_1_.JPG   1,52MB   0 Antal nerladdningar

Redigerat av Unregistered8147b14e, 01 maj 2011 - 12:02.


#431

Postad 01 maj 2011 - 14:39

cwolf
  • cwolf
  • Lärjunge

  • 372 inlägg
  • 0
Kambenen blev en riktig hit :)

De fick först ligga i några timmar med rub i kylen. Grillade sedan indirekt under c:a 3½ timme, mellan 140 och 160 grader. Då inte revbenen fick plats så lät jag en ligga över de nadra två och bytte sedan plats några gånger, det fungerade bra det också. Penslade på bbq-sås lite då och då. Resultatet blev otroligt saftigt och gott, blir definitivt fler grillade kamben. Här kommer en liten mobilbild, bilden tagen runt 2 timmar in i grillningen:

Bifogad fil  DSC00140.jpg   358,38K   1 Antal nerladdningar

Redigerat av cwolf, 01 maj 2011 - 14:40.


#432

Postad 01 maj 2011 - 15:27

masse70
  • masse70
  • Mega-Guru

  • 8 527 inlägg
  • 0
Appropå de som gnällt över både Mozzarella och Halloumiost. Har två saker att tipsa er om. Vad gäller mozzarella så kan man ALDRIG jämföra den trågkiga plastiga variant man hitta i små påsar i lake på ICA mot äkta buffell mozzaralla. SKillnaden i både smak och konsiststens är milsvid, riktigt mozzarella smakar mycket.

Sen har jag också lyckats hitta varianter på Halluomi i vissa diskar som vill kalla sig själv som "Handgjorda" (minns dock ej märket). Men denna Halloumi smakar ofantligt mycket mer och blir inte alls sådär gnisslig mellan tänderana och gummiaktig så fort man tagit den från grillen. Klart mycket trevligare än all annan Halloumi jag provat iaf, rekommenderas stakt!

Redigerat av masse70, 01 maj 2011 - 15:29.


#433

Postad 01 maj 2011 - 16:15

MrSpokk
  • MrSpokk
  • Guru

  • 4 194 inlägg
  • 0

Fan vad snygg den är.



+1

#434

Postad 01 maj 2011 - 16:56

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

Någon önskade bilder på Weber Master-Touch i kopparfärg. Körde premiären igår med indirekt grillning & kamben, tog sin lilla tid & jag drack nog en öl för mycket men gott blev det :)

Postad bild

Postad bild


Tackar för det. Men jag gillar den gröna mer. Blir en sån.
Grillade hel kyckling precis, mumsigt

#435

Postad 01 maj 2011 - 18:31

sonyman
  • sonyman
  • Veteran

  • 1 560 inlägg
  • 0
Ett tips (om du inte redan gjort det) är att se limefärgen irl. Jag tror jag såg den på ICA Maxi i helgen & den var inte alls lika färgglad som på bilderna, riktigt tråkig imo.

#436

Postad 01 maj 2011 - 18:38

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0
Jag har sett den, men maxi här har bara one touch premium, och en annan affär hade grön Master touch. Skiljde lite i färg på de två gröna. Men jag gillar den. Ser bättre ut utomhus

Men så funderar jag på att spara mina pengar o köra på min 47 cm ett tag till. Beslutsångest.
Ska inhandla en pizzasten.

#437

Postad 01 maj 2011 - 18:42

Squeezemaster
  • Squeezemaster
  • ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

  • 19 825 inlägg
  • 0
47 cm är alldeles för litet. Glöden kommer för nära gallret också.
Grillade på en igår och var tvungen att lägga ett par metallpinnar över hela grillen och sedan placera gallret på.
Det går ju att köra indirekt med typ 1 fläskfilé. Men vid direkt grillning är den inte mycket att ha.

#438

Postad 01 maj 2011 - 20:47

BrittBastard
  • BrittBastard
  • Oppa is gangnam style

  • 7 899 inlägg
  • 0

47 cm är alldeles för litet. Glöden kommer för nära gallret också.
Grillade på en igår och var tvungen att lägga ett par metallpinnar över hela grillen och sedan placera gallret på.
Det går ju att köra indirekt med typ 1 fläskfilé. Men vid direkt grillning är den inte mycket att ha.


The bigger, the better!

#439

Postad 01 maj 2011 - 20:56

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

47 cm är alldeles för litet. Glöden kommer för nära gallret också.
Grillade på en igår och var tvungen att lägga ett par metallpinnar över hela grillen och sedan placera gallret på.
Det går ju att köra indirekt med typ 1 fläskfilé. Men vid direkt grillning är den inte mycket att ha.


Körde indirekt m hel kyckling, men visst. Större e nätter. Är den djupare än den lilla? Jag har aldrig haft problem med direkt grillning. Men så kör jag oftast m lock o reglerar värmen i botten. Inte haft problem med att det blivit för varmt.
Vill ha större o lyxigare, men nån till ska övertygas också. :)

Redigerat av Bulldog76, 01 maj 2011 - 20:57.


#440

Postad 02 maj 2011 - 07:40

Pr0wler
  • Pr0wler
  • Lärjunge

  • 484 inlägg
  • 0

Ett tips (om du inte redan gjort det) är att se limefärgen irl. Jag tror jag såg den på ICA Maxi i helgen & den var inte alls lika färgglad som på bilderna, riktigt tråkig imo.

Den limegröne är snygg och ser ut som på bilderna. Men ICA Maxi har en specialfärg som är lite gulgrön som bara finns där: Lemongrass

#441

Postad 02 maj 2011 - 08:43

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

Den limegröne är snygg och ser ut som på bilderna. Men ICA Maxi har en specialfärg som är lite gulgrön som bara finns där: Lemongrass

Jag tyckte väl den skiljde sig i färg från andra ställen där jag sett Master touch i Lime.
Ahh, då skiter jag nog i att spara pengar och lyssnar inte på frun utan köper en limegrön större grill. :)

#442

Postad 02 maj 2011 - 10:00

sonyman
  • sonyman
  • Veteran

  • 1 560 inlägg
  • 0

Den limegröne är snygg och ser ut som på bilderna. Men ICA Maxi har en specialfärg som är lite gulgrön som bara finns där: Lemongrass


Ahaa..... där ser man :)
Faktiskt väldigt glad att jag hade fel denna gång då den på ICA var riktigt dassig

#443

Postad 03 maj 2011 - 15:09

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0
Kollade på Lime färgen igår, och ja det skilje rmot Maxis Lemongrass. (Maxi är också bara one touch premium, bara o bara ;) )

Men jag köpte en sån här till min blivande grill: (kan användas till min nuvarande 47 sm också förstås.
Postad bild
Stort o stadigt bord.

Fotoade Wbergrillar med mobilen,inga fotografiska mästerverk. Länk
Länk för iPad
Skaffade även Webers Pizzasten. SKa testa den i helgen.

Redigerat av Bulldog76, 03 maj 2011 - 17:36.


#444

Postad 03 maj 2011 - 17:32

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0
vad gör jag för fel när jag inte får någon riktig glödbädd?

rikligt med tändvätska, låter det dra in 3-4 min
spjället helt öppet i botten

som ni ser är ju det mesta bara svart

Bifogad fil(er)

  • Bifogad fil  gl_d.jpg   63,12K   0 Antal nerladdningar

Redigerat av andreassofus, 03 maj 2011 - 17:33.


#445

Postad 03 maj 2011 - 17:41

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0
Ser inte vad det är för grill, men det sämsta man kan göra för att tända grill är det gammeldags sättet m tändvätska på grillens botten.
Köp till ex en Weber tändskorsten så krävs ingen tändvätska alls. Vill du köra på detta sätt är det att föredra att du bygger kolen på höjden. Dessutom om du kör tändvätska måste du vänta minst 10 minuter, det måste sugas in ordentligt.
Bara mina egna erfarenheter.

Jag kör uteslutande tändskorsten, räcker med nån enstaka tändkub och 15-20 minuter senare har jag finfin glöd.

Redigerat av Bulldog76, 03 maj 2011 - 17:42.


#446

Postad 03 maj 2011 - 17:46

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0

Ser inte vad det är för grill, men det sämsta man kan göra för att tända grill är det gammeldags sättet m tändvätska på grillens botten.
Köp till ex en Weber tändskorsten så krävs ingen tändvätska alls. Vill du köra på detta sätt är det att föredra att du bygger kolen på höjden. Dessutom om du kör tändvätska måste du vänta minst 10 minuter, det måste sugas in ordentligt.
Bara mina egna erfarenheter.

Jag kör uteslutande tändskorsten, räcker med nån enstaka tändkub och 15-20 minuter senare har jag finfin glöd.


det är en weber compact 47cm
den där skorstenständaren visade hon mig affären men jag förstod inte riktigt vad den gick ut på om jag ska va ärlig, såg ut som ett rör bara

10 min alltså? står 3 min på flaskan men det kanske inte räcker då

#447

Postad 03 maj 2011 - 17:49

Unregistered8c5802be
  • Unregistered8c5802be
  • Forumräv

  • 702 inlägg
  • 0
Hmm, sugen på den här:

http://butiken.essbl...bbq-smoker.html

Var en sådan jag fick flytta ifrån när flyttade hem ifrån USA.. ;)

Har någon tagit/kännt på denna dock? 3900 :- är ju inga pengar alls för en!

#448

Postad 03 maj 2011 - 17:52

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

det är en weber compact 47cm
den där skorstenständaren visade hon mig affären men jag förstod inte riktigt vad den gick ut på om jag ska va ärlig, såg ut som ett rör bara

10 min alltså? står 3 min på flaskan men det kanske inte räcker då

Nä, 3-5 minuter har aldrig räckt för mig. Tändvätskan måste tränga rätt djupt ner.
Skorstenen fyller man med bricketter och ställer den i grillen. Sen sätter man tändkub eller nåt annat under som brinnder ett tag. Då tänds de understa bricketterna och så tänder bricketterna varandra. När det översta lagret är tänt har man fin glöd.

Dina bricketter enligt din metod är tända, men behöver lång tid på sig att bli bra glöd. Bästa är som sagt att bygga på höjden även om du kör tändvätska. Typ en pyramid.

#449

Postad 03 maj 2011 - 18:15

andreassofus
  • andreassofus
  • Über-Guru

  • 12 146 inlägg
  • 0

Nä, 3-5 minuter har aldrig räckt för mig. Tändvätskan måste tränga rätt djupt ner.
Skorstenen fyller man med bricketter och ställer den i grillen. Sen sätter man tändkub eller nåt annat under som brinnder ett tag. Då tänds de understa bricketterna och så tänder bricketterna varandra. När det översta lagret är tänt har man fin glöd.

Dina bricketter enligt din metod är tända, men behöver lång tid på sig att bli bra glöd. Bästa är som sagt att bygga på höjden även om du kör tändvätska. Typ en pyramid.


ska man ställa den där skorstenen på gallret då? och sen tändkub under gallret?

sen när dom översta briketterna glöder, ska man bara hälla ut dom i grillen då?

#450

Postad 03 maj 2011 - 19:07

Bulldog76
  • Bulldog76
  • Veteran

  • 1 524 inlägg
  • 0

ska man ställa den där skorstenen på gallret då? och sen tändkub under gallret?

sen när dom översta briketterna glöder, ska man bara hälla ut dom i grillen då?

Precis, jag ställer den på kolgallret. Jag behöver aldrig använda tändvätska längre.
Och köp Webers, om du nu ska ha nån, jag har testat de billigare, det tar mycket längre tid med dem. Weber har bättre luftgenomströmning eller nåt. Annars kan man köpa en looflighter (onödigt dyrt, men Hulténs hade rea på den), eller kanske .en billig varmluftspistol. .krävs. Att man har ström nära annars.



2 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 2 gäster, 0 anonyma medlemmar

  • UPDATE 2024
    jacoby
    2024-04-15 17:17:29
  • UPDATE 2024
    jacoby
    2024-04-15 17:09:47
  • UPDATE 2024
    jacoby
    2024-04-15 16:57:35
  • UPDATE 2024!
    jacoby
    2024-04-15 16:28:12
  • 6mån senare så är foam monterat
    Anton
    2024-04-11 18:04:03
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.