Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Officiell tråd - Western Digital TV Live Gen. 3

1226 svar i tråden
WD TV HD Live Media Player Gen 3 (Mediaspelare) 28 7,48 (84) 710:-
1 relaterade trådar

#451

Skickat 28 april 2012 - 17:47

Jag kör trådat till min router, men när jag skickar filer från datorn till USB-HDD som är kopplad till WDTV så går det bara 3Mb/s, är det normalt?

Jag menar, jag tankar ju fan i 11 Mb/s från internet.

#452

Skickat 28 april 2012 - 19:03

  • cave
  • Användare

  • 159 inlägg

Visa inläggpelson 28 april 2012 - 17:47 skrev:

Jag kör trådat till min router, men när jag skickar filer från datorn till USB-HDD som är kopplad till WDTV så går det bara 3Mb/s, är det normalt?

Jag menar, jag tankar ju fan i 11 Mb/s från internet.
Nej, det är inte normalt.
Jag kör samma setup, och filöverföringar från dator till USB-HDD som är kopplad till WDTV går på 11 MB/s.
Jag gissar att du redan provat att koppla loss USB-disken från WDTV och koppla in direkt i datorn för att se att det inte är disken som är långsam?

#453

Skickat 29 april 2012 - 08:25

Fungerar inte volymutjämning på Spotify via WD Live? Har detta aktiverat på mitt konto, men kan inte se att man kan påverka detta direkt via sin WD Live.

Det här inlägget har ändrats av Saturnus 29 april 2012 - 08:25


#454

Skickat 03 maj 2012 - 21:36

Visa inläggTLA 27 april 2012 - 18:34 skrev:

Nä...börjar bli riktigt trött på produkten, finner inget som kan verka en lösning plus att ju mer man söker ju mer problem dyker upp, blir livrädd för denna spelare ur behålla lugnet-perspektiv . Ska man köra trådlöst verkar denna helt fel, trådat eller med hdd säkert suverän men inte därför jag skaffade den. Lämnar tillbaks min imorn...

-wish me luck...

Tråkigt! Har haft tenta, så jag har inte kollat in här de senaste dagarna. Men det lutar åt att jag gör samma sak, riktigt tråkigt faktiskt! Jag vill så gärna ha kvar den... Hoppas nästa på en sista stund mirakel så att jag hittar lösningen på problemet... Börjar undra om det inte är just mitt exemplar som krånglar, eller är det jag som har missat nåt...? Aja, det får bli som det blir!

#455

Skickat 03 maj 2012 - 22:51

Visa inläggAjoo 03 maj 2012 - 21:36 skrev:



Tråkigt! Har haft tenta, så jag har inte kollat in här de senaste dagarna. Men det lutar åt att jag gör samma sak, riktigt tråkigt faktiskt! Jag vill så gärna ha kvar den... Hoppas nästa på en sista stund mirakel så att jag hittar lösningen på problemet... Börjar undra om det inte är just mitt exemplar som krånglar, eller är det jag som har missat nåt...? Aja, det får bli som det blir!

Hej, jag kör min trådlöst till en 300 mbit router och kör filmerna från en extern hdd kopplat till en pc. Jag har aldrig haft några problem med uppspelningen, oavsett filformat. Låter tråkigt att det inte fungerar för er, det ända som kan vara är att buffertiden på en 720 film kan vara lite lång innan filmen startar, men när den startat flyter det på fint...

#456

Skickat 04 maj 2012 - 05:59

Hur fungerar iPhone-appen för styrning av boxen, kan man tex dra igång Spotify eller en spellista MP3 utan att ha tvn igång?

#457

Skickat 04 maj 2012 - 19:54

Visa inläggcarlf 04 maj 2012 - 05:59 skrev:

Hur fungerar iPhone-appen för styrning av boxen, kan man tex dra igång Spotify eller en spellista MP3 utan att ha tvn igång?

Nej, det blir svårt. du måste se tv:n när du navigerar osv.

#458

Skickat 04 maj 2012 - 20:03

Tycker att det är tråkigt för er som inte får det att funka...

Har bara haft ett problem med spelaren men det har jag löst (En iso dvd fil).
Kör INTE trådlöst utan med kabel. Jag tar nästan allt via NAS:en. Kör delat mappen på Macen om jag inte orkar lägga över filerna.
Funkar hur bra som helst.
Det enda är att bilden skulle kunna vara bättre.

#459

Skickat 05 maj 2012 - 10:17

Jag har kört XBMC på min gamla Xbox i närmare 10 år och vill ny byta upp mig till något kan spela högupplöst. Western Digital TV Live Gen. 3 (WDTVLG3) verkar mycket intressant, men innan jag köper den undrar jag om någon kan ge svar på dessa frågor:

1) Är det smidigt att spela Spotify på WDTVLG3 och går det t.ex. att lägga upp spellistor och ändra kölistan löpande?
2) Jag vill kunna spela Spotify på den utan att starta TV:n - går det bra att göra det genom att styra Spotify genom sin androidmobil och använda sig av enhetens ljudutgång?
2) Låter den mycket?
3) Är det smidigt och går det bra att spela SVT play på den via Serviio och kan den köra undertexterna via SVT play?

Tacksam för svar!

(Jag kan tillägga att jag tänkte köra trådat.)

Det här inlägget har ändrats av johanlund 05 maj 2012 - 10:43


#460

Skickat 05 maj 2012 - 12:23

Visa inläggjohanlund 05 maj 2012 - 10:17 skrev:

1) Är det smidigt att spela Spotify på WDTVLG3 och går det t.ex. att lägga upp spellistor och ändra kölistan löpande?
2) Jag vill kunna spela Spotify på den utan att starta TV:n - går det bra att göra det genom att styra Spotify genom sin androidmobil och använda sig av enhetens ljudutgång?
3) Låter den mycket?
4) Är det smidigt och går det bra att spela SVT play på den via Serviio och kan den köra undertexterna via SVT play?
1. Jag är kanske fel person att svara på frågor om Spotifyklienten, jag tycker inte att den är smidig att använda så jag kör via datorn istället.
2. Du måste ha tv:n på så vitt jag vet.
3. 100% ljudlös om du inte kopplar extern HDD till den. Den saknar fläkt och inbyggd HDD så den är helt tyst.
4. Det funkar bra med SVT play via Serviio men jag får inte upp några undertexter. Någon annan?

#461

Skickat 05 maj 2012 - 12:35

Visa inläggdistortion2 05 maj 2012 - 12:23 skrev:

2. Du måste ha tv:n på så vitt jag vet.

Tack för svar! När det gäller punkten 2 - det går väl iaf att koppla ljudet direkt från WDTVLG3 till förstärkaren utan att gå via TV:n? Den verkar ha optiskt ljudutgång? Kanske även analog utgång (AV längst till höger)?

Postad bild

#462

Skickat 05 maj 2012 - 15:41

Visa inläggjohanlund 05 maj 2012 - 12:35 skrev:

Tack för svar! När det gäller punkten 2 - det går väl iaf att koppla ljudet direkt från WDTVLG3 till förstärkaren utan att gå via TV:n? Den verkar ha optiskt ljudutgång? Kanske även analog utgång (AV längst till höger)?
Jodå, ljudet är inget problem. Det är bara det att det blir svårt att styra spotify utan att se vad du gör :)

#463

Skickat 05 maj 2012 - 16:58

Visa inläggdistortion2 05 maj 2012 - 15:41 skrev:

Jodå, ljudet är inget problem. Det är bara det att det blir svårt att styra spotify utan att se vad du gör :)

Ok, tack! Då tror jag att jag slår till på en enhet och ser hur jag gör med Spotify.

#464

Skickat 05 maj 2012 - 21:39

Visa inläggjohanlund 05 maj 2012 - 16:58 skrev:

Ok, tack! Då tror jag att jag slår till på en enhet och ser hur jag gör med Spotify.
Nu kan man visst få den för 779kr. Det är inget att tänka på, bara att slå till.

#465

Skickat 05 maj 2012 - 23:07

Visa inläggniclaslindblom 03 maj 2012 - 22:51 skrev:

Hej, jag kör min trådlöst till en 300 mbit router och kör filmerna från en extern hdd kopplat till en pc. Jag har aldrig haft några problem med uppspelningen, oavsett filformat. Låter tråkigt att det inte fungerar för er, det ända som kan vara är att buffertiden på en 720 film kan vara lite lång innan filmen startar, men när den startat flyter det på fint...

Nu har jag lyckats hitta fler med samma problem iaf.

http://community.wdc...page/3#comments

Tråden har varit uppe i flera månader men ingen lösning än... Det är exakt det problemet som är beskrivet i tråden som jag har. Om några dagar är det en månad sen jag köpte den på elgiganten, lagom att lämna tillbaka den nu då det fortfarande är öppet köp på den. Så får jag helt enkelt avvakta och följa tråden och kanske testa med en ny spelare när de lyckats lösa problemet...

#466

Skickat 06 maj 2012 - 06:01

Innan jag slår till på WDTVLG3 har jag en fråga om Servioo och omkodning. Jag har en Xbox 360 och upptäckte nyss att man kunde köra Svt Play genom Servioo på den. Jag har fått allting att fungera och Svt Play kommer upp på TV:n genom 360:n, men min dator är för dålig för att omkoda Svt Play tillräckligt fort vilket innebär att bilden laggar något fruktansvärt. Jag kör trådat så det är inte något wifi-problem som spökar.

Serviio behöver omkoda Svt Play för att 360:n ska ta det filformat som Svt Play använder sig av. Min fråga är om Serviio behöver omkoda någonting för att WDTVLG3 ska ta filformatet, eller om Serviio bara "vidarebefordrar" filen till WDTVLG3? I det senare fallet skulle inte min klena dator vara något problem, men om den måste omkoda kommer inte Svt Play att fungera med tillfredsställande resultat.

Det här verkar lite oroande för min del: http://forum.serviio....php?f=7&t=5368

Det här inlägget har ändrats av johanlund 06 maj 2012 - 06:30


#467

Skickat 06 maj 2012 - 10:04

Visa inläggjohanlund 06 maj 2012 - 06:01 skrev:

Serviio behöver omkoda Svt Play för att 360:n ska ta det filformat som Svt Play använder sig av. Min fråga är om Serviio behöver omkoda någonting för att WDTVLG3 ska ta filformatet, eller om Serviio bara "vidarebefordrar" filen till WDTVLG3? I det senare fallet skulle inte min klena dator vara något problem, men om den måste omkoda kommer inte Svt Play att fungera med tillfredsställande resultat.

Det här verkar lite oroande för min del: http://forum.serviio....php?f=7&t=5368
Ja, Serviio måste transcoda för att SVT Play ska spelas upp. Men som jag förstår det i den där forumposten så är det bara en ommuxning som sker, inte en omkodning. Ommuxning kräver inte mycket CPU-power. WDTV Live klarar en massa filformat som Xbox 360 inte klarar så jag tror att det är så att Xboxen kräver en omkodning men WDTV Live behöver bara en ommuxning. Helt säker är jag dock inte men jag tror att du klarar dig.

Dessutom får jag undertexter nu på SVT Play så det funkar bra också.

#468

Skickat 06 maj 2012 - 11:12

Visa inläggdistortion2 06 maj 2012 - 10:04 skrev:

Ja, Serviio måste transcoda för att SVT Play ska spelas upp. Men som jag förstår det i den där forumposten så är det bara en ommuxning som sker, inte en omkodning. Ommuxning kräver inte mycket CPU-power. WDTV Live klarar en massa filformat som Xbox 360 inte klarar så jag tror att det är så att Xboxen kräver en omkodning men WDTV Live behöver bara en ommuxning. Helt säker är jag dock inte men jag tror att du klarar dig.

Dessutom får jag undertexter nu på SVT Play så det funkar bra också.

Ok, tack distortion2! Det låter bra det där. Min burk är ju inte heeeeelt värdelös så en ommuxning kanske den klarar (2,13 GhZ Core 2 Duo, 4 gb RAM).

#469

Skickat 06 maj 2012 - 12:24

Hej

Min wd tv live gen 3 tappar connection med min NAS efter ca 20-40 min. Jag måste då starta om min wd tv live för att kunna se på filmen igen, Problemet måste ligga i "wd tv live" eftersom det e den jag måste starta om.
Någon som har haft samma problem och vet hur det går att lösa?

#470

Skickat 08 maj 2012 - 08:14

Visa inläggHolmen86 06 maj 2012 - 12:24 skrev:

Hej

Min wd tv live gen 3 tappar connection med min NAS efter ca 20-40 min. Jag måste då starta om min wd tv live för att kunna se på filmen igen, Problemet måste ligga i "wd tv live" eftersom det e den jag måste starta om.
Någon som har haft samma problem och vet hur det går att lösa?
Kolla om inte den nya mjukvaran löser ditt problem.

#471

Skickat 08 maj 2012 - 09:30

Visa inläggSaturnus 08 maj 2012 - 08:14 skrev:

Kolla om inte den nya mjukvaran löser ditt problem.
Det kom alltså en ny firmware igår...

Release 1.08.17 (5/7/2012)
  • Supports new PlayJam games Push'em Penguin, Mahjongg and Sudoku.
  • Supports video file shuffling.
  • Supports manual metadata search for TV shows.
  • Supports Live TV tab in Home UI for TV service such as Skitter.TV where applicable.
  • Supports redesigned service UI with categories and short description.
  • Supports virtual currency in PlayJam.
  • Supports PlayJam new loading screen and improved loading bar.
  • Resolved Netflix getting randomly de-authorized.
  • Resolved geo-location filter issue in Puerto Rico for Netflix and Hulu Plus.
  • Resolved geo-location filter issue in Costa Rico for Netflix.
  • Resolved device reboot issue when viewing photos from Network Attached Storage with more than 600 photos.
  • Resolved device reboot issue in Picasa viewing slideshow in shuffle mode.
  • Resolved TV show episode sorting issue after auto Get Content Info.
  • Resolved issue Skitter application does not work after using Netflix.
  • Resolved issue with MKV playback via Samba.
  • Resolved general HDMI CEC issues.
  • Resolved can't access WD Sentinel through windows network share.
  • Resolved Accuweather issue preventing selection of a new location.
  • Resolved issue media library rescans network storage after every reboot.
  • Resolved audio speed issue in M4V and MP4 after changing audio selection.
  • Resolved HDMI auto negotiation using wrong resolution issue.
  • Resolved various PlayJam stability and performance issues.
  • Resolved issue media library does not update properly after moving content.
  • Resolved several user interface and functional issues with Live365.
  • Resolved Spotify issue music stops playing when browsing album.
  • Resolved issue resuming OGM video playback displays a blanks screen.
  • Resolved issue subtitle and audio settings are not saved in media library.
  • Resolved issue unable to load theme from web GUI.
  • Resolved Deezer unable to play from search results.
  • Resolved no media error message when playing content in a folder within an empty folder.
  • Resolved video stuttering issues when playing from network storage.
  • Resolved issue could not get content info for video title containing an "x".
  • Resolved video cover art is not shown in dashboard.
  • Resolved several language translation issues for all languages.
  • Resolved French translation issues in Spotify.
  • Resolved several WD Remote navigation issues.
  • --------------------------------------------
  • General Info
  • Note: Deezer is now only available in select countries.
  • Note: Blockbuster and Mediafly online services have been removed from the UI.


#472

Skickat 08 maj 2012 - 14:50

Visa inläggSaturnus 08 maj 2012 - 08:14 skrev:

Kolla om inte den nya mjukvaran löser ditt problem.

Nej tyvärr har fortfarande samma problem.

#473

Skickat 08 maj 2012 - 20:32

Visa inläggdistortion2 08 maj 2012 - 09:30 skrev:

Det kom alltså en ny firmware igår...

Release 1.08.17 (5/7/2012)
  • Supports new PlayJam games Push'em Penguin, Mahjongg and Sudoku.
  • Supports video file shuffling.
  • Supports manual metadata search for TV shows.
  • Supports Live TV tab in Home UI for TV service such as Skitter.TV where applicable.
  • Supports redesigned service UI with categories and short description.
  • Supports virtual currency in PlayJam.
  • Supports PlayJam new loading screen and improved loading bar.
  • Resolved Netflix getting randomly de-authorized.
  • Resolved geo-location filter issue in Puerto Rico for Netflix and Hulu Plus.
  • Resolved geo-location filter issue in Costa Rico for Netflix.
  • Resolved device reboot issue when viewing photos from Network Attached Storage with more than 600 photos.
  • Resolved device reboot issue in Picasa viewing slideshow in shuffle mode.
  • Resolved TV show episode sorting issue after auto Get Content Info.
  • Resolved issue Skitter application does not work after using Netflix.
  • Resolved issue with MKV playback via Samba.
  • Resolved general HDMI CEC issues.
  • Resolved can't access WD Sentinel through windows network share.
  • Resolved Accuweather issue preventing selection of a new location.
  • Resolved issue media library rescans network storage after every reboot.
  • Resolved audio speed issue in M4V and MP4 after changing audio selection.
  • Resolved HDMI auto negotiation using wrong resolution issue.
  • Resolved various PlayJam stability and performance issues.
  • Resolved issue media library does not update properly after moving content.
  • Resolved several user interface and functional issues with Live365.
  • Resolved Spotify issue music stops playing when browsing album.
  • Resolved issue resuming OGM video playback displays a blanks screen.
  • Resolved issue subtitle and audio settings are not saved in media library.
  • Resolved issue unable to load theme from web GUI.
  • Resolved Deezer unable to play from search results.
  • Resolved no media error message when playing content in a folder within an empty folder.
  • Resolved video stuttering issues when playing from network storage.
  • Resolved issue could not get content info for video title containing an "x".
  • Resolved video cover art is not shown in dashboard.
  • Resolved several language translation issues for all languages.
  • Resolved French translation issues in Spotify.
  • Resolved several WD Remote navigation issues.
  • --------------------------------------------
  • General Info
  • Note: Deezer is now only available in select countries.
  • Note: Blockbuster and Mediafly online services have been removed from the UI.

Och jag som lämnade tillbaka min igår :) Men mitt problem verkar inte finnas med på listan så jag får väl hålla utkik och testa nån gång i framtiden!

/Ajoo

#474

Skickat 09 maj 2012 - 00:35

Visa inläggdistortion2 06 maj 2012 - 10:04 skrev:

Dessutom får jag undertexter nu på SVT Play så det funkar bra också.

Jag har nu inhandlat en enhet och allt flyter mycket bra! Det finns bara en sak jag inte lyckas med - att få text på Svt Play. Jag menar alltså den texten som man kan aktivera/deaktivera om man kör Svt Play via sin browser i datorn. Hur gör du?

Se även här: http://www.serviio.o...w=article&id=33

Det här inlägget har ändrats av johanlund 09 maj 2012 - 00:41


#475

Skickat 09 maj 2012 - 06:29

Visa inläggjohanlund 09 maj 2012 - 00:35 skrev:

Jag har nu inhandlat en enhet och allt flyter mycket bra! Det finns bara en sak jag inte lyckas med - att få text på Svt Play. Jag menar alltså den texten som man kan aktivera/deaktivera om man kör Svt Play via sin browser i datorn. Hur gör du?
Jag bara valde ett program på Svt Play som var textat, och den texten visades. Texter som går att aktivera/deaktivera vet jag inget om.

#476

Skickat 09 maj 2012 - 09:36

Visa inläggdistortion2 09 maj 2012 - 06:29 skrev:

Jag bara valde ett program på Svt Play som var textat, och den texten visades. Texter som går att aktivera/deaktivera vet jag inget om.

Ok, då lär det inte funka, spelar ingen större roll för mig egentligen. När man kör Svt Play i sin browser på datorn finns det vissa program (typ dokumentärer på svenska) som man kan välja om man vill ha textade eller inte. Det kommer upp ett litet "T" i Flashfönstret under filmen som man kan aktivera/avaktivera.

Jag måste säga att enheten, så här långt, är riktigt grym. Allt har fungerat perfekt direkt från start! Min dator klarar för övrigt ommuxningen galant som tur är.

Det här inlägget har ändrats av johanlund 09 maj 2012 - 09:38


#477

Skickat 09 maj 2012 - 17:28

Visa inläggmarnil 25 april 2012 - 10:27 skrev:

Är det ingen annan som haft detta problem, nu slänger jag snart boxj-veln!!! :angry:
Har rensat mediabibliotek, lagt till igen, rensat nätverkslösenord, kollat behörigheter på dom filer som inte dyker upp, det spelar ingen roll dom vägrar visa sig! Kan ju se filerna och spela dom när jag går in under "Filer" men att skapa metadata verkar inte funka!

Kan ju knappast vara nån utrymmesgräns heller, det är ju bara 55 filer á ca 1,5 GB...

Snälla, minsta ledtråd mottages tacksamt!!!! :(

Tack på förhand!

Om du försöker titta på filerna via "Media Server" så beror det på hur du lagt in filerna på Synologyn ifall de visas eller inte. I vissa fall triggas inte Synologys indexering, vilket gör att filerna inte visas (om du loggar in på Synologyn kan du indexera filen explicit via "synoindex"). Går du däremot in och tittar på filerna via "Network Shares" ska du dock se dem utan problem.

#478

Skickat 09 maj 2012 - 18:37

Hej jag försöker använda svt play på min wd genom att använda serviio , har gjort som det står här i forumet (tror jag ) men hur startar jag den via wd , går jag in på videos , rss , eller hur komer jag igång med serviion i wd ? Hoppas någon fattar min lite dumma fråga.

#479

Skickat 09 maj 2012 - 23:02

Visa inläggPERSSA 09 maj 2012 - 18:37 skrev:

Hej jag försöker använda svt play på min wd genom att använda serviio , har gjort som det står här i forumet (tror jag ) men hur startar jag den via wd , går jag in på videos , rss , eller hur komer jag igång med serviion i wd ? Hoppas någon fattar min lite dumma fråga.
Ingen dum fråga, det är inte så lätt att hitta faktiskt. Du går in under "videos" och trycker på den röda knappen på fjärren. Sedan väljer du "Medieserver", då kommer "Serviio" finnas i listan över medieservrar. När du sedan vill se dina vanliga videos igen måste du byta tillbaka till den innehållskälla du hade innan. Lite väl osmidigt kan man tycka.

#480

Skickat 10 maj 2012 - 09:57

Jag har testat att köra boxen med appen (i mitt fall android) och det fungerar fint. Det enda jag har problem med är när jag ska justera ljudet på enheten via appen. Ljudreglaget är inte kompis med enheten överhuvudtaget. Det knäpper i högtalarna när ljudet justeras och tar tid att t.ex. få en ljudsänkning. Detta verkar inte ha med själva appen att göra utan är snarare en bugg i enhetens firmware (jag har installerat den senaste).

Upplever ni samma sak?

Det här inlägget har ändrats av johanlund 10 maj 2012 - 10:05


#481

Skickat 10 maj 2012 - 16:14

Visa inläggdistortion2 09 maj 2012 - 23:02 skrev:

Ingen dum fråga, det är inte så lätt att hitta faktiskt. Du går in under "videos" och trycker på den röda knappen på fjärren. Sedan väljer du "Medieserver", då kommer "Serviio" finnas i listan över medieservrar. När du sedan vill se dina vanliga videos igen måste du byta tillbaka till den innehållskälla du hade innan. Lite väl osmidigt kan man tycka.

Fattar inte varför det står " Ingen aktuell lagring " någon som vet vad som jag har gjort för fel?

#482

Skickat 10 maj 2012 - 16:19

Visa inläggPERSSA 10 maj 2012 - 16:14 skrev:

Fattar inte varför det står " Ingen aktuell lagring " någon som vet vad som jag har gjort för fel?
När står det så? Alltså, hur långt kommer du innan det går fel?

#483

Skickat 10 maj 2012 - 17:18

Visa inläggdistortion2 10 maj 2012 - 16:19 skrev:

När står det så? Alltså, hur långt kommer du innan det går fel?

När jag går in på videos och trycker på den röda knappen .
På datorn hittar ju serviio min wd.

#484

Skickat 10 maj 2012 - 18:30

Visa inläggPERSSA 10 maj 2012 - 17:18 skrev:

När jag går in på videos och trycker på den röda knappen .
På datorn hittar ju serviio min wd.

Har du lagt till några feeds från Svt Play i Serviio? Här är för övrigt en bra guide, http://www.component...showtopic=14524

#485

Skickat 10 maj 2012 - 20:45

Visa inläggjohanlund 10 maj 2012 - 18:30 skrev:

Har du lagt till några feeds från Svt Play i Serviio? Här är för övrigt en bra guide, http://www.component...showtopic=14524
ja det har jag gjort men funkar inte ändå .
blir trött på mig själv som inte får detta att funka , tack för hjälpen i allafall

#486

Skickat 10 maj 2012 - 22:15

Kollade på några .mkv:er ikväll efter att ha bytt till senaste fw. Hackade betänkligt. Någon annan som testat senaste fw:n? Någon som märkt någon försämring? Kanske måste göra en fabriksåterställning?

#487

Skickat 10 maj 2012 - 23:44

  • cave
  • Användare

  • 159 inlägg

Visa inläggdistortion2 10 maj 2012 - 22:15 skrev:

Kollade på några .mkv:er ikväll efter att ha bytt till senaste fw. Hackade betänkligt. Någon annan som testat senaste fw:n? Någon som märkt någon försämring? Kanske måste göra en fabriksåterställning?
Jag har tittat på fyra mkv:er sedan firmwareuppgraderingen, inget hack. Det rörde sig inte om några väldigt high-bitrate-mkv:er, utan runt 4 Mb/s (1.2 GB för 40 minuter) X264.

Fabriksåterställning borde funka, men kolla först så ingen uppenbar inställning hamnat snett, t.ex fps-switchingen.

#488

Skickat 11 maj 2012 - 22:23

Visa inläggPERSSA 10 maj 2012 - 20:45 skrev:

ja det har jag gjort men funkar inte ändå .
blir trött på mig själv som inte får detta att funka , tack för hjälpen i allafall

ÄNTLIGEN, nu funkar det felet var brandväggen

#489

Skickat 13 maj 2012 - 20:22

Tack för all info angående Serviio!

Har dock ett problem.

Kan inte spela något klipp från SVT-play då det står att filformatet inte stödjs.

Så jag antar att jag måste ändra något med "Transcoding"??

Hur går jag tillväga?

Tack på förhand!

//South

#490

Skickat 13 maj 2012 - 20:28

Visa inläggSouthman 13 maj 2012 - 20:22 skrev:

Tack för all info angående Serviio!

Har dock ett problem.

Kan inte spela något klipp från SVT-play då det står att filformatet inte stödjs.

Så jag antar att jag måste ändra något med "Transcoding"??

Hur går jag tillväga?

Tack på förhand!

//South

Har du lagt till filen SvtPlay.groovy. i mappen C:\Program Files (x86)\Serviio\plugins\ ?

#491

Skickat 13 maj 2012 - 21:02

Visa inläggPERSSA 13 maj 2012 - 20:28 skrev:

Har du lagt till filen SvtPlay.groovy. i mappen C:\Program Files (x86)\Serviio\plugins\ ?

Ja det har jag. Transcoding står förövrigt på "enable" också. Hmm...

#492

Skickat 13 maj 2012 - 22:12

Visa inläggSouthman 13 maj 2012 - 20:22 skrev:

Tack för all info angående Serviio!
Har dock ett problem.
Kan inte spela något klipp från SVT-play då det står att filformatet inte stödjs.
Så jag antar att jag måste ändra något med "Transcoding"??
Hur går jag tillväga?
Tack på förhand!

//South
Transcoding används inte om WD TV Live använder profilen "Generic DLNA Profile". Det här informeras det dåligt om i de guider jag läst.

Gå till statusfliken i Serviio och ändra profile för WD TV Live till "WDTV Live". Den är näst längst ner i listan. Sedan stoppar och startar du servern. Nu lär SVT Play funka.

#493

Skickat 13 maj 2012 - 23:44

Visa inläggdistortion2 13 maj 2012 - 22:12 skrev:

Transcoding används inte om WD TV Live använder profilen "Generic DLNA Profile". Det här informeras det dåligt om i de guider jag läst.

Gå till statusfliken i Serviio och ändra profile för WD TV Live till "WDTV Live". Den är näst längst ner i listan. Sedan stoppar och startar du servern. Nu lär SVT Play funka.

Åhh tack!!

Du är en ängel!! :D

#494

Skickat 13 maj 2012 - 23:53

  • cave
  • Användare

  • 159 inlägg

Visa inläggSouthman 13 maj 2012 - 20:22 skrev:

Tack för all info angående Serviio!

Har dock ett problem.

Kan inte spela något klipp från SVT-play då det står att filformatet inte stödjs.

Så jag antar att jag måste ändra något med "Transcoding"??

Hur går jag tillväga?

Tack på förhand!

//South
Japp, du ska in i Serviio-console och under status-fliken välja profilen "WDTV Live" på WDTV:n. Gissar att den står på "Generic DLNA Profile" just nu, det ger det felet!
EDIT: Meh, jag låg en hel sida efter, problemet var ju redan löst. :blush:

Det här inlägget har ändrats av cave 13 maj 2012 - 23:54


#495

Skickat 14 maj 2012 - 12:35

Visa inläggjohanlund 10 maj 2012 - 09:57 skrev:

Jag har testat att köra boxen med appen (i mitt fall android) och det fungerar fint. Det enda jag har problem med är när jag ska justera ljudet på enheten via appen. Ljudreglaget är inte kompis med enheten överhuvudtaget. Det knäpper i högtalarna när ljudet justeras och tar tid att t.ex. få en ljudsänkning. Detta verkar inte ha med själva appen att göra utan är snarare en bugg i enhetens firmware (jag har installerat den senaste).

Upplever ni samma sak?

Jag har inte fått ngt svar på ovanstående så jag testar igen... Det vore schysst om någon som har appen på iphone eller android kan testa och se om volymkontrollen funkar felfritt med senaste firmwaren. Jag har testat allt, inklusive fabriksåterställning, men ljudreglaget är väldigt buggigt. Eller så är det fel på min i övrigt felfria enhet, i så fall byter jag den bara i butiken.

#496

Skickat 14 maj 2012 - 12:42

När jag testade volymreglaget tyckte jag det funkade riktigt bra. Har ljudet kopplat via optisk kabel till en Arvani Soundbar.

#497

Skickat 14 maj 2012 - 12:46

Visa inläggjohanlund 14 maj 2012 - 12:35 skrev:



Jag har inte fått ngt svar på ovanstående så jag testar igen... Det vore schysst om någon som har appen på iphone eller android kan testa och se om volymkontrollen funkar felfritt med senaste firmwaren. Jag har testat allt, inklusive fabriksåterställning, men ljudreglaget är väldigt buggigt. Eller så är det fel på min i övrigt felfria enhet, i så fall byter jag den bara i butiken.

Testade nyss också och har inga problem med varken iPad eller iPhone. Kör bara ljud genom tv:n än så länge

#498

Skickat 14 maj 2012 - 16:05

Hej igen

Min wd tv live gen 3 tappar connection med min NAS efter ganska exakt 30 min. Jag måste då starta om min wd tv live för att kunna se på filmen igen, Problemet måste ligga i "wd tv live" eftersom det e den jag måste starta om.
Någon som har haft samma problem och vet hur det går att lösa?

#499

Skickat 14 maj 2012 - 16:30

Visa inläggoverhard 14 maj 2012 - 12:42 skrev:

När jag testade volymreglaget tyckte jag det funkade riktigt bra. Har ljudet kopplat via optisk kabel till en Arvani Soundbar.
kör du ios eller android på appen?

#500

Skickat 14 maj 2012 - 16:35

Sorry, glömde skriva det. Kör Android. Exakt vad gör du för att det ska funka dåligt? Ska se om jag kan tvinga fram samma symptom på min. Jag kan inte testa med spotify. MP3 har jag.

Det här inlägget har ändrats av overhard 14 maj 2012 - 16:35





1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

Detta forum sponsras av
  • funkyjunky
    2014-07-28 15:06:34
  • Start till nytt vardagsrum
    funkyjunky
    2014-07-28 15:03:19
  • Kvällstid
    Degpojken
    2014-07-27 23:45:18
  • Entre
    Xnet
    2014-07-27 22:37:36
  • Stereon från en lite udda vinkel.
    Hifi_Perrra
    2014-07-27 22:34:13
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.