Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Blades of Time

23 svar i tråden

#1

Skickat 12 mars 2012 - 10:23

Release 16 Mars i Europa som jag förstår det. Jag tycker det är jättemärkligt att så få verkar uppmärsamma denna titel, det ser för mig ut att vara ett av de klart intressantaste spelen i år. Jag är riktigt sugen på det här, det ser ut som ett värdigt komplement/ersättare till DMC4.
 • Richly entertaining characters - From the young yet tough Ayumi their wise and battle worn mentor Zerand more, this character-driven story has a unique charm, banter and mystery all tits own.
 • Lushly designed environments - Experience huge and beautifully realized game locations, including snowy lands, jungles, ancients cities, temples and sky islands.
 • Deep combat system - Unlock 40+ sets of skills, including melee, tactics, combos, as well as the powerful Order and Chaos forms of magic tdefeat your foes.
 • Special moves change up gameplay - Time Rewind allows Ayumi tturn back time and produce a clone of herself thelp solve puzzles, tackle hordes of enemies, and more.
 • All-new Dash ability means Ayumi can close the distance between herself and her enemy prey almost instantly, as well as travel quickly using environmental features.
 • Robust multiplayer options - Fire up a co-op Campaign or battle in PvP

Det här inlägget har ändrats av Alltidxx 12 mars 2012 - 10:26


#2

Skickat 12 mars 2012 - 14:19

Visa inläggAlltidxx 12 mars 2012 - 10:23 skrev:

Jag tycker det är jättemärkligt att så få verkar uppmärsamma denna titel, det ser för mig ut att vara ett av de klart intressantaste spelen i år.
Med tanke på hur kass föregångaren X-blades var skulle jag inte tro att du får rätt =P.

#3

Skickat 12 mars 2012 - 20:02

Visa inläggZoiler 12 mars 2012 - 14:19 skrev:

Med tanke på hur kass föregångaren X-blades var skulle jag inte tro att du får rätt =P.
Och du ser inga potentiellt avgörande skillnader? Inte trodde jag du var den som dissade nya spel för att någon föregångare inte levt upp till förväntningar.

#4

Skickat 12 mars 2012 - 20:15

Haha, inte i det här fallet faktiskt. Jag spelade skiten (ettan) och det var verkligen inte bra. Otroligt nog fick det en uppföljare och så kollade jag några gameplayfilmer och tyckte det såg typ likadant ut. Hur hon går med vapnet ser ju helt knäppt ut.

Årets sleeperhit har redan kommit, det var Binary Domain. Men det kommer inte många få reda på.

Vilka avgörande skillnader tycker du finns gentemot ettan? Spelade du det?

#5

Skickat 12 mars 2012 - 20:58

Nej det gjorde jag inte. Men kom igen, den ena är arkadaktig lir och nu kommer ett nytt med en helt ny look. Ja det hack n slash och det är samma hjältinna men det räcker väl inte för att på ett ögonblick döma ut det som tröstlöst. Med sånt resonemang kan vi nästan passa på att döma ut God of War också eftersom "det också är en hack n slash och X-blades var ju inte bra". Huvusakliga klagomålet verkar ju vara att det var för simpla och monotona monster (arkad) förut. Vet inte vad du tyckte var hemskt men varför skulle inte det kunna vara helt annorlunda nu bara för att det är samma hjältinna som hugger med svärd och uppgraderar combos?

Jag har kollat och läst om Blades of Time på sina egna meriter (vad jag tror om dom vill säga). Jag tycker mekaniken med att backa tiden verkar spännande även om vi sett sånt i Braid tidigare. Jag gillar utseendet och känslan verkar bra. Den verkar ju skilja sig rejält mellan spelen bara av att titta på gameplay. För det är väl skillnad på rockband och rockband eller?

Det här inlägget har ändrats av Alltidxx 12 mars 2012 - 21:05


#6

Skickat 12 mars 2012 - 22:27

Visa inläggAlltidxx 12 mars 2012 - 20:58 skrev:

Med sånt resonemang kan vi nästan passa på att döma ut God of War också eftersom "det också är en hack n slash och X-blades var ju inte bra".
God of War har ingenting med den här spelserien att göra. God of War är ett AAA-spel med en jättebudget och ett funktionellt gameplay. Detta är gjort av en liten rysk studio som inte gjort ett enda bra spel.

Jag sa att av det jag sett på gameplay ser det likadant ut som förra spelet. Inte att det är samma hjältinna eller hacknslash (det behöver knappast vara negativt). Det är ju ditt eget resonemang, jag har inte ens nämnt orden :huh:

Inte att det är tröstlöst heller för den delen, men det lär inte bli ett av årets mest intressanta spel.

Citat

Vet inte vad du tyckte var hemskt


Jag skrev minirecensioner för mig själv förut, här är min recension på X-blades:

Tydligen ett spel som släpptes i Ryssland 2007 som nu släppts internationellt. Kunde gott stannat i Ryssland dock.. Det enda som talade för spelet var att det var snyggt. Tyvärr hjälper det inte när varje bana går ut på att man slängs in i en yta, omgärdas av 10-tals monster samtidigt (som spawnas), och ska döda något större monster genom ”manan”, eller kanske snarare ”ragemetern” som man får när man attackerar och blir träffad av cannonfodret. En livmätare kommer fram på undre skärmen och när den nått botten så har man klarat banan. Lite Painkiller fast äckligt mycket sämre och på samma plats hela tiden.


Combat var uruselt. Ingen känsla för fem öre, helt okontrollerbara hopp där man verkar trotsa tyngdlagarna som värsta ballongen, och svärd och pistol som gör mindre skada än i Devil May Cry (som de kopierat skamlöst ifrån). Magisystemet sög balle (wohoo, måste stanna i fem sekunder och göra mig sårbar för att fyra av en eldboll), precis som autosiktefunktionen som gärna siktade på fiender 1 km bort istället för närmaste hotet. Och dodga var inte heller lönt eftersom man inte kom ifrån fienderna som svärmade runt en som bin. Fienderna som man fick ha tur om man träffade med svärd eftersom de själva dodgade grymt bra och träffade mig 50/50 i en närstrid.


Storyn var dessutom ofattbar. Började lite smått bra med att man var en skattjägare som letar efter någon gömd och mystisk skatt. Sedan flippar det ur totalt och man blir omgärdad av någon slags gegga och får mörka krafter....


Nä fy faaan... Jag finner mer nöje i att gräva uteplatsen än att spela detta.Jag hoppas spelet blir bra, de får gärna motbevisa mig för jag gillar genren.

#7

Skickat 12 mars 2012 - 22:49

Visa inläggZoiler 12 mars 2012 - 22:27 skrev:

Jag sa att av det jag sett på gameplay ser det likadant ut som förra spelet. Inte att det är samma hjältinna eller hacknslash (det behöver knappast vara negativt). Det är ju ditt eget resonemang, jag har inte ens nämnt orden :huh:

Inte att det är tröstlöst heller för den delen, men det lär inte bli ett av årets mest intressanta spel.
Du förde ju knappt något resonemang alls: "så kollade jag några gameplayfilmer och tyckte det såg typ likadant ut" var vad du delade med dig av (för jag tror inte du ratar spel för hur någon håller i ett svärd). Jag känner mig ursäktad om jag klev lite fel i att försöka förstå vad du menade exakt. Nu vet jag bättre såklart efter att ha läst din opublicerade recension. Man behöver dock inte läsa många andra användar-recensioner för att hitta folk som betydligt mindre kritiska. Nåväl, det borde dyka upp recensioner nu snart tycker jag så hoppas dom ger vägledning.

#8

Skickat 12 mars 2012 - 23:50

Visa inläggAlltidxx 12 mars 2012 - 22:49 skrev:

Jag känner mig ursäktad om jag klev lite fel i att försöka förstå vad du menade exakt.
Du kunde bett mig utveckla om du ville ha en mer detaljerad beskrivning. Det är väl bättre än att lägga ord i mun, eller :) ?

Citat

Man behöver dock inte läsa många andra användar-recensioner för att hitta folk som betydligt mindre kritiska
Föregångaren ligger på 50/100 på Metacritic (31 recensioner) och 5.8/10 user review av de hela åtta pers som recenserade. Du kan hitta positiva recensioner till i stort sett alla spel, men det är väl föga intressant vad enstaka recensioner säger, ju fler intryck, desto bättre.

Citat

(för jag tror inte du ratar spel för hur någon håller i ett svärd)
Nej och inte heller det har jag skrivit -_-


Men men, jag läste nu följande på Neogaf (enda intrycket hittills):

It's a sizable improvement over the original. Looks and plays much better, the story/voice acting is budget stuff. Main character's internal dialogue states the obvious and the voice actress couldn't care less about what she's reading.
I found the combat in the first to be a chore, but in this one it's actually enjoyable.


Jag tänkte inte be om att få recensera det först men jag ska fråga och förhoppningsvis skickar de ett. I så fall ger jag det en ärlig chans (plus att det inte kommer så många spel nu så tiden finns).

#9

Skickat 13 mars 2012 - 07:27

 • MdaG
 • Guru

 • 4 233 inlägg
Ser ganska intressant ut. Produktionsvärdet av trailern att döma verkar hög.

#10

Skickat 13 mars 2012 - 09:31

Visa inläggMdaG 13 mars 2012 - 07:27 skrev:

Ser ganska intressant ut. Produktionsvärdet av trailern att döma verkar hög.
Jag säger ju det. Men Zoiler är besvärlig och spjärnar emot. :)

Visa inläggZoiler 12 mars 2012 - 23:50 skrev:

Jag tänkte inte be om att få recensera det först men jag ska fråga och förhoppningsvis skickar de ett. I så fall ger jag det en ärlig chans (plus att det inte kommer så många spel nu så tiden finns).
Jag kommer såklart läsa med intresse om det blir så.

Det här inlägget har ändrats av Alltidxx 13 mars 2012 - 09:36


#11

Skickat 13 mars 2012 - 13:28

Japp, han ska skicka det idag, bra :)

Citat

Jag säger ju det. Men Zoiler är besvärlig och spjärnar emot.
Det är bra reklam för "ditt" spel, annars hade det bara fallit ned genom trådarna :P

#12

Skickat 13 mars 2012 - 14:15

Det värsta är att det är sant lol

Edit: Jag hade ju inte orkat med ännu ett Ultimate Marvel VS Capcom 3 och den traumatiska upplevelsen av att någon annan tog över Red Dead Redemption som huvudtråd. Bittra minnen som svärtar min själ. Vem vet, jag hade kanske tappat huvudet, fräst nåt otrevligt om att ingen här förstår vad bra spel är för nåt och dragit till ett annat forum. he he

Det här inlägget har ändrats av Alltidxx 13 mars 2012 - 14:29


#13

Skickat 19 mars 2012 - 07:49

 • MdaG
 • Guru

 • 4 233 inlägg
5/10 på Eurogamer. :-/

#14

Skickat 20 mars 2012 - 00:15

Visa inläggMdaG 19 mars 2012 - 07:49 skrev:

5/10 på Eurogamer. :-/
Jag såg det. Dom gjorde sig roliga över klädseln och tyckte huvudpersonen pratade för mycket. Big deal. De gav Space Marine 6/10 och det spelet anser jag är superbt. Nåväl, de flesta lägger sig runt sexan men jag är inte så brydd. Det verkar mest vara trams som drar ner betyget. Brink sågades också trots att det blev ett bra spel. Jag har inte sett något i någon texst som avskräckt än så länge.

#15

Skickat 20 mars 2012 - 00:25

Jag fick det inte heller så du får inte veta förrän du köper det =P.

#16

Skickat 20 mars 2012 - 09:32

Visa inläggZoiler 20 mars 2012 - 00:25 skrev:

Jag fick det inte heller så du får inte veta förrän du köper det =P.
Jag som just tänkte fråga hur det går för dig...

#17

Skickat 20 mars 2012 - 11:44

Jag skulle fått det men det var väl någon som snodde det i posten. Högt eftertraktat vettu ;)

#18

Skickat 03 april 2012 - 22:42

Finns demo att ladda ner till PS3. Ska testa imorgon :)

#19

Skickat 10 april 2012 - 20:09

Testade du det?

Recensionerna ligger ungefär som jag förväntade mig iaf (se nedan). Det är därför jag var besvärlig och spjärnade emot vettu ;)

http://kritiker.se/s...=Blades_Of_Time

#20

Skickat 11 april 2012 - 08:22

Ja, det var väl ok liksom. Men jag fick inte den där känslan jag skulle velat haft. Time rewind var coolt. Jag tror ändå jag skulle tycka det var ok faktiskt om jag skulle spela hela men frågan är om ok duger :(

Edit: jag upprepade mig själv...

Det här inlägget har ändrats av Alltidxx 11 april 2012 - 11:01


#21

Skickat 23 maj 2012 - 10:46

Nu kan man få det för €20 på zavvi. Ett par månader till så :)

#22

Skickat 24 december 2012 - 23:41

Visa inläggZoiler 10 april 2012 - 20:09 skrev:

Testade du det?
50kr på Steam nu. Inte många vill sälja konsollspel för under 100kr och jag är ju fortfarande lite nyfiken så jag undrar om du hört/läst något om plattform skulle spela roll? PC skulle det kanske bli då ju.

#23

Skickat 25 december 2012 - 00:13

Tyvärr, har inte läst något om det.

#24

Skickat 25 december 2012 - 13:40

"Well from what I have played thus far, I think it is good. The controls are fine, the story I have no comment on yet.

If you are a fan of this genre and you like games similar to Devil May Cry, Heavenly Sword, Ninja Blade etc.. then I'm pretty sure you will like this too. The game doesn't do anything we haven't seen before, thus it's not a game well received by reviewers.

But if you like the genre, I think you will find the gameplay enjoyable. The PC version is well made from a technical perspective too,

- Support Keyboard+Mouse and Controller
- Graphic settings like: Antialias, Anisotropic filtering, vsynch, no framerate cap.
- The graphics look good (better than DMC I think), even the cutscenes are crisp.


EDIT: oh and a tip is to switch the Audio to Japanese, the main characters acting in Japanese is better (and you hear her talking a lot)."

Jag köper det här nu. DLC skulle vara rätt bra också tydligen om än ganska kort.

Det här inlägget har ändrats av Alltidxx 25 december 2012 - 13:42

1 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0

Detta forum sponsras av
 • pjodr666
  2015-02-01 14:31:02
 • Star Wars, Kotobukiya
  pjodr666
  2015-02-01 14:29:48
 • Suff surfarn
  Bowers
  2015-02-01 13:56:30
 • World War Z
  tobbeanderberg
  2015-02-01 13:42:04
 • Pulver
  2015-02-01 13:40:23
 • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2015 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.