Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

3 nya från Netonnet

267 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 22 november 2004 - 18:52

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0
Såg då jag är ute efter en ny reciver att Netonnet har fått in 3 nya. Den första heter Andersson R2 och är en 7-kanalare som verkar intressant för mig som inte har så bra ekonomi då jag studerar. Den kostar 3490:-

Stark 7-kanals hemmabioreceiver från Andersson av mycket hög klass som förser dig med all kraft och kontroll som behövs för ett högkvalitativt hemmabiosystem. Uteffekt på hela 7x100 kvalitativa Watt DIN i 8 ohm. Detta gör att du med lätthet kan driva tunga och annars svårdrivna, högtalare utan att göra avkall på ljudkvaliteten.

7-kanalssystemet möjliggör att du exempelvis kan sätta ihop en riktigt bra hemmabio med två kanaler framtill och fyra baktill för ett fullständigt och välnyanserat ljud. Normalt används två bakhögtalare i en hemmabioanläggning, men med en sjukanalsförstärkare kan du alltså få ett bredare ljud i form av fler kanaler. Tycker du att det räcker med fem kanaler så går det också bra. De två extra kanalerna kan då användas till en högtalare i att annat rum om man så önskar.
Andersson R2 är fullmatad med dekoders för allehanda hemmabioljudformat såsom Dolby Digital, Dolby Digital EX 6.1, DTS, DTS ES 6.1 Discrete, DTS ES 6.1 Matrix, DTS Neo6 och Dolby ProLogic IIx. Andersson R2 har därmed inbyggda dekoders för alla dagens aktuella 5.1- och 7.1-ljudsystem. Med Dolby Digital EX och DTS-ES kan du njuta av digitalt flerkanalsljud från en DVD-skiva och lyssna på ljud med sju högtalare plus en subwoofer. Det går även att omvandla stereoljud till flerkanalsljud med hjälp av antingen Dolby ProLogic IIx eller DTS Neo:6. Med dessa system kan du ta ljudet från TV:n, videon eller andra stereokällor och omvandla det till en signal för samtliga högtalare i rummet.

Radiodelen i receivern har RDS-funktion och 50-programminnesplatser för FM- och AM-banden. Den har också en hög känslighet, som gör att det går att ta in stationer även om inte signalförhållandena är de bästa.

Andersson R2´s funktioner sträcker sig mycket längre än så vad det gäller användbara funktioner. Receivern innehar nämligen ett av marknadens mest avancerade system för automatiskt inställning av högtalarna i hemmabioanläggningen. Allt för att underlätta och optimera inställningsmöjligheterna för användaren. Med Andersson R2 tar detta bara ett par minuter:

Efter inkoppling av samtliga högtalare i anläggningen så behöver du bara placera den medföljande mikrofonen på platsen där du brukar sitta. Sedan väljer du automatisk inställning i menyn och trycker på start. Andersson R2 spelar sedan testtoner i alla högtalarna som mikrofonen registrerar. Receivern tillser därefter följande helt automatiskt:

- Säkerställer att alla högtalare är riktigt inkopplade
- Ställer in rätt avstånd till alla högtalare och subwoofer
- Ställer in rättljudnivå till att högtalare och subwoofer
- Ställer in högtalarnas storlek efter rummets akustik

Med alla dessa fina specifikationer följer också många möjligheter med alla de in- och utgångar som behövs för att göra receivern fullt utbyggbar. På baksidan finns förutom 7.1-kanalsingångar även Preout-utgångar för alla kanaler så att man kan ansluta externa effektförstärkare och en aktiv subwoofer. Det finns även gott om in- och utgångar för inkoppling av olika källor exempelvis TV, DVD, video, dator, kassettdäck, m.m. SACD- och DVD-Audio-klar tack vare brett frekvensomfång och 7.1-ingång.

- OSD-meny med fullständiga inställningsmöjligheter.
- Dolby Virtual Surround imiterar ett surround system med endast 2 eller 3 högtalare.
- Dolby Headphonefunktion för surroundupplevelse med vanliga hörlurar.
- Lärbar fjärrkontroll (nos mot nos lärning) för upp till 9 enheter medföljer.

Andersson R2 använder sig av DSP (digital signalprocessor) CS49400 från Cirrius Logic.

Förstärkardel:
Uteffekt/ Mätenhet: 7x100 W/ DIN, 8 Ohm. 2x130 W (stereoläge)
Frekvensomfång: 10-100 000 Hz
Effektförbrukning På/ Standby: 360W/1,3W
Strömstyrka: Information saknas
THX: Nej
Surroundljud:
Dolby ProLogic/ ProLogic IIx: Ja/ Ja
Dolby Digital 5.1/ Dolby Digital EX: Ja/ Ja
DTS/ DTS ES Matrix 6.1/ DTS ES Discrete 6.1: Ja/ Ja/ Ja
D/A-omvandlare: 192 kHz/ 24-bit
DSP/ specialfunktioner: Ja/ Fler än 20 olika lägen
SACD-klar: Ja
DVD-Audio klar: Ja
Tunerdel:
RDS-radio/ Funktioner: Ja/ Information saknas
Antal förvalsstationer/ Band: 50/ AM, FM
Anslutningar:
Phonoingång: Nej
7.1 ingång: Ja
Subwooferutgång: Ja
Lågnivåutgångar (Preout): Ja
Optisk Digital Anslutning in/ ut: 4/ 1
Koaxial Digital Anslutning in/ ut: 4/ 1
S-Video Anslutning in/ ut: 5/ 3
Komponentvideo in/ ut: 2/ 1
Ljud Anslutning RCA in/ ut: 7/ 3
Video Anslutning RCA in/ ut: 5/ 3
Monitoranslutning/ OSD: Ja/ Ja
Hörlursuttag: Ja
Högtalaranslutningar: Skruvkontakter
Frontanslutningar: Hörlursuttag, A/V-ingång, S-videoingång, optisk- och koaxial digitalingång
Övrigt:
Övriga funktioner: -
Fjärrkontroll/ Flermärkes/ Lärbar: Ja/ Ja/ Ja
Medföljande tillbehör: Bruksanvisning (svensk), fjärrkontroll, batterier, antenn, mikrofon.
Färg: Silver/ Svart
Vikt: 13 kg
Mått i mm (BxHxD): 430x160x390



-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nummer två är en mindre modell som heter Andersson R1 den har 6-kanaler istället för 7 och kostar 2490:-

Stark 6-kanals hemmabioreceiver från Andersson av mycket hög klass som förser dig med all kraft och kontroll som behövs för ett högkvalitativt hemmabiosystem. Uteffekt på hela 6x90 kvalitativa Watt DIN i 8 ohm. Detta gör att du med lätthet kan driva tunga och annars svårdrivna, högtalare utan att göra avkall på ljudkvaliteten.

6-kanalssystemet möjliggör att du kan sätta ihop en riktigt bra hemmabio med tre kanaler framtill och tre baktill. Normalt används två bakhögtalare i en hemmabioanläggning, men med en sexkanalsförstärkare kan du använda en centerhögtalare mitt emellan de två bakhögtalarna. Tycker du att det räcker med fem kanaler så går det också bra. Den sista kanalen kan då användas till en högtalare i att annat rum om man så önskar.

Andersson R1 är fullmatad med dekoders för allehanda hemmabioljudformat såsom Dolby Digital, Dolby Digital EX 6.1, DTS, DTS ES 6.1 Discrete, DTS ES 6.1 Matrix, DTS Neo6 och Dolby ProLogic IIx. Andersson R1 har därmed inbyggda dekoders för alla dagens aktuella 5.1- och 6.1-ljudsystem. Med Dolby Digital EX och DTS-ES kan du njuta av digitalt flerkanalsljud från en DVD-skiva och lyssna på ljud med sex högtalare plus en subwoofer. Det går även att omvandla stereoljud till flerkanalsljud med hjälp av antingen Dolby ProLogic IIx eller DTS Neo:6. Med dessa system kan du ta ljudet från TV:n, videon eller andra stereokällor och omvandla det till en signal för samtliga högtalare i rummet.

Radiodelen i receivern har RDS-funktion och 50-programminnesplatser för FM- och AM-banden. Den har också en hög känslighet, som gör att det går att ta in stationer även om inte signalförhållandena är de bästa.

Med alla dessa fina specifikationer följer också många möjligheter med alla de in- och utgångar som behövs för att göra receivern fullt utbyggbar. Det finns gott om anslutningsmöjligheter för inkoppling av olika källor exempelvis TV, DVD, video, dator, kassettdäck, m.m. SACD- och DVD-Audio-klar tack vare brett frekvensomfång och 7.1-ingång.

Fjärrkontroll medföljer tillsammans med svensk bruksanvisning, antenn och batterier.

Andersson R1 använder sig av DSP (digital signalprocessor) CS49400 från Cirrius Logic.

Förstärkardel:
Uteffekt/ Mätenhet: 6x90 W/ DIN, 8 Ohm. 2x110 W (stereoläge)
Frekvensomfång: 10-100 000 Hz
Effektförbrukning På/ Standby: 320W/1,3W
Strömstyrka: Information saknas
THX: Nej
Surroundljud:
Dolby ProLogic/ ProLogic IIx: Ja/ Ja
Dolby Digital 5.1/ Dolby Digital EX: Ja/ Ja
DTS/ DTS ES Matrix 6.1/ DTS ES Discrete 6.1: Ja/ Ja/ Ja
D/A-omvandlare: 192 kHz/ 24-bit
DSP/ specialfunktioner: Ja/ Fler än 20 olika lägen
SACD-klar: Ja
DVD-Audio klar: Ja
Tunerdel:
RDS-radio/ Funktioner: Ja/ Information saknas
Antal förvalsstationer/ Band: 50/ AM, FM
Anslutningar:
Phonoingång: Nej
7.1 ingång: Ja
Subwooferutgång: Ja
Lågnivåutgångar (Preout): Nej
Optisk Digital Anslutning in/ ut: 2/ 1
Koaxial Digital Anslutning in/ ut: 2/ 1
S-Video Anslutning in/ ut: 3/ 2
Komponentvideo in/ ut: 1/ 1
Ljud Anslutning RCA in/ ut: 6/ 2
Video Anslutning RCA in/ ut: 4/ 2
Monitoranslutning/ OSD: Ja/ Nej
Hörlursuttag: Ja
Högtalaranslutningar: Skruvkontakter
Frontanslutningar: Hörlursuttag, A/V-ingång
Övrigt:
Övriga funktioner: -
Fjärrkontroll/ Flermärkes/ Lärbar: Ja/ Nej/ Nej
Medföljande tillbehör: Bruksanvisning (svensk), fjärrkontroll, batterier, antenn
Färg: Silver/ Svart
Vikt: 11 kg
Mått i mm (BxHxD): 430x160x390



-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sist ut av dessa tre recivers är en reciver med inbyggd regionsfri dvd-spelare med inspelning! Den har 5-kanaler och heter Anderson A3 och kostar 4490:-

Unik, väldesignad och fullutrustad hemmabioreceiver från Andersson. Kraftfull förstärkardel med inbyggd DVD-spelare som även har inspelningsfunktion och är regionsfri!

5-kanals förstärkardel på 5x50 Watt. Radiodel med RDS-funktion som tar in FM- och AM-stationer och kan lagra upp till 30 förvalsstationer i minnet.

DVD-spelaren har inspelningsfunktion som gör att du inte längre behöver någon videobandspelare för att spela in från TV. Inspelningen kan ske på DVD-R såväl som på DVD+R. LongPlayfunktion som gör att du kan spela in upp till 8 timmar på en DVD-skiva. DVD-delen spelar upp DVD, DVD-R/-RW/+R och DVD+RW, CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA, JPEG, VCD och SVCD.

Gott om anslutningsmöjligheter gör att den fungerar utmärkt som en spindel i ditt hemmabionät mellan TV, dator, video, MD-spelare eller vad du vill.
Komponentvideoutgång med stöd för Progressive Scan i både PAL och NTSC. Avancerad digital ljudprocessor (DSP) med rumsinställningar som gör att ditt hemmabiorum förvandlas till en konserthall, teater eller vad du önskar.

Fullmatad med dekoders för allehanda hemmabioljudformat såsom Dolby Digital, DTS och Dolby ProLogic II. Autoplay-funktion som automatiskt startar en skiva när den sätts i spelaren.
Praktiska funktioner som slowmotionavspelning med tre lägen samt möjlighet att stega fram bilruta för bildruta, dessutom finns fyra snabbspolningslägen och tre-läges Zoom (2x, 3x, 4x)

-Bild i Bild-funktion.
-Barnlåsfunktion och insomningstimer.
-DV (I-link/Firewire) ingång för inspelning från ex digitala videokameror.
-Ingång för S-video finns på framsidan tillsammans med AV ingång och DV.
-Programmerbar fjärrkontroll via koder som står i manualen.
-Lättanvänd bildskärmsmeny där du enkelt sköter spelarens inställningar samt får information om den aktuella skivan.


Förstärkardel:
Uteffekt/ Mätenhet: 5x50 W/ 6 Ohm
Frekvensomfång: 10-20 000 Hz
Effektförbrukning På/ Standby: 110 W/ 4 W
Strömstyrka: Information saknas
THX: Nej
Surroundljud:
Dolby ProLogic/ ProLogic II: Ja/ Ja
Dolby Digital 5.1/ Dolby Digital EX: Ja/ Ja
DTS/ DTS ES Matrix 6.1/ DTS ES Discrete 6.1: Ja/ Nej/ Nej
D/A-omvandlare: 96 kHz/ 24-bit
DSP/ specialfunktioner:
SACD-klar: Nej
DVD-Audio klar: Nej
Tunerdel:
RDS-radio/ Funktioner: Ja/ Information saknas
Antal förvalsstationer/ Band: 30/ AM, FM
Anslutningar:
Phono Ingång: Nej
5.1 ingång: Nej
Subwooferutgång: Ja
Lågnivåutgångar (Preout): Nej
Optisk Digital Anslutning in/ ut: 1/ 1
Koaxial Digital Anslutning in/ ut: 1/ 0
S-Video Anslutning in/ ut: Ja / Ja
Komponentvideoutgång: Ja
Ljud Anslutning RCA in/ ut: 2/ 1
Video Anslutning RCA in/ ut: 2/ 1
Monitoranslutning/ OSD: Ja/ Ja
Hörlursuttag: Ja
Högtalaranslutningar: Snäppkontakter
Högtalarval: Ja
Frontanslutningar: Hörlursuttag
Övrigt:
Övriga funktioner: Insomningstimer.
Fjärrkontroll/ Flermärkes/ Lärbar: Ja/ Ja/ Nej
Medföljande tillbehör: Bruksanvisning (svensk), fjärrkontroll, batterier, scartkabel
Färg: Silver
Vikt: 5,4 kg
Mått i mm (BxHxD): 430x85,5x374



Bilderna visar bak/framsida i följd - Andersson R2 (7-kanalare), Andersson R1 (6-kanalare) samt Andersson A3 (5-kanalare med inbyggd dvd-spelare/dvd-inspelare).

Edit: Lagt till ny produktinformation som kommit fram från Netonnet!

Bifogad fil(er)


Redigerat av AnteKa, 23 november 2004 - 17:43.


#2

Postad 22 november 2004 - 18:57

kribban
  • kribban
  • Mästare

  • 3 037 inlägg
  • 0
snygg var den i alla fall!!!

Pris??

/Kribban

#3

Postad 22 november 2004 - 19:02

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0
3490:- och den mindre varianten (Andersson R1 som är en 6-kanalare) kostar 2490:-

#4

Postad 22 november 2004 - 19:03

Unregistered2956b483
  • Unregistered2956b483
  • Forumräv

  • 967 inlägg
  • 0
Snygg!! var ordet. 3 490:- spänn var inte farligt heller. Undrar vad det är för maskin i botten?

#5

Postad 22 november 2004 - 19:05

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0

Snygg!! var ordet.  3 490:- spänn var inte farligt heller. Undrar vad det är för maskin i botten?

Den är ganska lik Harman Kardon 230 på något sätt.

#6

Postad 22 november 2004 - 19:11

Unregisterede68eb861
  • Unregisterede68eb861
  • Guru

  • 5 548 inlägg
  • 0
Det var riktigt snygg och lik H/K...! Lågt pris oxå...men suck vad irriterad jag blir när de aldrig kan sätta ut hur exakt de mätt fram effekten. Kvalitativa watt....ja vad säger man...:)

Sen hur den ska klara av speciellt tungdrivna (med t ex 4 ohm) högtalare säger denna spec ingenting. Då måste man ju först och främst veta vilken effekt den oxå klarar att ge vid 4 ohm. Och där bör den ge minst 50% mer effekt för att överhuvudtaget kunna klara av 4 ohms-högtalare på ett godkänt sätt. En fördubbling av effekten är dock ulitmat!

Den vore dock helt klart mycket intressant att testa den mot typ Yamahas budgetmodeller som hittills regerar rätt ordetnligt i ordprisklassen under 3 500:- (dvs när inte Marantz SR4400 finns till superpris)...!

Mvh JB

Redigerat av Unregisterede68eb861, 22 november 2004 - 19:14.


#7

Postad 22 november 2004 - 19:13

nurfen
  • nurfen
  • Veteran

  • 2 031 inlägg
  • 0
h/k oem? :)

Det här lär förresten vara den enda receivern i världen med 7.1-ingång som inte är DVDA/SACD-klar.

Redigerat av nurfen, 22 november 2004 - 19:16.


#8

Postad 22 november 2004 - 19:19

Unregisterede68eb861
  • Unregisterede68eb861
  • Guru

  • 5 548 inlägg
  • 0

h/k oem? :)

Det här lär förresten vara den enda receivern i världen med 7.1-ingång som inte är DVDA/SACD-klar.

Nurfen - visst läste du lite fel nu! Denna ÄR klar för DVDA & Sacd eftersom den har 7.1-ingångar. Den har dock inte 7.1-utgångar (preouts) för t ex extra slutsteg... :)

Mvh JB

#9

Postad 22 november 2004 - 19:22

Unregisteredbe4a4c9c
  • Unregisteredbe4a4c9c
  • Lärjunge

  • 339 inlägg
  • 0

Den har dock inte 7.1-utgångar (preouts) för t ex extra slutsteg... :)

Kolla igen. Verkar ju finnas.. kontaktsamlingen nere till vänster är det som jag tänker på.

EDIT: enbart på Andersson R2, då.

Redigerat av Unregisteredbe4a4c9c, 22 november 2004 - 19:24.


#10

Postad 22 november 2004 - 19:27

nurfen
  • nurfen
  • Veteran

  • 2 031 inlägg
  • 0
Hmm, såg inte att det var två olika modeller. Så kan det gå..

#11

Postad 22 november 2004 - 19:28

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0
R2 ser ut att ha pre-outs!

#12

Postad 22 november 2004 - 19:30

Unregisterede68eb861
  • Unregisterede68eb861
  • Guru

  • 5 548 inlägg
  • 0

Den har dock inte 7.1-utgångar (preouts) för t ex extra slutsteg... :D

Kolla igen. Verkar ju finnas.. kontaktsamlingen nere till vänster är det som jag tänker på.

EDIT: enbart på Andersson R2, då.

Ja, då finns det ju både 7.1 ingångar samt 7.1 utgångar. Läste bara specen på R2 och där stod de nej på faktan om utgångar... :)

Lågnivåutgångar (Preout): Nej


Sen är det väl ändå DVD-spelare som tar hand om DVDA/SACD dekodningen, och därför har ingen reciver en dekoder för dessa två format... :) ...eller är jag nu helt ute och cyklar?

Mvh JB

Redigerat av Unregisterede68eb861, 22 november 2004 - 19:33.


#13

Postad 22 november 2004 - 19:40

Unregisteredbe4a4c9c
  • Unregisteredbe4a4c9c
  • Lärjunge

  • 339 inlägg
  • 0

Sen är det väl ändå DVD-spelare som tar hand om DVDA/SACD dekodningen, och därför har ingen reciver en dekoder för dessa två format... :) ...eller är jag nu helt ute och cyklar?

Visst finns det ett fåtal recievers som kan koda SACD/DVD-A själva, men överlag så stämmer det helt bra som du säger; det är dvd-spelaren som kodar ljudet.

Sen har jag hört något om att recievern ska klara att spela inom ett visst frekvensområde också, vet inte om nurfen syftade på det...

#14

Postad 22 november 2004 - 19:51

Unregistereda2499477
  • Unregistereda2499477
  • Beroende

  • 1 053 inlägg
  • 0
Jag tycker den var stilren och snygg.

Det är ruskigt synd att man inte kan lyssna på grejerna hos netonnet. Fast o andra sidan, så har man ju 30-dagars öppet köp (under förutsättning att man är varsam, och har kvar orginalförpackningar, embalage).

Verkar också som den är uppgraderingsbar? (om ni ser rs-232 porten där back) eller så används den porten till nått annat.

Och riktiga skruvkontakter för anslutningen till högtalare (som verkar ta banankontakter).

#15

Postad 22 november 2004 - 19:55

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0

Jag tycker den var stilren och snygg.

Det är ruskigt synd att man inte kan lyssna på grejerna hos netonnet. Fast o andra sidan, så har man ju 30-dagars öppet köp (under förutsättning att man är varsam, och har kvar orginalförpackningar, embalage).

Verkar också som den är uppgraderingsbar? (om ni ser rs-232 porten där back) eller så används den porten till nått annat.

Och riktiga skruvkontakter för anslutningen till högtalare (som verkar ta banankontakter).

Det borde vara för uppgradering då det står RS-232C Download under kontakten.

#16

Postad 22 november 2004 - 20:13

jonasprivate
  • jonasprivate
  • Über-Guru

  • 11 286 inlägg
  • 0
Hmm snacka om att dom tagit efter H/K :) till utseendet inte insidan.

#17

Postad 22 november 2004 - 20:22

Gäst_Viggen_*
  • Gäst_Viggen_*
  • 0

Hmm snacka om att dom tagit efter H/K  :)  till utseendet inte insidan.

Ja, känns hemskt... :)

#18

Postad 22 november 2004 - 20:37

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0
Tar tillbaka en del av det jag sa förut. Så lik Harman Kardon 230 är den inte.

Bifogad fil(er)

  • Bifogad fil  r2.jpg   55,17K   1 Antal nerladdningar


#19

Postad 22 november 2004 - 20:48

Unregisteredb3471759
  • Unregisteredb3471759
  • Lärjunge

  • 452 inlägg
  • 0
Den är väldigt läcker.
Tycker den e snyggare än H/K faktiskt.

#20

Postad 22 november 2004 - 20:49

jonasprivate
  • jonasprivate
  • Über-Guru

  • 11 286 inlägg
  • 0
Jo men det är inte alltid utsidan som räknas :)

#21

Postad 22 november 2004 - 20:50

Unregistered6ed05d64
  • Unregistered6ed05d64
  • Lärjunge

  • 296 inlägg
  • 0
Jäklit läcker. Vågar man köpa grisen i säcken?

Mvh

Igge

#22

Postad 22 november 2004 - 20:55

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0
Ett par veckor innan dom kommer in i lager enligt lagerstatus. 6/12 som det ser ut nu.

#23

Postad 22 november 2004 - 20:58

avr7000
  • avr7000
  • Forumräv

  • 794 inlägg
  • 0
Jag tänker köpa en i alla fall...
Den är ju som en AVR 330/430 i finesser med sämre slutsteg kan man förmoda...
(saknar nog bara multiroom...)

Det gör inget för jag skall ha den i sovrummet...

Finesser o ljudformat är kul :)

Snygg är den oxå...

Den kommer den 6:e dec enligt lagersaldouppgiften.

/Stefan

#24

Postad 22 november 2004 - 22:13

Unregisteredb3471759
  • Unregisteredb3471759
  • Lärjunge

  • 452 inlägg
  • 0

Jo men det är inte alltid utsidan som räknas  :)

Självklart inte.
Jag tyckte inte H/K gamla modeller var snygga, men nog fanken står de en här hemma.
Fast nu tycker jag den e riktigt fin.
Det ska ju låta bra sen är det + om den är läcker också.

#25

Postad 22 november 2004 - 23:05

primeaniac
  • primeaniac
  • Lärjunge

  • 271 inlägg
  • 0
Men den påminner om marantz....!!! Två stora rattar... plus baksidan. Layouten är inte lika men samma "grejer" bak. Högtalarterminalerna ser ut att va precis likadana som på min nyinköpta marantz 7400...

#26

Postad 22 november 2004 - 23:07

jonasprivate
  • jonasprivate
  • Über-Guru

  • 11 286 inlägg
  • 0

Högtalarterminalerna ser ut att va precis likadana som på min nyinköpta marantz 7400...


Högtalarterminalerna ser precis ut så på H/Kn också :)

#27

Postad 22 november 2004 - 23:18

primeaniac
  • primeaniac
  • Lärjunge

  • 271 inlägg
  • 0
Det kanske inte är så mycke å gå efter men ändå... samma "billiga" skräp till båda eller!. Inte för att smutskasta anderson men den är ju billig och för att pressa så tar man väl inte de dyraste sakerna. På min marantz så kändes de lite veka... tur man kör externt slutsteg :)

#28

Postad 23 november 2004 - 00:06

Unregistered2956b483
  • Unregistered2956b483
  • Forumräv

  • 967 inlägg
  • 0
Marantz 4500....

http://www.avland.co...500/rearlrg.jpg

#29

Postad 23 november 2004 - 01:47

Unregistered78e0ed10
  • Unregistered78e0ed10
  • Forumräv

  • 819 inlägg
  • 0
Kul. Helt klart en OEM produkt, frågan är bara vem som är orginaltillverkaren?
Kan va riktigt prisvärd den här, ser fram emot lyssningsintryck om nån vågar köpa!

#30

Postad 23 november 2004 - 04:13

jonasprivate
  • jonasprivate
  • Über-Guru

  • 11 286 inlägg
  • 0
Vid närmare koll så var dom inte så lika baktill :)

Edit: H/K 430

Bifogad fil(er)


Redigerat av jonasprivate, 23 november 2004 - 04:13.


#31

Postad 23 november 2004 - 12:11

Christopher
  • Christopher
  • Beroende

  • 1 039 inlägg
  • 0
Hjälp vad mkt HK det var över dom (:

Jag skulle nog köra på mellan modellen jag (om du nu kommer utnyttja 7.1)

#32

Postad 23 november 2004 - 13:34

Weiman
  • Weiman
  • Forumräv

  • 921 inlägg
  • 0
Som sKalman antydde så verkar Marantz ligga nära till hands. Baksidan på Andersson R2 är ju nästan identisk med Marantz 4500 med undantag för videokontakterna. Förhoppningsvis är innehållet lika högklassigt.

Någon som har hittat en större bild på framsidan? Hur är det med videokonvertering?

#33

Postad 23 november 2004 - 13:43

Unregisteredcadb2904
  • Unregisteredcadb2904
  • Forumräv

  • 907 inlägg
  • 0
vikken H/K-kopia.

#34

Postad 23 november 2004 - 14:18

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0

vikken H/K-kopia.

Tycker att det ända som är likt H/K är att den är tvåfärgad. Annars är den mest lik Marantz och när den är helsvart så liknar den Denon

Bifogad fil(er)



#35

Postad 23 november 2004 - 14:23

Unregistered94f939c2
  • Unregistered94f939c2
  • Forumräv

  • 773 inlägg
  • 0
Den verkar ha alla in/utgångar jag behöver så den finns alt med på min lista. Frågan är bara hur den ser ut i verkligheten. Och hur den låter förstås. :D

Edit: Den verkar ha multiroom.
"Tycker du att det räcker med fem kanaler så går det också bra. De två extra kanalerna kan då användas till en(?) högtalare i att annat rum om man så önskar."

Redigerat av Unregistered94f939c2, 23 november 2004 - 14:27.


#36

Postad 23 november 2004 - 14:39

Unregistered2956b483
  • Unregistered2956b483
  • Forumräv

  • 967 inlägg
  • 0
Tittar man på hur reglage och allting sitter samt ingångar och utgångar på baksidan står det ju rätt klart att de använt sig av samma "grund-OEM" som Marantz.

#37

Postad 23 november 2004 - 15:40

Unregisteredbe4a4c9c
  • Unregisteredbe4a4c9c
  • Lärjunge

  • 339 inlägg
  • 0
Inte för att jag är så säker på att det är en Marantz som vissa är, men den är helt klart intressant ändå.
Skapligt överspecificerad om det nu är något liknande som 4500'an, då den endast lämnar 7*80 watt...

#38

Postad 23 november 2004 - 15:57

Unregistered43b822d3
  • Unregistered43b822d3
  • Mästare

  • 3 782 inlägg
  • 0
Det är ju möjligt att Marantz sålt en referensdesign som används i Andersson-modellen. Vore intressant med ett test mellan den och en SR4500.

I vilket fall som helst framstår Andersson som avsevärt mer kvalitativ och seriös än Centrum Titan 500.

#39

Postad 23 november 2004 - 16:11

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0

I vilket fall som helst framstår Andersson som avsevärt mer kvalitativ och seriös än Centrum Titan 500.

Precis, verkar som om Netonnet har lyssnat på dom kunder som har ägt en Centrum Titan 500 och inte blivit särskilt imponerade av den!

Redigerat av AnteKa, 23 november 2004 - 16:12.


#40

Postad 23 november 2004 - 17:00

morphex
  • morphex
  • Wannabe

  • 12 inlägg
  • 0
Verkar som Netonnet har uppdaterat med mer matnyttig information på deras hemsida. Tydligen har både Andersson R1 och R2 DSP CS49400 från Cirrius Logic.

Dessa DSP sitter ju i både Harman Kardon AVR630 och Marantz SR7300.

#41

Postad 23 november 2004 - 17:39

AnteKa
  • AnteKa
  • Wannabe

  • 40 inlägg
  • 0

Verkar som Netonnet har uppdaterat med mer matnyttig information på deras hemsida. Tydligen har både Andersson R1 och R2 DSP CS49400 från Cirrius Logic.

Dessa DSP sitter ju i både Harman Kardon AVR630 och Marantz SR7300.

Ändrar detta med en gång!

#42

Postad 23 november 2004 - 17:45

Unregisteredfd0a25da
  • Unregisteredfd0a25da
  • Användare

  • 217 inlägg
  • 0

Ändrar detta med en gång!


Vad är det du ska ändra på?

#43

Postad 23 november 2004 - 18:46

Unregisteredbe4a4c9c
  • Unregisteredbe4a4c9c
  • Lärjunge

  • 339 inlägg
  • 0

Vad är det du ska ändra på?

Informationen i första inlägget, antar jag :D

#44

Postad 23 november 2004 - 18:59

Unregistered0e21406e
  • Unregistered0e21406e
  • Användare

  • 192 inlägg
  • 0
Verkar den inte något strömsvag med en förbrukning på endast 360w?

Inte för att jag vet hur det ligger till med sådant, men jag har svårt att tro att den kan ge mer effekt till högtalarna än vad den tar från elnätet.

Någon får gärna rätta mig om jag har fel :D

#45

Postad 23 november 2004 - 19:35

Kalle_K
  • Kalle_K
  • Lärjunge

  • 432 inlägg
  • 0

Verkar den inte något strömsvag med en förbrukning på endast 360w?

Inte för att jag vet hur det ligger till med sådant, men jag har svårt att tro att den kan ge mer effekt till högtalarna än vad den tar från elnätet.

Någon får gärna rätta mig om jag har fel :D

Därför det finns kondingar!

#46

Postad 23 november 2004 - 21:25

Unregistereddcdbc111
  • Unregistereddcdbc111
  • Forumräv

  • 611 inlägg
  • 0

Verkar den inte något strömsvag med en förbrukning på endast 360w?

Inte för att jag vet hur det ligger till med sådant, men jag har svårt att tro att den kan ge mer effekt till högtalarna än vad den tar från elnätet.

Någon får gärna rätta mig om jag har fel :D

Därför det finns kondingar!

Inte bara det. Det är också så att den angivna effektförbrukningen inte säkert är uppmätt som max, utan det kan vara vid typ 30% av uteffekten eller något sådant.

Men den kan som sagt inte dra mer från nätet i snitt än vad den ger ut till högtalarna. Dynamiskt (kortvarigt) kan den dock det eftersom den då använder strömreserven i kondensatorerna.

Det finns andra trådar som avhandlar detta mer eller mindre fullständigt.

#47

Postad 23 november 2004 - 22:08

Unregistered2956b483
  • Unregistered2956b483
  • Forumräv

  • 967 inlägg
  • 0
Der är ju inte säkert att Marantz sålt någon design. Det troliga är väl att Marantz och Andersson köpt samma "grundplåt" någon annan stans ifrån. Eller?

#48

Postad 23 november 2004 - 22:10

Gäst_Viggen_*
  • Gäst_Viggen_*
  • 0

Der är ju inte säkert att Marantz sålt någon design. Det troliga är väl att Marantz och Andersson köpt samma "grundplåt" någon annan stans ifrån. Eller?

Kanske är en Denon i botten...

#49

Postad 23 november 2004 - 23:42

Unregisteredcaabd87f
  • Unregisteredcaabd87f
  • Användare

  • 147 inlägg
  • 0
Min monitor är kanske lite suddig, men står det inte 8 ohm (min) över högtalarterminalerna på Andersson R2? Med andra ord står det att man inte bör ansluta högtalare med lägre impedans än 8 ohm vilket borde betyda att R2:an inte är så duktig på att spela tillsammans med högtalare som har lägre impedans? Dvs R2:an kan inte vara speciellt strömstark... Eller har jag fel?

#50

Postad 24 november 2004 - 12:32

Unregistereddcdbc111
  • Unregistereddcdbc111
  • Forumräv

  • 611 inlägg
  • 0

Min monitor är kanske lite suddig, men står det inte 8 ohm (min) över högtalarterminalerna på Andersson R2? Med andra ord står det att man inte bör ansluta högtalare med lägre impedans än 8 ohm vilket borde betyda att R2:an inte är så duktig på att spela tillsammans med högtalare som har lägre impedans? Dvs R2:an kan inte vara speciellt strömstark... Eller har jag fel?

Det står 8 ohm bak på H/K:s receivers också.

Gissningsvis så funkar det med frontarna i 4 ohm och 8 ohm i övrigt, men 4 ohm runt om lär den inte gilla. Vad jag vet så finns det knappt någon receiver i den prisklassen som hävdar att man kan köra med mindre än 4 ohm i frontarna och 6 ohm i övriga högtalare.



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

  • UPDATE 2024
    jacoby
    2024-04-15 17:17:29
  • UPDATE 2024
    jacoby
    2024-04-15 17:09:47
  • UPDATE 2024
    jacoby
    2024-04-15 16:57:35
  • UPDATE 2024!
    jacoby
    2024-04-15 16:28:12
  • 6mån senare så är foam monterat
    Anton
    2024-04-11 18:04:03
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.