Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

* Officiell Tråd - Telia Digital-TV *

22922 svar i tråden
Kreatel IP-STB 1510 (Digital-TV-mottagare) 32 6,19 (26) Inga priser
Motorola VIP 1003 (Digital-TV-mottagare) Rapporterad 25 4,9 (10) 1 695:-
Motorola VIP 1510 (Digital-TV-mottagare) 17 4,58 (12) Inga priser
Motorola VIP 1903 (Digital-TV-mottagare) 40 3,89 (9) Inga priser
Motorola VIP 1910 (Digital-TV-mottagare) 38 6,06 (16) Inga priser
Motorola VIP 1910-9 (Digital-TV-mottagare) 25 6,15 (13) Inga priser
Motorola VIP 1960-9 (Digital-TV-mottagare) 0 0 (0) Inga priser
Motorola VIP 1963 (Digital-TV-mottagare) 33 6,15 (20) Inga priser
108 relaterade trådar
Telia IP-TV in i HTPC? (585 inlägg) 2 dagar sedan
Canal Digital IPTV (903 inlägg) 14 dagar sedan
IPTV? Finns det vettiga boxar/system (16 inlägg) 11 mån sedan
Bästa system för inspelning av TV-program? (5 inlägg) 1 år sedan
Motorola VIP 1910-9 Canal Digital (3 inlägg) 1 år sedan
Telia Digital TV & DVD Recorder (6 inlägg) 2 år sedan
Telias Motorola 1003 (1 inlägg) 2 år sedan
BBBs digitalbox och digitaltv (122 inlägg) 3 år sedan
Boxer IPTV -> tas över av Kramnet! (37 inlägg) 3 år sedan
Problem efter att jag kopplat till motorola-vip1910-9 till min router (16 inlägg) 3 år sedan
Problem, motorola Vip 1910/canaldigital (4 inlägg) 3 år sedan
Motorola VIP 1963 vs Humax HDPVR-1000C (7 inlägg) 3 år sedan
Inget ljud i HDMI med Motorola VIP1910-9 till Telia FiberLAN digitalTV (8 inlägg) 3 år sedan
Motorola VIP 1963 ADSL 24Mbit? (2 inlägg) 3 år sedan
IPTV - HD 'Öppen IPTV' (27 inlägg) 3 år sedan
Telia digitalboxar - VIP 1910-9 vs. VIP 1003 (4 inlägg) 3 år sedan
Motorola VIP1919-9 och Bose v30 (0 inlägg) 4 år sedan
Telia digital-TV VIP1963 boxen och ADSL (2 inlägg) 4 år sedan
Någon med erfarenheter av FastTV ? (27 inlägg) 4 år sedan
Olika storlekar på LG-tv med telia digitalbox (6 inlägg) 4 år sedan
Motorola 1963 HDMI trubbel (1 inlägg) 4 år sedan
Fjärren funkar ej... (19 inlägg) 4 år sedan
Dela inspelade program i nätverket (1 inlägg) 4 år sedan
spela in från en Motorola 1903 & telia (2 inlägg) 4 år sedan
installations problem (1 inlägg) 4 år sedan
Problem koppla in Digitalbox i Tv (5 inlägg) 4 år sedan
PM: Telias kunder först att testa hdtv i bredbandsnätet (34 inlägg) 4 år sedan
Motorola VIP 1963 Scart-RBG (3 inlägg) 4 år sedan
Kna man configurera Motorola 1910-9 box manuellt? (2 inlägg) 4 år sedan
vip 1963 som extern hdd via nätverket. (2 inlägg) 4 år sedan
Motorola 1963 YPbPr (1 inlägg) 4 år sedan
Motorola VIP1963 (5 inlägg) 4 år sedan
Vad göra med en MOTOROLA 1910 ? (1 inlägg) 4 år sedan
Kreatel IP-STB 1510 digitalbox (32 inlägg) 4 år sedan
Boxer IPTV (17 inlägg) 4 år sedan
Ingen bild med HDMI? (3 inlägg) 4 år sedan
1080i på Motorola 1910 (3 inlägg) 4 år sedan
Homeplug och Telia bredbands tv (7 inlägg) 4 år sedan
Dum fråga kanske! :-) (1 inlägg) 4 år sedan
Motorola 1910 digitalmottagare (12 inlägg) 4 år sedan
Homebase kommer till Sverige (2 inlägg) 4 år sedan
Motorola + teliafiber + vhs/dvd (0 inlägg) 4 år sedan
1510 som MediaExtender (52 inlägg) 4 år sedan
Telia digital bredband tv på flera box/tv? (5 inlägg) 4 år sedan
telia digitalbox till tv (fiber Lan) Scart eller Hdmi? (1 inlägg) 4 år sedan
Ny serie HD-boxar från Kreatel! IPTV/DVB-T/MPEG4 (22 inlägg) 4 år sedan
Kreatel 1510 (0 inlägg) 4 år sedan
Canal Digital IPTV - hur funkar det? Bra box? (4 inlägg) 4 år sedan
Streama/strömma från PC till motorola 1910 (3 inlägg) 4 år sedan
Motorola VIP 1510 med antenn? (3 inlägg) 4 år sedan
Bredbandsbolagets IPTV (5 inlägg) 4 år sedan
Problem med blinkade bild vid uppstart (0 inlägg) 4 år sedan
Telia STB (Motorola VIP 1910-9 (1 inlägg) 5 år sedan
Digital-TV,telefoni+bredband hos BBB? (2 inlägg) 5 år sedan
motorola 1510 -> digital coax (2 inlägg) 5 år sedan
Telia triple play - trådlös? (7 inlägg) 5 år sedan
Telia digital-tv via ADSL med HDMI (10 inlägg) 5 år sedan
Bild via HDMI Telia dig. TV (5 inlägg) 5 år sedan
Telia Digital TV Inspelning (2 inlägg) 5 år sedan
HDTV via bredbandet från Canal Digital (16 inlägg) 5 år sedan
Telia och Viasat (3 inlägg) 5 år sedan
Lundbergs byter comhem till telia i alla sina fastigheter (12 inlägg) 5 år sedan
Hur fungerar bbb iptv (3 inlägg) 5 år sedan
BBB IP-TV i HTPC (109 inlägg) 5 år sedan
Smart i datorn (0 inlägg) 5 år sedan
Inloggning (0 inlägg) 5 år sedan
Motorola VIP 1910 - fel programinfo (0 inlägg) 5 år sedan
Motorola hdmi box till lcd datorskärm (1 inlägg) 5 år sedan
Köpa egen box till Fast-TV (5 inlägg) 5 år sedan
Synpunkter på BBB:s ip-tv (8 inlägg) 5 år sedan
Fjärrontrollen till Motorola vip1510 (4 inlägg) 5 år sedan
Multifjärr till Samsung LE40R89 och Sony STR-DB940 samt Telias digitalbox (1 inlägg) 5 år sedan
iptv med HD (3 inlägg) 5 år sedan
Bredbandsbolagets tv i 2 apparater? (0 inlägg) 5 år sedan
PX80E och 1910 Box från Telia (1 inlägg) 5 år sedan
ip tv (1 inlägg) 5 år sedan
Problem med att ljudet hackar, Telia Digital TV (1 inlägg) 5 år sedan
trådlös TV? (4 inlägg) 5 år sedan
Bredbandsdbolaget (4 inlägg) 5 år sedan
Telia IP-Tv (3 inlägg) 5 år sedan
Telia digital tv kvalitet (1 inlägg) 5 år sedan
HDTV via bredband? (2 inlägg) 5 år sedan
SVT Play flyttar till tv:n och låter dig se OS på tider som passar dig (7 inlägg) 5 år sedan
teliatv (vip1510) till philips mdc988 (1 inlägg) 5 år sedan
Telia eller BBB? (1 inlägg) 6 år sedan
Motorola 1910 (2 inlägg) 6 år sedan
blå prickar i rutan (3 inlägg) 6 år sedan
Bildkvalitet på Telias bredbandstv jämfört med parabol (4 inlägg) 6 år sedan
Telia digital-TV (1 inlägg) 6 år sedan
Köp av platt tv för bästa bild (2 inlägg) 6 år sedan
bbb digitalbox (bredbandsbolaget) (8 inlägg) 6 år sedan
Telia digitalboxer (2 inlägg) 6 år sedan
Cardsplitter för Telia digital TV (1 inlägg) 6 år sedan
Telia IP-TV (5 inlägg) 6 år sedan
Viasats kanaler till Telias digital-tv-kunder (6 inlägg) 6 år sedan
Någon med Motorola 1910 och Toshiba Z3030? (0 inlägg) 6 år sedan
Manual 1910 (0 inlägg) 6 år sedan
Kreatel IP-STB & Logitech Harmony 525 (7 inlägg) 6 år sedan
Kreatel ipstb 1510/ Motorola vip1510 extender (0 inlägg) 6 år sedan
Fjärrkontroll till Kreatel-box för Viasat: Kod, tack! (0 inlägg) 6 år sedan
Koppla Kreatel stb-ip 1510 digitalbox till HP w2207h datorskärm (0 inlägg) 6 år sedan
Koder till universalkontroll för Andersson och Kreatel (0 inlägg) 6 år sedan
TV/Dator i stadsnät (0 inlägg) 6 år sedan
Telia Digital TV (1 inlägg) 6 år sedan
Bredbandsbolaget, vilken box? (5 inlägg) 6 år sedan
Trådlös inkoppling av Motorola VIP1510 (1 inlägg) 6 år sedan
Trådlös inkoppling av Motorola VIP1510 (0 inlägg) 6 år sedan
Kreatel Ipbox (2 inlägg) 7 år sedan

#19751

Skickat 24 april 2012 - 16:56

  • RS2
  • Forumräv

  • 666 inlägg

Visa inläggLoveless 17 april 2012 - 17:24 skrev:

Ptja, den person jag känner med lite insikt i Telias utvecklingssida beskrev grundproblemet som "alla ska med"-mentalitet. Det sitter alltså i väggarna att inte produktifiera någonting som inte fungerar med minsta gemensamma nämnare. I det här fallet är det adsl som sätter gränserna. Exakt hur Telia tror att de ska klara av att behålla kunder som vill ha lite mer förstod vi inte.

Jag kan tyvärr bara bekräfta denna bild och mentalitet efter att ha arbetet med Telia som kund... B)

#19752

Skickat 24 april 2012 - 19:21

Visa inläggGTI 23 april 2012 - 18:07 skrev:

Hej,

Ny i just detta forum.

Har Telia fiberlan som har fungerat jättebra snart 1 år men för ca. 2 veckor sedan har tv bilden börjat frysa/hacka någon sekund ibland.
Har 2st boxar och tv apparater och båda upplever samma problem.
Startat om fiber konverter, zyxel tv-switch samt Inteno gateway ( eller vad den kallas ) samt även en reset på inteno.
Testat koppla TV direkt till Inteno för att utesluta zyxel tv-switch men samma problem.
Gjort total reset/återställning av en digital box men fel kvarstår.

Har det skett någon uppdatering av boxarna nyligen som orsakar detta problem ?
När bilden fryser upplever jag att ljudet ändå fungerar, alltså om någon pratar eller liknande så fortsätter det fast bilden är helt still. är inte det konstigt ?
Kan man från Telia logga in eller se något i loggar om det är så att fiberanslutningen har problem, tappar data ?

Jag hade likande problem som du beskriver. TV-bilden hackade. Men det var från dag 1.
Telia de klåparna ville skicka ny utrusning. Första Ruckusen sen digaitalbox, Intenon o.s.v.
Två servicetekniker var på plats ut att förstå,
Till slut kom en killa från OptiGo och mätte signalen från fibern på plats och sa att lödningen var felaktig.
Fixat på en kvart. För att komma fram till detta tog det Telia sex veckor.

http://www.optigo.se/

//Pryzze

#19753

Skickat 24 april 2012 - 20:14

  • GTI
  • Rookie

  • 7 inlägg
Ikväll har jag ännu inte haft ett enda hack i bilden men lär väl komma nu när jag skriver detta :-) Igår var det helt sjukt dåligt.

Till skillnad från en del andra här i forumet så är jag väldigt nöjd med Telia och alla trevliga på support och kundtjänst. Min fiberanslutning för tv o bredband har aldrig krånglat, tills nu då.

Får hålla tummarna att det var något tillfälligt men det skulle vara intressant att få veta om Telia fixat med något i Stockholm norrort.



#19754

Skickat 24 april 2012 - 21:01

Markus,

För din kännedom:
Inga ljudhack (eller reboot) på TV4 HD i kväll. :)
Imorrn kanske vi vågar ropa hej på riktigt.

Vad var problemet?

#19755

Skickat 24 april 2012 - 21:10

Visa inläggelofu17 24 april 2012 - 21:01 skrev:

Markus,

För din kännedom:
Inga ljudhack (eller reboot) på TV4 HD i kväll. :)
Imorrn kanske vi vågar ropa hej på riktigt.

Vad var problemet?

Instämmer, inga problem för mig heller varken igår eller ikväll.

#19756

Skickat 24 april 2012 - 22:02

  • RS2
  • Forumräv

  • 666 inlägg
@Telia Kundservice

Problemet med att inspelade program inte startar där man senast stannade finns fortfarande kvar i SDK 4.3 och GUI 6.0.8.20.

Edit: Såg precis att jag har de gamla versionerna SDK 4.1 och GUI 6.0.8.17 igen trots att jag inte gjort någon remove software?

Det här inlägget har ändrats av RS2 24 april 2012 - 22:06


#19757

Skickat 25 april 2012 - 06:41

Avtal klart för 10 000 SEKO-medlemmar inom telekombranschen – strejkvarsel dras tillbaka



SEKO – Facket för Service och Kommunikation – och Almega IT & Telekomföretagen har ikväll, efter medling, kommit överens om ett nytt avtal för omkring 10 000 medlemmar på telekomområdet. Avtalet innehåller bland annat löneökningar på minst 2,6 procent och minimilöner för yrkesarbetare. Detta innebär att alla strejkvarsel dras tillbaka

Sedär ja, gött och grattis! Nu säger jag bara, rulla ut! *ler* @TeliaKundservice

#19758

Skickat 25 april 2012 - 12:06

Hej!

Har letat i tråden om information om följande fråga, om jag missat något, får ni tillrättavisa mig...

Nu till frågan:
Jag har för tillfället en box och ett abonnemang (och en tv). Nu skall jag skaffa en tv till och ett extra abonnemang.

Kan jag köpa en begagnad motorola 1963 på Blocket och koppla in i min router, när jag skaffat ett tvillingabonnemang, kommer det att fungera? Eller måste just min box levereras av Telia?

#19759

Skickat 25 april 2012 - 14:09

Visa inläggsben 25 april 2012 - 12:06 skrev:

Hej!

Har letat i tråden om information om följande fråga, om jag missat något, får ni tillrättavisa mig...

Nu till frågan:
Jag har för tillfället en box och ett abonnemang (och en tv). Nu skall jag skaffa en tv till och ett extra abonnemang.

Kan jag köpa en begagnad motorola 1963 på Blocket och koppla in i min router, när jag skaffat ett tvillingabonnemang, kommer det att fungera? Eller måste just min box levereras av Telia?
Telia har gjort egna modifieringar av boxen så ja, du måste ha en box från dem!

#19760

Skickat 25 april 2012 - 14:59

Visa inläggKrutrök 25 april 2012 - 14:09 skrev:

Telia har gjort egna modifieringar av boxen så ja, du måste ha en box från dem!
Det måste vara en Teliabox men givetvis går det att köpa en på Blocket som nog var vad 'sben' undrade.

Det här inlägget har ändrats av tomano58 25 april 2012 - 14:59


#19761

Skickat 25 april 2012 - 17:05

Problem med avspelning mm

När jag nu i em tänkte titta på några dagar gamla inspelningar fick jag inte någon att starta. Allt har fungerat bra sedan länge. Nu reagerar varken start, stopp >> eller för den delen "OK".
Jag testade nyss att spela in 20 min av SVT agenda. Den inspelningen markerades med röd symbol, men kunde inte startas. Har det blivit en inspelning??........

Senast igår fungerade allt!. Håller Telia på med något? ....eller har jag fått mjukvaru/hårdvarufel?......

Fiber, 1963, GUI 6 08 17

Hur går jag vidare, tacksam för tips!
/lowtide

#19762

Skickat 25 april 2012 - 17:12

Visa inlägglowtide 25 april 2012 - 17:05 skrev:

Problem med avspelning mm

När jag nu i em tänkte titta på några dagar gamla inspelningar fick jag inte någon att starta. Allt har fungerat bra sedan länge. Nu reagerar varken start, stopp >> eller för den delen "OK".
Jag testade nyss att spela in 20 min av SVT agenda. Den inspelningen markerades med röd symbol, men kunde inte startas. Har det blivit en inspelning??........

Senast igår fungerade allt!. Håller Telia på med något? ....eller har jag fått mjukvaru/hårdvarufel?......

Fiber, 1963, GUI 6 08 17

Hur går jag vidare, tacksam för tips!
/lowtide

Hade liknande häromdan, efter en hängning/omstart kunde jag inte spela upp från disken. Men efter ryckt strömsladd och reboot gick det igen.

#19763

Skickat 25 april 2012 - 17:19

Ett fel jag råkat ut för några gånger på sista tiden är att den hänger sig när jag zappar igenom kanalerna. Började efter att jag utökat till stor med canal+ max. Får rycka sladden och starta om.

#19764

Skickat 25 april 2012 - 19:16

Markus: jag har aldrig skrivit något här men läst desto mer. Jag har Telia digital tv via fiber och bor i Helsingborg. Sedan 2008 har vi haft tillgång till TV4 nyheterna Helsingborg. Dessutom har vi haft Sjuan Helsingborg samt en lokalkanal som heter 24 HD (Helsingborgs Dagblad) . Sedan någon vecka tillbaka har dessa kanaler försvunnit och helt plötsligt har vi tv från Malmö. Har felanmält det till er kundtjänst men ingen verkar veta vad man ska göra åt det och teknikerna verkar ovilliga att förstå problemet. Det är dessutom inget isolerat fel för mig utan alla här i kvarteret har förlorat Helsingborgs kanalerna har jag tagit reda på. Kan du göra något för att hjälpa? / Patrick.

#19765

Skickat 26 april 2012 - 07:08

Vad har hänt med 1963-boxen???? Nu har den missat inspelningar i 2 dagar efter varandra.
I måndags kom programinfo och inspelningslängd med men själva inspelningarna blev bara 15-20 sekunder långa sedan stannade uppspelningen.....
Igår när jag kom hem stod det i ett textfönster att endast en del av en inspelning kommit med innan boxen stängdes av.
Men ingen av de två inspelningarna som var inprogrammerade kom med.....Båda dagarna har jag fått rycka sladden till boxen för att få bild på TV:n.
Får se vad som hänt när jag kommer hem idag? Om det har blivit några inspelningar idag eller om den har hängt sig idag också?

#19766

Skickat 26 april 2012 - 09:13

Visa inläggelofu17 24 april 2012 - 21:01 skrev:

Inga ljudhack (eller reboot) på TV4 HD i kväll. :)
Imorrn kanske vi vågar ropa hej på riktigt.

Visa inläggtobben85 24 april 2012 - 21:10 skrev:

Instämmer, inga problem för mig heller varken igår eller ikväll.

Tror inte ni ska ropa hej ännu men..

Visa inläggelofu17 24 april 2012 - 21:01 skrev:

Vad var problemet?

Problemet är fortfarande att det är fel på SDI länken från TV4, man har hittat att det är felaktigheter på länken nu.

Det som man har gjort temporärt är att man har konverterat AC3 -> AAC i utrustningen som skickar in strömmen till Telias nätverk. Detta verkar medföra att utrustningen som konverterar helt sonika ignorerar trasiga saker så det kanske blir tyst en lite stund. Man felsöker dock vidare vad problemet med SDI länken är och kommer att ändra till AC3 ljud igen när det är fixat.

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19767

Skickat 26 april 2012 - 09:32

Markus:
Hur går det med den utlovade uppdateringen av programvaran då?

#19768

Skickat 26 april 2012 - 09:41

Visa inläggTeliaKundservice 26 april 2012 - 09:13 skrev:

Tror inte ni ska ropa hej ännu men..



Problemet är fortfarande att det är fel på SDI länken från TV4, man har hittat att det är felaktigheter på länken nu.

Det som man har gjort temporärt är att man har konverterat AC3 -> AAC i utrustningen som skickar in strömmen till Telias nätverk. Detta verkar medföra att utrustningen som konverterar helt sonika ignorerar trasiga saker så det kanske blir tyst en lite stund. Man felsöker dock vidare vad problemet med SDI länken är och kommer att ändra till AC3 ljud igen när det är fixat.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Vill rikta ett tack till dig Markus! Du gör ett fantastiskt jobb. Att du samtidigt skriver om hur det pågående "behind-the-scenes" arbetet fortlöper är en väldigt bra service och troligtvis en avlastning för Telias kundservice.

/Victor

#19769

Skickat 26 april 2012 - 12:05

Visa inläggdonadoni41 26 april 2012 - 09:32 skrev:

Markus:
Hur går det med den utlovade uppdateringen av programvaran då?

Instämmer, när kommer uppdateringen som enligt uppgift skall vara färdig.

#19770

Skickat 26 april 2012 - 16:30

Visa inläggTeliaKundservice 26 april 2012 - 09:13 skrev:

Tror inte ni ska ropa hej ännu men..



Problemet är fortfarande att det är fel på SDI länken från TV4, man har hittat att det är felaktigheter på länken nu.

Det som man har gjort temporärt är att man har konverterat AC3 -> AAC i utrustningen som skickar in strömmen till Telias nätverk. Detta verkar medföra att utrustningen som konverterar helt sonika ignorerar trasiga saker så det kanske blir tyst en lite stund. Man felsöker dock vidare vad problemet med SDI länken är och kommer att ändra till AC3 ljud igen när det är fixat.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Nej, tur att jag inte ropade hej fullt ut, för nu 17:26 smällde det till i högtalarna och blev sen tyst.
TV4 HD
:(

Ingen omboot i alla fall. ..peppar peppar...

#19771

Skickat 26 april 2012 - 17:01

Visa inläggelofu17 26 april 2012 - 16:30 skrev:

Nej, tur att jag inte ropade hej fullt ut, för nu 17:26 smällde det till i högtalarna och blev sen tyst.
TV4 HD

De ändrade åter till AC3 ljud igen under eftermiddagen men kommer att byta tillbaka till AAC igen imorgon bitti igen.

Kan ni avgöra i vilken högtalare störningen är?

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19772

Skickat 26 april 2012 - 19:00

Det verkar just nu som att det blir SDK 4.3 nästa vecka, dock inte på tisdag för då är det helgdag. Jag kommer att återkomma i frågan när jag vet mer...

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19773

Skickat 26 april 2012 - 20:21

Visa inläggweavex 22 april 2012 - 17:44 skrev:

Antar att det är för att kanalen sänder i Dolby Digital och skickar ljudströmmen direkt till förstärkaren varför du ej kan ändra volymen från boxen.

Fast det fungerade på alla kanaler oavsett ljud. Det är det jag tycker är så märkligt...

#19774

Skickat 26 april 2012 - 20:31

Vet att det varit uppe tidigare men....
Har inte haft Canal+ så länge och sitter och tittar på Canal + Series.
ÄR DET VERKLIGEN INTE MÖJLIGT ATT FÅ EN BÄTTRE TEXTNING???
Det är nog det sämsta man sett i den vägen...mer eller mindre mitt i bild och med
ett ruggigt fult typsnitt!
Det är inte speciellt mycket bättre på de övriga Canal+ kanalerna heller.

Jag vet att Markus svarat tidigare på detta utan att direkt ha någon lösning men, herregud, det är ju 2012...!!!

#19775

Skickat 26 april 2012 - 21:32

Visa inläggdonadoni41 26 april 2012 - 20:31 skrev:

Vet att det varit uppe tidigare men....
Har inte haft Canal+ så länge och sitter och tittar på Canal + Series.
ÄR DET VERKLIGEN INTE MÖJLIGT ATT FÅ EN BÄTTRE TEXTNING???
Det är nog det sämsta man sett i den vägen...mer eller mindre mitt i bild och med
ett ruggigt fult typsnitt!
Det är inte speciellt mycket bättre på de övriga Canal+ kanalerna heller.

Jag vet att Markus svarat tidigare på detta utan att direkt ha någon lösning men, herregud, det är ju 2012...!!!

Grattis! (jag är ironisk)
Jag har äntligen precis blivit av med mitt 2-åriga abb på viasat som jag inte fick säga upp trots att jag köpte grisen i säcken.
Under två år tittade jag totalt på nån handfull filmer, där huvuddelen var på svenska. Det blev inte fler filmer enbart pga den eländes texten som förstörde hela filmupplevelsen.

Jag hoppas och hoppas att Telia ska få tummen ur och gå över från nuvarande teletext-system till något av de modernare som både box och TV-standarder har stöd för. Gissningsvis har de dock byggt in sig djupt i denna föråldrade teknik, så ett byte är inte det enklaste.

#19776

Skickat 26 april 2012 - 22:13

Visa inläggTeliaKundservice 26 april 2012 - 17:01 skrev:

De ändrade åter till AC3 ljud igen under eftermiddagen men kommer att byta tillbaka till AAC igen imorgon bitti igen.

Kan ni avgöra i vilken högtalare störningen är?

Markus Johansson
Telia Kundservice

Nej, det verkar bli datafel i DolbyDigital-avkodningen av ljudet och de olika dataregistren med värdena för de sex olika kanalerna (5.1) får skräpdata i dem. Uppenbarligen blir det rätt stora värden eftersom ljudspiken blir så stor.

Jag tror att det blir fel i samtliga högtalare samtidigt.

Ljud uppstår av att pappkonen i högtalaren flyttar sig ut eller in från normalläget.
Om värdet 255 motsvarar konen i max uttryckt läge, 0 i normalläge och vid -255 är konen så lång in som går.
Normalt när musik och TV-ljud spelas kanske värdena varierar mellan -75 till +75, där 75 då är nån explosion eller annat högt ljud.
Det som verkar hända är att högtalarna plötsligt får instruktioner att ställa in sig på slumpvärden, t.ex.
vänster fram: 200
center: 255
höger fram: -32
vänster bak: -128
höger bak: 80
subwoofer: 255

Du kan tänka dig vad som händer när normalvolymen i mitt vardagsrum ligger runt 50, och går upp till typ 75 vid höga ljud.
När högtalarna ställer in sig på ovanstående lägen får man en spark i ryggen av subwoofern som plötsligt flyttar sin kon hela vägen ut till maxläge samtidigt som alla andra högtalare ställer in sig i olika lägen och genererar ljud de med.
Förmodligen kommer det i nästa mikrosekund nytt skräpdata som instruerar dem att hoppa till ett helt annat läge, och sen ett nytt och ett nytt. Till slut, efter kanske 3 millisekunder eller nåt så ballar avkodaren i vip1963:an ur helt pga de felaktiga värdena och det blir tyst. Ibland ballar det ur ännu värre och hela boxen bootar om.

Ljudspiken är alltså extremt kort och verkar komma ur alla högtalare. Just subwoofer-kanalen verkar alltid få mycket skräpdata, ty vid varenda spik smäller den till som attan. Det är den man blir mest skrämd av, inte att det samtidigt smäller till med diskant skräpljud från de andra högtalarna. ...även om det ljudet utan subwoofer nog också kan få en att hoppa till i soffan.

Det extremt korta ljudet man hör i ljudspiken låter alltså som en trasig sampling - som om man spelar upp /dev/random på högsta volym i 3 millisekunder.


Hoppas du förstår min förklaring. :)

#19777

Skickat 27 april 2012 - 07:57

Visa inläggelofu17 26 april 2012 - 22:13 skrev:


Det extremt korta ljudet man hör i ljudspiken låter alltså som en trasig sampling - som om man spelar upp /dev/random på högsta volym i 3 millisekunder.


Hoppas du förstår min förklaring. :)
Jag förstår och frågar då: Finns det inte en fara för att högtalare spricker vid dessa kraftiga svängningar?

#19778

Skickat 27 april 2012 - 21:19

Visa inläggMonshi 27 april 2012 - 07:57 skrev:

Jag förstår och frågar då: Finns det inte en fara för att högtalare spricker vid dessa kraftiga svängningar?

Jo!

Därav att jag meddelar gång på gång när det händer.

#19779

Skickat 30 april 2012 - 07:39

@ TeliaKundservice: Kan jag beställa TV4 Sport Xtra om jag endast har gratiskanaler via Telia just nu?

#19780

Skickat 30 april 2012 - 08:38

Visa inläggjarre008 30 april 2012 - 07:39 skrev:

Kan jag beställa TV4 Sport Xtra om jag endast har gratiskanaler via Telia just nu?

Har man kanalpaket start så kan man beställa TV4 sport x när det lanseras.

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19781

Skickat 30 april 2012 - 09:09

Visa inläggTeliaKundservice 30 april 2012 - 08:38 skrev:

Har man kanalpaket start så kan man beställa TV4 sport x när det lanseras.

Markus Johansson
Telia Kundservice

På liknande fråga på ert forum så gör ni "reklam" för att sporta extra kommer visa EM-finalen i 3D, gäller det också Telia eller drog ni det citatet direkt från Canal digitals reklam?

#19782

Skickat 30 april 2012 - 15:35

Visa inläggIbymafayhas 30 april 2012 - 09:09 skrev:

På liknande fråga på ert forum så gör ni "reklam" för att sporta extra kommer visa EM-finalen i 3D, gäller det också Telia eller drog ni det citatet direkt från Canal digitals reklam?

Reklam och reklam, jag ser det som information ;)

De kunder som har HD kan se kanalen i HD upplösning. Alla kunder med kanalpaketet kan se kanalen i SD. Om TV4 kommer visa 3D sändning i både SD och HD kanalen vet jag dock inte i dagsläget.

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19783

Skickat 30 april 2012 - 17:05

Nu när vi pratar om tv4 här vad händer med TV4 News? Telia har alla tv4 kanaler utom TV4 News så man tycker att få in TV4 News inte borde vara så svårt då.

#19784

Skickat 01 maj 2012 - 17:56

Visa inläggivarssonivar 30 april 2012 - 17:05 skrev:

Nu när vi pratar om tv4 här vad händer med TV4 News? Telia har alla tv4 kanaler utom TV4 News så man tycker att få in TV4 News inte borde vara så svårt då.

Bra fråga, men jag har ingen aning just nu...

Personligen känns det som att kanalen inte är den kanalen som mest personer efterfrågar så vi får väl se vad som händer.

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19785

Skickat 01 maj 2012 - 18:51

Jag har börjat få ett riktigt irriterande problem. Uppstått sista veckorna.
Det som sker är att det jag ser på låser sig. Hänger sig helt enkelt. Detta sker oavsett kanal, och oavsett om jag sitter i vardagsrummet, eller i sovrummet. Lämnar ja det vid låsningen, så kommer det igång efter 20-30 sekunder. Annars hjälper det att bara byta kanal. Detta kan ske 2-3 gånger i timmen.

Min setup är FiberLan 100/10, VIP1003 i v-rum. I sovrum även där en VIP1003. Boxen i v-rum sitter kopplad i en switch i tv-bänken, tillsammans med en Boxee och PS3... men detta sker även när dom är strömlösa. Box i sovrum sitter själv direkt in i TG789vn och lider av samma problem. Eftersom det sker i båda boxarna, som sitter kopplade in i Gateway på olika sätt, tror jag det är det där jävla möget till Gateway som bara gör mig mer och mer irriterad för varje dag som går (haft den i 1 år nu...) Nån som haft en liknande erfarenhet? Eller e det ktj som gäller.

Internet kan sägas, loggas enligt min server utan några större problem, ingen som jag iaf kan förklara låsningarna med. (TG789vn sparar ju inga egna loggar tillgängliga för oss kunder, för då skulle vi kunna ha svart på vitt vilket skit Thomson är.)

#19786

Skickat 01 maj 2012 - 19:39

Visa inläggd_elofson 01 maj 2012 - 18:51 skrev:

Jag har börjat få ett riktigt irriterande problem. Uppstått sista veckorna.
Det som sker är att det jag ser på låser sig. Hänger sig helt enkelt. Detta sker oavsett kanal, och oavsett om jag sitter i vardagsrummet, eller i sovrummet. Lämnar ja det vid låsningen, så kommer det igång efter 20-30 sekunder. Annars hjälper det att bara byta kanal. Detta kan ske 2-3 gånger i timmen.

Som jag skrivit tidigare kan detta bero på att ett IGMP paket försvinner och om man kontaktar supporten och säger att man har en bildfrysning där det hjälper att byta kanal så kan de göra en felanmälan så kan nätdriften titta på detta för att se om de kan försöka lösa problemet med att ett IGMP paket försvinner. Det finns fall när det är någon kundutrustning som inte tycker upp multicast som orsakar detta felet (vissa nätverksskrivare t.ex.).


Markus Johansson
Telia Kundservice

#19787

Skickat 01 maj 2012 - 20:01

Är det fler än jag som får en mysko upprepning, ett litet hack, i slutet av vissa av TV4's reklam-inslag?

Det händer i princip en gång vid varje reklambreak. Reklamerna spelas upp och slutet av någon hickar till och spelas upp två gånger innan nästa reklam startar (eller programmet startar igen).

Själva hickan är bara en halv sekund lång, men det känns som när det blev hack i LP-skivan och pickuppen flyttade sig tillbaka ett spår och spelade upp det man alldeles nyss hörde igen.

#19788

Skickat 01 maj 2012 - 20:24

Visa inläggelofu17 01 maj 2012 - 20:01 skrev:

Är det fler än jag som får en mysko upprepning, ett litet hack, i slutet av vissa av TV4's reklam-inslag?

Det händer i princip en gång vid varje reklambreak. Reklamerna spelas upp och slutet av någon hickar till och spelas upp två gånger innan nästa reklam startar (eller programmet startar igen).

Själva hickan är bara en halv sekund lång, men det känns som när det blev hack i LP-skivan och pickuppen flyttade sig tillbaka ett spår och spelade upp det man alldeles nyss hörde igen.

Jepp, trodde dock det var ett nytt "reklam trick" :)

#19789

Skickat 01 maj 2012 - 21:48

Samma här ..

#19790

Skickat 02 maj 2012 - 12:12

Visa inläggelofu17 01 maj 2012 - 20:01 skrev:

Är det fler än jag som får en mysko upprepning, ett litet hack, i slutet av vissa av TV4's reklam-inslag?

Det händer i princip en gång vid varje reklambreak. Reklamerna spelas upp och slutet av någon hickar till och spelas upp två gånger innan nästa reklam startar (eller programmet startar igen).

Själva hickan är bara en halv sekund lång, men det känns som när det blev hack i LP-skivan och pickuppen flyttade sig tillbaka ett spår och spelade upp det man alldeles nyss hörde igen.
Det är ofta samma sak på de vanliga markbundna sändingarna på just TV4, så jag gissar att det ligger hos TV4...

#19791

Skickat 02 maj 2012 - 12:18

Är det någon som kör med powerline-adaptrar i kombination med telia-tv?
Vad kör ni med?
(Modeller som inte längre finns att köpa är inte så intressanta)
Anledningen till att jag frågar är att jag köpte dlink dhp-307av i tron att de skulle funka bra. Det funkar så långt att menyn kommer upp och så. Men ingen tv-bild. Kopplar jag en lång kabel mellan samma punkter (switch<->box) utan att stänga av eller starta om boxen så kommer tv-bilden direkt utan kanalbyte eller något sånt.
Jag har testat adaptrarna med vanlig dator och det funkar fint och likaså rapporterar adaptrarnas konfigurationsprogram att länken mellan dem är ca 100 mbit.

#19792

Skickat 02 maj 2012 - 13:05

Har du gjort TPTEST och kollat vad du har för hastighet genom elnätet?
Mina är känsliga, får inte kopplas på en skarvdosa, helst skall de nog vara ensamma i väggkontakterna.

Det laggade på SD och HD kanalerna gav bara svart bild ända till jag satte Powerlinken ensam i vägguttaget.

Jag har Zyxel 401, men jag tror inte det sitter där, börja med att tptesta med en eller flera elförbrukare i samma uttag osv

#19793

Skickat 02 maj 2012 - 16:10

Visa inläggmatbl 02 maj 2012 - 12:18 skrev:

Är det någon som kör med powerline-adaptrar i kombination med telia-tv?
Vad kör ni med?
(Modeller som inte längre finns att köpa är inte så intressanta)
Anledningen till att jag frågar är att jag köpte dlink dhp-307av i tron att de skulle funka bra. Det funkar så långt att menyn kommer upp och så. Men ingen tv-bild. Kopplar jag en lång kabel mellan samma punkter (switch<->box) utan att stänga av eller starta om boxen så kommer tv-bilden direkt utan kanalbyte eller något sånt.
Jag har testat adaptrarna med vanlig dator och det funkar fint och likaså rapporterar adaptrarnas konfigurationsprogram att länken mellan dem är ca 100 mbit.

De måste framförallt stödja multicast för att det ska fungera. Sedan är iptv väldigt känsligt för störningar då det sänds över UDP. Rekommenderar verkligen Ruckus mediaflex istället (som Telia även säljer)

#19794

Skickat 02 maj 2012 - 19:47

Visa inläggmatbl 02 maj 2012 - 12:18 skrev:

Är det någon som kör med powerline-adaptrar i kombination med telia-tv?
Vad kör ni med?
(Modeller som inte längre finns att köpa är inte så intressanta)
Anledningen till att jag frågar är att jag köpte dlink dhp-307av i tron att de skulle funka bra. Det funkar så långt att menyn kommer upp och så. Men ingen tv-bild. Kopplar jag en lång kabel mellan samma punkter (switch<->box) utan att stänga av eller starta om boxen så kommer tv-bilden direkt utan kanalbyte eller något sånt.
Jag har testat adaptrarna med vanlig dator och det funkar fint och likaså rapporterar adaptrarnas konfigurationsprogram att länken mellan dem är ca 100 mbit.
Jag skulle tro att de flesta alternativa modeller fungerar men jag tror att det är viktigt att sätta kontakten direkt i vägguttaget och inte i ett grenuttag för att det skall fungera. Har en äldre modell (Ilevo) som fungerar utmärkt för att försörja sovrums-tven med bild genom ett extraabb.

#19795

Skickat 02 maj 2012 - 21:48

I morgon är det planerat att komma en ny version som bygger på SDK 4.3 från motorola.

Det är många bugfixar och de största och viktigaste är.
  • När man startar en inspelning som man tittat på tidigare så kommer boxen alltid starta uppsleningen där man senast tittade när man vill det.
  • Felet som kunde uppstå ibland när man spelade upp inspelat material och bilden frös är fixat.
  • Tidsindikeringen för material från programbiblioteket som pågick när man startade titta på det är nu korrekt.
  • Felet med svart bild som kan uppstå på t.ex. Viasat Motor HD och TV4 HD som innebär att man var tvungen att starta om boxen är åtgärdat.
  • Problem med svart bild ibland när man startade sin digital-tv box är åtgärdat.
  • Har man analogt ljud valt så kommer boxen alltid att skicka ut analogt ljud fast man har utrustning som klarar digitalt ljud. Detta innebär att man kan ställa volymen på samtliga kanaler och VoD filmer med fjärrkontrollen om man har ställt in analogt ljud i digtal-tv boxen.

Det är även mer saker som är åtgärdade men det är nog inget stort ni kommer märka av.

Imorgon kommer jag resa till Bryssel och är åter på jobbet först på tisdag så hoppas ni klarar er utan mig nu ;)

Markus Johansson
Telia Kundservice

#19796

Skickat 03 maj 2012 - 08:09

Tack Markus för informationen! Just den informationen man vill ha när de kommer nya versioner!
Hoppas du får det riktigt trevligt i Bryssel! :)

/ Tomas

#19797

Skickat 03 maj 2012 - 14:29

Visa inläggeralshn 02 maj 2012 - 13:05 skrev:

Har du gjort TPTEST och kollat vad du har för hastighet genom elnätet?
Mina är känsliga, får inte kopplas på en skarvdosa, helst skall de nog vara ensamma i väggkontakterna.

Det laggade på SD och HD kanalerna gav bara svart bild ända till jag satte Powerlinken ensam i vägguttaget.

Jag har Zyxel 401, men jag tror inte det sitter där, börja med att tptesta med en eller flera elförbrukare i samma uttag osv

Visa inläggweavex 02 maj 2012 - 16:10 skrev:

De måste framförallt stödja multicast för att det ska fungera. Sedan är iptv väldigt känsligt för störningar då det sänds över UDP. Rekommenderar verkligen Ruckus mediaflex istället (som Telia även säljer)

Visa inläggLicknatte 02 maj 2012 - 19:47 skrev:

Jag skulle tro att de flesta alternativa modeller fungerar men jag tror att det är viktigt att sätta kontakten direkt i vägguttaget och inte i ett grenuttag för att det skall fungera. Har en äldre modell (Ilevo) som fungerar utmärkt för att försörja sovrums-tven med bild genom ett extraabb.

Tack för svaren.
Jag glömde en del av informationen. Det funkar utmärkt att köra t.ex. SVTr, så datalänken funkar, men programguiden är tom så det verkar som det är multicast som är problemet.
Då kan man fråga sig vad dlink gjort för fel för att multicast endast delvis fungerar. Nåja, du som har Zyxel 401, vad har du för version? (Det verkar finnas flera olika)

Att betala 1400 för en ruckus är inte aktuellt.

Det här inlägget har ändrats av matbl 03 maj 2012 - 14:29


#19798

Skickat 04 maj 2012 - 12:14

  • Kettu
  • Användare

  • 117 inlägg

Visa inläggTeliaKundservice 02 maj 2012 - 21:48 skrev:

I morgon är det planerat att komma en ny version som bygger på SDK 4.3 från motorola.

Det är många bugfixar och de största och viktigaste är.
  • När man startar en inspelning som man tittat på tidigare så kommer boxen alltid starta uppsleningen där man senast tittade när man vill det.
  • Felet som kunde uppstå ibland när man spelade upp inspelat material och bilden frös är fixat.
  • Tidsindikeringen för material från programbiblioteket som pågick när man startade titta på det är nu korrekt.
  • Felet med svart bild som kan uppstå på t.ex. Viasat Motor HD och TV4 HD som innebär att man var tvungen att starta om boxen är åtgärdat.
  • Problem med svart bild ibland när man startade sin digital-tv box är åtgärdat.
  • Har man analogt ljud valt så kommer boxen alltid att skicka ut analogt ljud fast man har utrustning som klarar digitalt ljud. Detta innebär att man kan ställa volymen på samtliga kanaler och VoD filmer med fjärrkontrollen om man har ställt in analogt ljud i digtal-tv boxen.
Det är även mer saker som är åtgärdade men det är nog inget stort ni kommer märka av.

Imorgon kommer jag resa till Bryssel och är åter på jobbet först på tisdag så hoppas ni klarar er utan mig nu ;)

Markus Johansson
Telia Kundservice

..och den här informationen var värd 2 poäng på +1-knappen <_<

#19799

Skickat 04 maj 2012 - 12:43

Visa inläggTeliaKundservice 02 maj 2012 - 21:48 skrev:

  • När man startar en inspelning som man tittat på tidigare så kommer boxen alltid starta uppsleningen där man senast tittade när man vill det.
Äntligen! Tack för den :)

#19800

Skickat 04 maj 2012 - 17:55

Har uppdaterat en 1963 och två 1910 har fortfarande bild B)




3 användare läser den här tråden

Medlemmar: 0 - Gäster: 3 - Anonyma användare: 0

Prisjakt © 2000 - 2014 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.