Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

PM: Fjärde generationen från Bowers & Wilkins på väg!

Skriven av: Fnk  |  Datum: 2007-05-13

Med sin fjärde inkarnation av den populära 600-serien satsar engelska Bowers & Wilkins återigen på att sätta nya standarder i prisklassen. Både teknik och ljudkvalitet är kraftigt inspirerade av den exklusiva 800-serien.

Efter mer än tre års enorm succé med 600-serien presenterar nu Bowers & Wilkins uppföljarna, och enligt tillverkaren själv är de verkligen något att se fram emot. De nya högtalarna i 600-serien glider fram i slanka och skarpt markerade kabinett med elegant, svart frontplatta. Den karakteristiska namnskylten runt diskanten är av borstat aluminium med diamantfräst logga. Tjockleken på kabinettets plattor har ökat väsentligt jämfört med tidigare, och för första gången lanserar Bowers & Wilkins 600-serien även i Wengé-finish.

Inspiration från ultimat High End
Precis som med XT- och CM-serien har tekniken från Bowers & Wilkins exklusiva 800-serie fått vara förebild för de tekniska lösningarna i nya 600-seriens högtalare. Basreflexporten Flowport känner vi igen sedan tidigare med sina golfbollsinspirerade fördjupningar och detsamma gäller bas/mellanregisterelementen med det karakteristiska, gula membranet av flätad kevlar. Till skillnad från den gamla 600-serien sitter faspluggen nu fast i magnetsystemet på samma sätt som i 800-serien, och magnetsystem och chassi har förbättrats.  Domediskanten med Nautilus-pipen på baksidan är en annan Bowers & Wilkins-klassiker som också har uppgraderats rejält med ett nytt Neodymmagnetsystem och en förbättrad talspole vilket hörbart lyfter klang och stereoperspektiv.

En stor nyhet i den här tappningen av 600-serien är Bowers & Wilkins unika ”kantlösa” FST-mellanregister som finns på den största golvmodellen, DM683, och motsvarande centerhögtalare HTM61. FST-elementet har redan skördat framgångar i 800-serien, men även i t.ex. den nyare golvhögtalaren CM-7 som överallt framhävts för sin fina återgivning av det kritiska mellanregistret. Nu har turen kommit till 600-serien och det finns alla möjliga anledningar att förvänta sig prestanda utöver det vanliga på den här punkten.

Precis som i sin dyraste serie har Bowers & Wilkins i hela 600-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till väldigt få komponenter. I gengäld är dessa av ypperlig kvalitet och har valts ut genom en lång rad utmattande lyssningstest. Samtliga modeller har förberetts för bi-wiring.

En komplett högtalarserie
I 600-serien hittar man allt som krävs för att sätta ihop ett välspelande stereo- eller hemmabiosystem, oavsett om man föredrar de lätta eller tunga viktklasserna. Serien kommer att bestå av de två kompaktmodellerna DM686 och DM685, golvmodellerna DM684 och DM683, centerhögtalarna HTM61 och HTM62, tre subbasar samt sido/bakhögtalaren DS3. Alla modeller tillverkas på Bowers & Wilkins nybyggda produktionsanläggning i Kina som är en trogen kopia av deras motsvarande engelska anläggning. All tillverkning följer precis samma höga standard som på moderfabriken, men de lägre lönekostnaderna gör det möjligt att införliva tekniska lösningar som annars inte varit ekonomiskt genomförbara i den här prisklassen.


Källa: Hifiklubben

 



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.