Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Gamescom 2014

Skriven av: Huzko  |  Datum: 2014-08-18


Gamescom 2014, Köln, Tyskland. Världens näst största spelmässa, med över 300000 besökare 2013. Här finner man spel ifrån alla världens hörn. Titlar som Call of Duty Adranced Warfare, Battleffield Hardline, Witcher 3: Wild Hunt, World Of Warcraft - Warlords of Draenor med flera.
För tio år sedan var
spel något nördar gjorde. Idag är spel något de flesta sysslar med även fast de själva inte tror det. Allt från mobilspelen Angry Birds och Wordfued till webbspelet Farmville. Man märker fort att Gamescoms stora publik är killar mellan åldrarna 12-30 men den kvinnliga publiken växer för varje år.

 

Redan i första kön in till mässan förstod vi att vi borde ha läst tyska i skolan istället för spanska. Presentationer, information, tävlingar, i princip allt är på tyska. Detta märktes extra tydligt efter två timmars plågsamt köande till Ubisofts Tom Clancy's The Divsion. Våra förväntningar om att få spela krossades dock när vi förstod att det endast var en videodemonstration som vi köat till. Pricken över i:et, presentationen var såklart på tyska. Vi satt som två frågetecken och funderade för oss själva "är allt såhär på mässan?". Efter djup besvikelse och tappad lust bestod resten av dagen att spana in vad mer mässanhade att erbjuda mer än den extrema folkmängd som börjat rulla in. För den mer nostalgiska besökaren var dock köerna inget problem, då trycket till retrospelen ej var den samma som till de nyare spelen. För den som inte hade tur nog att få en t-shirt, keps eller planch kastad i ansiktet från diverse utvecklare fanns istället en hall för shopping. Här fanns både utvecklarnas egna butiker (Valve, Activision Blizzard) och privat ägda butiker med diverse spelrelaterade produkter.

Efter en natts återhämting var vi redo att ta oss an de långa köerna igen. Vi började dagen med en sprint till FarCry4 och blev inte besvikna. Äntligen fick vi lite speltid. Vi fick spela en del av demon som visades tidigare på E3 tidigare i år, tyvärr ej på PC utan Sonys senaste konsol Playstation 4. Det märktes att både Microsoft och Sony slåss stort om markandsandelar för den nya generationens konsoler. Detta märks genom Microsofts överenskommelse med det kommande Tomb Raider spelet som nu blivit Xbox One-exklusivt under en viss tidsperiod.

Nästa kö på tur blev till det nya Borderlandsspelet,
kön visade sig leda till en annan dold kö. Total kötid uppnådde en och en halv timme. Borderlands the Pre-Sequel utspelar sig på Pandoras måne, där vi fick anfalla en fabrik. Vi fick ta till oss ca 20 minuters speltid, där vi fick testa två utav de nya karaktärerna, Vilhelm samt Nisha. Trots att våra spel kraschade vid uppstarten så hade vi en positiv upplevelse och är förväntansfulla inför release. Som det Ängelholmsbaserade företag vi är så kändes en tur i en Koenigsegg givet. Denna monsterbil fann vi i spelet The Crew som är Ubisofts kommande bilspel. Även här hade vi problem med ett krachande spel så vår demo blev kortare än väntat. Spelet kändes dock fräscht med sitt stora open world där man kan köra från USAs västkust till östkust på 90 minuter.

Esport har alltid varit en stor del av Gamescom. Dota2s första "The International" hölls 2011 under Gamescom och är idag sätt till prispengar världens största esportturnering (nästan 11 miljoner dollar). Under mässan hölls det turneringar i spel som League of Legends, Battlefield 4, Heroes of Newerth och Counter Strike: Global Offensive(CS:GO). I finalen till CS:GO lyckades två svenska lag kvalificera sig, där NiP(Ninjas in Pyjamas) tog hem seger mot Fnatic.
www.youtube.com/watch

På mässan fanns det flera andra stora titlar vi inte hann ta del utav. Några av dessa var EAs nya titlar, The Sims4 , FIFA15, Battlefield Hardline och Dragon Age Inquisition. Blizzard var även en av utvecklarna som hade med sig många spelbara spel, så som deras nästa expantion i World of Warcraftserien, Warlords of Draenor. För den som är intresserad av Virtual Reality (Virituell verklighet) visade Oculus upp sin Rift för allmänheten medans Sony:s Project Morpheus endast var för förregisterade besökare. Nintendo tog inte upp lika stor plats som sina konsolkonkurenter men kommande Smash Bros var väldigt populärt, med köer på upp till fyra timmar.

Där finns säkert mycket vi missat, men vi försökte få en så stor överblick som möjligt av mässan.
Till nästa år tänker vi på att ta med oss stolar till köerna, då golvet inte alltid var det mest bekväma.



                                                                                                         Konrad "Huzko" Berggren
                                                                                                         Marcus "ThyStig" Larsson

Länk till bildgalleriet :   www.minhembio.com/Huzko/349936/



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.