Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Nybörjarfrågor: Hur gör man med TV + Nvidia-box + HDD?

3 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 20 juli 2021 - 22:42

FilmEtc
 • FilmEtc
 • Rookie

 • 2 inlägg
 • 0

Inför OS har vi skaffat en 65" LG OLED TV plus en Nvidia Shield Pro box. Till detta ska via USB anslutas en 6TB extern hårddisk med videofiler.
Ett nytt abonnemang hos Discovery+ finns också med app på Nvidia-boxen.

- Hur kopplar man bäst in hårddisken, till TV:n eller till boxen? 
- Hur hittar man filer på hårddisken, finns bra filhanterare med sökfunktion?

- Tips/länk till hur man enklast kommer åt Discovery+kanalerna i appen på boxen? Bökigt att gå via boxens fjärrkontroll...

Andra tips mottas också tacksamt!
 #2

Postad 21 juli 2021 - 14:35

hmarkstrom
 • hmarkstrom
 • Guru

 • 4 759 inlägg
 • 0

Man kopplar alltid in hårddisken till den apparat som man tittar på för disken krypteras för att man inte ska kunna överför programmen vidare. Så kopplar du den till Nvidia Shield Pro så gäller den där och kopplar du till LG OLED TV gäller den där. Flyttar  du disken från t.ex Nvidia Shield Pro till LG OLED TV kommer den att säga att disken måste initieras. #3

Postad 22 juli 2021 - 11:25

tTW
 • tTW
 • Användare

 • 238 inlägg
 • 0

Till detta ska via USB anslutas en 6TB extern hårddisk med videofiler.

Finns det redan videofiler på hårddisken? Isånfall kommer den som default anslutas som "removable media" till båda två, varvid du kan bläddra runt i det med TVn's mediaspelare, eller valfri mediaspelare i Shield'en. Jag har VLC och Plex installerat, plus default file explorer vad den heter, men använder i praktiken bara Kodi.

Du kan även komma åt en Removable Media-hårddisk i Shield'en även om den sitter i TVn, om hårddisken är utdelad via DLNA på nätverket. Även det omvända fungerar, men är lite klurigare.

 

- Hur kopplar man bäst in hårddisken, till TV:n eller till boxen?

Det beror på vad du vill göra med den? Om du vill spela in från TV-kanalerna i TVn måste du installera den i TVn, som "storage device" eller "device storage", då blir den vanligtvis omformaterad och krypterad, dvs låst till just den TVn. Det går att partitionera om en USB HDD så den har flera partitioner, varav du kan spela in på en och använda den andra som vanlig okrypterad USB-lagring.

Sen skrev du 6TB, min Panasonic klarar inte av en sån stor hårddisk, 3TB är gränsen, enligt vad jag fick fram snabbt klarar en LG bara 2TB som storage, så du kommer nog behöva partitionera om den oavsett om du ska använda den till inspelning i TVn.

Det går att ansluta den till Shield'en för inspelning(inte från Discovery+) eller offlinelagring av TV-program från vissa VOD-appar, som ska klara 6TB utan problem, men då som krypterad "storage device".

 

- Tips/länk till hur man enklast kommer åt Discovery+kanalerna i appen på boxen? Bökigt att gå via boxens fjärrkontroll...

Du tycker det är bökigt att använda den medföljande fjärrkontrollen till den enhet du just valde att köpa, för att starta och använda dom appar du väljer att installera? Ja det var klurigt.

 

Man kopplar alltid in hårddisken till den apparat som man tittar på för disken krypteras för att man inte ska kunna överför programmen vidare. Så kopplar du den till Nvidia Shield Pro så gäller den där och kopplar du till LG OLED TV gäller den där. Flyttar  du disken från t.ex Nvidia Shield Pro till LG OLED TV kommer den att säga att disken måste initieras. 

Som sagt, både en LG-TV och en Shield kan hantera en HDD som removable media, utan att tvinga kryptering. Det är först om man vill spela in som det oftast krävs kryptering.#4

Postad 22 juli 2021 - 23:39

FilmEtc
 • FilmEtc
 • Rookie

 • 2 inlägg
 • 0

Tack för bra svar, nu har jag mer att testa fram tills OS börjar.

Externa HDD är nu kopplad till TV:n och halvfull med filmer i olika videoformat, funkar utmärkt och jag har sett om filmer som inte var så intressanta på 14 år gamla LCD HD-TV:n. 
Rent allmänt ett rejält lyft med 4K, speciellt att utan strul visa mobilskärmen och lätt kunna läsa allt på 4-5 meters avstånd.
Fast det tar tid för ett PC-head att fatta WebOS- och Android-tänket men det är bara roligt. Hustrun är mindre road...

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.