Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Dator(o)ljud från högtalarna

10 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 01 mars 2022 - 17:12

Tobbeswim
  • Tobbeswim
  • Amatör

  • 62 inlägg
  • 0

Hej,

 

Sitter med ett ganska stort system med en Arcam 850 som receiver. Jag har en dator kopplad via HDMI till denna receiver. Problemet är näs jag startar datorn så får jag oljud i högtalarna. Spelar ingen roll om jag har Arcam satt till en annan ingång. Det är ljud som låter knastrigt och högfrekvent, som en hårddisk som jobbar. Jag har kopplat in en annan dator och då är det helt tyst. 

 

Jag har testat det mesta:

Kört datorn utan chassi

Bytt moderkort (Från ASUS till GIGABYTE, båda var riktiga entusiast kort)

Bytt GPU

Bytt HDMI kablar

Kört utan GPU med HDMI kopplat direkt till Moderkortet
 

Det jag har kvar är att byta hårddisk till M.2 disk och sist byta ut nätaggregatet. Sen har jag i princip bytt ut varje del.

 

Det är just denna datorn. Har använt samma uttag när jag testar med en annan dator så det kan inte vara det. HJÄLP!!


Redigerat av Tobbeswim, 01 mars 2022 - 17:15.


#2

Postad 01 mars 2022 - 18:14

Gonk
  • Gonk
  • Användare

  • 225 inlägg
  • 0
Jordade uttag på allt?

#3

Postad 01 mars 2022 - 18:25

masse70
  • masse70
  • Mega-Guru

  • 8 522 inlägg
  • 0

Låter som coil whine.

Haft samma problem, dock med aktiva datyor/studiohögtalare där grafikkortet gjorde att det blev just sånt tryp av ljud.

 

Vid nytt datorbygge och nytt grafikkort blev det tyst.

En annan sak som kan hjälpa är att skaffa/låna ett externt ljudkort/interface och disabla moderkortets inbyggda.



#4

Postad 01 mars 2022 - 21:01

Tobbeswim
  • Tobbeswim
  • Amatör

  • 62 inlägg
  • 0
Jordade uttag på allt. Har provat med både nytt grafikkort och nytt moderkort som jag skrev. Fattar inte vad det kan vara!

#5

Postad 01 mars 2022 - 21:06

masse70
  • masse70
  • Mega-Guru

  • 8 522 inlägg
  • 0

Om du har möjlighet att testa ett externt ljudkort gör det för att se om det blir nån skillnad.



#6

Postad 01 mars 2022 - 21:15

Nizz_e
  • Nizz_e
  • Forumräv

  • 810 inlägg
  • 0

Hade problem med brum, så inte samma sak, men löste det genom att vända på elkontakterna tills det försvann.

Kombinationen av fas/nolla mellan apparaterna var problemet. Är det skräp från nätaggregatet så kanske? Lätt att testa iaf.



#7

Postad 01 mars 2022 - 22:00

Tobbeswim
  • Tobbeswim
  • Amatör

  • 62 inlägg
  • 0

Hej, externt ljudkort är testat. Det är HDMI kontakten (Som jag behöver) som, när den är inkopplad, vidarebefodrar ljudet till Arcam. Det spelar alltså inte ens roll vilken "input" jag har på Arcam. Ljudet kommer ut i alla inputs när datorn är på.  Jag ska prova att byta nätaggregatet i morgonkväll för att se om det hjälper. Sen är det bara SSD kvar att byta till M.2 disk. SJukt att jag byggt två datorer för att bli av med ljudet. Köpte ny GPU för 7000kr men hade samma problem kvar...Datorn används dels för film och musik men också för VR spel (Ja, har testat utan att något varit inkopplat och samma problem)

 

Helt annan dator inkopplad på HDMI kontakten, inget oljud alls. Det gör att jag utesluter att det är fel på HDMI kabeln som också den är utbytt :-)


Låter som coil whine.

Haft samma problem, dock med aktiva datyor/studiohögtalare där grafikkortet gjorde att det blev just sånt tryp av ljud.

 

Vid nytt datorbygge och nytt grafikkort blev det tyst.

En annan sak som kan hjälpa är att skaffa/låna ett externt ljudkort/interface och disabla moderkortets inbyggda.

Hur låter coilwhine? Jag hör alltså inget från datorn när jag lyssnar utan bara oljud i högtalarna.



#8

Postad 01 mars 2022 - 22:14

masse70
  • masse70
  • Mega-Guru

  • 8 522 inlägg
  • 0

Coilwhine hörs främst just genom högtalarna och kan variera i hur mycket oväsen som uppstår.



#9

Postad 01 mars 2022 - 22:24

Tobbeswim
  • Tobbeswim
  • Amatör

  • 62 inlägg
  • 0

Tack, jag testar med nät aggregatet i morgon så har jag i alla fall uteslutit det.



#10

Postad 03 mars 2022 - 11:51

Tobbeswim
  • Tobbeswim
  • Amatör

  • 62 inlägg
  • 0

Provade att byta nätaggregatet också men samma problem kvarstår. Nu har jag bytat ut allt utom SSD disk. Det verkar ju otroligt att det är coilwhine från en SSD. Men vad vet jag? Jag har även kört kortet helt utan mitt case och problem är fortfarande där. Ska idag prova att installera om Windows och se om det hjälper...



#11

Postad 03 mars 2022 - 12:33

masse70
  • masse70
  • Mega-Guru

  • 8 522 inlägg
  • 0

Vad provade du med för typ och modell av ljudkort?





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2022 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.