Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Viasat UltraHD-box

183 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#51

Postad 19 januari 2018 - 20:50

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0
Varför kör boxen på BT.2020? Nackdel? Går att ändra?

#52

Postad 25 februari 2018 - 23:05

larlar
  • larlar
  • Amatör

  • 59 inlägg
  • 0
Någon som har ljudsync problem på SVT1 och SVT2 ?

#53

Postad 26 februari 2018 - 08:53

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Någon som har ljudsync problem på SVT1 och SVT2 ?

Ständigt. Men det har jag alltid haft och jag har bytt såväl box som TV sedan dess, så jag tror problemet är i min Denon-förstärkare och inte i boxen. Bilden ligger före ljudet och därför kan jag inte justera det. Det gäller samtliga HD-kanaler, men det är tydligast på SVT.



#54

Postad 28 februari 2018 - 22:50

larlar
  • larlar
  • Amatör

  • 59 inlägg
  • 0

Ständigt. Men det har jag alltid haft och jag har bytt såväl box som TV sedan dess, så jag tror problemet är i min Denon-förstärkare och inte i boxen. Bilden ligger före ljudet och därför kan jag inte justera det. Det gäller samtliga HD-kanaler, men det är tydligast på SVT.


Jag har det endast på 1 och 2:an

#55

Postad 01 mars 2018 - 07:59

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0
Parabol. Inga släp på några kanaler.

#56

Postad 01 mars 2018 - 08:10

91robe
  • 91robe
  • Forumräv

  • 572 inlägg
  • 0

Parabol. Inga släp på några kanaler.

 

Inge släp här heller, har parabol



#57

Postad 01 mars 2018 - 09:24

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Jag har också parabol, men misstänker som sagt att det är min förstärkare som skapar detta och inte boxen.



#58

Postad 01 mars 2018 - 20:31

Bagerth
  • Bagerth
  • Amatör

  • 68 inlägg
  • 0

Ständigt. Men det har jag alltid haft och jag har bytt såväl box som TV sedan dess, så jag tror problemet är i min Denon-förstärkare och inte i boxen. Bilden ligger före ljudet och därför kan jag inte justera det. Det gäller samtliga HD-kanaler, men det är tydligast på SVT.


Jag hade min box direkt kopplad till TVn innan, och körde optiskt mellan TV och förstärkaren. Då hade jag enorma problem med ljudsync, speciellt med SVT1 och SVT2. Försökte ändra på boxen, på TVn och förstärkaren men fick det aldrig bra. Ändrade även video och audio out från boxen utan nån skillnad.

Så då satte jag ner boxen till 1080p och kopplade in den via förstärkaren (ej 4k-stöd) och sedan dess är problemen med ljudsync helt borta på alla kanaler.

Redigerat av Bagerth, 01 mars 2018 - 20:48.


#59

Postad 02 mars 2018 - 09:03

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Jag hade min box direkt kopplad till TVn innan, och körde optiskt mellan TV och förstärkaren. Då hade jag enorma problem med ljudsync, speciellt med SVT1 och SVT2. Försökte ändra på boxen, på TVn och förstärkaren men fick det aldrig bra. Ändrade även video och audio out från boxen utan nån skillnad.

Så då satte jag ner boxen till 1080p och kopplade in den via förstärkaren (ej 4k-stöd) och sedan dess är problemen med ljudsync helt borta på alla kanaler.

Tack för tipset. Jag får testa det vid tillfälle. Man offrar 4k då, men det är ju så extremt sällan man tittar på det ändå så det kanske inte gör så mycket.



#60

Postad 02 mars 2018 - 10:29

Bagerth
  • Bagerth
  • Amatör

  • 68 inlägg
  • 0

Tack för tipset. Jag får testa det vid tillfälle. Man offrar 4k då, men det är ju så extremt sällan man tittar på det ändå så det kanske inte gör så mycket.


Ja det är så jag resonerar också. Och när väl Viasat har ett bättre UHD-utbud (Viaplay i 4K eller varför inte en 4K-filmkanal) så får man fundera över att uppgradera förstärkaren.

#61

Postad 03 april 2018 - 20:32

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Uppgraderade till 403 mjukvaran idag. Ljudet är ju ur sync för mig också. 

Har ljudet via ARC och Dolby Atmos funkar inte över optisk. Hur löser jag det? 



#62

Postad 04 april 2018 - 11:36

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0

Uppgraderade till 403 mjukvaran idag. Ljudet är ju ur sync för mig också. 

Har ljudet via ARC och Dolby Atmos funkar inte över optisk. Hur löser jag det? 

 

Vad kikar du på boxen som har stöd för Dolby Atmos?



#63

Postad 04 april 2018 - 17:04

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Vad kikar du på boxen som har stöd för Dolby Atmos?

 

Jag har Netflix i TVn. Menar du jag kan ha Optisk till boxen utan att slippa välja ljudkälla manuellt på TV/Soundbar? Är inte så haj på kopplingar. 



#64

Postad 04 april 2018 - 19:16

mrchisholm
  • mrchisholm
  • Forumräv

  • 850 inlägg
  • 0

vafan är det för urkass kortläsare viasat har i sina boxar? jag har bytt ut en UHD box för att den slutade läsa kortet intemmitent, samma problem på min nya nu, tar man ur det och blåser rent i hålet så funkar det ett tag igen, morsans HD-box har exakt samma problem ..



#65

Postad 04 april 2018 - 20:30

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0

Jag har Netflix i TVn. Menar du jag kan ha Optisk till boxen utan att slippa välja ljudkälla manuellt på TV/Soundbar? Är inte så haj på kopplingar.


Japp optisk/arc är samma inställning under ljud tror jag. Slipper byta.

#66

Postad 04 april 2018 - 21:04

magnus76
  • magnus76
  • Veteran

  • 2 176 inlägg
  • 0
Fick ju äntligen TV4 HD häromdagen. Men det är en ganska kraftig ljudosynk. Den vanliga TV4 var bättre i det avseendet.

Nu är det ju även andra kanaler som lider av ljudosynk och jag kan inte förstå att detta år 2018 fortfarande förekommer.

#67

Postad 05 april 2018 - 07:13

Tore3
  • Tore3
  • Forumräv

  • 639 inlägg
  • 0
[quote name="mrchisholm" post="4499111" timestamp="1522865770"]vafan är det för urkass kortläsare viasat har i sina boxar? jag har bytt ut en UHD box för att den slutade läsa kortet intemmitent, samma problem på min nya nu, tar man ur det och blåser rent i hålet så funkar det ett tag igen, morsans HD-box har exakt samma problem ..[/quote

För mig räcker att peta på kortet från utsidan kanske var tredje vecka, som det händer hittills.

#68

Postad 05 april 2018 - 07:20

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

För mig räcker att peta på kortet från utsidan kanske var tredje vecka, som det händer hittills.

 

Samma här.



#69

Postad 07 april 2018 - 08:04

JB1
  • JB1
  • Användare

  • 179 inlägg
  • 0
Hej

Har börjat få problem med min box. Med jämna mellanrum så får jag upp en ruta som säger att boxen måste startas om och tappat kontakt med lagringsenheten (har hårddisken). Boxen startas själv om och sedan tar det typ 5 minuter innan lagringsenheten är ok igen och alla tjänster. Något som råkat ut för detta?
Jocke

#70

Postad 07 april 2018 - 08:18

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Hej

Har börjat få problem med min box. Med jämna mellanrum så får jag upp en ruta som säger att boxen måste startas om och tappat kontakt med lagringsenheten (har hårddisken). Boxen startas själv om och sedan tar det typ 5 minuter innan lagringsenheten är ok igen och alla tjänster. Något som råkat ut för detta?
Jocke

Nej, men det låter som någon sorts glappkontakt, väl?

När jag först fick min box var det fel på hårddisken och boxen slutade att svara på kommando. Bilden gick, men det gick inte att ändra något.



#71

Postad 07 april 2018 - 08:33

JB1
  • JB1
  • Användare

  • 179 inlägg
  • 0

Nej, men det låter som någon sorts glappkontakt, väl?

När jag först fick min box var det fel på hårddisken och boxen slutade att svara på kommando. Bilden gick, men det gick inte att ändra något.


Japp ska prova och dra ut kablarna mellan HD o boxen och se om det hjälper. Kan vara glapp som du nämner...

#72

Postad 08 april 2018 - 06:12

magnus76
  • magnus76
  • Veteran

  • 2 176 inlägg
  • 0
Har också denna box. Men har man egentligen någon nytta av ultra hd? Viasat sänder väl inget i 4k? Finns väl inte ens 4k på viaplay?

#73

Postad 08 april 2018 - 07:21

OMD28
  • OMD28
  • Mästare

  • 3 028 inlägg
  • 0
[quote name="magnus76" post="4499713" timestamp="1523164372"]Har också denna box. Men har man egentligen någon nytta av ultra hd? Viasat sänder väl inget i 4k? Finns väl inte ens 4k på viaplay?[/
Viasat sänder i 4K och har gjort så i ca 2 år, även i Viaplay.

https://www.viasat.s...-ultra-hd-kanal

https://www.expresse...d-nya-tekniken/

#74

Postad 08 april 2018 - 07:29

magnus76
  • magnus76
  • Veteran

  • 2 176 inlägg
  • 0
[quote name="OMD28" post="4499719" timestamp="1523168519"][quote name="magnus76" post="4499713" timestamp="1523164372"]Har också denna box. Men har man egentligen någon nytta av ultra hd? Viasat sänder väl inget i 4k? Finns väl inte ens 4k på viaplay?[/
Viasat sänder i 4K och har gjort så i ca 2 år, även i Viaplay.

https://www.viasat.s...-ultra-hd-kanal

https://www.expresse...d-nya-tekniken/[/quote]
Ok, sportkanalen. Är inte speciellt sportintresserad så för mig bidrar inte viasat ultra HD något.
Undrar varför inte viasat (viaplay) likt netflix börjar med 4K?

#75

Postad 08 april 2018 - 08:41

OMD28
  • OMD28
  • Mästare

  • 3 028 inlägg
  • 0

ame="OMD28" post="4499719" timestamp="1523168519"]
Ok, sportkanalen. Är inte speciellt sportintresserad så för mig bidrar inte viasat ultra HD något. Undrar varför inte viasat (viaplay) likt netflix börjar med 4K?


Förhoppningvis kommer väl mer framöver, verkar dumt att ha en 4K box för en kanal

#76

Postad 08 april 2018 - 08:46

magnus76
  • magnus76
  • Veteran

  • 2 176 inlägg
  • 0

Förhoppningvis kommer väl mer framöver, verkar dumt att ha en 4K box för en kanal


Fick boxen ”på köpet”.

#77

Postad 08 april 2018 - 09:55

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Boxen är dock stabilare än den gamla Pace-boxen.



#78

Postad 08 april 2018 - 12:09

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Har testat med vårat osynk på SVT1 och SVT2 (samt TV4) med vår tivo-box. Ljudet är i synk som förväntat på tivo, samt alla andra kanaler på Visatboxen, så det beror inte på utrustningen. 

 

Hur blir jag av med osynk på SVT1, SVT2 och TV4? Har HDMI (ARC) kopplat mellan tv och soundbar.



#79

Postad 08 april 2018 - 12:19

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Ingen aning. Jag har synkproblem på SVT och på Viasat Premium, men det är betydligt värre på SVT. Tittar inte på TV4 så ofta, så det vet jag inte.

Problemet är ju att bilden ligger före ljudet, annars hade det gått att justera.



#80

Postad 08 april 2018 - 12:42

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Är det grund för reklamation av boxen? Det går väl att böka runt och slänga in en optisk kabel, men då det bara är dessa tre kanaler och bara på viasatboxen känns det som det är boxen eller viasats sändning som är fel.



#81

Postad 08 april 2018 - 12:46

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Är det grund för reklamation av boxen? Det går väl att böka runt och slänga in en optisk kabel, men då det bara är dessa tre kanaler och bara på viasatboxen känns det som det är boxen eller viasats sändning som är fel.

Ja, jag vet inte. Jag har haft problem med synk ända sedan jag skaffade Viasatparabol. Trodde först att det var TV:n, sen att det var boxen, men eftersom båda de blivit utbytta sedan jag en gång blev kund så tror jag nu att det är förstärkaren (Denon AVRX2000). Eller utsändningen.



#82

Postad 08 april 2018 - 12:56

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Ja, jag vet inte. Jag har haft problem med synk ända sedan jag skaffade Viasatparabol. Trodde först att det var TV:n, sen att det var boxen, men eftersom båda de blivit utbytta sedan jag en gång blev kund så tror jag nu att det är förstärkaren (Denon AVRX2000). Eller utsändningen.

 

Då allt funkar för mig med exakt samma anslutningar med TiVo så är det något med själva sändningen från viasat eller deras box. Skall kanske reklamera hela köpet. Har någon vecka till på mig.



#83

Postad 08 april 2018 - 15:07

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0
Tycker menyn är seg ibland och de hänger sig i några sekunder. Har mjukvara 403.

#84

Postad 08 april 2018 - 18:04

OMD28
  • OMD28
  • Mästare

  • 3 028 inlägg
  • 0

Fick boxen ”på köpet”.


Det var inte så jag menade, utan att det verkar dumt av Viasat att leverera en 4K box om de inte funderar på fler 4K sändningar.

Då allt funkar för mig med exakt samma anslutningar med TiVo så är det något med själva sändningen från viasat eller deras box. Skall kanske reklamera hela köpet. Har någon vecka till på mig.


Jag har problem med synk på TV4HD med Tivo med Comhem

#85

Postad 08 april 2018 - 22:04

magnus76
  • magnus76
  • Veteran

  • 2 176 inlägg
  • 0

Det var inte så jag menade, utan att det verkar dumt av Viasat att leverera en 4K box om de inte funderar på fler 4K sändningar.

Jag har problem med synk på TV4HD med Tivo med Comhem

Ja de borde ju komma med fler 4k program. Uhd boxen är ju drygt ett år gammal nu, och endast en enstaka kanal är 4K. Å andra sidan fick vi TV4 HD förra veckan så det går väldigt långsamt.

#86

Postad 10 april 2018 - 16:42

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Hur får man playkanaler i boxen. För att se viaplay måste vi gå via TV'ns app, men under Play listas alla kanaler men står bara "ingen information tillgänglig"

 

Hur får jag svt play och alla andra playkanaler som skall ingå i mitt abonnemang?



#87

Postad 10 april 2018 - 21:46

OMD28
  • OMD28
  • Mästare

  • 3 028 inlägg
  • 0

Hur får man playkanaler i boxen. För att se viaplay måste vi gå via TV'ns app, men under Play listas alla kanaler men står bara "ingen information tillgänglig"
 
Hur får jag svt play och alla andra playkanaler som skall ingå i mitt abonnemang?


Du måste ha boxen ansluten till internet och det måste sitta ett USB minne i boxen

#88

Postad 11 april 2018 - 05:25

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Du måste ha boxen ansluten till internet och det måste sitta ett USB minne i boxen

 

Jag har internet, kabel 1Gb och den hårddisk som är framtagen för boxen kopplad. Skall jag ha ett USB-minne också?



#89

Postad 11 april 2018 - 09:00

Tore3
  • Tore3
  • Forumräv

  • 639 inlägg
  • 0

Jag har internet, kabel 1Gb och den hårddisk som är framtagen för boxen kopplad. Skall jag ha ett USB-minne också?


När du startar boxen kommer det en textmeddelande med ” vänta medans lagringsenheten laddas” sen kommer texten ” dina play tjänster är nu tillgängliga” . Jag har bara USB minnet.

#90

Postad 11 april 2018 - 10:29

OMD28
  • OMD28
  • Mästare

  • 3 028 inlägg
  • 0

Jag har internet, kabel 1Gb och den hårddisk som är framtagen för boxen kopplad. Skall jag ha ett USB-minne också?


Om du har hårddisk tror jag inte du behöver USB minne

#91

Postad 11 april 2018 - 10:55

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0

Om du har hårddisk tror jag inte du behöver USB minne


Korrekt

Redigerat av FettAnka, 11 april 2018 - 10:55.


#92

Postad 13 april 2018 - 19:52

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Optisk kabel gör det bättre, men fortfarande inte 100% sync på 1:an, 2:an och 4:an

 

Vad kan jag göra för att fixa det? Är det reklamation av boxen som gäller?



#93

Postad 15 april 2018 - 08:47

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Ingen som har detta problem mer än jag? Då är det kanske min box som är trasig



#94

Postad 15 april 2018 - 09:25

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Jo, jag har ju sagt att jag också har osynk på de flesta HD-kanaler, men att jag misstänkte att det var förstärkarens fel.



#95

Postad 15 april 2018 - 09:32

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Jo, jag har ju sagt att jag också har osynk på de flesta HD-kanaler, men att jag misstänkte att det var förstärkarens fel.

 

Jag kom på att jag kan testa en grej till, jag har en LG Oled B7 55" och en LG SJ9 soundbar. Jag kan testa att koppla ur soundbaren helt och bara använda TV-högtalarna och se om där är osynk där också, eller om det är relaterat till soundbaren och dess koppling till TV'n, för närvarande Optisk kabel.



#96

Postad 15 april 2018 - 09:41

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Om båda är LG kanske det fungerar bättre med LG:s egna inställningar i TV:n. Det finns ju någon autojustering där, men den kanske kräver HDMI?



#97

Postad 15 april 2018 - 09:54

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Om båda är LG kanske det fungerar bättre med LG:s egna inställningar i TV:n. Det finns ju någon autojustering där, men den kanske kräver HDMI?

 

Jag har experimenterat med inställningarna där. Har SIMPLINK som det kallas, aktiverat. Så soundbar och tv stänger av sig samtidigt, och volymen kan justeras med endast TV-kontrollen. Smidigt. 

ARC och Optisk har jag testat, optisk är mycket bättre, men inte perfekt (som det däremot är med exakt samma kopplingar på min TiVo-box) Bytt kablar till kortare/nyare men samma symptom. 

Det verkar vara just HD som är knepigt. Skall testa kanalerna utan HD och se om det är samma. 

 

Har även satt ned Viasatboxen till 1080 från "Auto" efter tidigare råd här i tråden, men det gjorde ingen skillnad. Har även ändrat och testat ljud ut från Viasatboxen till "Stereo" från 5.1 och 7.1, men samma sak oavsett inställningar där.

E: Jag testade även koppla optiska kabeln direkt från Visatboxen till soundbar för att inte behöva gå via TV, men samma sak då.


Redigerat av Dockland, 15 april 2018 - 09:56.


#98

Postad 15 april 2018 - 10:11

Sveos
  • Sveos
  • Forumräv

  • 577 inlägg
  • 0

Det låter som samma jag har... jag har slutat engagera mig så mycket i det även om det störde mig ordentligt i början. Bara HD-kanalerna, som sagt, men allra mest på SVT. TV4 tittar jag nästan aldrig på, så det vet jag inte.

Hade samma problem med förra Viasatboxen och även med förra TV:n (som dock bara användes med förra boxen).



#99

Postad 15 april 2018 - 10:32

Dockland
  • Dockland
  • Lärjunge

  • 318 inlägg
  • 0

Det låter som samma jag har... jag har slutat engagera mig så mycket i det även om det störde mig ordentligt i början. Bara HD-kanalerna, som sagt, men allra mest på SVT. TV4 tittar jag nästan aldrig på, så det vet jag inte.

Hade samma problem med förra Viasatboxen och även med förra TV:n (som dock bara användes med förra boxen).

 

 

Ok, är det någon här som varit i kontakt med Viasat support om detta och hört om de känner till problemet?



#100

Postad 04 maj 2018 - 21:59

FettAnka
  • FettAnka
  • Forumräv

  • 679 inlägg
  • 0
Någon mer än jag som märkt att HD kanalerna är mycket skarpare nu? Sen de la om sändningstekniken. Kör de i högre bitrate nu? Har parabol..



1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.