Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Subban låter illa och brummar (newbie)

10 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 25 november 2019 - 12:08

Johan Sjöström
  • Johan Sjöström
  • Wannabe

  • 14 inlägg
  • 0

Pioneer VSx828  förstärkare
Paradigm ps-1200 subwoofer
Cervin Vega sat 6 frontar

Enkla rätt gamla grejor men det är den budgeten som finns.
Extremt mittplacerad tumme vad det gäller detta så ha överseende.

Följande problem finns

1. det brummar rätt bra från  subwoofern utan att man spelar på den, vad är den vanligaste orsaken här?  Vrider jag på volymen till max ökar det, ligger jag på 80 procent är det nästan ok .

2. basen fladdrar hur jag än provar att ställa in sub och stärkare. Inte hela tiden men vid djupa toner.  Vid enstaka tillfällen kan det låta underbart men jag tycker ändå att det hur jag än gör kommer partier i filmer då den fladdrar och låter konstig.

jag har ingen koll på vad som gäller men här är setupen idag.

sub kopplad till 220v och via kabel från pre out på stärkaren till low level input på suben

 

stärkarens setup är ställd som följer

främre Högtalare: small (provat big från  oxå)
center högtalare :small
Subwoofer: yes (finns plus oxå men kör på yes)
Crossover 80mhz (har testat alla varianter här)

Speaker distance är jag lite osäker på exakt vad det avser men cirka 2m per enhet

Suben setup är som följer

crossover på max, volymen på kanske 40 procent och sen är där en ratt till underst som heter phase aligment har provat låg, medium och max på den utan resultat.

frontar står på sidan om tv, centern under tv och suben är bakom mig i ett hörn, rummet  är kanske 15 kvm stort

Jag har säkert missat avgörande information men fråga då gärna. Det viktigaste just nu är inte att det låter PERFEKT utan att jag blir klok på om jag göra något vitalt fel eller om det är nåt knas på hårdvaran



#2

Postad 25 november 2019 - 12:33

hmarkstrom
  • hmarkstrom
  • Guru

  • 4 625 inlägg
  • 0

Brum i subbasar är inte helt ovanlig. Vanligaste felet är att man har kabel-TV anslutet till förstärkaren via någon kabel-TV box. .



#3

Postad 25 november 2019 - 12:41

Johan Sjöström
  • Johan Sjöström
  • Wannabe

  • 14 inlägg
  • 0

har ett kort i TV:n thats it



#4

Postad 25 november 2019 - 13:44

drue
  • drue
  • Lärjunge

  • 311 inlägg
  • 0
Brummar det även när signalkabeln är urkopplad? Annars är det förmodligen jordfel. Jag löste det hos mig genom att koppla samman förstärkaren (ofta finns en gnd-skruv att koppla in i där) och subben (mot en skruv på slutsteget) med en enkel högtalarkabel. Alternativt att testa att koppla in subben mot ett ojordat uttag, vet dock inte om det medför några risker.

Ang avstånden så brukar man kunna mäta upp sånt med en mikrofon man får med förstärkaren. Men kan inte din modell, det kanske inte finns där.

Ett sätt många pratar om att hitta rätt position för subben är att ställ den på lyssningsposition, och sen krypa runt i rummet och lyssna efter bra bas. Där det låter bra ska subben stå. Jag har aldrig gjort detta själv så jag vet inte hur väl det funkar dock.

#5

Postad 07 december 2019 - 16:54

ZH666
  • ZH666
  • Wannabe

  • 44 inlägg
  • 0
Har samma problem tror jag, mina basar brummar så fort jag slår på den nyinköpta tvn. LG C9 65tum.

Testat att byta strömuttag, vända på kontakter, separata uttag på tv och sub, testat ställa subbarna lång ifrån tvn, även testat ferritblock som jag hade liggandes.

Subbarna brummar trots att dom inte är kopplade mot förstärkare, räcker med strömen på och så fort man startar tvn så brummar det.

Brummet slutar/kommer tillbaka och varierar i styrka beroende på vilken typ av bild som visas på tvn. Detta har jag testat också genom att alternera två olika bilder..

Någon som har en ide på vad fan som händer.. :/

#6

Postad 07 december 2019 - 17:30

macman
  • macman
  • Forumräv

  • 984 inlägg
  • 0
Testa en galvanisk avskiljare på antennkabeln, supra har en finns på tex kjell

#7

Postad 07 december 2019 - 17:45

ingvar
  • ingvar
  • Lärjunge

  • 371 inlägg
  • 0

Börja med att testa att koppla ur antennkabeln och se om det gör någon skillnad.

 

Om brummet försvinner så skaffa en galvaniska avskiljare till antennen som macman sa.

 

Mvh,

  Ingvar



#8

Postad 07 december 2019 - 17:47

ZH666
  • ZH666
  • Wannabe

  • 44 inlägg
  • 0
Hej, jag använder mig inte av "gammeltv" har alltså ingen antenn inkopplad.

#9

Postad 07 december 2019 - 19:42

macman
  • macman
  • Forumräv

  • 984 inlägg
  • 0

Du skrev att du har ett kort för kabeltv men ingen sladd i antennuttaget? Om du har antenn spelar ingen roll, dra ut kabeln å testa



#10

Postad 08 december 2019 - 02:40

Askungen
  • Askungen
  • Veteran

  • 2 164 inlägg
  • 0

Sköter inte pioneerern crossovern/delningsfiltret om du kan justera frekvenserna till högtalarna på stärkaren? Jag är usel på ljud eftersom jag är döv på ena örat och på det andra hör jag inte. Så ljudkvallen är inte lika viktig för mig som att musiken är bra då hörseln är påverkat wfter sprungit på rockkonserter och festivaler sen tidigt 70 tal dessutom jobbat på slamriga och högljudda arbetsplatser jämnt. (Poor educated).

men behöver man bry om crossovern på subben om stärkaren sköter delningen? Avstånd mellan sub och väggen bakom har väl med lite betydelse? Men hur lång sladd har su om subben står bakom soffan? Den kanske är så lång att du får gå upp nån prisklass? Nu är dessvärre sladdarna förseglade så man kan omöjligt öppna och testa utan göra förpackningen återförsluten i godtagbart skick. Kan vara svårt med öppet köp om inte förpackningen är hel vid returnerande av varan. Kan vara värt att pröva om du hittar nån som går med på öppet köp med bruten igensvetsad förpackning. Nåt påhitt för slippa returer från tilverkarna? För de argument jag fått när ska lämna tillbaks nåt som är omöjligt att öppna utan klippa sönder får man svaret ”den går inte sälja nu med bruten förpackning” sorry för lite ot.



#11

Postad 08 december 2019 - 17:10

beyma
  • beyma
  • Användare

  • 118 inlägg
  • 0

Tror det är upphängningen till elementet som börjat packa ihop. Har haft en ps-1200 själv för en herrans massa år sen, Den började brumma och leva fan helt plötsligt..

Testade med allt möjligt tills jag skruvade ur steget och började titta närmre på komponenterna i detta. Det behövdes ingen närmre efterforskning av själva steget då jag fort såg att elementets upphängning hade börjat vittra sönder. Upphängningen är gjord av foam. Ett material som inte behöver någon närmre presentation. Det är känt sen innan att vara ett uselt material till upphängningar.

 

I övrigt en rätt trevlig pjäs men tyvärr så lider elementet av detta dåliga materialval.. Behöver inte vara det men mitt tips är att ta ur steget och ta en närmre titt på elementet.





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.