Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Vann ett par Cerwin-Vega VE-8F

1 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara
Cambridge Audio Minx Min20 (Stativhögtalare & surroundhögtalare) 3 9 (2) Inga priser
Cerwin Vega VE-8F (Golvhögtalare) 9 8,4 (5) Inga priser
DALI Lektor 1 (Stativhögtalare & surroundhögtalare) 31 9,46 (13) Inga priser
4 relaterade trådar

#1

Postad 22 april 2012 - 08:34

Gould
  • Gould
  • Rookie

  • 2 inlägg
  • 0
Hej, ny på forumet, men skulle ha användning av lite tips och råd. Jag har vunnit ett par Cerwin-Vega VE-8F från Hifi-klubben. Jag har inte fått dem än, men jag hoppas att det kommer gå att byta ut dessa. Om inte borde det väl gå att lämna tillbaka dem och sedan välja något annat antar jag.

Varför jag vill byta ut dem är för att de skulle användas som fronthögtalare i en hemmabio som också används för musiklyssning. Jag föredrar bra ljud framför högt och jag bor i en lägenhet med en väldigt känslig granne under. CW-högtalarna har en impedans på 4 ohm, vilket är lite lågt för min förstärkare.

Så, om vi förutsätter att det går att byta vore Cambridge Minx Min 20 ett bra alternativ? Eller, om det går att lägga till en femhundralapp, kanske Dali Lektor 1? Vill inte lägga mer pengar än så. De skulle användas både till film, rock och klassisk musik. Jag har redan en aktiv subwoofer som tar hand om de lägsta frekvenserna utan problem och Hifi-klubben verkar inte ha några andra billiga golvhögtalare än CW, därför jag tittar på stativ. Bor dessutom inte jättestort. Just nu har jag ett billigt Onkyo-högtalarpaket som jag tänkte uppgradera när jag fick råd.

Att bara sälja CW-högatalarna känns som ett kasst alternativ eftersom jag fortfarande måste betala vinstskatt på dem och elektronik har knappt något andrahansvärde, vilket skulle göra att jag kanske skulle tjäna högst 500 kronor på det...

Om det inte går att byta på något sätt använder jag kanske CW-högtalarna iaf, och då undrar jag lite hur är det att köra med 4 ohms-högtalare med en förstärkare som vill ha mellan 6-16 ohm? Skyddskretsen aktiveras väl bara isf när det är högre än vad jag förmodligen kommer spela?

#2

Postad 01 maj 2012 - 19:53

BlueFruit
  • BlueFruit
  • Amatör

  • 89 inlägg
  • 0
Jag har Cambridge Minx Min 20 som front och center och Min 10 som surround. Funkar jättebra för mig. De räcker absolut till volymmässigt för mig.

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2018 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.