Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Apple TV 4K

2847 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#2801

Postad 18 september 2020 - 12:02

beat_strandh
  • beat_strandh
  • Mästare

  • 3 646 inlägg
  • 0

Hehe, testade nu för din skull, jag kunde bara välja norska  :o  :lol:

 

 

haha sjukt ju. 



#2802

Postad 18 september 2020 - 18:41

Turbo-Danne
  • Turbo-Danne
  • Forumräv

  • 537 inlägg
  • 0
Nån mer som har problem med IMovie appen. Kan onte hyra film samt inte se mina köpta filmer?

#2803

Postad 18 september 2020 - 19:03

Garrett
  • Garrett
  • Guru

  • 6 281 inlägg
  • 0

Nån mer som har problem med IMovie appen. Kan onte hyra film samt inte se mina köpta filmer?


Kunde inte se vissa filmer innan

#2804

Postad 21 september 2020 - 08:18

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

I ditt tidigare inlägg så menar du att problemet försvann när du köpte ny TV? 

Det var inte så att du tankade ner betan i samma veva och i och med det så försvann problemet?

 

isf tankar jag ner betan direkt och hoppas att det är nå knas i nuvarande FW som orsakar problemet. 

 

Fick precis hem den nya uppdateringen idag. TVos 14, nu har jag jättebekymmer med att bilden fladdrar/flimrar, hoppar till svart och stänger ner sig hela tiden.

 

Hade inga bekymmer innan uppdateringen! Kan påtala att jag kör till en Yamaha förstärkare. 

 

Har inte laddat hem betan, utan den nya uppdateringen som kom. Vad kan man göra? Går det att göra en roll back? eller är det bara att kontakta supporten?



#2805

Postad 21 september 2020 - 09:23

Palle
  • Palle
  • Forumräv

  • 634 inlägg
  • 0

Kör även jag med ver14 (Ej beta) i 2 appleTV, via varsin Yamaha-förstärkare, men inga sådana problem. Ena förstärkaren är klarar 4K och den andra hanterar inte detta, 



#2806

Postad 21 september 2020 - 10:41

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Kör även jag med ver14 (Ej beta) i 2 appleTV, via varsin Yamaha-förstärkare, men inga sådana problem. Ena förstärkaren är klarar 4K och den andra hanterar inte detta,


Tycker det är märkligt... kört samma inställningar i över ett år och direkt efter uppdateringen började det krångla..

Samma sak om jag pausar något.. då sätter den igång sig själv efter några minuter men bilden för skärmsläckaren går igång.. när jag försöker pausa igen så blir bilden svart och ingen signal kommer fram på tvn..

#2807

Postad 21 september 2020 - 10:43

Palle
  • Palle
  • Forumräv

  • 634 inlägg
  • 0

Har du provat att koppla förbi stärkaren direkt till teven?



#2808

Postad 21 september 2020 - 12:03

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Har du provat att koppla förbi stärkaren direkt till teven?


Nej, får pröva detta. Men skulle det vara fallet så är det riktigt dåligt om en uppdatering orsakat att förstärkaren inte stöds längre.

#2809

Postad 21 september 2020 - 12:39

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 332 inlägg
  • 0
Prova att ändra bildupplösning 4K,HDR av/på, 1080p. Du kan även köra en ”bildtest/HDMI test “ i sin apple TV. Ändra även färgdjup 4:4:4 till 4:2:2 och se vad som händer. Jag kan hålla med dig att även jag har sett ett visst flimmer på denna 14.0 som INTE syndes på sista betan! Jag använder en Maranz 7010 som skickar bilden till en Sony VPL HW-40 ( 1080p) men där jag använder en Vertex2 för att skala om bilden från 4K till 1080. Matar själv ut 4K utan HDR med 4:4:4 från Apple TV:n. Det lilla flimmer jag har är bara där när jag är i menyerna ( där jag har inställningen 4K 50Hz) När jag streamar något är bilden utan detta flimmer så jag skall själv prova runt lite med bildfrekvensen Hz för att se om det blir bättre med tex 60Hz. Skall även tillägga att jag har en 103’ duk så jag tror inte jag hade sett det lika tydligt på en skärm. Jag måste dock säga att bilden speciellt från Cmores app ger en betydlit bättre än min Nvidia Shield pro. Jag har även Canal digitalboxen att gämföra med och som sagt, Apple TV 4K alla kvällar och dagar i vårt hushåll. Synd bara att det är så svårt att lura Vudu med VPN tunnel som är en lek med Shielden!!

#2810

Postad 21 september 2020 - 13:30

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Prova att ändra bildupplösning 4K,HDR av/på, 1080p. Du kan även köra en ”bildtest/HDMI test “ i sin apple TV. Ändra även färgdjup 4:4:4 till 4:2:2 och se vad som händer. Jag kan hålla med dig att även jag har sett ett visst flimmer på denna 14.0 som INTE syndes på sista betan! Jag använder en Maranz 7010 som skickar bilden till en Sony VPL HW-40 ( 1080p) men där jag använder en Vertex2 för att skala om bilden från 4K till 1080. Matar själv ut 4K utan HDR med 4:4:4 från Apple TV:n. Det lilla flimmer jag har är bara där när jag är i menyerna ( där jag har inställningen 4K 50Hz) När jag streamar något är bilden utan detta flimmer så jag skall själv prova runt lite med bildfrekvensen Hz för att se om det blir bättre med tex 60Hz. Skall även tillägga att jag har en 103’ duk så jag tror inte jag hade sett det lika tydligt på en skärm. Jag måste dock säga att bilden speciellt från Cmores app ger en betydlit bättre än min Nvidia Shield pro. Jag har även Canal digitalboxen att gämföra med och som sagt, Apple TV 4K alla kvällar och dagar i vårt hushåll. Synd bara att det är så svårt att lura Vudu med VPN tunnel som är en lek med Shielden!!

Jag har försökt leka lite med inställningarna under förmiddagen och det blev ingen skillnad.

Kör på följande:
4K SDR 50Hz
Matcha dynamiskt omfång: På
Matcha bildfrekvens: På

Kan dock inte välja 4:4:4 läget utan får köra på 4:2:0 (vet ej varför det inte funkar med 4:4:4.)

Den byter till HDR automatiskt när det spelas material som är i det.

Kopplat till en Yamaha förstärkare med en Premium High Speed kabel 18,6 gbps.

Sedan en likadan kabel upp till min OLED tv där ingången är aktiverad för 4:4:4/4:2:2

Redigerat av Mushunt, 21 september 2020 - 13:31.


#2811

Postad 21 september 2020 - 13:47

Nizz_e
  • Nizz_e
  • Forumräv

  • 590 inlägg
  • 0

Jag har försökt leka lite med inställningarna under förmiddagen och det blev ingen skillnad.

Kör på följande:
4K SDR 50Hz
Matcha dynamiskt omfång: På
Matcha bildfrekvens: På

Kan dock inte välja 4:4:4 läget utan får köra på 4:2:0 (vet ej varför det inte funkar med 4:4:4.)

Den byter till HDR automatiskt när det spelas material som är i det.

Kopplat till en Yamaha förstärkare med en Premium High Speed kabel 18,6 gbps.

Sedan en likadan kabel upp till min OLED tv där ingången är aktiverad för 4:4:4/4:2:2

Testa en annan ingång på TV. Hade problem med ingång bak men bytte till ingång på sidan, då försvann problemen. Gissar att kabeltyngden gör att det sitter stabilare på vertikala ingångar.



#2812

Postad 21 september 2020 - 14:44

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Testa en annan ingång på TV. Hade problem med ingång bak men bytte till ingång på sidan, då försvann problemen. Gissar att kabeltyngden gör att det sitter stabilare på vertikala ingångar.


Alla andra enheter som digitalboxen, blu-ray spelare fungerar utmärkt. Går bara en kabel ifrån förstärkaren upp till tvn.

#2813

Postad 21 september 2020 - 15:00

Nizz_e
  • Nizz_e
  • Forumräv

  • 590 inlägg
  • 0

Alla andra enheter som digitalboxen, blu-ray spelare fungerar utmärkt. Går bara en kabel ifrån förstärkaren upp till tvn.

Så var det för mig med, alla 1080 SD funka klockrent. Möjligen fel någon enstaka gång med 4k skiva i BD-spelaren, men där är det mesta 24p. Mest problem med 4k 50p från ATV, även om det inte var HDR.



#2814

Postad 21 september 2020 - 15:12

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 332 inlägg
  • 0


Att det inte fungerar med 4:4:4 vill jag säga beror på att dina HDMI kablar är ” för dåliga” ! Vilka längder och märken har du på kablarna och vilken bildkälla sa du att du använde? Prova att sätta aptv:n direkt och med en bra specad kabel till din bildkälla och se vad som händer. Många kablar lovar guld men levererar inte bad som sägs! På Avforum finns det mycket att läsa bla vad gurun på HDFury skriver ang kablar. Jag litar på vad HDFury säger och jag tror dom vet vad dom pratar om annars hade dom inte fått alla priser och utmärkelser.

#2815

Postad 21 september 2020 - 15:52

somoene2
  • somoene2
  • Veteran

  • 1 661 inlägg
  • 0

Jag kör bara Supras senaste varianter på 1 eller 2 meters längder. Även om jag ändrar ATV till 1080p så kan den flimmra till ibland vid start.

Klart vanligare vid 4K såklart men det händer även vid lägre upplösning. Har bytt kablage, testat kablar från de andra enheterna som aldrig påvisar samma fenomen men så fort ATV är inblandad så strular det. Även provat med "no name" kablar.

Har även kopplat förbi reciever och testat flera hdmi ingångar rakt i tv'n men inget hjälper.

Allt hemma är korrekt kopplat etc.


Redigerat av somoene2, 21 september 2020 - 15:52.


#2816

Postad 21 september 2020 - 16:05

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Att det inte fungerar med 4:4:4 vill jag säga beror på att dina HDMI kablar är ” för dåliga” ! Vilka längder och märken har du på kablarna och vilken bildkälla sa du att du använde? Prova att sätta aptv:n direkt och med en bra specad kabel till din bildkälla och se vad som händer. Många kablar lovar guld men levererar inte bad som sägs! På Avforum finns det mycket att läsa bla vad gurun på HDFury skriver ang kablar. Jag litar på vad HDFury säger och jag tror dom vet vad dom pratar om annars hade dom inte fått alla priser och utmärkelser.


Kör med Supra HDMI-kabel High Speed 1,5 m (1 mellan ATV och förstärkaren och 1 mellan förstärkaren och TVn) så ska det vara pga kablarna ska jag ha mina 1200kr tillbaka av butiken!

Redigerat av Mushunt, 21 september 2020 - 16:05.


#2817

Postad 21 september 2020 - 16:11

GriffDeLaGriff
  • GriffDeLaGriff
  • Mästare

  • 3 512 inlägg
  • 0

ATVn är jäkligt buggig med olika kombinationer oavsett kabel, har aldrig sett nått liknande på andra enheter så...hitta en inställning som inte freakar ut och håll den där är mitt råd.



#2818

Postad 21 september 2020 - 16:27

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

ATVn är jäkligt buggig med olika kombinationer oavsett kabel, har aldrig sett nått liknande på andra enheter så...hitta en inställning som inte freakar ut och håll den där är mitt råd.

Har kört utan problem i över 6 månader, idag uppdaterade den sig till tvOS 14 och efter det har allt börjat krångla..

Slump? Möjligt.. otur? Möjligt.. 😏🤷‍♂️

Redigerat av Mushunt, 21 september 2020 - 16:28.


#2819

Postad 22 september 2020 - 07:45

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 332 inlägg
  • 0
För info har betan 14.2 kommit.
———
Apple has seeded tvOS 14.2 beta to developers for testing. The build number is 18K5027e.

There are no new release notes for this beta software update; however, it likely contains bug fixes and improvements to tvOS 14

#2820

Postad 22 september 2020 - 07:46

GriffDeLaGriff
  • GriffDeLaGriff
  • Mästare

  • 3 512 inlägg
  • 0

Med en gång? Hur stabil är 14 då :huh:



#2821

Postad 22 september 2020 - 08:58

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 332 inlägg
  • 0
Yepp..

Betan kom ut inom 1 dag !!

#2822

Postad 22 september 2020 - 09:04

beat_strandh
  • beat_strandh
  • Mästare

  • 3 646 inlägg
  • 0
Något nytt om stöd för 24Hz?
Riktigt irriterande att kolla på 24Hz filmer och serier framförallt på Netflix där det finns ganska många.

Och nej, jag pratar inte om 23.976Hz som jag vet funkar fint på ATV...

#2823

Postad 22 september 2020 - 09:19

Garrett
  • Garrett
  • Guru

  • 6 281 inlägg
  • 0

Något nytt om stöd för 24Hz?
Riktigt irriterande att kolla på 24Hz filmer och serier framförallt på Netflix där det finns ganska många.

Och nej, jag pratar inte om 23.976Hz som jag vet funkar fint på ATV...

 

Det där är lite märkligt alltså... blir 23.976 istället för 24hz när det SKA vara 24hz....

Men som sagt, bara märkt det på netflix... annars är det  väl typ 99% av alla filmer i 23.976..?



#2824

Postad 22 september 2020 - 09:21

Firre77
  • Firre77
  • Användare

  • 230 inlägg
  • 0

Något nytt om stöd för 24Hz?
Riktigt irriterande att kolla på 24Hz filmer och serier framförallt på Netflix där det finns ganska många.

Och nej, jag pratar inte om 23.976Hz som jag vet funkar fint på ATV...


Jaag veet!!!! (Kodjo i P3 referens)
Jag blir(blev) galen på den ryckiga bilden från just Netflix. Efter att jag googlat och läst om just icke stödet av 24hz och den dåliga bildhanteringen, startade jag en tråd i Hemmabio gruppen på Fb och frågade om andras upplevelser. Jag blev totalt nedskjuten! Tänkte va f*n är jag den enda i hela Sverige som ser detta? Är alla blinda? Jag har detta på båda Tv i vrummet o projjen i hb med OLIKA Apple TV 4k.
Jag började uteslutande använda Shielden till streaming men få jag rockade en 2017 version så saknades såklart Atmos i tex Netflix. Så köpte mig en 2019 Pro o nu är allt som det skall. Livet leker igen o jag slipper få psykbryt :)
Shielden är oslagbar när det kommer till streaming!!
Bonus är att jag med Shielden också kan spöa tjejen i Mario kart på Gamecube :)

#2825

Postad 22 september 2020 - 09:32

Garrett
  • Garrett
  • Guru

  • 6 281 inlägg
  • 0

Finns det nån film man kan testa på som man vet med har 24hz nu efter update?
Kan se på projektorns info om det står 24hz eller 23.976hz.
Firre: Finns det auto hz till shielden nu på alla appar? När vi hade den kunde vi bara välja 60hz på netflix, eller 59 komma nånting så det inte Blev så mycket stutter


Redigerat av Garrett, 22 september 2020 - 10:13.


#2826

Postad 22 september 2020 - 09:36

beat_strandh
  • beat_strandh
  • Mästare

  • 3 646 inlägg
  • 0

Finns det nån film man kan testa på som man vet med har 24hz nu efter update?
Kan se på projektorns info om det står 24hz eller 23.976hz.
Firre? Finns det auto hz till shielden nu på alla appar? När vi hade den kunde vi bara välja 60hz på netflix, eller 59 komma nånting så det inte Blev så mycket stutter


Problemet är att ATV omvandlar 24hz till 23.976hz så det lär inte stå korrekt på din proj. En serie jag vet är 24Hz är The Witcher.

Man lägger märke till frame skipping i lite långsammare panoreringar osv. Svårt att upptäcka när det är mycket action dock 😉

#2827

Postad 22 september 2020 - 09:40

beat_strandh
  • beat_strandh
  • Mästare

  • 3 646 inlägg
  • 0

Jaag veet!!!! (Kodjo i P3 referens)
Jag blir(blev) galen på den ryckiga bilden från just Netflix. Efter att jag googlat och läst om just icke stödet av 24hz och den dåliga bildhanteringen, startade jag en tråd i Hemmabio gruppen på Fb och frågade om andras upplevelser. Jag blev totalt nedskjuten! Tänkte va f*n är jag den enda i hela Sverige som ser detta? Är alla blinda? Jag har detta på båda Tv i vrummet o projjen i hb med OLIKA Apple TV 4k.
Jag började uteslutande använda Shielden till streaming men få jag rockade en 2017 version så saknades såklart Atmos i tex Netflix. Så köpte mig en 2019 Pro o nu är allt som det skall. Livet leker igen o jag slipper få psykbryt :)
Shielden är oslagbar när det kommer till streaming!!
Bonus är att jag med Shielden också kan spöa tjejen i Mario kart på Gamecube :)


Haha ja jag har oxå blivit tokig och trott det varit nätverket eller TVn som inte riktigt stödjer korrekt 23.976Hz men så börjar man undersöka och får reda på att det finns material i 24Hz också. So dock de flesta mediaspelare klarar av men inte ATV4 tyvärr.

#2828

Postad 22 september 2020 - 09:56

Garrett
  • Garrett
  • Guru

  • 6 281 inlägg
  • 0

Problemet är att ATV omvandlar 24hz till 23.976hz så det lär inte stå korrekt på din proj. En serie jag vet är 24Hz är The Witcher.

Man lägger märke till frame skipping i lite långsammare panoreringar osv. Svårt att upptäcka när det är mycket action dock

 

Ok, får glo lite på den sen kanske, och se om det står 24hz istället för 23.976... om det står 24 måste det vara fixat.? 

Edit: Står 23.976... testar jag från UHBD spelaren står där 24hz...


Redigerat av Garrett, 22 september 2020 - 10:02.


#2829

Postad 22 september 2020 - 10:01

beat_strandh
  • beat_strandh
  • Mästare

  • 3 646 inlägg
  • 0

Ok, får glo lite på den sen kanske, och se om det står 24hz istället för 23.976... om det står 24 måste det vara fixat.?


Borde vara så. En fråga bara, kör du betan? För tvOS14 har inte fixat det iaf, provade igår efter att jag uppdaterade men jag har inte provat betan

#2830

Postad 22 september 2020 - 10:12

Garrett
  • Garrett
  • Guru

  • 6 281 inlägg
  • 0

Borde vara så. En fråga bara, kör du betan? För tvOS14 har inte fixat det iaf, provade igår efter att jag uppdaterade men jag har inte provat betan

 

Nä, slutade med beta för ett bra tag sen, tyckte det kunde bli strul med vissa saker, svenska appar som familjen använder, telenor stream och dplay exempel.



#2831

Postad 22 september 2020 - 19:56

mcmike
  • mcmike
  • Über-Guru

  • 10 258 inlägg
  • 0

Jag började uteslutande använda Shielden till streaming men få jag rockade en 2017 version så saknades såklart Atmos i tex Netflix. Så köpte mig en 2019 Pro o nu är allt som det skall. Livet leker igen o jag slipper få psykbryt :)
Shielden är oslagbar när det kommer till streaming!!

Jag hoppas jag bommat något, men shielden har inte matcha bildfrekvens och vill man köra sdr med HDR material så följer inte Atmos med. Så i dagsläget är trådprodukten oslagbar här hemma med stream😊

Redigerat av mcmike, 22 september 2020 - 20:10.


#2832

Postad 22 september 2020 - 20:54

Azper
  • Azper
  • Wannabe

  • 35 inlägg
  • 0

Nu har jag äntligen hittat vad som orsakade mina problem, det var inget med bilden, utan ljudet som orsakade all huvudvärk.... 

på något jäkla vänster så hade Dolby Atmos ljud blivit påslaget! och det gjorde att bilden försvann titt som tätt.

 

Så stängde bara av det, och nu fungerar allting i 4K/60hz 4:4:4 utan problem. 

 

Edit: det fungerade prickfritt i exakt 45 min, sedan var problemet åter igen, får väl köra 1080p 50hz tills någon kommer med en lösning. har fan testat allt nu.. 


Redigerat av Azper, 22 september 2020 - 21:33.


#2833

Postad 22 september 2020 - 21:43

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Nu har jag äntligen hittat vad som orsakade mina problem, det var inget med bilden, utan ljudet som orsakade all huvudvärk....
på något jäkla vänster så hade Dolby Atmos ljud blivit påslaget! och det gjorde att bilden försvann titt som tätt.

Så stängde bara av det, och nu fungerar allting i 4K/60hz 4:4:4 utan problem.

Edit: det fungerade prickfritt i exakt 45 min, sedan var problemet åter igen, får väl köra 1080p 50hz tills någon kommer med en lösning. har fan testat allt nu..


Jag hakar på tåget. Väntar också på en bra lösning.. ångrar i efterhand att jag tillät den uppdatera 😏

#2834

Postad 23 september 2020 - 06:11

beat_strandh
  • beat_strandh
  • Mästare

  • 3 646 inlägg
  • 0

Edit: Står 23.976... testar jag från UHBD spelaren står där 24hz...


Ja du ser då är det inte fixat men då kan du vara testpilot vid varje release av tvOS så kan du kolla mot din Uhbd spelare ifall Hz stämmer 😉

Redigerat av beat_strandh, 23 september 2020 - 06:35.


#2835

Postad 23 september 2020 - 18:12

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 332 inlägg
  • 0
För info har jag en Vertex2 och den rapporterar även 23.976 när Shielden använder matcha bildfrekvens ( som är en beta ).

#2836

Postad 23 september 2020 - 21:46

rogsm
  • rogsm
  • Amatör

  • 79 inlägg
  • 0

Efter senaste beta 14.2 så verkar något mysko hänt med ljudet för mig. Titlar med Atmos som fungerade tidigare kommer nu ut som vanlig Linear PCM och titlar som ska ha vanlig 5.1 kommer ibland som 2.0. Jag har provat i iTunes, Netflix och Disney+ med titlar som var OK innan uppdateringen. Någon annan som stött på liknande problem?  



#2837

Postad Igår, 06:40

wesslan
  • wesslan
  • Beroende

  • 1 402 inlägg
  • 0

Verkar rätt välkänt, många pratar om det. Jag har också tappat atmos iaf. Och det på vanliga 14.


Redigerat av wesslan, Igår, 06:40.


#2838

Postad Igår, 07:44

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Verkar rätt välkänt, många pratar om det. Jag har också tappat atmos iaf. Och det på vanliga 14.


Kan ju hoppas att det arbetas på en uppdatering som löser dessa buggar.

#2839

Postad Igår, 08:00

rogsm
  • rogsm
  • Amatör

  • 79 inlägg
  • 0

Verkar rätt välkänt, många pratar om det. Jag har också tappat atmos iaf. Och det på vanliga 14.

 

Hmm, jag får "låsa" min andra ATV4K som är kvar i TVOS13...


Redigerat av rogsm, Igår, 08:00.


#2840

Postad Igår, 13:01

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Hur många här kör med HDMI-CEC tillsammans med sin ATV och förstärkare/TV?

 

Jag har alltid haft igång det på förstärkaren så den alltid startas samtidigt med tvn, samt när tvn stängs av så stängs förstärkaren även av.  Gillat att man bara har kunnat trycka igång exempel blu-ray spelaren så ändrar den källan automatiskt etc.

 

Men problemet jag får på min ATV är att när jag väljer att den ska gå i "vila" så stänger den ner allting! TV, förstärkare. Efter drygt 30 sek så startas tvn och förstärkaren igen och lägger sig på samma källa som ATVn, men denna gången med "no signal".

 

Finns det något sätt att kringå att den stänger av tvn? utan att förlora möjligheten att den byter källa automatiskt när man startar ATV´n etc.

Eller är det antingen eller..



#2841

Postad Igår, 13:34

GriffDeLaGriff
  • GriffDeLaGriff
  • Mästare

  • 3 512 inlägg
  • 0

 

Men problemet jag får på min ATV är att när jag väljer att den ska gå i "vila" så stänger den ner allting! TV, förstärkare. Efter drygt 30 sek så startas tvn och förstärkaren igen och lägger sig på samma källa som ATVn, men denna gången med "no signal".

 

Har samma problem. Händer bara med ATVn. Men inte varje gång.



#2842

Postad Igår, 14:53

Wolverine_81
  • Wolverine_81
  • Forumräv

  • 923 inlägg
  • 0

Jag har på sistone lyckas få ATV.n att sänka ljudet till förstärkaren med 0,5db efter ca 20 minuter. Fjärren ligger på bordet och vips så sänks ljudet....någon annan som drabbats? 



#2843

Postad Igår, 19:21

Azper
  • Azper
  • Wannabe

  • 35 inlägg
  • 0

Jag hakar på tåget. Väntar också på en bra lösning.. ångrar i efterhand att jag tillät den uppdatera

 

Nu testade jag att nollställa videoinställningarna, sedan ställde jag in 4K/60hz SDR 4:2:0 och matcha innehåll på båda två, och det har rullat på i en timme utan strul...

 

så kan ju hoppas att det hjälper, men jag vågar inte ropa hej ännu. Men värt att testa iaf. 


Redigerat av Azper, Igår, 19:22.


#2844

Postad Igår, 19:33

somoene2
  • somoene2
  • Veteran

  • 1 661 inlägg
  • 0

Nu testade jag att nollställa videoinställningarna, sedan ställde jag in 4K/60hz SDR 4:2:0 och matcha innehåll på båda två, och det har rullat på i en timme utan strul...

 

så kan ju hoppas att det hjälper, men jag vågar inte ropa hej ännu. Men värt att testa iaf. 

Du kan pilla bäst du vill ;)  Ibland går det en dag eller tre, ibland krånglar det direkt.  Det spelar ingen roll vilka settings man kör med.



#2845

Postad Igår, 19:41

nisseläsk
  • nisseläsk
  • Forumräv

  • 736 inlägg
  • 0
Jag blev av med mina störningar med en ny HDMI-kabel, en riktigt fin från Jula för 49kr...

#2846

Postad Igår, 19:48

macman
  • macman
  • Beroende

  • 1 014 inlägg
  • 0

Ett tips är att använda en hdmikabel som inte är kortare än 2 m.



#2847

Postad Igår, 23:08

Mushunt
  • Mushunt
  • Mästare

  • 2 949 inlägg
  • 0

Jag blev av med mina störningar med en ny HDMI-kabel, en riktigt fin från Jula för 49kr...


Härligt! Själv investerade jag i 3 St Supra kablar för 7 månader sen för 1500;-.. 😏

#2848

Postad Idag, 03:40

nisseläsk
  • nisseläsk
  • Forumräv

  • 736 inlägg
  • 0
Glad att jag inte gått på myten om kablar!😉



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

  • Intel NUC NUC8i7HVK Hades Canyon
    tonpaa
    2020-09-24 07:55:18
  • Barnen är iallafall nöjda!
    Shunon
    2020-09-23 23:43:53
  • RIAA
    JonasMV71
    2020-09-23 23:00:50
  • NAD C325BEE INTEGRATED AMPLIFIER
    whiteshadow
    2020-09-22 20:51:19
  • Dvd spelare /Cd spelare av högre kvalite
    whiteshadow
    2020-09-22 20:35:44
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.