Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Saknar bild efter processorbyte. HJÄLP!

8 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 02 april 2018 - 12:51

MartinAberg
  • MartinAberg
  • Veteran

  • 2 209 inlägg
  • 0

Bytte precis processor i datorn från en i5 6400 till en i7 7700k.

Allting gick smidigt med bytet fram tills dess att man skulle provstarta.

Får ingen bild över huvud taget nu vid uppstart dock.

Har provat att starta upp datorn med HDMI-kabeln in i moderkortets utgång istället och med strömkabeln till GPUn utdragen, men ingen skillnad då heller.

De flesta trådarna man hittar via google har ett antal år på nacken, och likadant är det datorerna som berörs i dessa trådar.

 

GPU = GTX1060 Strix 
CPU = Intel i7 7700k
MB = Gigabyte GA-Z170-HD3

RAM = Osäker på modell, men det är DDR4 från HyperX i alla fall.

 

Tacksam för alla hjälpande svar!

 



#2

Postad 02 april 2018 - 13:12

hundrakg
  • hundrakg
  • Mästare

  • 3 063 inlägg
  • 0

kommer du in i BIOS?

 

Har du provat med endast ett ramminne?

 

Har du kollat så cpu:n stöds av din MB:s BIOS?


kolla här:

tryck på BIOS, så kan du se 9 bios till den, vilket har du

 

https://www.gigabyte...v-10#support-dl


du måste nog ha F20 BIOS, då det är den versionen minst du bör ha för att stödja 7:th generation intel cpu, vilket i7 7700K är..

 

KOLLA DET


I värsta fall får du sätta tillbaks din i5, uppdatera bios, sen i med i7 igen



#3

Postad 02 april 2018 - 13:14

MartinAberg
  • MartinAberg
  • Veteran

  • 2 209 inlägg
  • 0

kommer du in i BIOS?

 

Har du provat med endast ett ramminne?

 

Har du kollat så cpu:n stöds av din MB:s BIOS?


kolla här:

tryck på BIOS, så kan du se 9 bios till den, vilket har du

 

https://www.gigabyte...v-10#support-dl


du måste nog ha F20 BIOS, då det är den versionen minst du bör ha för att stödja 7:th generation intel cpu, vilket i7 7700K är..

 

KOLLA DET

Har ingen bild alls, så jag kommer tyvärr inte åt BIOS.

Läste i manualen att det fanns en switch på moderkortet som heter "CLR_CMOS", som tydligen är någon sorts reset av BIOS.

 

Har inte provat att starta med enbart ett RAM-minne, ska testa det med en gång efter lunchen.



#4

Postad 02 april 2018 - 13:16

hundrakg
  • hundrakg
  • Mästare

  • 3 063 inlägg
  • 0

får du ingen bild är det till hög säkerhet att ditt BIOS är under F20, och du kommer inte få bild förrän BIOS är up to date, i med i5:an uppdatera bios, sen kommer de funka fint..



#5

Postad 02 april 2018 - 13:20

Duckface21
  • Duckface21
  • Guru

  • 4 275 inlägg
  • 0

du måste uppdatera bios sätt tillbaka gamla cpu och uppdatera  till senaste bios! sen sätt dit nya cpun igen



#6

Postad 02 april 2018 - 13:22

Ageve
  • Ageve
  • Über-Guru

  • 10 120 inlägg
  • 0

Ja F20 krävs för att din CPU ska fungera. Har ett Z170 Gaming 5 själv, och det är samma sak där.

 

https://www.gigabyte...v-10#support-dl

 

 

 

Läste i manualen att det fanns en switch på moderkortet som heter "CLR_CMOS", som tydligen är någon sorts reset av BIOS.

 

Det nollställer alla BIOS-inställningar, men påverkar inte ditt problem. Du måste sätta i den gamla processorn och uppdatera BIOS som sagt, sen kommer det att funka.


Redigerat av Ageve, 02 april 2018 - 13:28.


#7

Postad 02 april 2018 - 13:54

MartinAberg
  • MartinAberg
  • Veteran

  • 2 209 inlägg
  • 0
Tack alla för snabba svar!
Nu ska man bara lyckas få till en uppdatering med.

Man blir så trött när man får höra av den inom vänskapskretsen som bygger mycket datorer att det bara ska vara att byta och sedan ska allt funka...

Men återigen, tack för tipsen med BIOS, återkommer när jag lyckats uppdatera från F6 😆😆

#8

Postad 02 april 2018 - 15:04

MartinAberg
  • MartinAberg
  • Veteran

  • 2 209 inlägg
  • 0

Funkar utmärkt nu.

Tack så mycket för hjälpen alla!



#9

Postad 02 april 2018 - 15:24

hundrakg
  • hundrakg
  • Mästare

  • 3 063 inlägg
  • 0

kul att de löste sig då, jag var i ett sånt läge för ett tag sedan också, mitt problem var att jag inte hade någon äldre cpu att stoppa in för att uppdatera, för att sedan sätta i den jag köpt,,,, slutade med att jag fick köpa en billig från blocket, uppdatera, sen stoppa i den nya.. hehe..

 

Så du hade  tur som hade din i5 kvar





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.