Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Min SVS PB16 låter inte

13 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 21 juli 2020 - 22:57

Marquee
  • Marquee
  • Amatör

  • 56 inlägg
  • 0

Hejsan. Sen igår låter inte min SVS men lyser i menyerna som vanligt. Tar jag ur kontakten ur min Marantz SR7010 och tar på dem så brummar det inget men lyser som 2.1 ändå. Men tar jag kontakten ur stärkaren så brummar det ur SVS.

 

Jag flyttade stärkaren någon decimeter på golvet igår i övrigt inte tagit i den. Tagit i och ur kabeln och så men inget. Om jag flyttar kabeln helt ur SVS och på stärkaren till säg bluray.. borde jag inte höra brum så?

 

Batterierna är slut så kan inte nå menyerna på men tänkte kika och prova högtalare för högtalare. Provar det som finns på youtube men bara framkanalerna låter. 

 

Vad ska jag göra? 


Redigerat av Marquee, 21 juli 2020 - 23:29.


#2

Postad 21 juli 2020 - 23:25

TijY
  • TijY
  • Forumräv

  • 554 inlägg
  • 0

Kanske ute o snurrar men har du testat?

 

 

 

 

 

 

 

 

rtfm.jpg
 

:D


Redigerat av TijY, 21 juli 2020 - 23:25.


#3

Postad 21 juli 2020 - 23:31

Marquee
  • Marquee
  • Amatör

  • 56 inlägg
  • 0

Jag har ingen manual tyvärr men väl inne på SVS hemsida. 5 års garanti om man kan identifiera felet så får man en utbyttes modul, om man har tur. Bara 9 månader gammal.



#4

Postad 21 juli 2020 - 23:33

TijY
  • TijY
  • Forumräv

  • 554 inlägg
  • 0

Jag har ingen manual tyvärr men väl inne på SVS hemsida. 5 års garanti om man kan identifiera felet så får man en utbyttes modul, om man har tur. Bara 9 månader gammal.

 

Vem tror du står för frakten om du returnerar en fungerande sub till SVS? 



#5

Postad 21 juli 2020 - 23:36

Marquee
  • Marquee
  • Amatör

  • 56 inlägg
  • 0

Vem tror du står för frakten om du returnerar en fungerande sub till SVS? 

 

Jag.

 

Men börjar läsa online ur manualen på sista bladet och bakåt. Får se om jag hittar nåt.



#6

Postad 22 juli 2020 - 00:46

Marquee
  • Marquee
  • Amatör

  • 56 inlägg
  • 0

Ok, manualen vare skit så strunt i den. Nu fick jag tips om att ta ett AA-batteri och kolla om konen rör sig. Jag köpte den här på Black Friday ifjol och även den gamla SVS gick samma öde till mötes och är den som är inkopplad nu. En SVS PC12.

 

Kommer behöva skaffa en stärkare till billigt så jag kan dubbelkolla allt. Det här suger så jävligt för den är så j*vla tung!

 

 https://www.ecoustic...dio/205409.html

 

Jag har ju kopplat 1-till-2 i min set up. Alltså 1 ur stärkaren 2 till subben. Men det går tyvärr inte vad jag kan se kopplas på annat vis med just den här stärkaren. Annars hade man ju kunnat koppla på ett annat vis, men som jag inte är bra på alls inte ens försökt. High pass low pass heter det väl? 

 

 

Nu ska jag fortsätta se Pet Sematary 2018 - Baslöst.

 

Btw, jag har en multimeter. Om jag kopplar in kabeln i stärkaren.. och mäter i ändarna, borde inte det ge utslag? Vad kan jag förväntas se på den?


Redigerat av Marquee, 22 juli 2020 - 01:42.


#7

Postad 22 juli 2020 - 05:24

TijY
  • TijY
  • Forumräv

  • 554 inlägg
  • 0

Ok, manualen vare skit så strunt i den. Nu fick jag tips om att ta ett AA-batteri och kolla om konen rör sig. Jag köpte den här på Black Friday ifjol och även den gamla SVS gick samma öde till mötes och är den som är inkopplad nu. En SVS PC12.

 

Kommer behöva skaffa en stärkare till billigt så jag kan dubbelkolla allt. Det här suger så jävligt för den är så j*vla tung!

 

 https://www.ecoustic...dio/205409.html

 

Jag har ju kopplat 1-till-2 i min set up. Alltså 1 ur stärkaren 2 till subben. Men det går tyvärr inte vad jag kan se kopplas på annat vis med just den här stärkaren. Annars hade man ju kunnat koppla på ett annat vis, men som jag inte är bra på alls inte ens försökt. High pass low pass heter det väl? 

 

 

Nu ska jag fortsätta se Pet Sematary 2018 - Baslöst.

 

Btw, jag har en multimeter. Om jag kopplar in kabeln i stärkaren.. och mäter i ändarna, borde inte det ge utslag? Vad kan jag förväntas se på den?

 

Dra rca från pre-out till valfri(samtliga) ingång på subben och sätt förstärkaren på ren stereo 2.0 signal. 

Antar att du gjort factory reset? 

Sen har du tydligen mobilapp också så batteri till fjärren borde inte krävas. 

 

Annars är de bara ringa med skype (877) 626-5623 



#8

Postad 22 juli 2020 - 05:42

King Cobra
  • King Cobra
  • Forumräv

  • 632 inlägg
  • 0
Hade du samma stärkare med den gamla SUBen? Det kanske är där problemet ligger?
Kolla så subben är aktiverad i stärkarens menyer, alternativt kör audyssey igen för att höra om subben funkar.

#9

Postad 22 juli 2020 - 08:03

id_t83
  • id_t83
  • Lärjunge

  • 316 inlägg
  • 0
Din rca-kabel kan ju vara glapp med

#10

Postad 22 juli 2020 - 09:08

DPC
  • DPC
  • Lärjunge

  • 265 inlägg
  • 2

Var är subben köpt? Svs har haft problem med slutstegen till flera av sina modeller de senaste åren. Jag har 2 st SB16U och bådas slutsteg gick sönder inom 9 månader. De har problem med kondensatorer och ett vanligt fall är att subben tystnar helt men ser ok ut för övrigt. Jag fick nya slutsteg av åf utan någon som helst diskussion. Och man byter bara slutsteg så det handlar inte om att skicka iväg 80 kg högtalare!



#11

Postad 22 juli 2020 - 10:50

Ageve
  • Ageve
  • Über-Guru

  • 10 512 inlägg
  • 1

SVS använder kondensatorer från CapXon i PB16 Ultra och SB16 Ultra.

 

Det är sedan länge välkänt att de är dåliga, så det är märkligt att SVS valde de till sina toppmodeller. Som vanligt är det väl priset som går först.

 

Vanliga fel är att de startar om, eller går igång och verkar fungera, men det blir inget ljud.

 

Bifogad fil  CrapXon_SVS.jpg   269,26K   1 Antal nerladdningar

 

Dock skrev du att det brummar i subben om du rör (drar ut?) RCA-kontakten. Det tyder ju på att förstärkardelen gör något iaf. Testa att koppla på vanlig front preout från receivern som sagt. Sätt front som large och stäng av sub i menyn, så att det kommer djupbas till front.

 

Fungerar det fortfarande inte då, så är steget i subben kass.



#12

Postad 22 juli 2020 - 16:32

Marquee
  • Marquee
  • Amatör

  • 56 inlägg
  • 0
Hej och tack alla för svar. Ska testa måste köpa batterier och sånt. Dock har jag ett digitalt kvitto som tur är ifall den är kaputt. Vi höra mera hur det går.

#13

Postad 22 juli 2020 - 17:01

DPC
  • DPC
  • Lärjunge

  • 265 inlägg
  • 0

Ageve har koll! Min ena bas startade om allt oftare, den andra dog helt ljudmässigt. Bara byta steg. HBB har ofta liggande på lager..



#14

Postad 22 juli 2020 - 23:49

Marquee
  • Marquee
  • Amatör

  • 56 inlägg
  • 0

Endast interna Marantz testton gör att subben fungerar.. försökt i flera timmar att få ljud ur den men gett upp nästan. Givetvis glömde jag avbocka subbas innan jag testade att flytta till höger Pre Out.. lät inget men får väl göra om det testet igen. Nu behöver jag få tag på en annan stärkare för att kunna göra ett sista försök.

 

Tack alla för alla tips!





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.