Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Nad 218thx problem

9 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 21 september 2020 - 13:40

nyholm
  • nyholm
  • Wannabe

  • 46 inlägg
  • 0

Hejsan. Mitt steg har på senaste börjat få mig att fundera. Ibland skrapar det lite från diskanterna på låg volym, kan komma från vilken av dom två högtalare jag har är lite olika. Ibland kan den ena sluta låta helt, men komma igång om jag startar om steget alt ibland höjer volymen. På högre volymer fungerar det utan problem. Mina tankar går mot något litet glapp i någon sak, kondensator mm är så dålig på el. Känns som det blir värre på låg volym utan belastning/värme. Någon som har några tankar? Mvh/Mikael  



#2

Postad 21 september 2020 - 16:58

LJN
  • LJN
  • Forumräv

  • 819 inlägg
  • 0

Hm, det är inte volympotentiometern på din förförstärkare som krånglar?



#3

Postad 22 september 2020 - 21:27

nyholm
  • nyholm
  • Wannabe

  • 46 inlägg
  • 0
Har provat köra annat försteg med samma problem, glömde nämna att tystnar ena högtalaren hjälper det slå till steget så börjar det låta igen. Mvh

#4

Postad 23 september 2020 - 09:39

kecke
  • kecke
  • Amatör

  • 66 inlägg
  • 0

Har du kollat att alla anslutningskablar är ok i lödningarna? 



#5

Postad 24 september 2020 - 09:29

Chrille_0171
  • Chrille_0171
  • Användare

  • 110 inlägg
  • 0
Låter som utgångsreläet i steget som strular. Det är mekaniska kontaktytor som blir slitna och oxiderade. Har bytt i 3 av mina steg med gott resultat. Det samt de 2 omkopplarna/switcharna på baksidan är vanliga felkällor. Om det är samma på din så är det ganska billigt fixat.

#6

Postad 24 september 2020 - 16:43

nyholm
  • nyholm
  • Wannabe

  • 46 inlägg
  • 0
Efter läst på om utgångsrelät måste det vara det, flera som beskriver exakta problemen jag har. Tusen tack för hjälpen!

#7

Postad 24 september 2020 - 16:48

nyholm
  • nyholm
  • Wannabe

  • 46 inlägg
  • 0

Låter som utgångsreläet i steget som strular. Det är mekaniska kontaktytor som blir slitna och oxiderade. Har bytt i 3 av mina steg med gott resultat. Det samt de 2 omkopplarna/switcharna på baksidan är vanliga felkällor. Om det är samma på din så är det ganska billigt fixat.

Du vet inte var man får tag på nya? Läste det inte fanns exakta men liknande man lätt moddade.Mvh



#8

Postad 25 september 2020 - 15:28

Chrille_0171
  • Chrille_0171
  • Användare

  • 110 inlägg
  • 0
Förutsatt att det är samma relä i din som 214/216 så kan jag fiska reda på det. Jag har inte moddat nåt, bara bytt relän. Som glad amatör har jag utgått från att det räcker då det fungerat utmärkt i ca 1år. Men ta inte mitt ord på att det räcker😉.

Återkommer när jag tagit reda på var de kom från samt art.nr. Minns att de kostade 40:- phew😥

#9

Postad 12 oktober 2020 - 08:49

Chrille_0171
  • Chrille_0171
  • Användare

  • 110 inlägg
  • 0
Sorry för sent svar, men fick precis nu länken till relät.

https://www.mouser.s...769-JW2SN-DC48V

#10

Postad 12 oktober 2020 - 10:41

Ageve
  • Ageve
  • Über-Guru

  • 10 555 inlägg
  • 0
Servicemanual finns här, men det verkar inte finnas någon komponentlista:
https://www.vintages...vice-Manual.pdf

edit: Mer info:
https://audiokarma.o...n-relay.766288/

Redigerat av Ageve, 12 oktober 2020 - 10:44.




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.