Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos kimps_86
Medlem sedan: 2003-10-11
Senaste uppdatering: 2017-08-26 22:18:49
 Har 153 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 99 inlägg i forumet
 kimps_86s forumprofil
 Galleri (153)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (10)  Mina omdömen  Poäng
Nytt badrum (INTE HI:FI/Hemmabio)  Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (7.79) (baserat på 18 st)      18956 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album
Min far bygger just nu ett badrum i vårt gamla källargarage, han har hållit på med detta projekt i över två års tid, jag minns inte ens när han slutade använda garaget som verkstad (garaget var inbyggt i huset och precis lagom stort åt en VW-bubbla) och började bila ur golvet, jag tror det var två år sedan han började bila ur golvet och byta ut alla gamla avloppsrör i hela källaren till nya, de resterande rören i systemet har bytts ut vid andra renoveringar.
När vi ändå var nere i marknivå så…
  Läs hela
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Planlösning över källarvåningen
Vi hade för planerat att borra hålet för bergvärmen på andra sidan av huset så att "pannrummet" kunde vara där vi nu ska ha bastun, MEN då hade vi varit tvungna att dra om alla rör i värmesystemet från dåvarande pannrummet och dit, det skulle innebära en hemsk massa arbete och fördröja installationen av maskineriet med fyra månader, då vi borrade hålet i februari. Så det blev på den sidan pumpen står på nu, får vi bygga en massa förrådshyllor för att utnyttja utrymmet maximalt.

Så nu blev badrummet inte världens största, men vi hade tidigt bestämt occ för att det ska vara en bastu så för dess skull fick vi tänka om lite, bila upp ett hål i den bärande väggen för bastudörren.

Eftersom att vi har vår parkering utanför dörren i det övre vänstra hörnet på ritningen så behövdes en genomgång, så pass bred att man senare ska kunna ta in lika stora saker som dörren är bred utan krångel, flytta dörren i sidled var inte heller ett projekt vi ville ge oss på så bredvid denna gången integrerade vi en tvättstuga och en liten toalett för att slippa springa upp en våning om man blir nödig mitt i ett bastubad eller om man är ute i det planerade garaget och blir nödig.

Ganska nyligen i projektet, som har pågått i över 2 års tid, kom vi på att vi ska ha ett akvarium med sötvattensfiskar alldeles ovanför badkaret, så det bilades ur ännu ett hål för detta, för att styrka den nu försvagade bärande väggen så skruvas två vinkeljärn upp ovanör akvariet under väggen. (2006-03-17 14:02:53)
Produkter på bilden:

brunn och en liten del av golvvärmen som ligger inne i bastun
Varför golvvärme i bastun? utbrister ni säkert nu, för att slippa den kalla och fuktiga råheten som gärna blir i en källare som inte har annat än golvvärmen i övriga badrummet och två element i hela källaren som värmekällor. För sånna gånger som man ska städa i bastun, vilket förmodligen blir minst en gång i veckan.
brunnen som syns på bilden är inte alls inne i bastun utan i vår tillfälliga dusch, som vi bara använde några månader innan dörren till just bastun skulle slås ut. (2006-04-06 00:33:41)
Produkter på bilden:

Den siktade sanden åter på plats
Som nämnt i historian ovan så kördes alla massor ner till 15-20 cm djup under golvet ut, här har de massorna siktats genom en sil byggd av hönsnät och några brädor för att slutligen läggas in igen på marken.
Här inne har det också hänt saker sedan golvet bilades ur, bilat ur allt golv som ligger ovanför avloppsrören i övriga källaren också, här har alltså avloppsrören bytts mot nya och fräscha rör i plast och stål/gjut-brunnarna till motsvarande diton, nu ska bara markisoleringen passas in åtföljt av att lägga in armeringsmattor, som ska passas in på rätt höjd och ytterligare ska även golvärmeslangarna spännas fast i armeringsmattorna. Men allra först ska ett duschgolv gjutas. (2006-04-06 00:50:21)
Produkter på bilden:

Golvvärme och en hink som trycker ner golvbrunnen till duschen i just duschen
Ramen som syns på bilden är för att sänka ner golvet och öka takhöjden i just duschen för att kunna stå raklång under en vattenfallskran och tvätta sig. Ramen är byggt för att gjuta det nedsänkta golvet, det byggs en ny senare uppepå det nedsänkta golvet för att kunna gjuta i resten av källargolvet utan att gjuta i det sänkta hålet. (2006-04-06 00:42:13)
Produkter på bilden:

Duschgolvet
sett ur annan vinkel nu, samma ram, samma tunna somi håller ner samma golvbrunn i samma dusch. (2006-04-06 01:01:55)
Produkter på bilden:

Duschgolvet
Duschgolvet igen, fast nu någon dag senare, golvet är gjutet, en ny ram är byggd och förberedelserna för den "totala gjutningen" är nästan färdiga, bara lite dokumentering, som synes är det rätt varmt att jobba så vi struttar omkring i shorts och träpjuck. (2006-04-06 01:07:19)
Produkter på bilden:

Markisolering, golvvärme och armeringsmassa
Här är hörnet bredvid duschhålet, som synes så går det ner slangar även i duschgolvet.

Detta är alltså bilder från augusti 2004, jag visar lite tillbakablickar på grovjobbet, men då är det här ändå finlir i jämflrelse med det riktiga grovgörat i att bila ur golvet, på den tiden fanns inget intresse att ta bilder på arbetets gång, vem vill ha bilder på ett sönderslaget betonggolv? eller gamla halvmurkna avloppsrör? inte vi på den tiden i alla fall, vi var glada att få det gjort helt enkelt... (2006-04-06 23:33:26)
Produkter på bilden:

Ännu mer markisolering, golvvärme och armeringsmatta
mellan detta läget och det att det har byggts upp en vägg finns det tyvärr inga bilder, jag har själv precis börjat dokumentera och leta ut intressanta och inte alltför suddiga bilder till det här albumet så det har inte funnits intresse för mer bilder än så. (2006-04-06 23:42:00)
Produkter på bilden:

Utlopp/inlopp för golvvärmen
Som synes är det en brokig skara slangar som utgör vår golvvärme, det beror helt enkelt på att en slang har vi köpt, resten har vi fått av goa vänner inom byggbranschen..

Sista rycken innan totalgjutningen (2006-04-06 01:12:28)
Produkter på bilden:

Inlopp/utlopp för golvärme
På andra sidan av väggen har det sett ut så här, de inpapprade grejerna är de in och utgående värmerören, ett varmvattenrör och en kallvattendito. plattorna som ligger på sniskan jämte väggen utgör en markerad gång som löper genom hela källaren, från ingången vid garaget till rummet där bastun ska vara (se rritning ovan)

Detta rummet görs i ordning i och med att en bergvärmepump har hittat in hit, måste ju ha rum därefter ;-) (2006-04-06 01:17:41)
Produkter på bilden:

Bastun
Dörrhålet inifrån den tilltänkta ångbastun. rummet som bastun och akvariet ska vara i är för tillfället förråd för alla skåp, lådhurtsar och tillhörande verktyg som ska in i vårt garage när det byggs. (2006-03-06 11:35:01)
Produkter på bilden:

Bastudörren
I väntan på att bastubygget ska dra igång är detta vad vi har köpt tillsammans med X antal löpmeter med spontat bastulavar liggandes på vinden, har legat där sedan Y antal år tillbaka. Kan skvallra om att det blir en bred och rätt djup bastu, dock max 3 meter djup, då rummet bastun blir förlagd i inte är bredare, bredden på bastun blir någonting över 2 mter, för att man ska kunna ligga raklång på bänkarna om man vill det.
Den fyrkantiga ljuskällan ovanför/bakom dörrenär ett fönster som utgörs av glasblock och ska bidra till dagsljus inne i bastun, kommer att byggas in en glasruta i väggen precis över dessa glasblock för att ge just den effekten i bastun. (2006-03-07 00:34:22)
Produkter på bilden:

Kabelrördragning
Här har det huggits och slagits för att få ett spår att lägga VP-rör till elektricitet, dels för att styra belysningen inne i bastun, kanske någon frän kontroll för att styra bastun också, men även för att styra ljuset i akvariumet.
Röret har på bilden blivit överspacklad med (någon form av) murbruk, det går rakt igenom väggen och ut på andra sidan ovanför akvariumet
(2006-03-05 15:59:37)
Produkter på bilden:

Kabelrördragning
På andra sidan av väggen, mynnar röret ut. Här syns lite mer av själva hålet för akvariumet, väggen är 30cm tjock och bärande, så därför har väggen ovanför hålet avlastats med två vinkeljärn, syns inte på bild, ett från vardera håll.
Ska fixa fler bilder på hålet, så ingen behöver oroa sig för att våra fiskar kommer att få X antal ton över sig en oväders dag (kan ju inte vara en särskilt vacker dag som vårt hus rasar ihop) (2006-03-05 16:07:49)
Produkter på bilden:

Akvariet
Akvariet bakifrån, detta är alltså rummet bredvid badrummet, härifrån ska man senare mata fiskarna, byta vatten, göra rent akvariet och så vidare. Vattenrör, såväl kallt som varmt vatten, finns draget från rummet bredvid, för tillfället pannrum med dusch, för att lätt kunna byta vatten och göra rent akvariet.
Runtomutefter väggarna ska det även byggas hyllor för att kunna förvara kartonger med bra-att-ha-grejer = man-sparar-i-ett-antal-år-tills-man-inser-att-det-bara-är-skräp -som-tar-plats-och-slänger-det-grejer ;-) (2006-03-06 11:36:58)
Produkter på bilden:

Akvariet
Akvariet bakifrån, som sagt rummet som ska bli dels bastu och förråd är för tillfället ockuperat av alla "garagegrejer" och en liten kamin som är halvt renoverad/borstad från den gamla färgen. (2006-03-06 11:41:14)
Produkter på bilden:

Akvarium
Akvarium infällt i väggen som ligger mittemot ingången till badrummet = det första man ser när man ska in och duscha, bade, basta eller varför inte bara titta på fiskarna :-)

Det vita ovanför akvariet är ett av två vinkeljärn som avlastar väggen från vikten av huset. (2006-03-05 15:27:59)
Produkter på bilden:

Akvarium
Det infällda akvariet igen, fast nu med diitmålat virke, badrummet ska ha
korsvirkes-hus-look på väggarna

Hålet till vänster om akvarumet ska vara dörren in till bastun, utrymmet används tills vidare för att förvara verktyg och material, ska flyttas sen när garaget är färdigbyggt, DET projektet ska förhoppningsvis dra igång i sommar (2006) med diverse grundgjutning och därtill förhoppningsvis även tak och väggar. (2006-03-05 15:37:06)
Produkter på bilden:

Ingången
Ingången till badrummet, med provisorisk arbets-kontakt-och-lampknapps-planka upphängd (2006-03-05 15:41:13)
Produkter på bilden:

Ingången
Ingången igen, men nu även den med ditmålat virke, för att ge ett hum om vad som komma skall (2006-03-05 15:46:31)
Produkter på bilden:

Murstocken
"skorsten", eller ja, egentligen bara en grövre bit bärande vägg som angränsar till murstocken. "Skorstenen" ska kaklas med fusktegel, har här blivit putsad inför kaklingen, det enda som saknas för just kakelläggningen är just fuskteglet, vi letar febrilt efter ett tegel som ska matcha resterande delar av badrummet. (2006-03-06 11:45:36)
Produkter på bilden:

vägg
En liten bit av "skorstenen" syns här, innan putsning, kollar man noga till vänster på väggen så ser man en djupskillnad, där är kanten till murstocken, (2006-03-05 15:48:49)
Produkter på bilden:

Vägg
samma bit vägg som ovan, fast nu med ditmålat virke (2006-03-05 15:53:31)
Produkter på bilden:

Akvarieväggen, återigen, fast nu med "äkta" stockar på väggen, självklart bara tunna brädor
brädorna är urfrästa på baksidan så att man kan stoppa in vgårat hembyggda fusktegel (nästa bild)bakjomoch mellan "stockarna" så att det ser ut som att det är en vitrappad tegelvägg mellan stockarna, återkommer med bättre bilder när tid och entusiasm finns ;-) (2006-08-11 21:07:03)
Produkter på bilden:

hemgjort fusktegel
(2006-08-11 21:03:17)
Produkter på bilden:

Duschen
Golvet i duschen är som ni ser nersänkt, 15 cm jämte övriga golvet, detta på grund av att vi vill ha en "vattenfallsdusch" ochför att takhöjden ligger på 2050mm, nu har vi alltså en takhöjd på 2200 i duschhålet. skiljeväggen till höger är uppmurad med leca ochför att släppa in ljus i duschen även 7 sycken glasblock. (2006-03-06 11:50:44)
Produkter på bilden:

Duschen
Skiljeväggen i duschen, uppmurad med leca och glasblock, bakom glasblocken ska någon form av ljuskälla monteras, för att ge ljus inne i duschen, dels för att skilje väggen annars skulle äta en massa ljus, ljuskällan i övriga rummet planeras och funderas det på ännu, tips är mycket välkomna, blir förmodligen en hel del väggmonterad belysning på grund av den låga takhöjden (205cm) (2006-03-06 11:59:40)
Produkter på bilden:

Skiljevägg i duschen
från andra hållet, sett från bastudörren, utrymmet som är över i väggen bakom glasblocken ska uppfyllas av belysning och täckas från det här hållet med någon form av lucka för framtida glödl-/halogen-lamps-byte

kopplingsdosan i högra övre hörnet sitter INTE inuti duschen, detta är på utsidan av duschen.Vi har alltså ionte heller över 5 cm hål in till glasblocken inuti duschen, skulle bli jobbigt med allt vatten som skulle stanna där efter varje dusch :-p (2006-03-07 00:39:17)
Produkter på bilden:

duschhörnan, numera kaklad
(2006-08-11 21:01:07)
Produkter på bilden:

duschhörnan, numera kaklad
(2006-08-11 20:58:52)
Produkter på bilden:

Taket i duschhörnan
(2006-08-11 20:55:28)
Produkter på bilden:

"skorstenen uppmurad"
Egentligen är det inte ens skorstenen som vi har lagt på fusktegel på utan en grövre och bärande vägg, men det blev riktigt snyggt och då är ändå inte golvet inlagt, taket knappt halvfärdigt och muren dessutom inte ens fogad ;) (2006-08-19 15:20:14)
Produkter på bilden:

"skorstenen uppmurad"
(2006-08-19 15:22:16)
Produkter på bilden:

"skorstenen uppmurad"
(2006-08-19 15:26:31)
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (7.79) (baserat på 18 st)  Visa lista
Thompi9    2008-06-10 20:00:00
Unregistered84666957    2007-04-06 00:20:13
JesperB    2006-08-19 15:50:55
Unregistered35209a1f    2006-08-12 00:40:08
hobbis    2006-05-12 18:03:49
ohlin_j    2006-04-10 21:56:33
jaysan    2006-04-07 08:10:44
speedomac    2006-04-07 00:00:19
mill    2006-04-06 23:44:43
Mig    2006-04-06 23:00:49
HK-Janne    2006-04-06 08:48:08
Salle1    2006-03-17 19:04:44
Unregistered33861    2006-03-17 16:14:09
juan    2006-03-17 15:22:41
Unregistered639c6a9b    2006-03-07 09:08:43
zombiey2k81    2006-03-07 08:23:54
earth22    2006-03-07 07:09:05
klass    2006-03-06 20:08:24
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
 Kommentarer (0 st)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.