Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos lococo
Medlem sedan: 2010-01-25
Senaste uppdatering: 2017-03-11 23:25:20
 Har 37 bilder i galleriet     433 filmer i filmsamlingen    skrivit 263 inlägg i forumet
 lococos forumprofil
 Galleri (37)  Filmsamling (433)  Annonser (1)  Gästbok (0)  Mina omdömen  Poäng
biorum (Bygg bilder)  Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (9.29) (baserat på 13 st)      10894 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album

Min blivande bio rum.

Har bestämt mig för att bygga ett bio rum i ett rum som vi inte använder så mycke. Rummet är nästan perfek till det, den har bara två rader med block fönster som inte släpper in så mycke ljus. Nackdelen är att det ligger intill tvättrumer (som det kommer ljud ifrån om tvättmaskinen är igång) och intill förrådet.

Det kommer att ta ett tag att bygga rummet men den ska vara igång inför VM :) sommarens höjdpunkt

Vart inte klar innan VM :) men nu har jag…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder

Tyvärr tog jag ingen bild på hur den såg ut innan men här är första bilden.
Jag har börjat måla taket som kommer att bli i svart och vit, Svart har vi från projektorn och fram, sedan vit har vi längst bak där Airhockyn och fotbolls bordet kommer att stå. (2010-02-04 20:10:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Här syns det hur taket kommer att bli, ska bara måla två omgångar till. har även målat fönstrerna svarta, sedan kommer vi att tapetsera väggen under fönsterna där även projektorn kommer att visas. Väggen mitt emot kommer också att tapetseras och sido väggarna kommer att målas i grått (som randen på taket). Men innan kommer vi att sätta upp "wall cover". '
"duken" kommer vi att göra själva. Till att börja genom att spackla väggen, måla och sätta upp en ram.
(2010-02-04 20:23:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Efter att testat sätta upp 3 våder cover tapet så bestämde jag mig för att spackla
väggen för att få bort de värsta ojämnheterna, en del ojämnheter kommer finnas kvar men det får vara eftersom de 3 första våder redan är uppsatta. (2010-03-31 20:03:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


På denna vägg ska projektor bilden visas, jag har tänkt visa den direkt på väggen så jag har en hel del att spackla & slipa innan jag är nöjd, ska även sätta upp en ram runt bild ytan. (2010-03-31 20:01:29)
Produkter på bilden:

Ny familje medlem
Har inte uppdaterat något för vi fick en ny familje medlem i april (Noomi) som har tagit en massa tid, men nu ska allt göras klart (2010-07-30 08:30:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Har målat alla väggar nu färgen är lite blå/grå som ska passa med tapeten som ska vara på kort sidorna (2010-07-30 08:39:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Har fått upp tapeten nu (sambon har fixat med det) hela rummet är nästan färdig tapetserat utom de två sista våderna. Tyvärr så slängde jag upp en våd (tänkte hjälpa sambon) men den vart fel, hon har passat in alla blommor så de kommer i samma höjd, det missade jag. Så jag måste få ner den våden och göra om det idag. Har även målat svart runt fönstren som man ser på bild.
(2010-07-30 08:42:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Nu är golvet klart.
Tyvärr vart mellanrummet mellan golv och väg ca 24mm och golvlisten jag ska ha är bara 16mm så jag fick skära till några tunna golv längder vilket inte kommer att synas så mycke som det gör i bilden. (2010-09-22 18:48:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Projektorn är äntligen uppe (2010-09-22 19:02:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


duken kom också upp i samma veva som projektorn, har mållat fönster kanterna svarta. Tyvärr så hamnar soffan snett i förhålland till duken men eftrsom dören som går in till förrådet öppnas inått så går det inte att göra på annat viss. Det går inte heller att flytta duken till höger för den stora vitta lådan döljer några fula rör.
Ny soffa ska inhandlas så fort vi hittar rätt soffa, men dörren och den stora lådan försvårar valet av soffa. (2010-09-22 19:07:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


måttar in sorrund högtalaren så den hamnar rätt, måste få igång dom snarast för att avgöra om jag ka köpa två till (2010-09-22 19:30:41) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Har monterat alla golvlister nu, (har tryckt ner listen ordentligt nu så högtalar sladen inte syns under listen). Den andra högtalar sladen är från surran, denna slad kommer att gå i taklisterna som är vanliga sladlister av plast. (2010-10-04 00:56:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Hm måste såga till listen som ska gå till trösken vid tvätt rummet, sedan limma ihop listen med dörr tröskeln. Vill helst slippa att spika den så vi får hoppas att det räcker med lim (2010-10-04 01:10:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Kvar att göra:
Taklister
belysning
Dörr stopp
sätta upp fästen för center
Dra alla sladdar
Ev köppa två front högtalare och två sorrund eller en bak center
Köppa dörr lister
Mörkläggning
sätta upp en hylla över den stora vita "lådan" (nere till höger), bestämde oss för att snygga till "lådan" och ha all elektronik där för att få en så clean look som möjligt med bara centern under duken.
Sist men inte minst städa (2010-10-04 01:25:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ny översikts bild
Något mer i ordning men syns att rummet användes igår kväll.
Börjar bli klar bara små detaljer kvar som att sätta upp hyllor på väggarna.
Vänster väggen kommer jag sätta upp några hyllor för att få plats med all elektronik, men jag kommer inte ha mycke mer än vad jag har nu möjligt viss en HTPC i framtiden.
På vänstra vägg kommer jag att sätta upp några film hyllor. Små är dom, rymms bara ca 100-120st filmer per hylla. fyra st film hyllor kommer att sättas upp idag.

PS: Den som är observant märker att centern är inte centrerad under duken, men soffan är inte i mitten heller så det blir bäst så tror jag. (2010-12-11 11:11:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mys belysning
Vart skitnöjd med lösningen som sambon kom på. En vanlig tavellist och sedan borrade hål för led dioderna. Tänkte först strunta i dom eftersom dom inte går att dimra men ljuset dom ger är perfekt så de behövs inte dimra.
Gick i tankarna på att bygga en tak hylla med vanliga spotlight som många har men ville inte behöva göra det helst eftersom det bara är hyres radhus som vi bor i.
Man tänker inte ens på listen förrän man sätter på lamporna villket är bra.
(2010-12-11 11:25:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


(2010-12-11 11:50:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Kabellisten målade jag svart syns inte när den ligger på listen.
Gick och köpte såna små skarver som man använder för att koppla ihop
3st lister men det passade inte till mina lister, byggde mig en själv (finns inte med på denna bild).
Måste få bort alla kablar idag. (2010-12-11 11:55:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belysning!
En bild med belysningen på, har även fått upp film hyllerna.
Saknas lite hyllor till högra sidan men har inte hittat rätt än.
(2011-01-02 21:53:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


(2011-01-02 22:10:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Efter att ha kört ca ett år utan några akustisk material i rummet, har jag gått och köpt Ecophon sombra tak till hela rummet för att få bort lite av klapp ekot som blir i rummet, hoppas det hjälper.
Här har man monteratt första L-listen.
Efter att ha konstaterat att taket var sned och inte lasern så gick det ganska så smidigt att få upp L-listerna, här är första listen på plats. (2012-05-13 02:50:51) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


En del jobb vart det för att få bär verket att passa, (väggarna är inte så raka som man trodde).
Eftersom jag köpte en hel del taket (sombra) med bärverk begagnade så passar inte bärverket till mitt rummet då där dem satt var rummet ca 50cm kortare.
Dom som syns på bild är det som jag har köpt nytt, och räcker till över halva rummet.
Nu ska jag sätta resterande bärverk (det som är begagnat) "vertikalt" istället för diagonalt som det som redan sitter.
Är medveten att det inte kommer se exakt likadant men det gör inget (tror jag annars är det bara att riva den delen och köpa nya bärverk). (2012-05-14 02:38:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Har börjat lägga taket.
Börjar från mitten och ut. Den som är Observant ser att det saknas lägnst ut på båda sidorna.
Eftersom det bara är 50cm från vägg till andra platan så måste jag ta bort 10cm på varje platta, (samma mått på båda sidorna). Jag tänkte att jag skulla använda dem begagnade platter längst ut som jag skär till rätt mått, på det visset räcker det med en låda sombra tak, (håller kostnade nere).
Dessutom så syns det inte villka som är begagnade när dem väll sitter uppe men känns bättre att sätta kniven på dem som är gamla än på dem nya.
(2012-05-14 03:12:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Måste ta bort den gamla listen med myss belysningen och flytta ner lamperna till sombra taket istället.
Funderar på att köpa stjärn himmel efter sommaren och sätte upp framför duken.
Tycker det redan märks skillnad på ljudet, inte riktigt samma eko när man pratar. Kommer även köpa röd heltäkningsmatta men inte till hela rummet, bara från soffan och fram mot duken. På det sättet så hoppas jag att det inte blir över dämpat, men fångar första studsen från front högataler. (2012-05-14 03:24:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Fick med 6st ramar med ecophon tak som är beskärd så att dem passar.".
Tänkte sätta motiv på två st för att testa och hänga på väggen. Det är från ett örngott som jag ska fixa (eller sambon rättare sakt). (2012-05-14 02:49:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Får se om det blir någon skilnad villket jag inte tror, iaf inte hörbart.
Men snyggt blev det, bara en kvar nu. (2012-05-14 02:53:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Och så har mitt packet äntligen kommit efter 2veckors väntan. (2012-09-15 23:30:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Väl packeterat är det iaf (2012-09-15 23:34:04) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Jamo D600 LCR
Stora högtalare, visste det innan jag köpte dem men trode måten inte stämde :) Tycker dem är skitsnygga. Tyvärr inte inte bilde bra, skit kamera och dålig fotograf. (2012-09-16 01:30:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Så här ser dem ut "nakna", dem är ju snygga så oxå.
Men saknar Jamo och THX märket, dem skulle finnas med lite diskret på ett hörn. (2012-09-16 01:36:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


Försöker måtta in dem och ser hur det kommer att se ut innan jag borrar upp dem. Tyvärr har jag lovat grabban att dem skulle få lana hela denna helg inne i bio rummet så jag kommer inte kunna få upp dem innan söndagen.
Fan vad man kan lova ibland :)
(Första bilden på alla 3st, fan vad mäktigtiga dem är :).
(2012-09-16 01:40:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Jamo D600 LcR
Kommer att testa runt lite med att flytta centern som jag använder nu (som finns med i bild) och använda dem som center back. Kommer även att testa sätta front högtalarna som jag använder nu som sorrund back, med andra ord har jag lite att leka med.
Basen (som inte syns på denna bild) som jag har aft ståend under centern kommer jag behöva hitta ny plats till, kanske får plats mellan centern och sido högtalarna. Då kommer jag "behöva" köpa en till för att det ska se snygt ut (symetriskt). (2012-09-16 01:49:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Room Analyzer ll Pro
Nu har jag köpt room Analyzer ll Pro.
Nu behöver jag bara en dator, får åka och köpa en då min dator inte fungerar längre. Sen får jag mäta upp allt innan jag sätter upp absorbenterna och diffusorerna för att mäta igen. (2016-01-23 09:47:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marantz sr7011
Ny receiver, har inte hunnit koppla allt än men ska bli premiär i helgen. (2016-11-30 02:57:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (9.29) (baserat på 13 st)  Visa lista
kokeaa    2017-06-27 10:35:33
Circus Cinema    2016-02-16 20:32:21
legion123    2016-02-06 09:58:33
Ahla77    2012-12-11 19:14:27
marto_    2012-08-27 19:55:58
kongo_fw    2012-06-13 23:08:18
Biobygget    2012-06-12 22:53:12
film-fanatiker    2012-01-30 14:22:13
dallan1981    2011-11-27 10:32:41
PERSSA    2011-05-13 17:44:36
Bakerman    2010-12-31 18:33:50
Diskret    2010-12-13 09:42:29
Unregistered91fc4080    2010-11-17 16:46:45
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
kokeaa   2017-06-27 10:36:21 Anmäl
Snyggt rum och snyggt med belysningen! Är du nöjd med receivern? Går själv i tankar på en sådan i framtiden.
Circus Cinema   2013-06-12 20:01:39 Anmäl
Äntligen har jag varit medlem i forumet en månad och kan äntligen sätta poäng självklart 10p till ditt bygge. Toppen fint!
Ahla77   2012-12-11 19:14:22 Anmäl
Schysst som fan!!
marto_   2012-08-27 19:57:12 Anmäl
Riktigt nice!! Funderar på att skaffa nån sån tapet jag med bakom duken.
kongo_fw   2012-06-13 23:10:03 Anmäl
Härligt bygge!
Biobygget   2012-06-12 22:52:59 Anmäl
Riktigt fint bygge som jag hade missat helt.
Grymt jobbat. Full pott. Cool Avatartavla ;o)
lococo   2012-05-14 12:10:33 Anmäl
Rickard-V
Inget man tänker på när man kollar på film, trode man skulle störa sig på det men man tänker inte på det.
Rickard-v   2012-05-14 08:54:59 Anmäl
Lite sent nu men är inte tapeten vid duken lite för Odiskret, men man kanske inte tänker på det om det är mörkt i rummet?
film-fanatiker   2012-01-30 14:22:06 Anmäl
Riktigt snyggt och fint :)
dallan1981   2011-11-27 10:32:29 Anmäl
Fräckt!
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.