Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos knuttebaloa
Medlem sedan: 2012-03-24
Senaste uppdatering: 2020-08-03 11:11:44
 Har 10 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 78 inlägg i forumet
 knuttebaloas forumprofil
 Galleri (10)  Filmsamling (0)  Annonser (2)  Gästbok (2)  Mina omdömen  Poäng
Fördelning av betyg
Staplarna är färgkodade efter betygens ålder enligt följande:
Betyg från de senaste 3 mån    
Betyg från 3 mån till 1 år sedan    
Betyg äldre än 1 år
 Omdömen (4)
 Melitta Excellent 5.0   1 år sedan
Provade denna bryggare med både färdigmalt och egenmalt kaffe i olika grovlek (Arvid Nordquist). Jag experimenterade även med olika vattenmängd liksom med funktionen för mindre vattenmängd. Resultatet var konsekvent mycket dålig extraktion av kaffebönorna. I samtliga fall var en del av kaffebädden fortfarande torr och det färdiga kaffet blev som följd tunt och smaklöst. Bryggning gick dock fort och kaffet blev adekvat varmt. Jag gillade den smäckra designen, droppstoppet och den automatiska avstängningen. Men vad hjälper det när kaffet inte blir gott. Att denna har godkänts av ECBC är för mig obegripligt. Man kan spekulera kring huruvida mitt ex var ett måndagsexemplar men det tror jag inte. Då maskinen är konstruerad på ett vis som gör att huvuddelen av vattnet släpps över en mindre del av kaffebädden är det resultat jag fick föga förvånande.
 Hembiobutiken   4 år sedan
Måste uttrycka min besvikelse över bemötandet från Hembiobutiken. Jag ringde dem igår för att höra om en viss produkt (en nätverksspelare) fanns i lager. Det gjorde den men när jag frågade om det fanns möjlighet att prova produkten i min anläggning och lämna tillbaka den om jag inte var nöjd fick jag svaret att den typen av öppet köp inte tillåts av Hembiobutiken. Istället för att gå mig som kund tillmötes ifrågasattes jag på ett ganska bryskt vis, både ifråga om huruvida öppet köp faktiskt var nödvändigt och ifråga om mitt produktval. Ena stunden var säljaren övertygad om att jag inte skulle ha något behov av att lämna tillbaka produkten och andra stunden ifrågasattes mitt komponentval och jag föreslogs en annan (betydligt dyrare) produkt. Jag har under åren provat och ägt relativt många HiFi-komponenter, nya och begagnade. Jag är nog förhållandevis kräsen i mina val men jag anser det vara min rätt att vara det. Jag har vid flera tillfällen, i samförstånd med personal i butikerna, både stora och små, ”lånat” hem HiFi-produkter inom ramen för öppet köp. Dessa butiker och personal förstår uppenbarligen vikten av att kunna prova en HiFi-komponent i hemmet innan beslut tas. Att Hembiobutiken inte gör det tycker jag är tråkigt. Att man dessutom möter kunder med arrogans är inte ok. Avslutar med ett citat från en av Hembiobutikens konkurrenter, från vilken jag också köpte min (samma) nätverksspelare (vilken för övrigt gör ett utmärkt jobb :)). ”Vi anser att det inte är förrän man får prova produkten i sin egen hemmamiljö som man verkligen kan veta om det är vad man vill ha eller inte... Du får lov att packa upp och fritt använda varan från första dagen och ändå ha din returrätt kvar. Skulle du ångra köpet är du varmt välkommen att lämna tillbaka den i närmaste varuhus, eller returnera den till oss och få alla pengar tillbaka, oavsett om du har använt den eller inte”
 Yamaha RX-V863   7 år sedan
Mycket kompetent i stereo och surround. Detaljerat, luftigt och stort ljud. Bra integrering av subwoofer. Preout-utgångarna oumbärliga om man har tungdrivna högtalare. Receivern har dock gott om kraft i sig själv. Toppen om man inte måste ha 3D eller 4K. OSD kanske inte vackert. Jag köpte den dock för ljudet... Bang for the buck!
 Trademax   9 år sedan
detta är ett företag som uppenbarligen inte lägger särskilt stor vikt vid kundservice. personalen både i butik (göteborg) och i telefonkundtjänst är okunniga och ger hela tiden olika bud om produkter och lagerstatus. de uppgifter som finns på hemsidan stämmer INTE och de rättas inte heller efter uppmärksammande. tyvärr kan vi inte uttala oss om produkterna då vi inte fått det vi beställt, trots lång väntetid. trademax kan inte ge uppgift om när det vi beställt väntas inkomma. således: om ni önskar ett kunnigt och trevligt bemötande samt produkter inom överskådlig framtid: LOOK ELSEWHERE! kan man ge en halv stjärna i betyg?
Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.