Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

* Officiell Tråd - B&W Nautilus *

221 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara
B&W Nautilus 800 (Golvhögtalare) 1 (0) Inga priser
B&W Nautilus 801 (Golvhögtalare) 0 9 (4) Inga priser
B&W Nautilus 802 (Golvhögtalare) 1 9,4 (9) Inga priser
B&W Nautilus 803 (Golvhögtalare) 1 8,6 (4) Inga priser
B&W Nautilus 804 (Golvhögtalare) 1 9 (9) Inga priser
B&W Nautilus 805 (Surroundhögtalare) 1 9,44 (15) Inga priser
B&W Nautilus HTM1 (Centerhögtalare) 2 8,6 (4) Inga priser
B&W Nautilus HTM2 (Centerhögtalare) 1 8,89 (8) Inga priser
B&W Nautilus SCM1 (Surroundhögtalare) 0 8 (4) Inga priser
B&W Nautilus (Golvhögtalare) 1 (0) Inga priser
6 relaterade trådar

#1

Postad 09 augusti 2004 - 15:18

Squeezemaster
  • Squeezemaster
  • ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

  • 19 825 inlägg
  • 0
Aktuella priser:
https://www.prisjakt...16490&type=.png
https://www.prisjakt...=3401&type=.png
https://www.prisjakt...=3402&type=.png
https://www.prisjakt...=3403&type=.png
https://www.prisjakt...=3404&type=.png
https://www.prisjakt...=3405&type=.png
https://www.prisjakt...=3406&type=.png
https://www.prisjakt...=3793&type=.png
https://www.prisjakt...=3794&type=.png

Nautilus 805

På ett bra stativ kunde gamla Matrix 805 verkligen förbluffa lyssnaren med sitt öppna och naturliga ljud, och Nautilus 805 är därför närmast en chockerande förbättring!

Tvåvägs stativhögtalare har egenskaper som gör dem mycket populära – detta gällde inte minst Matrix 805. De viktigaste fördelarna är att deras musikåtergivning inte är lika rums- och placeringskänslig som golvstående modeller. Kompakta kabinett bidrar dessutom till att egenljud och diffraktion minimeras.
Minsta detalj i denna konstruktion är utförd med en precision som brukar vara förbehållen högtalare i den allra högsta prisklassen. Detta gäller inte minst Nautilus-diskanten som med sin detaljupplösning garanterar ett sagolikt luftigt och frigjort ljud i det övre registret. Den nya formen på kabinettet bidrar också till att basen och mellanregistret är en klass bättre och mer neutral än föregångaren.

Basreflexporten är utrustad med B&Ws nya Flow Port-system som motverkar blåsljud vid kraftig volym. För att garantera maximal överföring av musiksignalen från förstärkaren är Nautilus-serien även utrustade med stabila och snygga WBT-kontakter.

Vi utgår ifrån att Nautilus 805 kommer att bli den modell som tillverkare av stativhögtalare kommer att försöka mäta sig med under många år framöver!

Lyd & Bilde (Norge) 10/98:
"Den nya B&W Nautilus 805 låter som en stor och dyr elektrostat, men är liten och billig – och vacker som ett smycke."
"Slutsats: Trots att Nautilus 805 kräver elektronik av högsta klass är detta en fantastisk högtalare – med ett inbakat nytänkande som en mindre tillverkare aldrig skulle mäktat med. Dessa produkter är emellertid inte endast utvecklade av en resursstark forskarstab, utan måste också vara framlyssnade av människor som älskar musik och som ofta går på konserter! Den billigaste Nautilus-konstruktionen är – i merparten av frekvensområdet – den bästa dynamiska högtalaren undertecknad någon gång har hört. Jag garanterar inte att det inte finns enstaka konkurrenter där ute, men jag är tvärsäker på att de inte kan vara många. Och de är i alla fall inte billiga… "

"Ljudkvalitet: 10
Andra kvaliteter: 10
Pris/kvalitet: 10"

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.

Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
Tvåvägs stativhögtalare med två element
1-tums nautilusdiskant med metallmembran
6,5-tums bas/mellanregister med membran av Kevlar Frekvensomfång: 49 - 22 000 Hz
Delningsfrekvens: 3 kHz
Känslighet 88 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min 3.0 ohm)
Mått (H/B/D): 41/24/34 cm
Vikt: 9 kg styck

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Signature 805

Den bästa stativhögtalare som B&W någonsin gjort...

Nyutvecklade element, extrem konstruktionskvalitet och ett kompromisslöst delningsfilter, allt tillsammans gör Signature 805 till en av världens bästa stativhögtalare. Den förmedlar musikens alla känslor och innehåll på ett helt naturtroget sätt – det vore kanske bättre att kalla den för ett musikinstrument än en högtalare!

Avancerad teknik nu ännu bättre
Det gula bas/mellanregistret i Signature 805 är en specialversion av elementet som används i flera av B&W:s finaste högtalare. Detta 6,5-tumselement har bland annat fått en 40 procent större magnet och en helt ny fasplugg i mässing. Förbättringarna ger Signature 805 en bättre basåtergivning som är mycket stram och dynamisk, samtidigt som förvrängningen har blivit ännu lägre. Detta betyder att röster och akustiska instrument återges mycket transparent, neutralt och öppet.
Diskanten, som är helt identisk med den som används i Signature 800, har fått förbättrade egenskaper vid högre frekvenser (-6 dB vid 50 000 Hz), något som gör att högtalaren fungerar utmärkt för de nya formaten SACD och DVD-Audio.

Exklusiv finish
Även kabinettet och utseendet har fått extra uppmärksamhet på Signature 805. Högtalaren finns i två olika utseenden: Grey Tiger’s Eye och Red Bird’s Eye. Gemensamt för de båda är en läcker pianolack av högsta kvalitet. Här är det inte tal om något enstaka lager lack, utan många. Det tar faktisk hela sex dagar från det första lagret läggs på tills högtalaren är färdig!

Himmelsk ljudkvalitet
All teknik i en högtalare är meningslös om inte ljudet ger upplevelser i särklass. Det gör Signature 805! Att lyssna på denna skapelse ger dig garanterat gåshud! På grund av storleken så klarar den inte riktig den djupaste basen, men det förlåter man den mycket snabbt. I resten av frekvensomfånget spelar den fullständigt neutralt, med en extrem precision och överväldigande detaljer. Signature 805 är i sanning en avslöjande högtalare, som spelar precis vad musiksignalen innehåller. Detta innebär att dåliga inspelningar låter som dåliga inspelningar, men också att bra inspelningar låter himmelskt!
Tack vare den makalösa ljudkvaliteten och det avslöjande ljudet så bör Signature 805 användas tillsammans med elektronik av hög kvalitet. Du kommer att höra eventuella brister hos CD-spelaren eller förstärkaren, och detsamma gäller kablar, stativ och annat. Om du däremot har en anläggning som håller samma klass som högtalaren, så kommer du att höra hur bra musik låter när den är som allra bäst!

Test av B&W Signature 805 Hi-Fi Choice september 2002
“This is the sort of speaker with wich the connoisseur could identify the auditorium and the mixing desk. Let alone the microphones and audience cross section!”
Editors Choice - Hi-Fi Choice Magazine

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.

Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
1-tums diskant
6,5-tums bas/mellanregister
Frekvensomfång 42-50 000 Hz (+/-6dB) / 49-25 000 Hz (+/-3dB)
Känslighet: 88 db
Impedans: 8 ohm (minimum 4,6)
Delningsfrekvens: 4 kHz
Mått i cm: 42/23/34 (H/B/D)
Vikt: 9,5 kg/st

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Nautilus

B&W:s Nautilus-projekt är bland de mest extrema som setts inom högtalarnas 100-åriga historia.

Om ordet kompromisslös fortfarande har någon betydelse är det på sin plats när det gäller Nautilus 800. Ideerna bakom fick mogna i 30 år, och varje detalj är genomgången. Varken pris eller säljpotential spelade roll under utvecklingen, bara frågan om hur långt man kan utveckla en dynamisk högtalare. Nu när resten av Nautilus-serien är ett faktum, kan man se teknik utvecklad för detta projekt använd i mer användarvänliga och överkomliga produkter.

Med sitt radikala utseende, som dock är byggd på ren funktionalism, var Nautilus världens första dynamiska högtalare "utan låda". Alla lådor har egna resonanser som alltid präglar återgivningen i någon grad. Lådor har därför alltid blivit dämpade så bra som möjligt för att reducera dessa resonanser. I Nautilus var utgångspunkten att avlägsna dem redan innan de uppstod. Detta gjordes genom att elementen flyttades till framkanten, och genom att föra resonanserna bakåt genom en "oändlig kanal" - en transmission line.

Djupbasen från 10-220 Hz tas om hand av en 300 mm bas med en 9,5 kg magnet. Membanen är gjutna ur ett stycke aluminium, något som flyttar eventuella uppbrytningar och resonanser upp till 1,5 kHz. En 100 mm-enhet med ett platt aluminiummembran arbetar med frekvensområdet från 220 Hz och upp till 880Hz där en 50 mm aluminiumdome tar över. Båda har specialkonstruerade dämprör som eliminerar alla stående vågor.
Från 3500 Hz och uppåt använder Nautilus en 25 mm aluminiumdome med kylflänsar i form av ett resonansabsorberende rör.
Nautilus delningsfilter är aktivt. Detta minimerar effektförluster och fasvridning, men i gengäld kräver det fyra separata förstärkare per högtalare!

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.

Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - både Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
High-End högtalare med elektroniskt fyrvägs delningsfilter
Frekvensomfång 10-25.000 Hz +/- 3.0 dB
Frekvensomfång 25-20.000 Hz +/- 0,5 dB
Impedans Inte angivet
Kontinuerlig effekttålighet Inte angivet
Max effektbelastning Inte angivet
Fastmonterade silverkablar till förstärkare ingår
Det krävs fyra stereo-förstärkare eller åtta mono block på minimum 30 v RMS varje (motsvarar 225 watt i 4 ohm).
Mått i cm (B/H/D): 42/105/90
Vikt med bas: 110 kg

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Nautilus 800

Samma underbara och förförande ljudkvalitet som Signature 800, men med Nautilus-finish.

Detta är en högtalare som förenar den underbara musikaliteten från Signature 800 med utförandet från den kritikerrosade Nautilus-serien. Nautilus 800 använder likadana element och delningsfilter som Signature 800, och har också ett kabinett som är konstruerat på samma sätt. Enda skillnaden är utförandet, som är hämtat från den ”vanliga” Nautilus-serien. Högtalaren finns i körsbär, röd körsbär och svart ask.

På insidan av högtalaren finns samma uppgraderade och förbättrade högteknologi som i Signature 800. Här är några av förbättringarna som gjorts jämfört med föregångarna i Nautilus-serien:
Diskanten, som är monterad med den karaktäristiska pipan, har fått en ny konstruktion för att ännu bättre kunna ta vara på det extrema frekvensomfånget från de nya digitalformaten DVD-Audio och SACD.
Mellanregistret har också byggts om, med resultat att ljudförvrängningarna blivit ännu mindre. Nautilus-serien har fått mycket beröm för sin neutrala och ofärgade återgivning, och detta gäller alltså i ännu högre grad för Nautilus 800.
Bassektionen har fått två helt nya element. De båda 10-tumsbasarna har vardera samma magnetsystem som används på det betydligt större 15-tumselementet i Nautilus 801, så det handlar om en stram, exakt och övertygande basåtergivning som går utanpå det mesta!

Nautilus 800 har ett utseende som mest påminner om Nautilus 802. Men detta är långt ifrån en uppgradering, utan en helt ny högtalare som låter långt bättre än till och med toppmodellen Nautilus 801. Denna har visserligen ett större baselement, men de två 10-tumsbasarna i Nautilus 800 klarar tillsammans att spela lika mycket bas, och lite till. Dessutom innebär två mindre element en rad fördelar, till exempel att basen blir stramare och inte lika placeringskänslig.

En skillnad mellan de större modellerna Nautilus 801 och 802 och Nautilus 800 är basen som högtalaren är placerad på. Denna håller de 125 kilona på plats och innehåller också det avancerade delningsfiltret. Fördelarna med att placera delningsfiltret utanför själva kabinettet är många. Dels så ligger de känsliga komponenterna långt bort från elementen och skyddas därför mot störningar, och dels så kyls de av bättre eftersom basen leder bort värme.

När det handla om att spela musik på ett fullständigt naturtroget sätt kan Nautilus 800 till och med mäta sig med den ursprungliga Nautilus-modellen – även om den snäckformade superhögtalaren kostar nästan 100 000 kronor mer. Dessutom är den mer lättdriven eftersom det räcker med en stereoförstärkare. Nautilus är en fyrvägskonstruktion med aktivt delningsfilter, vilket innebär att den kräver fyra stereoförstärkare! Det är nog många som också tycker att Nautilus 800 är lite lättare att möblera med, Nautilus är ju en högtalare med ett mycket extremt utseende...

Nautilus 800 kan spela musik på ett fullständigt naturtroget sätt. Den kostar visserligen ganska mycket pengar, men för den som vill ha ett ljud som slår det mesta är värt varenda krona!

Specifikationer:
1-tums diskant
6,5-tums mellanregister
2x10-tums baselement
Frekvensomfång +/-2 dB: 37-23 000 Hz
Frekvensomfång +/-3 dB: 32-42 000 Hz
Frekvensomfång +/-6 dB: 25-50 000 Hz
Känslighet: 91 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min. 3 ohm)
Mått i cm (H/B/D): 120/45/65

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Nautilus 801

Med ett 15-tums baselement och den revolutionerande Nautilus-teknologin är detta högtalaren som ljudmässigt kommer närmast sin förebild, Nautilus 800. Nautilus 801 är byggd för användas professionellt men ger naturligtvis också de mest kräsna audiofilerna vad de vill ha..

Den största högtalaren i Nautilus-serien är en välvuxen best. Med ett 15-tums baselement med kevlarförstärkt membran och det massiva kabinettet med 24 lagers björklaminat och Matrix-stagning internt kan den leverera en basåtergivning med minimal färgning även vid kraftiga crescendon.
Detta är en av anledningarna till att den används som professionell monitor i studio såväl som i krävande hemmamiljöer. Abbey Road-studion har redan installerat den i sitt State of the Art - Master rum - och den ersatte 801 Matrix, som de hade använt i 18 år! Att högtalaren skulle spela absolut naturtroget var faktisk så viktigt att Abbey Road Studios deltog aktivt i utprovningen av prototyperna i utvecklingsarbetet.

Som vanligt när det är tal om högtalare av absoluta referensklass kan man inte beskriva ljudet med ord. Att säga att Nautilus 801 är en av världens bästa högtalare är ingen överdrift, men den måste ändå höras. Och om du funderar på att prova den i ditt eget lyssningsrum så måste du tänka på att högtalarna väger över 100 kg styck, och att man bör vara flera när man fraktar den eller packar upp dem. Problemet är väl bara att bli av med flytthjälpen när det är dags att sätta igång med provlysningen...

Hi-Fi News & Record Rewiev (England) november 98
"Det rinner en åder av kvalitet i alla vener av denna sofistikerade och fascinerande högtalardesign. Den ursprungliga uppgiften var att tjänstgöra som en studiomonitor, men det otroliga ljudet medför att 801 också kommer att tvinga sig in bland audiofila hemmahögtalare."
"Totalt sett framför Nautilus 801 musik på en mycket hög nivå, med bevisligen låg förvrängning, kolossal effekttålighet och med ett enormt dynamikområde. Basen är inte mindre än förstklassig med sin snabbhet, djup och klang, som anknyter lätt till lyssningsrummet."
"Lyssningsfönstret är brett och djupt, och ljudet är särskilt genomskinligt. Teknisk sett uppfyller 801 en hög standard av noggranhet, som högtalar bygge är den mycket välbyggd och finishen är suverän. Du kan knappast få ett bredare frekvensområde, bättre ljudmässigt sammanhang eller lägre förvrängning. Snabba och rena transienter matchar den exemplariska energiutstrålningen som kan ses i laboratorietesterna.
Den nya 801 är dubbelt så dyr som den gamla, men jag menar att den är värd det. Det är en högtalare som bryter ny terräng för B&W, och det har blivit en av de seriösa deltagarna i prisklassen 8 000 -12 000 Pund. I kraft av sina egenskaper måste den få en solklar rekommendation, och den har ett inbyggt värde för pengarna som B&W har varit kapabla till att ge så många gånger förr."

Audio (Tyskland) 9/98
"För mig är detta den bästa produkten som är kommit in i Hi-Fi världen det sista året -överhuvudtaget."
"Referenzklasse" - 5 öron - 98 poäng

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.
Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - både Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
Trevägs golvhögtalare med tre element
1-tums nautilusdiskant med metallmembran
6-tums mellanregister av Kevlar med kantlös upphängning i Marlan-kabinett
15-tums baselement av papper/Kevlar i Matrix-kabinett
Frekvensomfång: 29 - 22 000 Hz
Delningsfrekvenser: 350 Hz, 4 kHz
Känslighet 91 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min 3.0 ohm)
Mått (H/B/D): 111/52/69 cm
Vikt: 104 kg styck
Individuellt uppmätta frekvenskurvor för varje par medföljer

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Nautilus 802

B&W 802 Matrix var länge en favorit bland entusiaster världen över. Otaliga HiFi-journalister använde den som referens när en ny högtalare skulle utvärderas. B&W har tillsammans med världens bästa studioingenjörer förbättrat en legend!

Det karakteristiska mellanregisterhuvudet i Nautilus 801 och 802 är gjutet av Marlan - ett syntetiskt, mineralfyllt kompositmaterial. Det är hårt som granit, men möjligt att framställa med mycket hög noggrannhet. Mekaniska isolatorer ser till att inga vibrationer överförs till huvudet.
FST-mellanregistret är ovanlig innovativt. Med sitt kantlösa och resonansfria membran av Kevlar är den perfekt konstruerad för sin uppgift. Eftersom rörelserna i elementet inte är speciellt stora, tog B&W bort kantupphängningen -det vävda Kevlar-materialet är nämligen mycket styvt. En ring av skumplast som har samma mekaniska motstånd som Kevlar är pålagt längs membranets kant, vilket gör att alla resonanser som rör sig över membranet absorberas effektivt. Mellanregisterelementet är monterat från baksidan av huvudet, och magneten har en strömlinjeformad cylinder som förlängning. Ett kraftig stålstag går genom hela huvudet och håller effektivt elementet på plats bakifrån.

Den största skillnaden mellan Nautilus 802 och den större 801, är att 802 har två stycken 8-tums baselement istället för ett 15-tums element. Konstruktionen är dock densamma. De vackra träkabinetten limmas ihop lager för lager och böjs sedan till den slutliga formen. Till Nautilus 801 och 802 har B&W valt att använda plywood med en tjocklek av 35 mm, allt för att skapa ett kabinett solitt kabinett utan resonanser.

Foten som kabinettet vilar på innehåller delningsfiltret, som består av komponenter av högsta kvalitet. Tack vare att de placerats i foten av högtalaren påverkas de inte av vibrationer, och kan också kylas av så att egenskaperna inte förändras av värmeutveckling.

Nautilus 802 testad i Hi-Fi&Musik nr 7-8 2003
”Det är inte svårt att förstå varför Nautilus-högtalarna så ofta används i studiosammanhang och det är inte så konstigt att hela Abbey Road Studios är sprängfyllt med Nautilus 801 och 802. Vill man ha en högtalare som säger sanningen har jag svårt att tänka mig någon konkurrent överhuvudtaget, ty renare och bättre upplösning är svår att åstadkomma.”

”Rätt uppställda och matade med elektronik som inte tappar andan så låter dom magiskt. Det tar bara sekunder efter första tonen innan man sitter trollbunden”

”Jag säger det på en gång; jag har aldrig hört en högtalare som låtit så fantastiskt bra med all musik jag matat den med.”

”Minsta rörelse i orkestern återges på ett sätt jag aldrig tidigare hört. Man hör orkestermedlemmar andas och notblad vändas. Detaljrikedomen har för mig fått en helt ny innebörd.”

”Något som jag utan minsta tvivel kan utnämna till det bästa jag någonsin hört är mellanregistret. Fullständigt makalöst! Röster återges med fokus och nyansrikedom som gör att man häpnar.
Renheten är exempellös, hårresande bra. Diskanten är väldigt rent återgiven med en enorm energi men samtidigt fjäderlätt och snabb transientåtergivning. Basen är av det mäktiga slaget och har ett djup och en urkraft som imponerar.”

”Det bästa är trots allt att dom spelar kolossala mängder musik! Ena stunden kan dom vara både finstämda och intima för att sedan mangla hjärnan ur skallen på lyssnaren. Musiken engagerar och skänker lyssnaren en upplevelse som man inte sitter oberörd inför. Den fina dynamiken och och den fullständigt makalösa precisionen och atomurstimingen sätter fart på musiken. Dom kan dessutom spela öronbedövande högt utan att tappa kontrollen för ett endaste ögonblick.”

”När det gäller att låta bra med all sorts musik är deom enligt mig ohotade på tronen och frågan är om man kan begära mer av en högtalare? Jag kan inte komma på nåot och jag är säker på att jag en vacker dag (som snart är här, hoppas jag) kommer att äga ett par B&W Nautilus 802.”

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.

Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - både Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
Trevägs golvhögtalare med fyra element
1-tums nautilusdiskant med metallmembran
6-tums mellanregister av Kevlar med kantlös upphängning i Marlan-kabinett
2 st 8-tums baselement av papper/Kevlar i Matrix-kabinett
Frekvensomfång: 34 - 22 000 Hz
Delningsfrekvenser: 350 Hz, 4 kHz
Känslighet 91 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min 3.0 ohm)
Mått (H/B/D): 111/39/55 cm
Vikt: 70 kg styck

Postad bildPostad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Nautilus 803

Nautilus 803 är en högklassig högtalare till hemmabruk. Den har samma mellanregisterelement och diskant som toppmodellerna i serien, och är genomsyrad av samma hantverkskänsla.

FST-mellanregistret är monterat i en egen kammare i huvudkabinett, och är placerad högst upp. Nautilus-diskanten sitter i ett eget, diffraktionsfritt hus på toppen av kabinettet och påverkas minimalt av resten av högtalaren.
De två 7-tums baselementen är gjorda av samma material som baselementen Nautilus 801 och 802: en sammansättning av papper och Kevlar. De har gjutna korgar och rejäla spolar på1.25 tum som gör att de tål hög effekt och har en hög känslighet

Nautilus 803 kan återge alla typer av musik, nästan oavsett vilka krav man har. Den har visserligen inte samma basegenskaper som till exempel Nautilus 801, men klarar att fylla även riktigt stora rum med en snabb, dynamisk och djup bas. Precis som alla modeller i serien gör Nautilus 803 inga som helst musikaliska kompromisser. Dessutom är det mästerliga kabinettet mycket vackert att se på, och en prydnad för de flesta vardagsrum.

Absolute Sound (USA) april 99:
"On the 803s, I heard it all: the weight and force of the rythm, the brass, the drums and strings, and the magical quiet interlude, too, and I was swinging my arms and grinning from ear to ear. That`s what we pay for, and the 803s deliver."

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.

Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - både Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
Trevägs golvhögtalare med fyra element
1-tums nautilusdiskant med metallmembran
6-tums mellanregister av Kevlar med kantlös upphängning
2 st 7-tums baselement av papper/Kevlar i Matrix-kabinett
Frekvensomfång: 35 - 22 000 Hz
Delningsfrekvenser: 350 Hz, 4 kHz
Känslighet 90 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min 3.0 ohm)
Mått (H/B/D): 107/28/43 cm
Vikt: 30 kg styck

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Nautilus 804

Nautilus 804 ger dig chansen att höra dina skivor som de var tänkta att låta från början. Det är därför B&Ws Nautilus-serie ofta används som monitorer i de största skivstudiorna runt om i världen.

804:an är den minsta golvmodellen i Nautilus-serien. Det är en trevägshögtalare och har en konstruktion som är mycket lik 803. Baselementen har en mindre diameter än i den större modellen och tack vare detta är kabinettet nästan 5 cm smalare, något som minimerar kabinettets inverkan på FST-mellanregisterelementet känsliga återgivning.
Eftersom hela serien har nya baselement var det naturligt för B&W att även förfina Matrix-konceptet som först introducerades i den ursprungliga högtalaren Matrix 1. Denna teknik innebär att kabinettet förses med ljuddöda celler för att förhindra att stående ljudvågor bildas, och är patenterad av B&W. Matrix-systemet hjälper samtidigt till att staga upp hela kabinettet så att inga vibrationer påverkar ljudegenskaperna.

B&W har tagit farväl av de fyrkantiga högtalarlådorna. Svängda former producerar betydligt färre stående vågor och de rundade väggarna är dessutom betydligt tjockare än i vanliga högtalare.

Baselementen har mycket lätta och styva membran som är tillverkade av en en blandning av papper och Kevlar. Materialet är utvecklat av B&W och har egenskaper som ger extremt goda basegenskaper även vid kraftig volym.

B&W Nautilus/Signature-center
För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service och rådgivning vid köp av high-end produkter som B&W Nautilus/Signature, har vi gett utvalda butiker status som B&W Nautilus/Signature-center. Dessa butiker har alltid ett brett sortiment av B&W Nautilus/Signature produkter, och kan ge dig den absolut bästa hjälpen i valet av rätt modell för dig.

Följande butiker är utvalda center för B&W Nautilus/Signature:

Stockholm - både Fleminggatan 89 och Sveavägen 145
Göteborg - Skånegatan 25

Specifikationer:
Trevägs golvhögtalare med fyra element
1-tums nautilusdiskant med metallmembran
6-tums mellanregister av Kevlar
2 st 6-tums baselement av papper/Kevlar i Matrix-kabinett
Frekvensomfång: 38 - 22 000 Hz
Delningsfrekvenser: 350 Hz, 4 kHz
Känslighet 89 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min 3.0 ohm)
Mått (H/B/D): 101/24/34 cm
Vikt: 24 kg styck

Postad bildPostad bild

------------------------------------------------------------------------------------------

Signature 800

Världens absolut bästa högtalare?

Engelska B&W har tillverkat högtalare i 35 år och firar sitt jubileum på ett litet speciellt sätt. När de flesta andra ställer till med fest, firar B&W med att tillverka en av världens bästa högtalare!
Signature 800 är lika mycket ett konstverk som en högtalare. Utförandet kallas för Grey Tiger’s Eye och består av en högglansig träfinish och äkta Connolly-läder som är monterat på ett fundament av borstad aluminium. Mästerverket är krönt med en specialversion av diskant- och mellanregisterhuvudet av Marlan som känns igen från Nautilus 801 och 802.
Detta är en ypperlig högtalare med ett utseende och en ljudkvalitet som övergår det mesta!

På insidan av högtalaren finns uppgraderad och förbättrad högteknologi från Nautilus-serien. Här är några av förbättringarna som gjorts:
Diskanten, som är monterad med den karaktäristiska pipan, har fått en ny konstruktion för att ännu bättre kunna ta vara på det extrema frekvensomfånget från de nya digitalformaten DVD-Audio och SACD.
Mellanregistret har också byggts om, med resultat att ljudförvrängningarna blivit ännu mindre. Nautilus-serien har fått mycket beröm för sin neutrala och ofärgade återgivning, och detta gäller alltså i ännu högre grad för Signature 800.
Bassektionen har fått två helt nya element. De båda 10-tumsbasarna har vardera samma magnetsystem som används på det betydligt större 15-tumselementet i Nautilus 801, så det handlar om en stram, exakt och övertygande basåtergivning som går utanpå det mesta!

Signature 800 har ett utseende som mest påminner om Nautilus 802. Men detta är långt ifrån en uppgradering, utan en helt ny högtalare som låter långt bättre än till och med toppmodellen Nautilus 801. Denna har visserligen ett större baselement, men de två 10-tumsbasarna i Signature 800 klarar tillsammans att spela lika mycket bas, och lite till. Dessutom innebär två mindre element en rad fördelar, till exempel att basen blir stramare och inte lika placeringskänslig.

En skillnad mellan de större modellerna Nautilus 801 och 802 och Signature 800 är basen som högtalaren är placerad på. Denna håller de 125 kilona på plats och innehåller också det avancerade delningsfiltret. Fördelarna med att placera delningsfiltret utanför själva kabinettet är många. Dels så ligger de känsliga komponenterna långt bort från elementen och skyddas därför mot störningar, och dels så kyls de av bättre eftersom basen leder bort värme.

När det handla om att spela musik på ett fullständigt naturtroget sätt kan Signature 800 till och med mäta sig med den ursprungliga Nautilus 800-modellen – även om den snäckformade superhögtalaren kostar nästan 100 000 kronor mer. Dessutom är den mer lättdriven eftersom det räcker med en stereoförstärkare. Nautilus 800 är en fyrvägskonstruktion med aktivt delningsfilter, vilket innebär att den kräver fyra stereoförstärkare! Det är nog många som också tycker att Signature 800 är lite lättare att möblera med, Nautilus 800 är ju en högtalare med ett mycket extremt utseende...

Signature 800 kan spela musik på ett fullständigt naturtroget sätt. Den kostar visserligen ganska mycket pengar, men för den som vill ha ett ljud som slår det mesta är värt varenda krona!

Det magnifika ljudet från Signature 800 kan också användas i en hemmabioanläggning. Centerhögtalaren Nautilus HTM1 och bakhögtalarna Nautilus SCM1 finns i uppgraderade versioner med både samma design och höga ljudkvalitet som Signature 800.

Specifikationer:
1-tums diskant
6,5-tums mellanregister
2x10-tums baselement
Frekvensomfång +/-2 dB: 37-23 000 Hz
Frekvensomfång +/-3 dB: 32-42 000 Hz
Frekvensomfång +/-6 dB: 25-50 000 Hz
Känslighet: 91 dB
Nominell impedans: 8 ohm (min. 3 ohm)
Mått i cm (H/B/D): 120/45/65
Vikt: 125 kg styck

Postad bild

------------------------------------------------------------------------------------------
Text och bilder kommer från Hi-Fi klubben
------------------------------------------------------------------------------------------
Åsikter från Audioreview.com

B&W Nautilus 805
B&W Signature 805
B&W Nautilus 800
B&W Nautilus 801
B&W Nautilus 802
B&W Nautilus 803
B&W Nautilus 804
B&W Signature 800
B&W Nautilus

------------------------------------------------------------------------------------------

B&Ws Officiella hemsida

------------------------------------------------------------------------------------------

Några övriga länkar eller repotage?! Skicka mig eller någon annan moderator ett PM så fixar vi dit det så fort vi kan. Mvh // Martin.M

Redigerat av Martin.M, 09 augusti 2004 - 16:30.


#2

Postad 09 augusti 2004 - 16:54

Unregistered8ee75b8b
  • Unregistered8ee75b8b
  • Mästare

  • 3 283 inlägg
  • 0
Ja...nån gång i framtiden...allt man kan säga. :rolleyes:

Btw, trevligt att det blir fler officiella högtalartrådar, har varit lite ont om dom tidigare!

#3

Postad 09 augusti 2004 - 17:49

jonasprivate
  • jonasprivate
  • Über-Guru

  • 11 286 inlägg
  • 0
Ja men 801orna va det ju inte ett så farligt pris på..
samma som 604, o ja tror att 801 slår 604 lätt :rolleyes:

#4

Postad 09 augusti 2004 - 17:59

Unregistered78e0ed10
  • Unregistered78e0ed10
  • Forumräv

  • 819 inlägg
  • 0

Ja men 801orna va det ju inte ett så farligt pris på..
samma som 604, o ja tror att 801 slår 604 lätt

Tror också 801:orna slår 604 rätt så fett. ;)

Får man ju hoppas med den prisskillnanden?... :rolleyes:

#5

Postad 09 augusti 2004 - 18:08

Squeezemaster
  • Squeezemaster
  • ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

  • 19 825 inlägg
  • 0

Ja men 801orna  va det ju inte ett så farligt pris på..
samma som 604, o ja tror att 801 slår 604 lätt  :rolleyes:

Bara 100.000 i skillnad, så det märks knappt i plånboken om man skulle byta ;)

#6

Postad 09 augusti 2004 - 18:12

Tekko
  • Tekko
  • Användare

  • 214 inlägg
  • 0
Hmmm jag tror att Martin är rik :rolleyes:

#7

Postad 09 augusti 2004 - 18:45

jonasprivate
  • jonasprivate
  • Über-Guru

  • 11 286 inlägg
  • 0
:rolleyes: hoppsan läste fel på någon siffra ;)

#8

Postad 09 augusti 2004 - 19:14

Gäst_Viggen_*
  • Gäst_Viggen_*
  • 0
Har hört Nautilus 802 på hifi-klubben, makalöst välljud som kom från dem :rolleyes:

#9

Postad 09 augusti 2004 - 20:07

MasterOfPuppetz
  • MasterOfPuppetz
  • Beroende

  • 1 362 inlägg
  • 0
Ett par 804'or skulle nog vara en bra ersättare av mina CDM 7 NT i framtiden... Designen är underbart vacker och bara därför (nästan) skulle jag släpa hem dem hehe. :rolleyes:

#10

Postad 09 augusti 2004 - 20:31

ryst
  • ryst
  • Forumräv

  • 908 inlägg
  • 0
Är själv mer elle mindre besatt av Nautilus/signature-serien. En vacker dag står det minst ett par 803or i vardagsrummet men helst ett par N800 :rolleyes:

#11

Postad 09 augusti 2004 - 22:28

Unregistereda9970ce3
  • Unregistereda9970ce3
  • Lärjunge

  • 288 inlägg
  • 0
De dyraste jag hört i den serien är också 802.

Denna månaden ska jag bli ägare till ett par 805 ;)

Sen ska de fotas :rolleyes:

#12

Postad 09 augusti 2004 - 23:00

Unregistered4b9c084b
  • Unregistered4b9c084b
  • Lärjunge

  • 341 inlägg
  • 0
Ett par 802:or skulle ju inte vara helt fel!

Men först nytt hem, 250X monoblocken från Advantage... sen 802:or...

Nåja... drömma är ju gratis än sålänge :rolleyes:


Köpte ju mina 804:or olyssnade... samma som min S1:a - Jag bara visste att det var ett par såna jag skulle ha!

#13

Postad 02 april 2008 - 15:57

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Vaaa.. Ingen aktivitet i denna tråd sedan 2004?? Illa.. Är det så pass få 800-serie ägare som är sugna på att snacka om 800-serien??

Lyckades själv få med mig ett par 805S idag.. :blush:

Redigerat av Darth Tojayz, 02 april 2008 - 15:57.


#14

Postad 02 april 2008 - 18:47

joakim99
  • joakim99
  • Mästare

  • 3 433 inlägg
  • 0
Jag har fullt upp med att lyssna på mina N802...

#15

Postad 02 april 2008 - 19:17

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Touché! :)

En annan måste ju först hitta sig ett nytt lyssningsrum innan jag kan börja på sånt.. haha..

Gick inom Klubben idag för att beställa ett par så hade de dom hemma i rätt färg också.. :P
Vad är oddsen??

Hade planerat att vänta en månad i lugn och ro.. Men ikke.. haha..

#16

Postad 03 april 2008 - 06:44

Vobbe
  • Vobbe
  • Forumräv

  • 556 inlägg
  • 0
Stort grattis lurvas!

805s är ena ruskigt trevliga stativare! Kommer spela som en dröm tillsammans med Master Serien :)

#17

Postad 03 april 2008 - 10:16

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Tackar.. :)

Planen är att komplettera med 2 subbar senare också..
Har provlyssnet en del på det, riktgit trevligt ljud.. Iof inte med M3an..
Men M3an har ju den roliga finessen att dela upp vilka frrekvenser som ska skickas.. Så subbar på den bör ju funka kanon.. :)

Testade med ASW608or.. Funkade riktigt bra till 805orna.. hehe.. :)

#18

Postad 03 april 2008 - 12:33

Vobbe
  • Vobbe
  • Forumräv

  • 556 inlägg
  • 0
Absolut, Naden är juh en riktigt praktpjäs som alla stolta 800serie ägare borde ha. Använder mig själv av 804s ihop med Masterserien. Tips vad det gäller baslåda är B&W Pv1 ihop med 805orna, CARNAGE :)

Edit: Vad blev det för finish på dom?

Edit edit: Dags att gräva fram en ordentlig kamera snart tror jag och dela med mig av lite bilder på pjäserna där hemma :)

Redigerat av Vobbe, 03 april 2008 - 12:35.


#19

Postad 03 april 2008 - 12:37

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Jo.. PV1or hade varit riktigt snyggt.. De är ju betydligt trevligare i designen..

Lite synd att det inte finns subbar med 8or i 800seriens design.. Hade blivit kanon snyggt.. :)

#20

Postad 03 april 2008 - 12:39

Vobbe
  • Vobbe
  • Forumräv

  • 556 inlägg
  • 0
Tveklöst, tror dock att PV1or kommer vara fullständigt crazy, en sådan skönhet står sig långt!
M en med dubbla 8or som komplement till 805s hade varit klockrent, nog för att Asw825 resp 855 flåsar på rätt bra dom med men det kostar juh där efter med :)

Edit: Ser ut som att du har lika lite att göra på jobbet som jag med tanke på tiden mellan inläggen? :)

Redigerat av Vobbe, 03 april 2008 - 12:40.


#21

Postad 03 april 2008 - 14:22

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Fast nu hände det lite faktiskt.. hahaha

Nackdelen med PV1orna är att jag inte vet hur jag tycker designen matchar 805orna..

Sen vad det gäller subbarna till 800-serien så är det inte priset som avskräcker.. Det är att de inte känns speciellt musikaliska som är det bråkiga.. För stora element helt enkelt för att det ska kännas bra..
8or är ju rätt trevligt.. :)

#22

Postad 03 april 2008 - 23:29

Damocles
  • Damocles
  • Beroende

  • 1 200 inlägg
  • 0
Annars kan man faktiskt kolla på 700-serien för subbasar också. Jag kör en ASW750, och den räcker rätt bra och fungerar även väldigt bra till musik. Det är ju ändå bara den allra lägsta botten som verkligen behövs. Sen att det inte är ett kurvigt kabinett eller rohacell, ja... jag har den på ca 3/10 när jag kollar på film. Det ger all volym som behövs. Så de är rätt kraftiga som standard ändå. Då spelar den ändå både film och musik väldigt bra.

#23

Postad 04 april 2008 - 03:58

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Där sa du kanske något..
Men hur är det med träslagen. Är de samma på 700 serien som 800??
Känns som att ska jag gå på svarta subbar så är 608orn sjukt smidiga bland annat, och väldigt musikaliska..

PV1orna är ju vara ruggit snygga.. Men passar inte alls in egentligen i det här sammanhanget.. :)

#24

Postad 05 april 2008 - 19:22

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Kollade upp 700-seriens subbar idag.. Dels 10"are.. Vilket jag tycker är lite väl stort.. Vet ju om att 8"are funkar kanon till 805orna.. Den vet jag inte om jag tycker att de design mässigt funkar så bra med 805orna.. :D

Tror jag håller mig till 608or när det väl blir dags.. :)

#25

Postad 05 april 2008 - 23:59

Alexander_222
  • Alexander_222
  • Användare

  • 226 inlägg
  • 0
Tycker du gör rätt i att köra på 608'or, varken de eller 805 är gjorda för några högre volymer, mer kompakthet och välljud - speciellt om du skaffar två st 608. Valde mellan dem och större begagnade subbar just för att ha lite headroom till film, men som det verkar nu skulle jag investerat i två 608'or. De är grymt kompakta!

Åter till B&W - vad driver du 805 med? (ja jag ska titta i galleriet) :)

#26

Postad 06 april 2008 - 11:27

Vobbe
  • Vobbe
  • Forumräv

  • 556 inlägg
  • 0
Tror att han kör på en Nad m3 (vilket för övrigt verkar vara ett populärt val bland 800-serien ägarna) :)

#27

Postad 06 april 2008 - 15:27

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Självklart så kör jag med en NAD M3.. :P
Finns väl inget annat alternativ i prisklassen tycker jag.. hehe..
Det enda jag inte riktigt gillar med NADen är basen, men det förbättras ju med 2st subbar.. :)

Härligt att någon är på min sida vad det gäller 608or som subbar..
Ska ju inte spelas speciellt högt.. Hade jag velat spela högt hade jag köpt ett par CV.. ;)
Vill ju ha välljud, fyllighet och dynamik redan vid låg volym.. Kommer ju bo i lägenhet ett bra tag tror jag så några högre volymer ska helst undvikas.. :D

#28

Postad 06 april 2008 - 22:47

Damocles
  • Damocles
  • Beroende

  • 1 200 inlägg
  • 0
Ja de är rätt stora, speciellt ASW750'an som jag har... den har dessutom 12" element. Men den spelar fantastiskt oavsett om det är musik eller film.

#29

Postad 07 april 2008 - 10:22

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Nu ska jag ju inte köra surround med subbarna utan det är ju enbart till musik..
Så är ju ute efter rena musik subbar.. Därför en 10a eller 12a känns lite stort..
Speciellt i lägenhet.. :)

#30

Postad 08 april 2008 - 00:31

Damocles
  • Damocles
  • Beroende

  • 1 200 inlägg
  • 0
Funkar fint, men jag bor på 1a våningen och har firma under. Dessutom älskar jag bastung musik som infected mushroom och rolig jazz som Flight of the Cosmic Hippo. Subben gör verkligen sitt till. Men visst, jag drar ju inte på långa vägar full nytta av den output som subben klarar att ge. Kör på typ kl 9 på volymratten vilket är som mest 1/3 av volymen som den ska kunna "klara".

#31

Postad 19 maj 2008 - 09:26

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Så gott folk..

Är inne på ca 50e timmen med mina 805or..
Och de där tankarna med subbar är nog lagda på hyllan.. :)

Visst, där saknas lite när man kör tung musik.. Men det är sällan det körs här, resterande klarar de ju sjukt bra..
Har verkligen imponerats av ljudet i dessa små talare.. B)

#32

Postad 19 maj 2008 - 09:35

Simz
  • Simz
  • Forumräv

  • 925 inlägg
  • 0
Lurvas provaa du MA Platinum stativarna innan du bestämde dig?
Och isf hur upplevde du skillnaden?
MVH SImz

#33

Postad 19 maj 2008 - 11:09

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Tja Simz.

Tyvärr så var MA PL inte intressanta.
Fick lyssnat på 300an på Malmö mässan och det hela med banddiskant fungerar inte riktgit med mitt öra.. :D

Så efter att sett fram emot PL serien så blev jag mest besviken.
Blev iof skeptisk redan när jag fick infon om banddiskant..

Så PL100 vs 805S jämfördes aldrig eftersom PL300 inte imponerade..
Tyckte betydligt bättre om GS20ornas diskant än PL300n..

805S var egentligen lite av ett impulsköp.. Har alltid gillat designen på 800-serien, och gillar ljudet med rätt elektronik och kablage.. Även om jag många gånger hört S-serien spela riktigt dåligt..
Men med mina utgissade kablar (fick ju sälja mina silverplatterade) så låter det som sagt precis som jag vill där hemma nu. :)

Provade snabbt 805orna med 1xASW608 nere på klubben och gillade kombinationen. Kopplade på Denon PMA2000 rigg..
Men 805orna klarar sig som sagt ritkgit bra själv när de får leverera bottnen från NADen.. :unsure:

Är lite mer dämpning i rummet som saknas, iform av en matta, men har ju bara varit bosatt i lägenheten över helgen, så jag är rätt nöjd med hur där ser ut just nu.. B)

Redigerat av Darth Tojayz, 19 maj 2008 - 11:09.


#34

Postad 19 maj 2008 - 13:53

Unregistered1412
  • Unregistered1412
  • Forumräv

  • 579 inlägg
  • 0

Jag har fullt upp med att lyssna på mina N802...



Trevlig lite högtalare där. Kör du en sub till den med eller?

Mvh
Ljudkvalite

#35

Postad 19 maj 2008 - 15:43

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
N802? Liten? Sub till?

Hoppas verkligen du citerat ett inlägg och svarar på ett annat.. :)

#36

Postad 19 maj 2008 - 15:53

Unregistered7112dae0
  • Unregistered7112dae0
  • Amatör

  • 55 inlägg
  • 0
Har suttit och lyssnat på ett par 805 en timme nere på klubben nu och jag blev väldigt imponerad, detaljerat ljud som jag aldrig tröttnade på även vid rejält volympådrag. Gick ju att dra på ordentligt med småttingarna :) Blev väldigt köpsugen faktiskt, fixade all slags musik jag slängde åt dom, det enda som saknades var den absoluta djupbasen men i mitt lilla rum med en velodyne miniwee så tror jag det blir perfekt B)

Mina gamla mentorer får se sig slagna och de nya xtz 99.26 får tyvär åka tillbaka på buy and try.

#37

Postad 19 maj 2008 - 16:53

Unregistered1412
  • Unregistered1412
  • Forumräv

  • 579 inlägg
  • 0

N802? Liten? Sub till?

Hoppas verkligen du citerat ett inlägg och svarar på ett annat.. :)



hehe, nja, liten kanske den inte är mot vanliga högtalare. Dock så har den inte djupaste basen -3dB @ 34–28 000 Hz, så den skulle nog finnas en hel del mer välljud att få ut om man kompletterar med ett par subbar.

Mvh
Ljudkvalite

#38

Postad 19 maj 2008 - 18:36

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0

hehe, nja, liten kanske den inte är mot vanliga högtalare. Dock så har den inte djupaste basen -3dB @ 34–28 000 Hz, så den skulle nog finnas en hel del mer välljud att få ut om man kompletterar med ett par subbar.

Mvh
Ljudkvalite


Jaså du menade så. :)

Då förstår jag bättre.. hehe..
Ett par subbar som kompletterar talarna precist och perfekt är iof aldrig fel..
Även om jag tror de flesta med 802or klarar sig rätt bra utan.. B)

#39

Postad 19 maj 2008 - 18:44

Unregistered1412
  • Unregistered1412
  • Forumräv

  • 579 inlägg
  • 0
Det beror ju helt klart vilken sorts musik man spelar och använder man dom till film så finns det verkligen en till anledning att skaffa ett par subbar. :)

Tänkte åka in nu under veckan och lyssna på dom igen, var någon år sedan sist.

Mvh
Ljudkvalite

#40

Postad 19 maj 2008 - 18:48

Ageve
  • Ageve
  • Über-Guru

  • 11 989 inlägg
  • 0

hehe, nja, liten kanske den inte är mot vanliga högtalare. Dock så har den inte djupaste basen -3dB @ 34–28 000


Du förstod alltså inte det vi diskuterade i en annan tråd?

Förtydligande:

Specen du nämner saknar relevans i sammanhanget.

B&W 683 kostar ungefär 1/10 av 802D. Enligt specen ligger-3dB vid 38Hz. I verkligheten, uppmätt med ett par i
rum, ligger -3dB vid 26Hz.

12Hz under specen...

Till film är en eller två subbar såklart bra att ha, oavsett vilka högtalare det handlar om.

Redigerat av Ageve, 19 maj 2008 - 19:01.


#41

Postad 19 maj 2008 - 18:49

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0
Men har man dom till film, dvs kör surround så bör man ju verkligen ha en sub. :)
Till enbart musik klarar de ju sig hyfsat bra. :unsure:

Tycker definitvt en provlyssning bör göras om det var ett par år sedan.. hehe..
Lyssna genom hela serien och skriv ner tankarna..

Är alltid kul att höra andras tankar.. B)

#42

Postad 19 maj 2008 - 19:49

Unregistered1412
  • Unregistered1412
  • Forumräv

  • 579 inlägg
  • 0

Du förstod alltså inte det vi diskuterade i en annan tråd?

Förtydligande:

Specen du nämner saknar relevans i sammanhanget.

B&W 683 kostar ungefär 1/10 av 802D. Enligt specen ligger-3dB vid 38Hz. I verkligheten, uppmätt med ett par i
rum, ligger -3dB vid 26Hz.

12Hz under specen...

Till film är en eller två subbar såklart bra att ha, oavsett vilka högtalare det handlar om.



Varför saknar den relevans? Det är vad man använder i sin reklam och mätningarna i stereephile tyder också på att dom faller vid 30 Hz.

Men har man dom till film, dvs kör surround så bör man ju verkligen ha en sub. :)
Till enbart musik klarar de ju sig hyfsat bra. :D

Tycker definitvt en provlyssning bör göras om det var ett par år sedan.. hehe..
Lyssna genom hela serien och skriv ner tankarna..

Är alltid kul att höra andras tankar.. B)



Jo, kommer hårdtesta dom med bl a djupbasmusik, så får vi se vad jag tycker idag :unsure:

Mvh
Ljudkvalite

#43

Postad 20 maj 2008 - 17:41

Simz
  • Simz
  • Forumräv

  • 925 inlägg
  • 0
Lägg ner detta nu då det inte tillför något positivt till denna tråd.
Jag har dålt en del inlägg som saknar relevans i denna tråd.
Diskutera B&W högtalare iställer för varandra.
/Simz

Redigerat av Simz, 20 maj 2008 - 17:47.


#44

Postad 21 maj 2008 - 01:50

Darth Tojayz
  • Darth Tojayz
  • Den Lurvige!

  • 2 944 inlägg
  • 0

Jo, kommer hårdtesta dom med bl a djupbasmusik, så får vi se vad jag tycker idag :P

Mvh
Ljudkvalite


Låter som en bra plan. :)
Även om man börjar undra vad det är du lyssnar på hemma om du ska testa med djupbasmusik.. ;)

Man ska ju testa med musik man lyssnar på.. Börjar tro du inte är favoiten hos grannarna.. :)

#45

Postad 21 maj 2008 - 15:15

Unregistered1412
  • Unregistered1412
  • Forumräv

  • 579 inlägg
  • 0

Tycker definitvt en provlyssning bör göras om det var ett par år sedan.. hehe..
Lyssna genom hela serien och skriv ner tankarna..

Är alltid kul att höra andras tankar.. :)



Hejsan. Var inne och lyssna på dom idag några timmar.

Mvh
Ljudkvalite

#46

Postad 21 maj 2008 - 15:45

DVD-ai
  • DVD-ai
  • Über-Guru

  • 10 338 inlägg
  • 0

Hejsan. Var inne och lyssna på dom idag några timmar.

Mvh
Ljudkvalite


Djupbasmusik, villka syfftar du på då ?! :)

Hur blev resultatet av din provlyssning, alltså vad tycke du om dom, styrkor och svagheter....

Och hur gillade dom Never never Land och Noise Maker på riktigt höga nivåer ?! för jag utgår ifrån att du hadde med dig dom två låtarna när du testade !!! ;)

Edit: du kanske inte fick spela så högt å andra sidan ;)

#47

Postad 21 maj 2008 - 16:18

Unregistered1412
  • Unregistered1412
  • Forumräv

  • 579 inlägg
  • 0
Det fanns begränsningar hur högt jag fick spela, ja :)
Never ever land spelades. Får se om jag skriver någon recension här eller om jag väljer skriva den på annan plats.

Mvh
Ljudkvalite

#48

Postad 23 maj 2008 - 12:58

Simz
  • Simz
  • Forumräv

  • 925 inlägg
  • 0
Jag var och lyssnade på B&W 804 samt 802 igår.
Lyssnade i ungfär 40 min på 804 med allt från rock till klasiskt.
Jag tycker att mellanregister och diskant låter riktigt bra.
Skönt och avvslappnat.
Men vart är basen??
Jag är absolut inget bas freek men det känns som när det skall vara bas i en låt så saknas det.
Lysnnade ganska kort stund på 802 och de stog inte i något demo rum men de hade bas.
Är det bara 802;an som inte kan leverera?
Eller är det bara jag som har denna uppfattning?
7Simz

#49

Postad 23 maj 2008 - 13:07

DVD-ai
  • DVD-ai
  • Über-Guru

  • 10 338 inlägg
  • 0
Du menar väll, "Är det bara 804an som inte kan leverera" eller hur ?!
:)

#50

Postad 23 maj 2008 - 13:11

DVD-ai
  • DVD-ai
  • Über-Guru

  • 10 338 inlägg
  • 0

Det fanns begränsningar hur högt jag fick spela, ja :)
Never ever land spelades. Får se om jag skriver någon recension här eller om jag väljer skriva den på annan plats.

Mvh
Ljudkvalite


Det är ju det tråkiga med att lyssna i butiker, man får alldrig dra på som man skulle vilja göra för att få en bild av hur dom presterar i det avsendet också ;)

Men jag e nyfiken på vad du tycker om dom, jag själv har inte lyssnat mer än 2-5 min på 802 orna, men tycker att dom ser rätt chyssta ut i alla fall. :)



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

  • Elias
    2024-03-17 11:45:37
  • Elias
    2024-03-17 11:22:58
  • Elias
    2024-03-17 11:20:09
  • Elias
    2024-03-17 11:20:06
  • Salong vy bakåt, ny bild med tyg på vägg
    DPC
    2024-03-17 09:11:58
  • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.