Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos mr-välljud
Medlem sedan: 2007-02-05
Senaste uppdatering: 2013-05-16 08:20:47
 Har 360 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3700 inlägg i forumet
 mr-välljuds forumprofil
 Galleri (360)  Filmsamling (0)  Gästbok (39)  Mina omdömen
Source of nature. HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (0.00) (baserat på 0 st)  Kommentarer      Anmäl detta album

Här kommer kategoring signalkällor.

Produkter i albumet:
Harman Kardon HD 750 (CD-spelare )
Rega P3 (Skivspelare )
Sony DVP-S715 (DVD-spelare )
S.A.T. CDFIX (CD-spelare )
Linn Ikemi (CD-spelare )
Primare V25 (DVD-spelare )
Visa alla 20 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Alchemist nexus apd32a
En seriöst vacker och verkligen genuin maskin från engeksla alchemist. Får du möjligihet köp. Förutom att vara vacker som en okysst prinsessa så är denna laddad med oerhört fina komponenter på insidan. Rakt igenom helylle och dessutom har den inbyggt försteg så det går att köra denna direkt till ett steg. Mycket smidigt. Ljudet är rakt och utan konstigheter. Jag gillar denna maskin och som beg ligger priserna riktigt bra. Min hamnade på 2000:- och det är mycket mycker bra PP..

Foto taget hemma på gården i ett av hörnen där häcken möter en stenmur. Svårt att hitta kluriga motiv som isolerat ger ett helt annorlunda intryck än det stora perskeptivet. (2009-07-09 07:28:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Alchemist Nexus APD32a

Arcam alpha 7se
En av mina favoritspelare all time.. Inte på grund av att den är så bra utan så färgad. Ljudligt är den långt från neutral men med känsla av dynamik och sväng. hehe. I like men med vetskap att en 400:- dvd kan vara mer korrekt. :) Ger fet bas, överdimensionerat mid och snyggt kapat i topp så man förlåter alla klippta distade tråkiga kopimerade alster som finns ute.

Foto taget vid djäknebodasjön på bryggan utemot vassen där gäddorna vilar.En favoritplats för båda far och söner. (2009-06-28 20:34:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Arcam Alpha 7SE

Arcam Alpha 8se
Jag älskar Arcams maskiner de är alltid välpresterande även om det som regel ser ut som skit.. Denna design har vuxit på mig och än om den är i realitetetn väldigt plastig och enkel swå beware detta är topp off it's class. :) SKulle kunna leva med en sådan här hur länge som helst egentligen. (2011-08-07 07:30:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Arcam Alpha 8SE

Bladelius Syn
Denna gigantiska CD är en tung rackare som verkligen kröner en rigg. Denna är min nuvarande huvudCD och det kommer den att vara ett bra tag. Inte för att den kanske är så mycket bättre än många andra. Inte heller för att den är prisrvärd eller på nått sätt sticker ut. Bara för att den är Svensk.. Det är nått speciellt med Svensk Hiend!!

jag älskar De svenska märkena och en Bladelius på toppen är en skän känsla av genuinitet. Syn är en SACD som nog troligen baserar sig på en Sony och merparten av maskinen är luft :) och ävne detta gör ingenting. Nypris på 18000:- är varken dyrt eller billigt i dessa kretsar men det låter bra och jag har inga behov av att vidare söka CD för tillfället utan det är fördigt på detta området ett tag framöver.

Detta med CD är lite speciellt eftersom jag haft så mycket och det är sällan så att man hör någon större skillnad mellan två bra konstruerade maskiner och det med bra och konstruerad har ingen relevans till pris att göra. Det kan räcka långt med 3000:- men vill man vara unik och speciell kostar det mer :) (2011-10-24 05:19:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bladelius Syn

Bow ZZ-8 godess!
En av det vackraste cd-spelarna som finns. En sann skönhet som jag gillar dock trotts att den är överprissatt och endast för skryt som det mest hiend ute på marknaden. :) SÅ som jag sagt i mitt cd test så är det omitiverat att handla dessa dyrgripar men vackra är de iaf och som ägare till några är det nog det närmaste jag kommer att känna mig som Hugh Heffner. ;)


Denna ståtliga gudinna pyntades med prakt från den svenska skogen samt från frugans rabatter. Ett försök att skapa en trevlig bild. (2009-08-01 20:41:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bow Technology zz-8

Cambridge DV-79
En vacker skapelse. Köptes för att ha som sovrums-DVD och den fyller sin funktion. Cambridge är lite knepigt tycker jag . Jag håller märket som en Nad eller Rotel dvs en entrylevel men när jag kommer kring inser jag att det är stormarknads delux. Det är lite knepigt men det betyder väl att nån har lyckats med marknadsföring. Designen är det dock inget fel på. (2011-10-30 06:59:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Cambridge Audio DVD79

Harman Kardon HD-750
Älskar denna design den gamla Hk... Den var så vacker. Låter ju helt ok men känns som en billig skitplatjunkmaskin när den går och när släden kommer ut och åker in. En Riktigt billig maskin även på insidan. Dock funger braså länge den eventuellt går utan att bryta ihop :) (2011-08-07 07:26:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Harman Kardon HD 750

Linn Ikemi..
(2011-07-31 15:00:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Linn Ikemi

Madrigal Proceed cd2
Madrigal labratory är ju det som kom att utvecklas till Mark Levinson och denna CD-spelare är av yttersrta HIEND-sfären. Den härstammar från tidigt 90-tal och kostade då runt 30000:- vilket var en avsevärd summa pengar. Nära dubbla månadslöner för en vanlig arbetare. Preoceed är en helt handbyggd maskin med selekterade komponenter och allt är noga genomtänkt.
Det är ju s¨roligt med CD eftersom man verkligen kan fynda med gamla saker eftersom det finns en inbyggd tro på utveckling hos människor som gör att man verkligen tror på att en ny SACD skulle vara mycket bättre. Denna är ju "bara" 16-bit eller denna har en DACsom är omodern. Bullshit säger jag och har jämfört dem med ultramoderna toppmaskiner utan att märka nån stökkre skillnad om någon så är denna mer homogen och inte vass någonstans. Nu är det så att en CD än om den är från 1984 eller 2011 har klara möjligheter att på ett korrekt sätt presentera en korrekt och bra ljud så även denna. Det går inflation i alla features som påstås vara bra. Däremot kan det vara hur kul som helst att veta att man köpt en Mark Levinson produkt för samma peng som en billigare stormaknads DVD kostar. :) det känns moraliskt mer hifirätt att säga att man har en CD från HIEND-världen än om den inte kostat en skjortan.
Nu är denna inte så lätt att bringa fram men hittar du den.. :) och den kostar en rimlig slant dvs mellan 1500-2500:- så har du en jättekul CD..
Jag bytte bort min mot min WADIA 12 men det är en annan historia. (2011-08-27 06:52:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Madrigal proceed cd2

Marantz cd85
Gammal klassiker. En maskin jag gillade då den var tung och stabil. Dock när jag jämförde div maskiner så än om det är små skillnader så lär dem i vanligt marantzandra lite mörk i ljudet. (2011-11-26 16:14:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Marantz CD-85

Micromega stage II
(2010-06-13 19:46:37)
Produkter på bilden:  Micromega Stage 2

Nad S-500
Snygg slimmad maskin med XLR ut. För dyr dock sett till nypris och även beg står dessa maskiner rätt bra. Låter kanon men det gör många cd spelare.

Foto taget vid Ratans badstrand och man ser ut över bottenviken. Ansträng dig kanske du skådar Wasa. Mittekolo.. (2009-06-11 21:18:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD S500

Nad 5200
Köpte denna maskin på en secondhand utan direkt nån speciell tanke. Intressant var dock att den var rätt tung. Efter lite intressant forskande kom jag fram till att min var från 1984 vilker ju är nästan direkt från början. CD'n kom ju 1983 om jag minns rätt. Väl inkopplad så noterar jag att slädmekanismen låter som en stenkross. Efter att läst in skivan och börjat spela så inser jag att denna maskin ju fungerer hur bra som helst. Detta är omkring 2005 och maskinen är då dryga 20år. Jämför den med tunga dyra CDspelare och kan inte höra nån direkt skillnad.
Öppnar lock och kikar in där man kan se att alla komponenter är diskret uppbyggda dvs har finns inga IC eller annat junk. Allt är transistorer, kondensatorer och motstånd som det skall se ut :)
Vilkersom är detta en chock eftersom 20år av utveckling inte tagit mediet fram en minsta bit inte ens HDCD eller 20bit eller ens 1bit SACD kan på nått sätt bättre.
Vad av detta har utveckligen som man sett i blaskorna uteblivit? lite blåst på karamellen känner jag mig med spelare hemma för jättemycket mer pengar än den hundring jag lade på denna.:P En klar chock. Dessutom är den totaltokänslig på skivor. Hade tre st skivor som repats bortom oigenkännlighet och dessa spelar denna utan att en blinka.
Ja mina vänner det är nog en realitet inom hifi att CD mediet var så bra när det kom att det står sig än idag dock med undantag med början av 90 mot mitten av 90 talet när man hade kassa kretsar (IC och opampar)som ersatte diskret uppbyggnad men detta var ju inte ett steg i utvecklingen utan ett steg i billigare produktion snarare. (2011-08-07 16:47:42) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 5200

Primare V25
En maskin som spelare bra likt många andra och har en vacker design. Jag gillar dock ej fuskvikten på denna som väger 11kg men har elektronik på typ 600gr.. Bara locket väger 4,4kg. Helt sjukt! Missta er inte maskinen ger bra ljud. Det gör även många andra det som är mest negativt är dock att den är jobbig att hantera, fjärren tar dåligt samt att den saknar felkorrigereingkretsar som gör jobbet bra så den kan hacka lite om skivan inte är typ NY..

Foto taget vid hälsan om någon vet om denna lilla fina plats i västerbottens havskant. Bryggan är längst ut på hälsan. (2009-06-29 20:35:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Primare V25

Primare DVD26
Som jag tifigare nämnde älskar jag formligen Primare. Allt de gör känns så genuint och välbyggt. Sen huruvida prestandan på en DVD26 mot en Sony dito skiljer något just är en annan fråga. Jag har kunskaper och insikter som därom gör mig tveksam. Jag kan dock inte annat är tycka att vackra välbyggda saker ger mig en feelgood som är mer med dessa kuttersmycken. Nu har jag dock ersatt dvd26 med en Sony bdp se1 men på grund av att jag är sugen på blueray. :) (2012-03-18 07:49:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Primare DVD26

Rega P3
Tja inget att egentligen säga. Jag gillar normalt inte Vinylmediet även om jag ofta får återfall så är det alltid övergående :) Rega är väl pris prestanda ändå de bästa maskinerna. Eller bland det bättre iaf. Enkel, estetisk och på alla sätt utan trassel. Gillar att den ger lite pace i liret, lite linn faktiskt. En varm kväll och lite vin med en akustiskt skiva och man är halvdåsig är det vinyltime. Alla andra 364 kvällar ät silverskivorna outstanding :) (2011-11-20 13:15:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Rega P3

Samsung bd-p1500 blueray
Som en liten karamell. Fager som få och slimmad. Kvaliten är lite plastig och den ersätter sannerligen inte en CD spelare men är kul till bio. Jag har den dock inte som huvudapparat. :)

Foto taget utmed en gärsgård medels en gammal prästgård i bakgrunden. Gillar denna bild. (2010-05-23 22:46:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Samsung BD-P1500

S.A.T CDFIX
Svenska SAT (swedish audio technology) med micke bladelius i spetsen skapade ju en legendarisk kombo av amplifix och cdfix som i nästan asterixanda gav oss ett härligt tillskott i hifivärlden.Jag hade ju ett måsteha redan då och oundvikligt blev ju en kombo nödd att ha. Sagt och gjort när priserna kom ned till lite mer normala så BANG inhandlades delar för tetster. Har dem kvar än och jag gillar verkligen Amplifix med CDfix och ser idag att man kan köpa en amplifix för kanske 5000-6000:- emedan många betalar dubbelt för nyare maskiner som är INTE bätttre. :)
CDfix är dock inte nått speciellt egentligen den är mest snygg och genuin i sitt yttre. Efter att lyft locket inser jag att det knappt är nått på insidan. Vikten sitter i lådan enbart och insidan ser ut som en billig plastCD från sony. Burr brown dac och driverk från sony..
min son kom förbi när jag hade upp locket och skulle fota insidan och efter att tittat på vad pappa tittar på med ett glas vatten i handen så frågar han förskräckt om man skall lägga bort vattnet men jag - lite besviket - ser honom i ögnonen och meddelar att chansen att träffa nån elektronik om han faktiskt tappar glaset är så liten att det nog skulle gå bra?
Denna maskin skulle om man krympte ihop den kunna se ut som en Tamp :P så innanmätet är 85-90% luft.
Den fungerar dock och spelar bra så det är en ok maskin även om jag är lite besviken på vad man för för pengarna för sanningen och säga skulle nog få märka nån skillnad mellan en hiend CD som denna och en billigare tyvärr. Det är dock för designen och känslan en boost att ha en tung genuin CD som cdfix och snygg är den. :) Denna har jag dock i sovrummet som en 3e stereo men där står den bra och jag kommer att ha den rätt länge med min amplifix känns det som.. Älska Sverige. (2011-08-09 16:21:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  S.A.T. CDFIX

Sony dvp-s715
Foto taget med ett likhus i bakgrunden. Detta likhus jämnades med marken dagen efter fotot. Detta hus står jämte ett gammalt vårdhem för äldre och när någon av de gamla passerade ur tiden bar man ut dem i detta hus medan man väntade på jordfästning. Tänkte att lika bra att föreviga klenoden.

DVDn är en gammal vän den med som härstamma från sent 90tal och är just innan man döpte dem till QS men det är en QS klassad maskin. Funktionell och enkel samt genuin. Har varit svag som attan för Sonys QS samt ES modeller som håller genuin kvalite, dels ljudmässigt, dels funktionsmässigt samt att de är funktionella. Tyvärr har denna gått ur tiden men den kämpade väl. (2010-05-26 17:47:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sony DVP-S715

Sony scd-xb940qs SACD
En riktigt trevlig och korrekt cdspelare som jag äger. Mycket bättre än ryktet säger jag har dock gjort BT mellan denna och Bow ZZ8 (dyr) utan att kunna detektera skillnad. :) Nackdel tar ej brända skivor. Notera lilla vackra par snigel på vandring i det fria. HIFI snigel.

Promenderade ut över en äng för att fota denna maskin men då det var tråkigt att få till ett vettigt motiv letade jag bra sniglarna föra att piffa upp bilden en aning. (2009-07-10 18:41:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sony SCD-XB940

Tangent CDP-200
En liten karamell som har en skän design men ger kvalitetskänsla som en Peugeot. Det rasslar och skrammlar samt känns almännt billigt utom på bild. :) Denna maskin känns som den har i övrigt att önska. Lite som Cambridge när de kom med sina c-spelare som visst lät bra men kvaliten var allt annat än bra :) Displayen och tja allt känns undermåligt tyvärr. Denna kritik trotts att jag inser att det är en billig maskin. Man kan ju bara hoppas att den inte går sönder dessutom :) (2011-11-03 06:37:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tangent CDP-200

Theta Pearl
En vacker och mycket bra drive. Inte bättre än många andra men bra. DYR och svinaktig som ny då den är byggd runt en Pioneer SD mekanik :) SÅ lite lurad ver de som shoppade denna som ny. Designen är alltså bra och än om det är en kraftigt hottad Pioneer så är ju Stabel platter en riktigt riktigt bra drivenhet som dessutom rä förfinad av Theta vilket gör att detta är en riktigt bra drive. Dessutom kan man idag få dessa till oerhört vettiga pengar. Det är bang for the buck så det sjunger om det.

Foto taget utmed skogskanten vid en gammal kompost och en gammal skottkärra ståendes mitt bland blomstrande brännässlor. Ingen trevlig syn normalt men bilden ger ett solit intryck. (2009-08-24 06:36:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Theta Digital pearl

Wadia 12
En otroligt läcker DAC som trotts sin ålder fortfarande rastar det mesta på banan. Snygg och välbyggd. 6,5kg och nypris som saknar motstycke. Tack vare att många tror på ny teknik ger dessa bra bang for the buck.Dock relativt ovanliga så klart på grund av små serier. Min har serienummer 272..

Foto togs utanför en däckfirma i Umeå med två däckgubbar som betraktare med skratten i halsen och rök i lungorna undrar dem om denne dåre alldeles tappat fattningen.;) Jag fann motivet rätt skönt. (2010-05-22 16:22:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wadia 12


 
Viktat medelbetyg:  (0.00) (baserat på 0 st)  Visa lista
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Anders R   2012-01-17 16:49:37 Anmäl
Det var riktigt kul att läsa dina tester och titta på bilderna i det här galleriet, har läst de flesta av testerna ett flertal gånger just för att de är så underhållande med dina insikter och åsikter (bild)

Har du testat Tangent CDP-200 mot några andra av dina CD-spelare ljudmässigt? Jag har också en sån men har inte A/B-testat mot så många andra spelare. Håller helt klart med att mekaniken inuti känns lite rackig, men utseendemässigt gör den inte bort sig.
Schonning   2012-01-13 13:29:26 Anmäl
Jag har just fått hem en Tangent CDP-200 och håller med dig lite att den är skramlig, speciellt i släden. men resten är riktigt bra. den finns på tele-hå för 995kr och det är en bargin utan dess like, för den låter riktigt bra! (Och är riktigt snygg)
Holmtopia   2011-10-24 18:37:16 Anmäl
Herrejösses vilka äventyr dom små liven varit ute på!
Unregistered2141   2011-10-24 06:13:50 Anmäl
Hade en Bladelius Syn innan tillsammans med en Tyr Mk1. Senare hade jag en Thor Mk2 och nu en Thor Mk3 Novitas. Idag kör jag den mesta musiken genom min Tuner samt min Laptop. Synen den minns jag (bild) Priset var väl lite högt men då får man tänka på att den är som du säger Svensk tillverkad. Numera håller jag mig till förstärkarna men kanske att det blir en Embla någon gång framöver. Om det går så kommer jag nog att köra Bladelius Ask som mono slutsteg till mina Cremona M hade jag tänkt. Det blir billigare än ett nytt Krell slutsteg (bild) 10p
mr-välljud   2011-10-23 21:38:12 Anmäl
Presentation och texter kommer efterhand att kompletteras i detta album så ge till tåls :) man är så klart fri att skriva här och det tycker jag egentligen bara är skoj.
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.