Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Välkommen till MinHembio.com

Skriven av: Franz  |  Datum: 2005-10-12  |  18154 besökare

MinHembio.com

Först och främst skulle vi vilja passa på att välkomna er till MinHembio.coms återfödelse. För er som kommer ihåg startade Minhembio av Per Sandström 1999. Sidan kom att dominera hembio-Internet fram till dess att sidan lade ner, på grund av tidsbrist, 2003. För Per försvann knappast intresset för hembio. Istället fick han tid att utveckla sin Internetbutik, Hembiobutiken. Med facit i hand får man säga att han lyckats riktigt bra. För de många tappra besökarna som MinHembio hade såg dock framtiden oviss ut.

Som säkerligen alla märkt tog Prisjakt.nu över forumet och senare även galleriet samt filmdatabasen. Trots att vi försökte kan vi inte säga att vi riktigt kunde åstadkomma vad MinHembio hade varför tankarna först gick åt att skapa en separat hembiosida, liknande originalet, på Prisjakt, för att senare istället fokuseras på att faktiskt starta upp MinHembio igen. Tro det eller ej men den planerade releasen var hösten 2004. Som för alla andra verkade dock aldrig tiden riktigt räcka till och plötsligt var det 2005.

Förutsättningarna på Prisjakt förändrades då radikalt. Vi beslöt oss då att satsa rejält på ”hobbyn” Prisjakt och bildade bolaget Prisjakt Sverige AB. Med våra sista slantar och med mycket blod, svett och tårar satsade vi 110% på att få igång bolaget ordentligt. Vi anställde bland annat en webbdesigner för att designa om hela Prisjakt men även att ta fram MinHembio.com. Under sommaren började sedan arbetet på deltid med att ge liv åt Minhembio för att under hösten gå över till i stort sett heltid.
Nu den 12:e oktober tycker vi att tiden är mogen att lansera det hela.

Vad finns på MinHembio.com då?

Till en början för vi över diskussionsforum, galleri, filmdatabas och DVD-recensioner från Prisjakt till MinHembio. Forumet är i stort sett det samma medan övriga delar gjorts om rejält. Dessutom dyker det upp en del som inte funnits på ett tag nämligen artiklar och nyheter.

Galleriet:

Den stora förändringen här är att istället för ett galleri per person finns det numera möjligheten att ha sub-gallerier, eller album som vi valt att kalla dem. Vad sägs om ett album för sin hembioanläggning, ett för hur det sett ut tidigare samt ett för grejer man planerar att skaffa? Fantasin sätter gränserna.

Filmdatabasen:

Vår gamla filmdatabas var närmast tragisk i sitt utförande och har därför gjorts om rejält. Bortsett från det uppiffade utseendet kan man, precis som i galleriet, lägga upp bilder. Vi är nästan säkra på att det finns åtminstone någon som gärna visar upp lite bilder på sin filmsamling eller sina exotiska filmutgåvor.

DVD-recensionerna

Lite mer plats ges åt recensionerna, både att de blir lite bredare men också att de nu faktiskt går att hitta. ;-)

Artiklar

Tyvärr får vi börja med ett tomt arkiv men här hoppas vi kunna få fram riktigt läsvärda artiklar. Den klassiska ”Hembioskolan” men även fotoreportage, produkttester etc. är exempel på det kommande innehållet. Första artikeln släpps redan idag. Den handlar om de signaler som far omkring i en hembio-/hifi-anläggning. Till en början kommer vår författarkår utgöras av Tomas_D700 men vi hoppas att även denna skall växa med tiden.

Nyheter

Systemet för att hantera nyheter är konstruerat så att vem som helst, som är inloggad, kan skriva en nyhet. Nyheten visas dock för allmänheten när den blivit godkänd. Fram till dess är den redigerbar och borttagbar av dess författare.

Marknaden

Vår begagnatmarknad kommer i en helt ny tappning. Numera är det frivilligt att mata in vilka produkter som skall ingå men genom att göra detta blir den möjlig att finna i våra nya fina sökmotor. Bilduppladdning etc. finns naturligtvis även det.

Lite allmänt

Alla större delar har naturligtvis fått sin egen startsida där man lätt kan se de senaste som producerats inom just den delen av MinHembio. På varje startsida finns det också en sökfunktion för att hitta även äldre material. Ett mycket trevligt, och återkommande inslag, är de så kallade ”informationskorten”. Håller man musen över t.ex. en produkt dyker det upp en liten ruta med en produktbild samt lite annan sammanfattande information.

Sidans adresser är något vi försökt göra något åt. Istället för att man skall behöva komma ihåg adresser med diverse '.', '?' och '=', har vi strävat efter att göra adresserna så lätta som möjligt. Vill man komma in i t.ex. mitt galleri anger man adressen www.minhembio.com/franz. Vill man titta på mina filmsamling (som dock inte är så imponerande) är adressen www.minhembio.com/franz/film. Även startsidorna är enkla: t.ex www.minhembio.com/galleri. Väldigt snart, om du inte redan sett det, kommer du märka att mycket händer utan att sidorna behöver laddas om. Gör man t.ex. en sökning räcker det ofta att fylla i ett par bokstäver för att få fram bra sökresultat,

Buggar och felaktigheter

Trots att vi slitit hår med att få allt att fungera finns det brister här och var. Vi gör vårt yttersta för att så snabbt som möjligt att hitta och åtgärda dessa. Det är dock väldigt svårt för oss att pröva alla tänkbara fall. Vi skulle därför uppskatta buggrapporter och förståelse för att allt inte är riktigt perfekt än. Viss funktionalitet kommer dessutom att införas under hösten/vintern.

MinHembio/Prisjakt

Återöppnandet av MinHembio.com skall inte ses som någon skilsmässa mellan Prisjakt.nu och MinHembio. Det kommer att finnas gott om kopplingar mellan de olika sidorna. Är man t.ex. inne och läser om en produkt som finns med i Prisjakts databas kommer det att finnas en länk till produktens lägsta pris. Det kommer även att finnas viss reklam på sidorna. Denna är nödvändig för att bekosta de driftkostnader som faktiskt finns. Dessutom hoppas vi att sidan skall generera tillräckligt med pengar för att vi skall kunna avlöna våra artikelförfattare.

Än en gång, hoppas vi att ni känner er välkomna och kommer att trivas! Glöm nu inte att rapportera in felaktigheter till oss.Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.