Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Recension: LG BD390 - en spelare som kan fungera till det mesta?

Skriven av: Nomad  |  Datum: 2009-11-18  |  7053 besökare

Inledning

Då var det dags för mig att testa LG:s blu-ray spelare med ett flertal funktioner än traditionell filmuppspelning, som tex att titta på Youtube.com direkt, se på filmer direkt från datorn via spelaren osv.  Jag har använt min Marantz BD7004 att jämföra emot, men även testat lite mot min gamla Sony BDP300. Min LCD från Samsung har stått för bilden, och Marantz 6003 har använts till ljudet. Spelaren är packad i vanligt emballage som vilken annan spelare som helst, går snabbt att plocka upp, installera och börja trycka och testa dess olika funktioner.

Det första jag provar är fjärrkontrollen. Den är relativt liten och kompakt, och har inte en uppsjö av olika knappar att välja emellan. Det finns en lucka för att dölja de mest onödiga knapparna, vilket är ganska skönt, dock är luckan lite seg att dra ner. Knapparna känns bra, och själva kontrollen är det inget fel på. Står dock inte heller ut. Det finns dock en sak som stör mig, och det är att fjärrkontrollen är väldigt riktkänslig och man måste hålla den rakt på spelaren för att den ska reagera.

Utsidan på spelaren ser riktigt bra ut! Dock så kändes knapparna för on/off och eject väl plastiga och lite smått tröga att trycka in. Displayen lyser upp bra men är lite väl svår att utläsa från håll, vilket jag finner väldigt störande. Ingen annan info visas heller annat än speltid under filmen.

När man väl kommit så här långt, och ska trycka i första skivan, så har jag av erfarenhet från Sonys spelare varit van vid att man ska vänta i upp till 1 min innan släden kommer ut, men inte med LG spelaren! Den svarar direkt och glider ut fint och behagligt! Laddtiderna för Blu-ray skivor är allmänt sega, och likaså är det på 390.

Bild och ljud

Testade med filmen "Batman - The Dark Knight" som första film och stötte här på mitt första problem. Jag kunde under inga omständigheter få till Dolby True HD om jag lät 390:n ta hand om ljudet. Jag försökte med det mesta och provade att uppdatera (fanns redan en uppdatering via nätet) men det ville sig inte då heller. Inte förrän jag lät  receivern ta hand om kodningen av ljudet fungerade det som det skulle.
  

   
Redan i inledningsscenen så blev jag imponerad av hur bra bilden var! Detaljer och skuggor syntes riktigt fint. Bilden var rik på detaljer, och svärtan var bra. Testade att jämföra med min Marantz-spelare och såg inga synbara skillnader alls. Jämfört med min gamla Sony så var bilden mer "levande" och kändes mer korrekt.
 
Ljudet då? Efter krånglet med inställningarna så fick jag som sagt igång det som det skulle, och ljudet var riktigt bra, men inte lika distinkt som på Marantzspelaren. Sonyspelaren är bortspelad sedan länge nu. Dock så kan jag inte säga mycket mer om ljudet då spelaren inte tog hand om ljudet självt.

Provade även några vanliga DVD-skivor, och bilden är verkligen lysande! Inget fel på ljudet heller! Jämfört med min gamla Samsung DVD-spelare så är 390 klart mycket bättre på att spela upp det gamla formatet!

Andra funktioner

Nu hade jag klarat av att jämföra bild och ljud, och skulle ge mig på dom andra funktionerna som spelaren hade att erbjuda. Då stötte jag på mitt andra problem.. Jag provade att koppla upp mig via nätet via det trådlösa nätverket, men där stötte jag på patrull. Efter 3 inmatningar med en 13 tecken lång kod till routern gav jag upp. Jag letade upp en 10 meter lång nätverkskabel istället och pluggade in, då funkade det kanon!
Tog mig tid och kollade runt lite på nätet om detta problem, och kom fram till att det trådlösa nätverket helt enkelt inte räckte till att hämta en signal från min router i ett separat datorrum, genom hallen, in i vardagsrummet och till spelaren som stod i min mediabänk.

Youtube-funktionen då, den fungerar riktigt bra! Bilden är helt beroende av vad som finns på tuben, men det går snabbt att komma igång. Det som kan vara lite störande är att det är lite bökigt att leta efter något speciellt. Tror inte att det är något man kommer sitta själv med, men har man några vänner över på fest så kan det vara en riktigt bra funktion!
 

 
My media stod härnäst på listan, och här var det riktigt trevligt! DivX filmer kan spelas upp, men ingen vidare bild, eller ljud. Jag testade dock lite material i HD i .mkv format. Och här var det riktigt intressant- bilden är klockren! Filmsekvensen var i 720p och jag är riktigt imponerad av hur bra det funkar! Här var ljudet som det skulle, och fungerade bra.

Provade även med några mp3-filer och som med film så gick det riktigt bra att ta sig runt i menyerna och välja låt. Dock så tycker jag att ljudet var under all kritik. Lät extremt burkigt. Testade alla olika ljudformat jag hade på receivern, men det blev inte bättre. En klar besvikelse.

Slutord

Så, är detta en media-spelare som kan fungera till det mesta? Ja, faktiskt. Den är riktigt bra på film, Blu-ray som vanliga DVD skivor är en fröjd att titta på! Att komma åt sina filmer på datorn och spela upp, är riktigt bra och är lätt att hantera. Filmer i .mkv format var helt underbart att titta på.
Dock så fungerar inte BD390 som en musikspelare att spela upp mp3 filer i mitt tycke. Skillnaden mot tex Squeezebox Classic är väldigt stor.

För priset som spelaren säljs för, så är det kanske den mest intressanta spelaren på marknaden för den som vill kunna se på blu-ray filmer, höja kvalitén på vanliga DVD skivor och kunna se sina filmer direkt från datorn!Mer om LG BD390
Allmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

D/A för bild 12 bit / 148 MHz
Inbyggd D/A-omvandlare Ja
D/A för ljud 24 bit / 192 kHz
DAC (ljudchip)
TV-mottagare, digital Nej
Typ av skivinmatning Frontmatad med släde

Anslutningar

Analog RCA stereoutgång Ja
Analog RCA(5.1/7.1) ut Ja
Typ 7.1
Balanserad ut (analog) XLR
Balanserad ut digital XLR (AES/EBU)
Digital koaxial ut (S/PDIF) 1 st
Digital optisk ut (S/PDIF) 1 st
DVI-utgångar 0 st
Front / sidoanslutningar
HDMI Ja
Antal HDMI-ingångar 0 st
Antal HDMI-utgångar 1 st
HDMI-version 1.3a
Komponent ut (YPbPr/YCbCr) 1 st
Komposit ut 1 st
S-video ut 0 st
SCART-utgång Nej
USB-kontakt Ja
Inspelningsfunktion via USB (PVR) Nej
USB-kontakter (totalt) 1 st

Bildegenskaper

Bildfrekvens 24p 60p 50p
Stödda bildformat ut (Blu-ray) 1080p 1080i 720p
Stödda bildformat ut (DVD) 1080p 1080i 720p 576p 480p

Dekodrar

Bildfiler som stöds JPEG/JPG PNG
Ljudfiler som stöds MP3 WMA WAV (PCM) AAC MP3 även på DVD
Ljudformat Dolby Digital Dolby Digital Plus Dolby TrueHD DTS HD High Resolution Audio DTS HD Master Audio DTS
Undertexter
Videofiler som stöds DivX Xvid MPEG2 MPEG4 AVC/H.264 AVI Matroska (MKV) AVCHD VC-1 DivX HD

Design

Tillgängliga färger Svart

Dimensioner

Mått (BxHxD)

Bredd 430 mm
Djup 277 mm
Höjd 58 mm
Produktvikt 3 kg

Funktioner

Funktioner Inbyggt minne
Internettjänster/appar som stöds YouTube Netflix

Kommunikation

Ethernet-anslutning Ja
Trådlöst nätverk (Wi-Fi) Ja
Inbyggt/medföljande adapter Inbyggt
Trådlös nätverkstandard (IEEE 802.11) 802.11b 802.11g 802.11n (Wi-Fi 4)

Kompatibilitet

3D-stöd (3D-ready) Nej
DLNA-certifierad Ja
HDR
Högupplösta ljudformat
Regionsfri Ja
Streaming-standarder
Ultra HD Blu-ray Nej

Lagring

Brända skivor som kan läsas CD-R CD-RW DVD-R DVD+R DVD+RW DVD-RW DVD+R DL DVD-R DL BD-R BD-RE
Inbyggd hårddisk Nej
Inspelning på Blu-ray Nej

Strömförsörjning

Effektförbrukning drift (min-max) 21 21 W
Effektförbrukning standby/viloläge 1 W
Separat strömanslutning till elnätet Liten nätbrunn (tex. IEC C7)

Övrigt

Lanseringsår 2009

Länkar

Tillverkarens produktsida
Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.