Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

CES Tisdag Sony

Skriven av: Dreadlock  |  Datum: 2012-01-11  |  14513 besökare

 

Sigge Lundqvist

Erich Maria Remarque myntade 1929 genom titeln på bok På Västfronten intet nytt ett begrepp som aldrig känts så aktuellt när det gäller CES som iår. Iallafall är det den känslan vi har i kroppen när vi lämnar mässområdet efter 8 timmar och över 16800 tagna steg dag 1 på Consumer Electronic Show, CES, i Las Vegas, USA. Kanske är det för att vi genom åren blivit bortskämda med stora överaskande produktnyheter, men faktum är att utvecklingen stagnerat och de stora WOW ögonblicken blir allt mer sällsynta.

Vi startar dagen hos Sony som för året inte brände av all marknadsföringsbudget på en egen mässhall utan höll sig till en lite modestare version i Central Hall och redan här såg vi den trend som blev ihållande för hela dagen - få rena produktnyheter utan fokus på ökad funktionallitet och sammankopplade produkter. Playstation Store har fått ett lite nytt utseende och dessutom en påfyllning av spel till Playstationcertifierade tablets som man numera självklart kan kontrollera med sin Bluetoothanslutna dualshock kontroller.

En lite rolig funktion som Sony dock inte skyltade allt för överdrivet var att PlayStationspel på deras tablet fått en makeover vad det gäller kontrollerna så de numera passar bättre för touchskärm och man kan därmed flytta runt dem, ändra storlek och rotera dem så de passar dig. Uppskattat för oss med stora nävar.

Inget världsrevolutionerande än så länge alltså - men sen fick vi syn på en ännu ej officiell vikbar (??) tablet som kommer dyka upp någon gång under året med det lätt intetsägande namnet Tablet P. Pris och spevifikationer är ännu inte släppta och demoexeplaret med dubbla 5.5 tums skärmar vi tittade på körde Android 3.1.

Ihopvikt ser den ut som en miniatyr PS-3 fast i silver. Sony själva valde att pusha på hur väl Tablet P integrerar med såväl deras content butik men även som en extra skärm till andra enheter du har hemma. En lannan märklig produkt som fyller ett behov vi inte ens visste att vi hade är Bloggie, en liten slagtålig 12.8MP cloud-kopplad kamera som det är tänkt att du skall bära med dig överallt och kunna videoblogga om de vardagliga saker du ser och upplever. Somy själva beskrev den som den smartaste uppfinningen sedan färdigskivat bröd, men vi är som Stefan Sauk i Yroll - skeptiska. 8Gb inbyggt minne, wifi och 3.5 tums touchskärm skall frälsa bloggvärlden för $250

Men hur är det med bildvisare frågar då vän av ordning. Inte speciellt mycket nytt från Sony måste vi tyvärr rapportera. Visst, deras apparater har fått fler applikationer i sig, PlaystationStore är mer integrerat och apparaterna har blivit någon halv millimeter tunnare. Men så fanns den ännu icke namngivna Sony 55" Crystal LED apparaten. Den fungerar på liknande sätt som LG och Samsungs OLED-apparater som vi kommer till lite senare, med 16 miljoner icke organiska LED som kan tändas och släckas individuellt. Sony själva uppger kontrastvinsten till 3.5 gånger högre och färgspektrat till 1.4 gånger bredare samt 10 gånger snabbare responstid. Vi gillade vad vi såg även om det kändes som om det saknades lite botten i svärtan jämfört med OLED-apparaterna.

En annan uppfräschad bekant är Sony Personal 3D Viewer, som försöker med det få lyckats med tidigare - nämligen glasögon-tv som skall projecera en 150" stor bild framför dina ögon. Dubbla 720-OLED paneler i 16:9 format gav ett överanskande positivt intryck, även om de 400 gram tunga glasögonen kändes ganska klumpiga för att orka användas en hel film. Spel fungerade dock finfint vilket en anonym mässdeltagare visade upp.

Vi har dock sparat det bästa till sist, Sony fyrade av en riktig hemmabioraket - Sony VPL-VW1000ES - ingenting mindre än en 4K projektor helt avsedd för hemmabiomarknaden. 1.000.000 till 1 i Dynamisk kontrast och 2000 Ansi Lumina enligt Sony själva och jag är beredd att hålla med. Egenutvecklad scaler som skalar samtliga signaler till 4K och ett otroligt punch i bilden gör att vi ser på hemmaioframtiden med spänning - frågan är bara vart vi skall få tag på vettigt 4K innehåll. Ingen release bestämd men riktpriset är satt till $25.000. Börja spara.

Det vr allt från Sony - nu styr vi kosan mot Samsung, LG, Panasonic och de andra stora för att avsluta årets äventyr i High-End delen på Venetian!

 

 

 

 

 

 Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.