Skickat 01 mars 2013 - 01:40
Skickat 01 mars 2013 - 03:23
Testa att höja(varmare) temperaturen i skåpet då, så att du får dina -18. Kan ju vara något fel på själva "mätskivan" i skåpet eller om den visar fel värden bara om den är digital?
Så länge skåpet håller den temperatur du vill, när du mäter med termometer, så är det väl bra. Låt termometern ligga i skåpet och läs av den då och då. En frys ska hålla runt -18°. Det räcker.
Om det skulle visa sig att den faktiskt diffar 10-15°, även när du mäter med termometer då och då, så är något fel. Så mycket ska det inte pendla.
Det här inlägget har ändrats av Falcy 01 mars 2013 - 03:26
Skickat 01 mars 2013 - 10:39
Skickat 02 mars 2013 - 12:01
Skickat 02 mars 2013 - 12:11
Skickat 02 mars 2013 - 18:52
Ja om den inte är designad för att ligga på dessa temperaturer så är det säkert som du säger men om den fungerar normalt och ligger på såna temperaturer så är det bara gratulera jag skulle vilja att min frys går ner under 20 minus.Fast livslängden lär ju minska drastiskt om den behöver jobba mer och oftare för att kunna kyla så kallt?
Skickat 02 mars 2013 - 18:55
Högre temp går inte att ställa in.
Skåpets temp höjdes med motsvarande men är ändå minst 14° lägre än inställt värde.
Nu pendlar tempen mellan ca. -24-28°.
Siffran på displayen skall ju visa skåpets temp men den visar på det värde man ställt in den på.
Den visar alltså fel. Den skulle egentligen visa ca. -26° nu då.
Detta är ett fullhöjdsskåp så det är en ganska stor yta innuti.
Sitter det flera givare som håller reda på tempen tro?
Kan någon ge fel värden?
Det finns en felkod som skall visa sig på displayen om det finns en felaktig givare men någon sådan kod har ej kommit fram.
Givaren kanske inte är helt kass, utan bara ger fel värden..
Får väl ringa en reparatör och höra vad han anser om fenomenet.
Skickat 02 mars 2013 - 21:51
Din jämförelse är ungefär i stil med ju mer tvättmedel, ju renare tvätt. D.v.s fel. FInns inget som blir bättre.Ju kallare desto bättre så om du inte störs av elräkningen eller om den låter så är det ju bara bra.
Skickat 03 mars 2013 - 18:21
Din jämförelse är ungefär i stil med ju mer tvättmedel, ju renare tvätt. D.v.s fel. FInns inget som blir bättre.
Fast det stämmer inte, ju kallare du har desto fortare kan du frysa in saker (varför tror du måga frysar har en quickfreeze knapp tex?)och desto bättre hållbarhet blir det.
Enkel matematik och välkänt faktum.
Detta kan du läsa om på massor med ställen.
Det här inlägget har ändrats av Unregisteredf2a7f9fd 03 mars 2013 - 18:21
Skickat 03 mars 2013 - 18:36
Fast det var väl inte nån "quickfreeze" funktion som diskuterades eller?Fast det stämmer inte, ju kallare du har desto fortare kan du frysa in saker (varför tror du måga frysar har en quickfreeze knapp tex?)och desto bättre hållbarhet blir det.
Enkel matematik och välkänt faktum.
Detta kan du läsa om på massor med ställen.
Givetvis hade det bästa varit om man tog sitt kilo färs på 4-5° och skick in i frysen så var den -18° på några minuter.
Men som sagt, det var inte detta som diskuterades. Matvarorna som ska frysas håller sig "friska" @ -18°. Att dra på t.ex -30°(eller som du skrev " ju kallare desto bättre ") 24/7, är bara helt onödigt.
Inser du inte själv skillnaden mellan en quickfreeze historia kontra att ligga för jämnan på -30°?(det var detta som diskuterades, från början!)
Bättre hållbarhet är också skitsnack. -18° eller -40° makes no difference i längden. Det du eventuellt förlorar i "hållbarhet"(en dag extra max!) kan du ändå köpa nytt och fräscht för pengarna du sparar genom att hålla dig på -18°.
Min poäng med tvättmedlet är i allra högsta grad alldeles utmärkt. Jag antar att du tar en extra skopa där också...
Det här inlägget har ändrats av Falcy 03 mars 2013 - 18:37
Skickat 03 mars 2013 - 21:46
-18 är en avvägning då det kostar mer energi att bara ligga på några extra grader kallt.
Man kan ju förvara saker i minus 5 också enligt ditt resonemang att man kan köpa nytt.
Och en quickfreeze funktion blir dessutom redundant om frysen skulle hålla tex -30 från början. Quickfreeze är ju bara att sätt att "boosta" frysen under en kortare persiod till lägre temperatur.
Så det är inga nackdelar förutom energikostnaden.
Personligen skulle jag gärna ha en blastfreezer för infrysning men dom är lite dyra och drar en del el.
Det här inlägget har ändrats av Unregisteredf2a7f9fd 03 mars 2013 - 22:01
Skickat 07 mars 2013 - 06:41
Din jämförelse är ungefär i stil med ju mer tvättmedel, ju renare tvätt. D.v.s fel. FInns inget som blir bättre.
Nej där har du faktiskt fel, och wmadoss rätt...
Jag jobbar en hel del med vitvaror i mitt jobb... Ju kallare desto bättre om man "har råd".
Skickat 07 mars 2013 - 07:55
Sure.Nej där har du faktiskt fel, och wmadoss rätt...
Jag jobbar en hel del med vitvaror i mitt jobb... Ju kallare desto bättre om man "har råd".
Skickat 14 mars 2013 - 11:02
Ötzi klarade sig ganska bra i fem tusen år vid betydligt högre temperaturer...
1 användare läser den här tråden
Medlemmar: 0 - Gäster: 1 - Anonyma användare: 0