Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Canal Digital, Oscam, Acamd och DVB Link

37 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 16 januari 2014 - 19:11

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Mina vänner jag behöver hjälp. Har övergett min gamla config med newcs och acamd tillsammans med DVB Link och istället försökt gå över till oscam och acamd. Känner nu att jag är jättenära men får inte till det sista, som bekant så räcker ju ett felaktigt tecken eller kommando för att det inte ska lira.



Kan någon i forumet bistå med text till följande filer så lovar jag dyrt och heligt att lägga upp en guide för att få igång CD tillsammans med DVB Link.



Det jag behöver är fungerande oscam.conf, oscam.user och oscam.server, kan någon komplettera med en cardclient.conf till acamd så är allt komplett.



Tack så länge, går bra att posta i tråden eller pm:a



Tillägger att jag kör med TBS6981 och Crystal Phoneix reader.

#2

Postad 16 januari 2014 - 19:53

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Här är mina.
Glöm inte att ersätta "xxx" resp "0.0.0.0" med önskat password resp IP till oscam-servern. Jag använder en Omnikey-läsare, mina inställningar bör funka med din om du bara ställer in rätt portnummer (/dev/ttys2 = com3:).

oscam.conf

# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #6535
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.conf.txt
[global]
usrfile					   = logs/oscamuser.log
logfile					   = logs/oscam.log
disableuserfile			   = 0
nice						  = -1
maxlogsize					= 1024
saveinithistory			   = 1
[monitor]
port						  = 988
aulow						 = 120
monlevel					  = 0
appendchaninfo				= 1
[newcamd]
port						  = 10000@0B00:000000
key						   = 0102030405060708091011121314
keepalive					 = 1
[webif]
httpport					  = 8101
httpuser					  = xxx
httppwd					   = xxx
httprefresh				   = 5
httpallowed				   = 0.0.0.0-255.255.255.255

oscam.user

# oscam.user generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #6535
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.user.txt
[account]
user						  = VL_1_CD
pwd						   = xxx
group						 = 2
au							= canaldigital
caid						  = 0B00
ident						 = 0B00:000000

oscam.server

# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r8832
# Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.server.txt
[reader]
label						 = canaldigital
description				   = Canal Digital
protocol					  = mouse
device						= /dev/ttyS2
caid						  = 0B00
detect						= cd
ident						 = 0B00:000000
group						 = 2
emmcache					  = 1,3,2
blockemm-unknown			  = 1
blockemm-g					= 1

cardclient.conf

#
# Comment lines can start with # or ;
#
#
newcamd:0.0.0.0:10000:1/0B00/ffff: VL_1_CD:xxx:0102030405060708091011121314

Redigerat av politby, 16 januari 2014 - 20:01.


#3

Postad 18 januari 2014 - 12:55

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Tack för otroligt snabb respons politby - anledningen till min uteblivna feedback är att jag lagt all krut på att få det att lira - tyvärr utan framgång. Min senaste oscam.log ser ut som följande:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2014/01/18 12:09:25 0 s >> OSCam << cardserver started, version 1.20-unstable_svn, build r9157 (i686-pc-cygwin)
2014/01/18 12:09:25 0 s creating pidfile /Users/ADMINI~1/AppData/Local/Temp/2/_oscam/oscam.pid with pid 11000
2014/01/18 12:09:25 0 s userdb reloaded: 1 accounts loaded, 0 expired, 0 disabled
2014/01/18 12:09:25 0 s signal handling initialized
2014/01/18 12:09:25 0 s monitor: initialized (fd=5, port=988)
2014/01/18 12:09:25 0 s newcamd: initialized (fd=6, port=10000)
2014/01/18 12:09:25 0 s -> CAID: 0B00 PROVID: 000000
2014/01/18 12:09:25 0 s canaldigital [mouse] creating thread for device /dev/ttyS2
2014/01/18 12:09:25 8005C488 h webif: decompressed 55691 bytes back into 160536 bytes
2014/01/18 12:09:25 0 s loadbalancer: can't read from file /Users/ADMINI~1/AppData/Local/Temp/2/_oscam/stat
2014/01/18 12:09:25 0 s waiting for local card init
2014/01/18 12:09:25 8005C488 h HTTP Server running. ip=0.0.0.0 port=8101
2014/01/18 12:09:25 80089D88 r canaldigital [mouse] Reader initialized (device=/dev/ttyS2, detect=cd, mhz=357, cardmhz=357)
2014/01/18 12:09:26 80089D88 r canaldigital [mouse] card detected
2014/01/18 12:09:28 80089D88 r canaldigital [mouse] ATR: 3B 24 00 30 42 30 30
2014/01/18 12:09:28 80089D88 r canaldigital [mouse] Init card protocol T0, FI=1, F=372, D=1, N=0
2014/01/18 12:09:28 80089D88 r canaldigital [mouse] Setting baudrate to 9600 bps
2014/01/18 12:09:28 80089D88 r canaldigital [mouse] Calculated work ETU is 104.20 us reader mhz = 357
2014/01/18 12:09:28 80089D88 r canaldigital [mouse] ATR Fsmax is 5 MHz, clocking card to wanted user cardspeed off 3.57 MHz (specified in reader->mhz)
2014/01/18 12:09:30 80089D88 r canaldigital [mouse] type: Conax, caid: 0B00, serial: ##########, hex serial: ########, card: v64
2014/01/18 12:09:30 80089D88 r canaldigital [mouse] Providers: 1
2014/01/18 12:09:30 80089D88 r canaldigital [mouse] Provider: 1 Provider-Id: 000000
2014/01/18 12:09:30 80089D88 r canaldigital [mouse] Provider: 1 SharedAddress: ########
2014/01/18 12:09:30 80089D88 r canaldigital [mouse] found card system conax
2014/01/18 12:09:30 80089D88 r canaldigital [conax] THIS WAS A SUCCESFULL START ATTEMPT No 1 out of max alloted of 1
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 1, id: 6010, classes: 01A0B7C1, date: 2012/05/01 - 2012/05/31, name: Canal +
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 2, id: 6010, classes: 01A0B7C1, date: 2012/04/01 - 2012/04/30, name: Canal +
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 3, id: 6020, classes: 01FFFDFF, date: 2012/05/01 - 2012/05/31, name: Nordic 1
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 4, id: 6020, classes: 01FFFDFF, date: 2012/04/01 - 2012/04/30, name: Nordic 1
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 5, id: 6030, classes: 01000007, date: 2011/08/25 - 2011/09/12, name: Nordic 2
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 6, id: 6030, classes: 01000007, date: 1990/01/01 - 1990/01/01, name: Nordic 2
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 7, id: 6040, classes: 0107C388, date: 2012/05/01 - 2012/05/31, name: Nordic 3
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 8, id: 6040, classes: 0107C388, date: 2012/04/01 - 2012/04/30, name: Nordic 3
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 9, id: 6050, classes: 010004F2, date: 2011/08/25 - 2011/09/12, name: TSS
2014/01/18 12:09:32 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 10, id: 6050, classes: 010004F2, date: 1990/01/01 - 1990/01/01, name: TSS
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 11, id: 6060, classes: 016BAF2F, date: 2012/05/01 - 2012/05/31, name: Nordic 4
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 12, id: 6060, classes: 016BAF2F, date: 2012/04/01 - 2012/04/30, name: Nordic 4
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 13, id: 6070, classes: 01601000, date: 2012/05/01 - 2012/05/31, name: Nordic 5
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 14, id: 6070, classes: 01601000, date: 2012/04/01 - 2012/04/30, name: Nordic 5
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 15, id: 6080, classes: 01148100, date: 2012/05/01 - 2012/05/31, name: HD
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 16, id: 6080, classes: 01048000, date: 2012/04/01 - 2012/04/30, name: HD
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 17, id: 8010, classes: 01000020, date: 2014/01/01 - 2014/01/31, name: 8010
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 18, id: 8010, classes: 01000020, date: 2013/12/01 - 2013/12/31, name: 8010
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 19, id: 8011, classes: 01000040, date: 2014/01/01 - 2014/01/31, name: 8011
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 20, id: 8011, classes: 01000040, date: 2013/12/01 - 2013/12/31, name: 8011
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 21, id: 8013, classes: 01000002, date: 2014/01/01 - 2014/01/31, name: 8013
2014/01/18 12:09:33 80089D88 r canaldigital [conax] Package: 22, id: 8013, classes: 01000002, date: 2013/12/01 - 2013/12/31, name: 8013
2014/01/18 12:09:34 80089D88 r canaldigital [conax] ready for requests
2014/01/18 12:09:34 0 s init for all local cards done
2014/01/18 12:09:34 0 s anti cascading disabled
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag tycker det ser bra ut med ett undantag och det är att ip-numret (rödmarkerade texten rapporterar 0.0.0.0 trots att jag satt parametern till 127.0.0.1 eftersom jag kör på samma dator - kan detta vara problemet?

Har också noterat att när jag kör med dina filer så ser det bättre ut (som exemplet ovan) men då kan jag inte använda "Oscam Launcer" för att starta, inget händer. Får istället köra via kommandoprompten för att starta oscam.exe. När jag testat andra filer så har launchern funkat men då har jag inte kommit speciellt längre. Noterade också när jag testade för att se om det fanns bild i WMC så fick jag playready felet (som ju går att ignorera) men läste att om det kommer efter grundkonfig av WMC så beror det på att WMC inte tar emot någon ström för TV (vilket ju stämmer).

Får en riktig dejavu när jag skulle dra igång min förra konfig (som jag övergivit) med newcs som server - rätt som det är så kommer det att funka men alla hjälp på vägen dit tas tacksamt emot.

#4

Postad 18 januari 2014 - 14:32

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Skumt. Det ser ju ut som om kortet blir läst ordentligt och dina "entitlements" verkar vara rätt.

Men loggen visar ju inga anrop från klienten. Det ska synas att acamd anropar och loggar in:


2014/01/18 14:41:45 1171F30 c VL_2_CD (0B00&000000/0000/1A91/89:48FC):
found (343 ms) by canaldigital - Kanal 5 HD


Det tyder på att anropen inte når fram till oscam.

Prova att ange localhost i stället för 127.0.0.1. Kolla också att ev. firewall har oscam-porten (10000 i mitt exempel) öppnad. Min hunch är att det är där ditt problem ligger.

Symptomet på att oscam/acamd inte funkar är svart ruta, inte PlayReady-meddelandet. Får du det senare är det problem med signalen, inte avkrypteringen.

Din rödmarkering har att göra med webbinterfacet, det är inte den vägen acamd anropar.

Föreslår att du installerar oscam som en service i Windows. Fixar du lätt med t ex nssm (non sucking service manager). Då slipper du starta den manuellt.

Redigerat av politby, 18 januari 2014 - 15:06.


#5

Postad 18 januari 2014 - 15:02

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
oops

Redigerat av politby, 18 januari 2014 - 15:04.


#6

Postad 18 januari 2014 - 16:32

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Aaargh, bortbjuden ikväll men det är knappt man kan lämna "konfigurationsstolen" - finns väl inget värre än när saker och ting inte funkar. Hur som helst tack för hjälpen politby, din assistans har gjort att jag är närmare att lyckas. Har nu öppnat porten i servern (kör TV-servern på in WHS 2011) för att låta acamd och oscam snacka, hjälpte inte. Har även redigerat om mina filer utifrån olika forum, framförallt anpassat de till min reader (tänkte posta mina configs under morgondagen för påseende). I min värld är det så att oscam lirar (...eller??), Problemet är att inte acamd hittar oscam. Jag kör med två mottagare/sources i DVB Link, behöver jag ange mina user/pwd någon annanstans än i oscam,user? Acamd ligger på rätt plats i DVB Links båda source så där är det rätt.

Tyvärr har jag både svart bild och och playreadyfelet, kör med oscam som service nu också.

Återigen tack för hjälpen.

#7

Postad 18 januari 2014 - 19:52

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Du måste förstås ange user/password i cardclient.conf placerad i samma mapp som acamd (DVBlink\sources\xxx\plugins).

Men om det vore där problemet låg skulle du få meddelande om inloggningsfel i oscam-loggen.

Att du får PlayReady-felet tyder på att du inte har någon signal. Då kommer klienten aldrig ens till ett läge där den behöver anropa oscam. Funkar det med okrypterade kanaler t ex BBC World News?

Har du testat preview i DVBlink-webbinterfacet? Då kan du testa oberoende av klientdelen (WMC).

Jag föreslår att du testar samma version av oscam som jag kör (se min första post) och exakt samma filer som mina. Det finns massor med oscam-parametrar som inte behövs och som bara kan strula till det.

Har du kollat att oscam verkligen lyssnar på angiven port?

#8

Postad 20 januari 2014 - 17:20

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Famlar i blindo och kliar mig samtidigt i huvudet, blir inte klok på vart felet ligger, var absolut inget strul med newcs och acamd förutom att kombon inte var stabil därav mitt tänkta byte. Nedan följer mina config filer, med dina politby så startar inte servern ens, testade idag igen (har väl sannolikt att göra med min phoneix-läsare att göra). Kombinationen är valda delar av din - politby och guide på c*****t.net Så här ser mina filer ut:

oscam.conf

usrfile = log/oscamuser.log
# cwlogdir = log/cw

# protocols
[newcamd]
key = 0102030405060708091011121314
port = 10000@0B00:000000

[monitor]
port = 988
serverip = 0.0.0.0
nocrypt = 127.0.0.1
aulow = 120
monlevel = 4
appendchaninfo = 1

# WebIf
[webif]
httpport = 8101
httpuser = Admin
httppwd = OSCam
httprefresh = 5
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.1.1-192.168.1.254
httphideidleclients = 0
httpreadonly = 0

# protocols

oscam.user


[account]
user = MITTANVÄNDARNAMN1 I CARDCLIENT.CONF
pwd = MITTLÖSENORD1 I CARDCLIENT.CONF
group = 1,2
ident = 0B00:000000
caid = 0B00

[account]
user = MITTANVÄNDARNAMN2 I CARDCLIENT.CONF
pwd = MITTLÖSENORD2 I CARDCLIENT.CONF
group = 1,2
ident = 0B00:000000
caid = 0B00

oscam.server

[reader]
label = Canaldigital
enable = 1
protocol = mouse
detect = CD
device = /dev/ttyS2
mhz = 357
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,3,2
ident = 0B00:000000
caid = 0B00

cardclient.conf tillsammans med övriga filer ligger löst i pluginmappen för dvb link för respektive source. Har öppnat port 10000 (tror jag), kör på WHS och det känns lite omodernt när man pillar med det. Oscam är tillåtet som program och jag har även lagt till port 10000 "som öppen tjänst".

Vid en av kikarna i oscams logg såg jag följande:



2014/01/20 15:28:18 800618B8 c client connected to 10000 port
2014/01/20 15:28:19 800618B8 c user MITTANVÄNDARNAMN2 is trying to connect but doesnt exist ! (ACamd)
2014/01/20 15:28:19 800618B8 c plain newcamd-client 127.0.0.1 rejected (no such user)
2014/01/20 15:28:19 800618B8 c anonymous disconnected from 127.0.0.1

Nu ser den emellertid ut så här igen:

>> OSCam << cardserver started at Mon Jan 20 16:53:07 2014
-------------------------------------------------------------------------------
2014/01/20 16:53:07 0 s >> OSCam << cardserver started, version 1.20-unstable_svn, build r9390 (i686-pc-cygwin)
2014/01/20 16:53:07 0 s creating pidfile /Windows/TEMP/_oscam/oscam.pid with pid 11704
2014/01/20 16:53:07 0 s userdb reloaded: 2 accounts loaded, 0 expired, 0 disabled
2014/01/20 16:53:07 0 s signal handling initialized
2014/01/20 16:53:07 0 s monitor: initialized (fd=5, port=988)
2014/01/20 16:53:07 0 s newcamd: initialized (fd=6, port=10000)
2014/01/20 16:53:07 0 s -> CAID: 0B00 PROVID: 000000
2014/01/20 16:53:07 0 s loadbalancer: can't read from file /Windows/TEMP/_oscam/stat
2014/01/20 16:53:07 0 s waiting for local card init
2014/01/20 16:53:07 8005C690 h webif: decompressed 65320 bytes back into 185416 bytes
2014/01/20 16:53:07 8005C690 h HTTP Server running. ip=0.0.0.0 port=8101
2014/01/20 16:53:08 0 s init for all local cards done
2014/01/20 16:53:08 0 s anti cascading disabled

Har försökt testa om oscam lyssnar på porten, finns det något enklare sätt än "netstat" i kombination med aktivitetshanterarens "pid"?
Har testat i dvb links webinterface, är inte alla kanaler krypterade i CD:s kanalutbud?

#9

Postad 21 januari 2014 - 18:40

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Kommer du vidare?

Nu är det jag som kliar mig i huvudet. Jag har just migrerat servern hos en god vän från Windows Server 2012 Essentials till release R2. Oscam fungerade perfekt före migreringen. Nu startar den inte ens. Den bara dör direkt, hinner inte ens skriva i loggfilen.

INGET är ändrat förutom OS-versionen. Samma hårdvara, samma oscam-version, samma konfigurationsfiler. Jag har även provat några olika oscam-versioner med samma resultat. Obegripligt.

Har du samma symptom när din inte startar?

#10

Postad 22 januari 2014 - 11:46

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Jag lackade ur fullständigt och stängde ner min WHS-server. Har nu migrerat till en Win 8 maskin som jag skall köra som kombinerad htpc och server (WHS går i graven för min del, Win 8 klarar det jag är ute efter). Hoppas att detta skall lösa framförallt portproblematiken.

Nu har jag ju kört WHS 2011 och där är det uppenbart att OS:et begränsar i portarna, kan det vara samma med Server 2012 och efter det att du uppgraderat så har en del portar stängts igen?

Har precis börjat få ordning på delning och liknande så DVB Link får nog anstå några dagar. Återkommer när jag är igång igen. Du får gärna återrapportera hur det går för dig och om du hittade felet.

#11

Postad 22 januari 2014 - 15:21

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Det är tveklöst så att det har med R2-releasen att göra. Jag har testat på Win 8.1, Server 2012E RTM och på WHS2011. Funkar perfekt. Så antingen ett kompatibilitetsproblem eller något jag har glömt.

Det är inte brandväggen i alla fall för det funkar inte med den avstängd heller. Och det finns inget antivirusprogram...

#12

Postad 22 januari 2014 - 16:42

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Just detta är ju oerhört störande och jobbigt för användaren. Du sa att du hjälpt "en god vän" vilken skillnad är det men din config med den goda vännen och vilket OS kör du med?

Kan ta gift på att WHS/Server 2012 stänger portar eller gör inställningar utan att man vet om det, finns det idag någon anledning att köra server som hemmanvändare?

#13

Postad 22 januari 2014 - 17:01

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Hemma hos mig kör jag första versionen av WSE2012 och det fungerar perfekt.

Min kompis körde en identisk server och det fungerade perfekt tills vi migrerade till R2. Nu funkar det inte.

Simple as that.

Ingen firewall, DEP avstängt, och f ö ska väl ett program inte krascha utan minsta meddelande bara för att en port är stängd...

J#%&a Linux-hack. :(

#14

Postad 23 januari 2014 - 07:13

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0

finns det idag någon anledning att köra server som hemmanvändare?


Absolut för mig. Klientbackupen, inbyggd VPN-server, möjligheten att köra en domän, etc. är grymma funktioner i vårt hus med 6 Windowsklienter. Serveradministrationsverktygen i WSE2012 är riktigt bra.

WSE2012 kostar ju tyvärr alldeles för mycket jämfört med WHS2011 så det är ingen naturlig uppföljare.

WHS2011 har mycket liv kvar i sig och är ju rejält mycket billigare än Win8 så om man vill ha en server tycker jag att den är ett bättre val.

Men har man bara behov av lite lagring och småappar kanske man inte behöver en dedikerad server alls.

Jag har aldrig råkat ut för att Windows Server sysslat med manipulationer bakom min rygg. Låter som en skröna påhittad av M$-hatare. :)

#15

Postad 23 januari 2014 - 14:52

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Hemma hos mig kör jag första versionen av WSE2012 och det fungerar perfekt.

Min kompis körde en identisk server och det fungerade perfekt tills vi migrerade till R2. Nu funkar det inte.

Simple as that.

Ingen firewall, DEP avstängt, och f ö ska väl ett program inte krascha utan minsta meddelande bara för att en port är stängd...

J#%&a Linux-hack. :(


Antar att du avvaktar att uppgradera din server ;) . Skrev för något år sedan att få rätt på codecs är 20 procent kunskap och 80 procent voodoo - frågan är om det inte är samma med oscam och acamd :D

#16

Postad 23 januari 2014 - 15:06

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Absolut för mig. Klientbackupen, inbyggd VPN-server, möjligheten att köra en domän, etc. är grymma funktioner i vårt hus med 6 Windowsklienter. Serveradministrationsverktygen i WSE2012 är riktigt bra.


Mycket av det du beskriver klarar Win 8, kolla här: http://www.serverwat...-features.html. Var själv moståndare till att lämna min kära WHS eftersom jag själv har 4 klienter med windows 8. Skillnaden för egen del är att jag inte kör med några hdd:s i mina klienter - allt är mappat direkt till min Win 8 server där jag kör med Storage Pool (som ersätter den avlivade Drive Extendern), du kör väl samma på din server 2012 antar jag? Det som fick mig att gå över tröskeln var Terry Walsh guide på wegotserved http://www.wegotserv...r-introduction/ och jag måste säg att det funkar riktigt bra. Naturligtvis får du mer servermöjligheter med 2012 men precis som du själv skriver är priset inte speciellt konsumentvänligt.

Skulle min saknad av WHS bli för stor så får jag sätta upp WHS som virtual machine (som jag idag inte har en aning om hur det funkar).

Lite off-topic men så kan det bli ibland, har för övrigt kört in DVB Link server på datorn nu och tänkte ge mig på att börja confa den - återkommer.

#17

Postad 23 januari 2014 - 16:13

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0

Antar att du avvaktar att uppgradera din server ;) . Skrev för något år sedan att få rätt på codecs är 20 procent kunskap och 80 procent voodoo - frågan är om det inte är samma med oscam och acamd :D


5/95 :)

Jag kör Flexraid. För sinnesfridens skull. Jag testade Storage Spaces men prestandan sög ägg. Dessutom gillar jag inte att diskarna inte är vanliga NTFS-volymer.

Flexraid är briljant.

ESXi är da shit på hypervisorfronten:

http://www.vmware.co...ere-hypervisor/

Redigerat av politby, 23 januari 2014 - 16:22.


#18

Postad 23 januari 2014 - 17:08

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Jag kör Flexraid. För sinnesfridens skull. Jag testade Storage Spaces men prestandan sög ägg.


Hur artade sig prestandaproblemet? Har inte märkt något än i vart fall - känslan jag har är istället att skillnaden är inte märkbar om du är på klienten eller hdd i nätverket. Fortfarande off-topic då jag inte kan konfa dvb link eftersom hw fingerprinten inte är densamma - väntar på lösning.

#19

Postad 23 januari 2014 - 17:18

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Jag fick inte ut mer än 40-50 MB/s vid skrivning lokalt till Storage Spaces-poolen. Med Flexrad ligger det på det dubbla.

#20

Postad 23 januari 2014 - 17:43

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Jag fick inte ut mer än 40-50 MB/s vid skrivning lokalt till Storage Spaces-poolen. Med Flexrad ligger det på det dubbla.


Konstigt, testade och jag ligger på mellan 100 och 120 om jag skriver från hdd utanför poolen till poolen. Har iofs köpt nya WD Red men så stor roll borde ju inte dessa spela - eller?

#21

Postad 24 januari 2014 - 15:04

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Kanske var skit bakom spakarna i mitt fall.

Kom på att jag skulle kunna köra Linux i en VM på 2012R2-servern och köra oscam där. Ska testa med någon liten Linuxvariant och se om det funkar... återkommer.

#22

Postad 25 januari 2014 - 17:32

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Update:

Har installerat VMware Player och en VM med Ubuntu Server 12.04. Jag hittade ett färdigt installationspaket för Oscam med färdiga drivrutiner för Omnikey-kortläsaren. Smutt.

Har dragit igång en testinstallation med VMware Player som Windows-service mha nssm och det rullar på bra. Det var inga problem att göra passthrough av läsaren in till Ubuntu och oscam läser kortet finfint.

Nu ska vi bara hårdtesta med alla 6 dvblink-tuners aktiva samtidigt och se om det håller.

Testade först med Hyper-V eftersom det är inbyggt i Svr 2012 men där saknas stöd för USB-enheter (really, Microsoft?) så det fick bli Player. Hade helst kört ESXi men det skulle ju kräva ominstallation på bar metall.

#23

Postad 28 januari 2014 - 20:13

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Out of my league politby, är väl därför jag kör med Windows 8 som server. Hur som helst har precis fått mitt nya hw fingerprint för DVB Link så nu är det dags att börja konfa. Tummarna är hållna och voodooguden är med mig. Min målsättning är att ha en fungerande konfig när helgen är över.

#24

Postad 29 januari 2014 - 13:28

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Jo det var ju en lite onödigt komplicerad lösning men tyvärr enda sättet att få igång oscam på den servern. Den är den enda maskinen i hans hus som alltid är igång och immun mot klåfingriga/klåpiga familjemedlemmar.

Det fungerar i alla fall grymt bra nu. :D

EDIT: Länk till tråden där jag hittade installationsskriptet för Oscam på Ubuntu:

http://linuxsat-supp...ead.php?t=16479

Redigerat av politby, 29 januari 2014 - 13:29.


#25

Postad 31 januari 2014 - 17:40

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Så nära nu men det räcker ju som bekant inte. Oscam ser ut att funka men inte kommunikationen mellan acamd och oscam.

Får följande meddelande i oscam launcher när jag drar igång en kanal via DVB Links gränssnitt:

[2014-01-31 17:32:12] - 17:32:12 8006CE28 c user xxx is trying to connect but doesnt exist ! (ACamd)
[2014-01-31 17:32:12] - 17:32:12 8006CE28 c plain newcamd-client 127.0.0.1 rejected (no such user)
[2014-01-31 17:32:12] - 17:32:12 8006CE28 c anonymous disconnected from 127.0.0.1

xxx är namnet på min source i dvb link och acamd filerna ligger löst i plugin mappen till samma source. Har två source och cardclient.conf och oscam.user har samma user och samma password. Kör oscam och dvb link på samma dator (därav 127.0.0.1)

Vad är det som spökar? Porten är rätt mappad osv.

Redigerat av spelevinken, 31 januari 2014 - 17:47.


#26

Postad 31 januari 2014 - 19:24

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0

[2014-01-31 17:32:12] - 17:32:12 8006CE28 c user xxx is trying to connect but doesnt exist ! (ACamd)


Det här är oscam som signalerar att acamd försöker anropa med en user som inte finns definierad i oscam.user. Kolla att det är samma användare definierade i oscam.user och cardclient.conf.

#27

Postad 31 januari 2014 - 22:46

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Har fått igång det!! Kunde tagit gift på att jag checkat så att user och pwd matchade men det hade smugit sin in ett litet blanksteg innan usernamnet och det räknades tydligen också :D .

Hur som helst nu lirar det, i vart fall i DVB Links gränssnitt, morgondagens projekt blir att få igång det i WMC, tänkte även testa MB 3 som ju nu ska ha stöd för live TV.. MB 3 känns för övrigt som ett alternativ till WMC framöver.

Tusen tack för hjälpen politby, utan din assistans hade jag nog stått och stampat på samma ställe.

#28

Postad 01 februari 2014 - 12:49

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Att du får PlayReady-felet tyder på att du inte har någon signal. Då kommer klienten aldrig ens till ett läge där den behöver anropa oscam. Funkar det med okrypterade kanaler t ex BBC World News?


Nu strular WMC, får det så kallade playready-felet (herregud vad det verkar vara komplicerat att få rätsida med det om man skannar nätet). Hur som helst så skrev du att det indikerade att inte signalen nådde wmc. Jag har ingen bild men epg:n (TimeForTV) kommer med och alla kanaler finns där i den ordning jag bestämt i DVB Link configen. Har mappat klienten till rätt dator (kör inte localhost) och rätt port. Kör jag med DVB Links webgränssnitt från samma dator där jag har WMC så funkar det så ip och port är korrekt. Några förslag?

#29

Postad 01 februari 2014 - 12:58

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Läs den här tråden

http://forum.dvblogi...hp?f=56&t=25959

och följ tipsen om satip-filen och DLNA-DLL-filen. Kolla om det löser problemet.

#30

Postad 02 februari 2014 - 12:50

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Av någon anledning bröt DVB servern samman (innan jag testade dina tips politby). När jag anslöt till configsidan så kunde jag sedan inte navigera vidare utan allt låste sig. Enda sättet att komma åt configsidan igen var att starta om datorn men sedan var det samma visa igen. Med hjälp av backup så är jag nu igång igen efter total ominstallation och nu funkar det.

Tänkte nu ge mig på mitt förra problem med playready felet. Har kollat i den föreslagna tråden och förstår jag rätt så antar jag att du menar att det är sat2ip.dev (i mappen "devices för respektive source) och dlna_server.dll (i mappen "sinks") som de menar, eller?

#31

Postad 02 februari 2014 - 14:11

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Yep

#32

Postad 06 februari 2014 - 20:33

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Yep

Varit på resande fot i världen och därmed haft avbrott i konfigurerandet men tänkte ge mig i kast med det till helgen. Passade på att försöka nå dvblink från www men det gick inte bra. Några tips för detta? Testat med app och då borde det väl räcka med att öppna interna porten? Kör med dynamisk ip men med tjänst ändrad till statisk.

#33

Postad 07 februari 2014 - 00:03

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Menar du att du ska strömma live-TV eller bara komma åt konfigurationsgränssnittet? Det är ju olika portar som måste öppnas - 8080 resp 39876 om du behållit defaultvärdena.

#34

Postad 07 februari 2014 - 07:34

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Menar du att du ska strömma live-TV eller bara komma åt konfigurationsgränssnittet? Det är ju olika portar som måste öppnas - 8080 resp 39876 om du behållit defaultvärdena.



Båda är öppna men jag når inget av det. Kör även med mediabrowser3 och där funkar såväl config som "appen" via webben.

#35

Postad 07 februari 2014 - 09:56

politby
  • politby
  • Veteran

  • 1 610 inlägg
  • 0
Mystiskt. Jag strömmar inte så där vet jag inte men jag har inga problem att köra konfigen via port 39876.

#36

Postad 07 februari 2014 - 14:37

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
Testade annan port (8090) och nu kan jag nå configsidan men fortfarande inte strömma och jag når inte heller "TV and media library" fliken utan klickar jag på den så återgår jag till första sidan. Känslan är ju onekligen att någonting inte släpper igenom strömmen. Når du din "TV and media library" politby?

Kan tillägga att jag kör med en bryggad Telia Smartmodem som alltså bara släpper igenom trafiken till min ASUS-router.

#37

Postad 12 februari 2014 - 10:35

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0

Av någon anledning bröt DVB servern samman (innan jag testade dina tips politby). När jag anslöt till configsidan så kunde jag sedan inte navigera vidare utan allt låste sig. Enda sättet att komma åt configsidan igen var att starta om datorn men sedan var det samma visa igen. Med hjälp av backup så är jag nu igång igen efter total ominstallation och nu funkar det.


Nu är det ovan beskrivna problemet tillbaka. Har lirat utan några som helst problem i någon vecka men nu verkar servern brutit samman igen. Når inte kanalerna och den enda configsidan jag kan surfa till är "Products" dvs första sidan. Klickar jag på någon av de andra flikarna så "snurrar" webläsaren och till slut dyker det upp en blank sida. Enda botemedlet är sedan att starta om DVB alternativt datorn och sedan når jag konfigsidan igen men inte längre. Någon som har något uppslag vad som kan vara problemet? Kan tillägga att kanalerna inte heller funkar.

#38

Postad 24 april 2014 - 13:35

spelevinken
  • spelevinken
  • Beroende

  • 1 417 inlägg
  • 0
För ordningens skull vill jag bara meddela att efter avinstallation och senaste versionen av DVB Link så funkar allt (peppar peppar).



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.