Sitter på jobbet men tror det är följande som jag kör på:
Cappuccino så kör jag med 9sek mjölk, temperatur: hög, kaffestyrka: max. Vattenmängd: 30-35ml tror jag. Jag kör dessutom med en fördröjning mellan mjölken och kaffet då jag tycker att skummet blir lite "fluffigare" om man gör så.
Fick idén att göra så då det är standard på Latte Macchiato med paus mellan mjölken och kaffet. Vad gäller latte macchiato om jag inte kommer ihåg helt fel så kör jag med typ 12-14sek mjölk, Temperatur: hög, Kaffestyrka: Max, Vattenmängd: 40-45ml tror jag.
Sen är det hela avhängt med bönan som man har hur du vill ha styrkan på kaffet. En finare malning ger juh dessutom mer smak än grovmalet. Jag har min inställd på lite över medel mot finare malning.
Redigerat av Crabban, 05 december 2012 - 19:54.