Det låter ju bra, stoppa i allt på morgonen och kom hem till färdiglagad mat, men så bra lär det ju inte vara.
Så, vad tycker ni och vad lagar ni i den?
Redigerat av qahwa, 22 februari 2014 - 23:33.
Postad 22 februari 2014 - 23:28 Det låter ju bra, stoppa i allt på morgonen och kom hem till färdiglagad mat, men så bra lär det ju inte vara. Så, vad tycker ni och vad lagar ni i den? Redigerat av qahwa, 22 februari 2014 - 23:33. Postad 13 mars 2014 - 19:41 Har en 5,7L crock-pot slowcooker saute, och jag tycker den är kanon. Jag skulle inte köpa en mindre, då det fyller på rätt snabbt när man vill göra gryta med gott om rotfrukter. Nyttjar den precis som du säger, gör ordning allt på kvällen och sätt själva grytinsatsen i kylen, sen på morgonen slänger man i den i värmedelen och när man kommer hem är grytan klar. Saker som chili och köttfärsås blir suveränt bra i den, samt det är supersmidigt att göra pulled pork/chicken. Finns massor med amerikanska recept då det är väldigt vanligt med chock-pots där. Själv köpte vi vår i England (amazon.co.uk, fanns inte i Sverige då) och bytte bara sladden. Vill minnas att det var en bit under halva priset mot när bagaren & kocken väl tog in dem (har inte kollat sen). Det går även bra att göra lasagne eller dylikt i den, men svårare att få rätt tuggmotstånd i pastan, blir ju lätt överkokt. Det som kan vara lite svårt att få rätt mängd vätska, då nästan allt avger mer vätska än vad man tror, men det går ju alltid att reda lite innan servering. Vill du veta något mer så fråga på, ska försöka hålla koll på tråden. Postad 16 mars 2014 - 23:47 Hur är det med t.ex. chil och köttfärssås, försteker man köttet/köttfärsen innan man har ner det i grytan? Isåfall, gör du det kvällen innan också? Postad 17 mars 2014 - 12:46 När jag gör saker med kött brukar jag inte bryna, tycker inte det behövs - funkar bra i tex chili. Har även gjort saker med fryst kyckling, lägger i frysta filéer och lagar som vanligt. Postad 18 mars 2014 - 09:01
Nordic Cooker, tycker den ser bra ut och man får tillgång till en hel del recept som påstås vara anpassade för "svenska" förhållanden. Att den sedan är svenskutvecklad känns som en liten bonus.
Har tittat lite på
Någon med erfarenheter av denna? Eller som aktivt valt bort den till förmån för en annan modell? Varför isf? Postad 18 mars 2014 - 14:26 Ser inget som är bättre med den, men heller inget stort som är sämre. Att ha "kontrolldosan" separat från grytan känns mest bökigt i mitt tycke då man ska plocka in och ut från skåp är det alltid smidigt med så lite lösa/hängande delar som möjligt. Den är dock mindre än de största crockpotmodellerna (5 mot 5,7l), vilket i mitt tycke är en nackdel. Själv köpte vi en: http://www.amazon.co...e/dp/B000WZQCVY Nu verkar det dessutom som de skickas gratis (vi fick några kompisar att ta med den från England). Som sagt, Nordic Cooker är säkert helt okej, men jag förstår inte varför man ska betala nästan tre gånger så mycket för samma sak. 0 användare läser detta ämne0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar |