Annars gillar jag Danbo blåa.
Postad 03 juni 2016 - 12:22
Annars gillar jag Danbo blåa.
Postad 13 november 2016 - 19:15
Postad 13 november 2016 - 19:51
Tanten lyckades knipa två stycket hockeypuckar från ICA. De brukar ta in såna finingar på senhösten/jul och de tar slut snabbt som attan.
Egentligen heter de Little Black Bomber och är vällagrade cheddar från Snowdonia Cheese Company.
http://www.snowdonia...e/black-bomber/
Förra hösten hann jag knappt smaka på den förrän de tre andra gottegrisarna i husållet hade ätit upp nästan hela..! Jag fick bara småsmulor då, men nu ska det väl ändå kunna bli lite mer till gubben
Postad 11 januari 2020 - 17:30
åt en grottlagrad Kaltbach igår. godaste hårdosten jag smakat. eller halvmjuk är den kanske. Speciellt när den är rumstempererad.
Hade den ihop med ett Ripassovin. Galet bra kombination
Bifogad fil(er)
Postad 25 december 2020 - 20:55
ibland när man köper lagrade ostar så är det som kristaller eller liknande som knastrar när man tuggar. ska det vara så eller är det något fel?
köpte en "morfars brännvinsost" som är lagrad i 18 månader och den har dessa kristaller.
vet inte om jag det så mycket faktiskt. men jag antar att det ska vara så?
Postad 25 december 2020 - 21:12
ibland när man köper lagrade ostar så är det som kristaller eller liknande som knastrar när man tuggar. ska det vara så eller är det något fel?
köpte en "morfars brännvinsost" som är lagrad i 18 månader och den har dessa kristaller.
vet inte om jag det så mycket faktiskt. men jag antar att det ska vara så?
Nej nej nej! Inget fel, det ska vara så. Kristallerna bildas vid lagring. Själv älskar jag en ”knastrig” ost.
Postad 27 december 2020 - 00:30
Jag älskar fortfarande ost men har inte tagit det mycket längre än för 6 år sen.
Dessutom sa läkaren på 40-årskontrollen att mitt kolesterol är "något högt" så man får väl börja minska på godsakerna...
0 användare läser detta ämne
0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar