Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Problem auto-on funktionen. Vad är bästa sättet att lösa detta?

10 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 03 december 2020 - 11:50

Samplehead
  • Samplehead
  • Forumräv

  • 536 inlägg
  • 0
Jag har beställt två SVS sb-2000, men blev lite orolig när jag läser att vissa receivers (bla Yamaha som jag har) kan ha svårt att väcka subben till liv. Som jag förstår det så finns det 4 alternativ för att lösa detta. Alltid ha dem på (vill helst undvika detta), höja bas volymen i receivern, köra med en trigger kabel, eller köra med en Y-splitter.
Vilken lösning har ni bäst erfarenhet av?

#2

Postad 03 december 2020 - 11:54

somoene2
  • somoene2
  • Veteran

  • 1 727 inlägg
  • 0

12 trigger har jag använt mig av i många år. funkar perfekt.



#3

Postad 03 december 2020 - 11:58

Samplehead
  • Samplehead
  • Forumräv

  • 536 inlägg
  • 0

12 trigger har jag använt mig av i många år. funkar perfekt.


Hur löser man det om man har dubbla subbar och bara en trigger utgång? Seriekopplar man då?

#4

Postad 03 december 2020 - 12:02

somoene2
  • somoene2
  • Veteran

  • 1 727 inlägg
  • 0

funkar med en splitter kontakt eller kabel.



#5

Postad 03 december 2020 - 12:08

Samplehead
  • Samplehead
  • Forumräv

  • 536 inlägg
  • 0

funkar med en splitter kontakt eller kabel.


Kanon. Har inte fått hem dem än, så det kanske inte är ett problem överhuvudtaget. Bonus fråga. Hur fungerar det med auto kalibrering när man kör dubbla basar? Fixar receivern detta?

#6

Postad 03 december 2020 - 13:28

id_t83
  • id_t83
  • Lärjunge

  • 384 inlägg
  • 0
Vad har du för receiver?

#7

Postad 03 december 2020 - 13:56

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 359 inlägg
  • 0
Har själv denna https://www.hembiobu...pansion-module/
efter att min Marantz 7010 har för dålig 12V på trigger out.
Jag använder ET-3 för att trigga mitt Emotiva slutsteg och mina subbar.

Redigerat av Iceman666, 03 december 2020 - 13:58.


#8

Postad 03 december 2020 - 15:46

Samplehead
  • Samplehead
  • Forumräv

  • 536 inlägg
  • 0
Fick precis svar från SVS.Verkligen snabba på att svara.

Ted Tinkelman (SVS)
Dec 3, 2020, 9:24 PM EST

For Yamaha receiver's werecommend using a Y splitter into the subwoofer to increase the voltage.

That will sove that issue.
Ted Tinkelman
Customer Service Associate
SVS | Specialty Technologies

#9

Postad 03 december 2020 - 18:02

Blåtand
  • Blåtand
  • Mästare

  • 3 063 inlägg
  • 0

Ett till alternativ kan ju vara att inte ställa dina subbar på maximal level/volym om du inte tänker utnyttja dem till max.

 

Har du dem inställda lite lägre när du kalibrerar så kommer din receiver att tända subbarna vid lägre "systemvolym".

 



#10

Postad 03 december 2020 - 21:42

Samplehead
  • Samplehead
  • Forumräv

  • 536 inlägg
  • 0
Efter lite mer funderande tror jag att det kanske är enklast att lämna dem på istället. Hörde att de knappt drar någon el alls om det inte skickas någon signal samt att livslängden t.o.m. kan förlängas, då de slipper gå från av/på hela tiden.

#11

Postad 03 december 2020 - 22:36

Iceman666
  • Iceman666
  • Lärjunge

  • 359 inlägg
  • 0
Dessa kanske

https://www.kjell.co...g-8-vags-p67704



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.