Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Mindre och snabbare blu-ray-spelare från Sony

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2008-08-04

Uppdaterat 2008-08-11. Sony Sverige skickade idag ut sitt pressmeddelande där de skriver att Sony BDP-S350 kommer lanseras under september månad och BDP-S550 kommer under oktober månad. Priserna är satta till 3 500 kronor för BDP-S350 och BDP-S550 kommer landa på 5 000 kronor. Uppskattningen nedan för BDP-S550 är alltså fel på 1 000 kronor men det är ju alltid trevligt med lägre priser än väntat!

Pressrelease från Sony

---

Sony gick tidigt i år ut med information om två nya blu-ray-spelare, Sony BDP-S350 och BDP-S550 och efter diverse förseningar så är de redo för lansering i Europa, lilla Sverige verkar få vänta tills månadsskiftet september-oktober innan de dyker upp i affärerna. Prislapparna är fortfarande okända, gissningsvis hamnar BDP-S350 runt 3 500 och BDP-S550 runt 6 000 kronor.

Den nya toppmodellen BDP-S550 som ersätter nuvarande S500-modell kommer med fullt stöd för blu-ray-profil 2.0 vilket alltså bland annat innebär BD-Live och en gigabyte inbyggt minne som bland annat kan användas för nedladdat material såsom extramaterial till filmer, spel, trailers med mera.

BDP-S550 har inbyggda dekodrar för alla förekommande format inklusive Dolby True HD och DTS-HD Master Audio och har analoga 7.1-utgångar så man kan avkoda de nya ljudformaten i spelaren och skicka de analogt till sin nuvarande förstärkare som inte hanterar de nya ljudformaten, dock krävs det analoga ingångar till hemmabioförstärkaren och det är något som inte alla har. Givetvis går det även att skicka ljudet som en rå ”bitström” och avkoda i en kompatibel hemmabioförstärkare istället men då kanske det räcker med en S350…

På bildsidan så har Sony stöd för 1080@24p, AVCHD och x.v.Color™ (xvYCC). Givetvis fortsätter Sony att använda Xross Media Bar-gränssnittet för enkla och tydliga menyer, samma gränssnitt som används till bland annat Playstation3.


Sony BDP-S550 kommer till Sverige under slutet av augusti/början av september

Sony BDP-S550 är utrustad med analoga 7.1-utgångar

Den andre spelaren heter Sony BDP-S350 är efterföljaren till BDP-S300 och Sony har krympt spelaren betydligt, runt 55 % mindre yta än föregångaren och S350 är enbart 22 centimeter djup och 6 centimeter hög.

Spelaren klarar inte av att avkoda DTS-HD Master Audio med fixar Dolby True HD och de andra ljudformaten. S350 har enbart analoga utgångar för stereo (2.0),  så vill man ta del av de nya ljudformaten så får man skicka de via hdmi, avkodad eller inte. Vill man lyssna på DTS-HD Master Audio så kan man skicka det formatet, men även de andra,  som en rå bitström till förstärkaren som får avkoda ljudet, dvs S350 klarar av att skicka alla förekommande ljudformat som en rå bitström.

Spelaren stödjer inte blu-ray profil 2.0 direkt vid lansering utan en det kommer att krävas uppgradering av mjukvaran. Lite märklig strategi av Sony men så är det sagt.
BDP-S350 saknar inbyggt minne men det finns en USB-ingång och via en USB-sticka kan man spara nedladdat material.

Förutom minskad storlek jämfört med föregångaren vilket bland annat innebär lägre materialåtergång och lägre transportvikt (en packad BDP-S350 är 31 % lättare än en packad BDP-S300) så drar BDP-S350 21 % mindre ström än BDP-S300 vid uppspelning av film, standby-förbrukningen är minskad med 43 %.  Trevligt att Sony aktivt jobbar på dessa punkter.

Sony BDP-S350 är en liten spelare som på pappret verkar vara en vettig instegsmodell

Både BDP-S550 och BDP-S350 har Ethernet-port så man ska kunna ladda ner extramaterial och annat men även ladda hem nya versioner av mjukvaran. Gemensamt är även att båda spelare använder Sonys nya ”Precision Cinema HD Upscale”-teknologi som har till uppgift att skala upp bilden till 720p/1080p för bästa möjlig bild från dvd-filmer.  Tidiga tester nämner att Sony lyckats ordentligt med just den uppskalade dvd-bilden vilket är nog så viktigt för en moden ”skivspelare” idag.

En annan gemensam funktion som Sony nämner är Precision Drive HD som hjälper till att stabilisera skivan och på så sätt minska behovet av felkorrigering. 

Sony nämner även att man satsat på att kapa uppstartstiderna så man kan titta på sin favoritfilm inom sex sekunder, hoppas nu också sex sekunder gäller generellt för blu-ray-filmer och inte enbart för ett fåtal...

Via sony-europe.com



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.