Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Full hd-projektor under 10 000 kronor

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2009-08-07  |  13787 besökare

Optoma HD20 ser ut att bli den andre (mindre kända Vivitek H1080FD blev den första) full hd-projektorn som säljs för under $1000 i USA då riktpriset i USA för HD20 är satt till $999. I Europa så ligger riktpriset på €999 vilket i Sverige eventuellt verkar kunna bli 9 999 kronor, läs mer om det nedan.

Vad det handlar om är en helt ny DLP-projektor från Optoma som är prispressad till max men enligt specifikationen så får man ändå 1 700 ANSI lumnen, en ANSI-kontrast på 400:1, två hdmi-ingångar och en lampa ska klara av 4 000 timmar i ”standard” eller 3 000 timmar i ”bright”. När det gäller de så viktiga Texas Instruments-kretsarna så nämns det inte vilka det handlar om, det fattas även information angående färghjulet och hur många segment det innehåller och i vilken hastighet det snurrar.

Givetvis är det kanske inte en projektor för de mest krävande entusiasterna men säkerligen lär fler lockas av hemmabio när nu priserna pressas ytterligare. Det ska dock bli intressant att se vad man får för pengarna, är bilden riktigt dålig så kan ju priset trots allt vara på tok för högt så det gäller nog att titta med egna ögon innan inköp.

När det gäller det svenska priset så är det Komplett som gått ut med 9 999 kronor för Optoma HD200X som ser ut att vara samma projektor som HD20 men specifikationen nämner lite sämre siffror, 1 500 ANSI lumen och 350:1 i ANSI-kontrast. Annars är alla siffror desamma så förmodligen är Optoma HD200X det europeiska modellnamnet där Optoma är lite mer försiktiga  med siffrorna. Optoma verkar övergett ON/OFF-kontrast till  förmån för ANSI-kontrast men som vanligt är det vanskligt att gå på pappersiffror!

Det ska dock nämnas att vi INTE fått bekräftat från Optoma om HD20 och HD200X verkligen är samma projektor men det mesta talar för det i nuläget.Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.