Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Över 200 000 hushåll ser på hdtv i Sverige

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2009-11-30

Det verkar som hushållen i Sverige börjar bli sugna på bättre tv-bild för enligt siffror från analysföretaget Mediavision så är det upp mot 220 000 hushåll som idag tar emot hdtv-sändningar.

Blickar vi ett år bakåt i tiden så var samma siffror strax under 100 000 så ska man tro Mediavisions siffror så har vi haft en tillväxt på över 100 % för hdtv i Sverige vilket måste anses som en succé, trots att det fortfarande handlar om ganska få hushåll.

Det växande utbudet hos operatörerna med innehåll i form av Elitserien, Champions League och Premier League har gjort sitt men även tv-serier lockar hushåll att betala ytterligare en slant för få ta del av hdtv.

Enligt Mediavision så är Canal Digital marknadsledande inom hdtv med en andel på runt 50 procent. Com Hem och Viasat är också starka aktörer och de tre hoppas på fortsatt stark tillväxt under 2010 då vi kan se fram emot vinter-OS, fotbolls-VM och givetvis kungligt bröllop (vilket kanske lockar andra än sportintresserade till hdtv).

När vi ändå nämner Com Hem så utökar de från och med imorgon (1:e december) sitt hdtv-utbud med BBC HD och Rush HD där den sistnämnde är en kanal som fokuserar på ”extremsporter”. Detta innebär att Com Hems hdtv-utbud består av 13 kanaler. Com Hem erbjuder även hdfilmer via ”on demnad”.



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.