Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

FIFA och Sony levererar fotbolls-VM i 3D

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2009-12-06

Sony har inlett ett samarbete med FIFA där målsättningen är att fotbolls-VM i Sydafrika nästa år kommer filmas med Sonys egna 3D-kamreror. Givetvis är detta ett stort startskott på 3D-tekniken och räkna med att flera tillverkare kommer har tv-modeller ute till försäljning. Sony, Panasonic, Philips och LG har redan annonserat att 3Dtv-apparater är på väg under 2010, prislappen lär dock inte passa vanliga löntagare. Tidiga modeller sägs kosta upp mot 100 000 kronor och är kanske mer tänkta som häftiga reklamskyltar och liknande.

Än så länge är 3Dtv-tekniken ännu i sin linda och att producera 3Dtv från sport-evenemang är dyrt vilket göra att Sony och FIFA valt att begränsa sig till 25 utvalda matcher som kommer produceras i 3D men trots allt ett ganska stort antal matcher. Vem som kommer sända dessa 3D-matcher återstår att se men t ex har engelska Sky redan presenterat sina planer på kommersiell 3Dtv under 2010 så de lär säkert hoppa på tåget.

Sonys VD för Sony Europe har uttalat sig att under 2010 kommer Sony presentera 3D-tekniken i flera olika apparater såsom blu-ray-spelare, bärbara datorer och givetvis Playstation 3!

Givetvis är dator- och tv-spel en utmärkt bransch för just 3D då många av spelen är i 3D men utnyttjas inte fullt ut på dagens skärmar. Philips har redan tagit fram en 3D-skärm som har fullt stöd för Open GL och DirectX och Philips presentation har imponerat på de flesta som fått uppleva den (jag är tyvärr inte en av dem).

För den som vill veta mer om 3Dtv och tekniken bakom så har techradar.com en bra introduktion till ämnet som hittas här.



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.