Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Nu vill EU bestämma ljudvolymen

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2009-12-14

Enligt Whathifi.com så kan EU vara på gång att föreslå en maxmial ljudvolym för mp3-spelare, syftet är att förhindra att fler medborgare får problem med hörseln efter att regelbundet använt mp3-spelare med för hög ljudvolym.

I en rapport som presenterades förra året så framkom det att upp mot 10 miljoner människor i EU riskerar permanenta skador på hörseln efter att lyssnat på för hög musik under en längre tid som förklaras som ”dagligen och över en timme per dag”.

Enligt whathifi.com så vill EU sätta en begränsning på 85 decibel men det ska finnas en möjlighet till att manuell kunna skruva upp till 100 decibel men exakt hur det hela ska fungerar återstår att se, än så länge handlar det enbart om ett förslag och det är nog en bit kvar innan EU kan få igenom det som en ”industristandard”.

Skule det bli en "industristandard" så riskerar de tillverkare inte som följer den höga kostnader för att genomföra obligatoriska tester som påvisar att produkten är "säker", vilket den i EU:s ögon är om den följer industristandarden.

För den som vill fördjupa sig inom ämnet så har den europeiska kommissionen samlat sitt material här.

Via whathifi.com



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.