Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

CES: Häftig OLED från LG och Samsung

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-01-06

LG skryter med världens största OLED-tv, deras LG EL95000 kommer lanseras redan under mars månad (pris ryktas ligga kring 25 000 kronor) och med 15 tum så säger LG själva att de kommer ha den största OLED-teven i affärerna.

Designen är häftig och trots den slanka profilen så har LG fått med högtalare, wireless AV link, usb 2.0 och det finns även kretsar som arbetar med 100Hz för bättre flyt i bilden.

LG har tidigare visat upp skärmen som en prototyp under IFA-mässan 2009 men nu har man alltså färdigställt den och tidiga intryck säger att bilden är något i hästväg.

Samsung har tidigare nämnt att OLED passar utmärkt för den kommande 3D-tekniken bland annat då responstiden är obefintlig och uppdateringshastigheten kan hållas väldigt hög (3D kräver minst 120Hz i dagsläget).

Samsung har med sig en 14” prototyp som har en kontrast på 100 000 :1 och färgspektrat ska redan idag täcka över 100 % av NTSC-standarden.

En annan häftig skärm som Samsung visar upp under CES-mässan är en genomskinlig OLED-panel  på 14”, den sägs ligga på 40% genomskinlighet och kan säkert blir ett hett alternativ istället för den ”projicerande” tekniken.

Samsung visade redan förra året upp en bärbar utrustad med en genomskinlig OLED-skärm men frågan är om just bärbara datorer är det bästa användningsområdet för den typen av teknik?

 



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.