Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Onkyo uppdaterar storsäljare

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-03-11

Japanska Onkyo kommer under våren/sommaren släppa flera nya hemmabioförstärkare och ersättaren till den hyllade Onkyo TX-SR607 blir logiskt nog Onkyo TX-SR608.

Det verkar vara mest på insidan som Onkyo förändrat...

Tittar vi närmre på 608:an så får man hela sex hdmi-ingångar varav en sitter på fronten. Alla stödjer version 1.4 av hdmi-specifikationen och kan ta emot 3D-video. Förstärkaren har även stöd för ”Audio Return Channel” så du till exempel kan ta emot ljudet från teven via hdmi-kabel, det krävs dock att teven också stödjer detta. Förstärkaren är märkt med THX Select2 Plus men den kanske största nyheten förutom hdmi 1.4 är Audyssey DSX.

Onkyo har valt att satsa på Faroudja DCDi för uppskalning till 1080p. En annan  samarbetspartner är Audyssey där man valt att inkludera det mesta; 2EQ, Dynamic Volume, Dynamic EQ men även DSX så man kan använda de två extra kanalerna som bredd- eller höjd-högtalare. Det har i studier visat sig att de två extra bakanalerna i ett 7.1-system eventuellt kan användas bättre genom att placera dem vid duken som antingen bredd- eller höjd-högtalare och det är här DSX kommer in. Mer om detta finns att läsa på Audysseys hemsida (länk i slutet av nyheten).

Onkyo TR-SR608 ståtar med 7 x 160 watt och har dubbla subwoofer-utgångar. Burr-Brown DAC:ar (PCM1690) används och vill man koppla på en iPhone/iPod så använder man sig av Onkyos ”Universal port” för att koppla in Onkyos egna docka UP-A1.



Onkyo TX-SR608 fram- och baksida

Förutom 608:an så har Onkyo visat upp TX-SR578, TX-SR508 och TX-SR308. TX-SR578 har något mindre effekt än storebror, 7 x 130 watt jämfört mot 7 x 160 watt och Onkyo har plockat bort den främre hdmi-porten, Audyssey DSX, enbart en subwoofer-utgång och PC video-porten är heller inte.  TX-SR578 kan helt klart vara ett vettigt alternativ till 608:an om man inte är behov av de bortkopplade funktionerna.

Ett steg ner hittar vi Onkyo TX-SR508 och då har Onkyo även plockat bort uppskalning till 1080p och enligt Onkyo så ska även några andra ”mindre funktioner” vara borta, vilka nämns inte i pressmeddelandet.

Onkyo TX-SR508 i silverutförande

Först ut på marknaden blir dock minstingen TX-SR308 som släpps redan denna månad, i alla fall i England.

För fullständiga specifikationer och mer information så rekommenderas ett besök på Onkyos europeiska hemsida, direktlänkar nedan.



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.