Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Sony lägger ner kassettbandspelare

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-10-26  |  8253 besökare

1979 introducerade Sony Walkman-konceptet med bärbara kassettbandspelare som tog världen med storm. 31 år senare har Sony helt stoppat produktionen (ja det tillverkades faktiskt spelare för Asien-marknaden ändå tills i år) efter att sålt hela 200 miljoner exemplar Sony Walkman kassettbandspelare!

Sony kommer dock fortsätta med att tillverka bärbara mp3-spelare, CD-spelare men även MiniDisc-spelare då länder i Asien fortfarande köper denna lite äldre teknik.

När Sony introducerade de bärbara kassettbandspelarna 1979 så var det många som var skeptiska till lanseringen, det var inspelningsbara maskiner som gällde och marknaden för bärbara spelare som endast kunde spela upp musik kopplade till ett par hörlurar ansågs som en meningslös produkt.

Från början var det också vanligt med dubbla hörlursuttag och en ”prataknapp” som sänkte ljudet så man kunde föra ett samtal – tidig version av mute alltså.

Efter smart marknadsföring från Sonys sida där man lät kändisar går runt med Walkmanspelare på de mest kända shoppingstråken i Tokyo så sålde de första spelarna slut på en månad. Efter ett tag följde export till USA och Europa dock med olika namn; Soundabout i USA, Stowaway i flera europeiska länder och här i Sverige fick det bli Freestyle.

En epok har alltså gått i graven och har du en fungerande Walkmanspelare så kan det alltid vara värt att spara den, vem vet vad den sådan kan vara värd om 50 år?Prisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.