Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Världens första OpenGL-baserade 2D till 3D spelkonverterare

Skriven av: Minhembio  |  Datum: 2011-08-30  |  4535 besökare

Som alla vet så börjar IFA nu på fredag. LG kommer att demonstrera vad de anser vara världens första OpenGL-baserade 2D till 3D spelkonverterare för smartphones.
Troligtvis har denna utvecklats för att expandera utbudet av 3D-innehåll och därmed få konsumenter mer intresserade av 3D-mobiler.

3D spelkonverteraren kommer att vara inkluderad i den första "MainenanceRelease" (MR) för Optimus 3D med början nu i oktober. Som vanligt finns inget exakt datum, och det kommer att vara olika beroende på land och operatör.

Tanken är att denna konverterare både ska gynna utvecklare och smartphoneanvändare. Små och medelstora spelföretag kommer att kunna erbjuda en 3D-verison av sina redan existerande 2D-spel utan att behöva lägga ner alltför mycket tid och pengar. Samtidigt som användarna kommer kunna utnyttja funktionen för att konvertera sina 2D spel till 3D, när som helst och gratis. Dock vet ju alla vi som provat en 3D-mobil att upplevelsen inte är mycket att hurra för så det återstår att se hur väl denna satsning från LG kommer att slå.


Så, hur kommer det att fungera då?
Jo, så fort man har installerat "3D-spelkonverteraren" (eller vad den nu kommer heta) så kan användaren spela sin 2D-spel (endast OpenGL-baserade och i landskapsläge) genom att helt enkelt aktivera "3Dspelkonverteraren". Spelen kan sedan enkelt konverteras tillbaka till 2D på samma  sätt.

När användaren öppnar ett 2D-spel genom "3D-spelkonverteraren" så känner programmet automatiskt av om spelet finns listat bland de 2D spel som är optimerade för 3D-konvertering.
Om spelet är det så blir det konverterat till 3D med standarinställningar för visningsläget. De spel som inte är optimerade kan också konverteras men då får man ställa in inställningarna för visningsläge manuellt.

Enligt LG så skall 50st 2D-spel vara optimerade för 3D-konvertering under oktober och fler kommer läggas till innan årets slut.

 

Skribent: Christian ReinmarPrisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.