Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

LG presenterar 55

Skriven av: Minhembio  |  Datum: 2011-12-28

I en pressrelease avslöjas att LG kommer att presentera världens största OLED-panel (Organic Light Emitting Diodes), 55", på CES-mässan som går av stapeln 10-13 januari 2012.

LG säger att i och med detta så har man med denna display visat att det är möjligt att tillverka större OLED-paneler till en rimlig kostnad.
OLED-tekniken är bland annat betydligt mer reaktionssnabb på elektriska signaler jämfört med till exempel LCD, till och med så mycket som 1000 gånger så snabb. Vidare så ska OLED i teorin kunna vara mer energisnål då dioder kan tändas och släckas till skillnad från bakgrundsbelysta paneler så som LCD där de är tända hela tiden. Dessutom har OLED en betydligt större betrakningsvinkel än LCD. Just kostnaden och energiförbrukningen har ju dock varit ett problem för OLED-tekniken ochdet har därför dragit ut på tiden.

LG använder sig i detta fall av "White OLED", en av styrkorna med WOLED är bland annat en låg energiförbrukning vid surfande. Läs mer om OLED och WOLED här till exempel.

 

Tyvärr nämns inget om priset så om det som står i pressreleasen angående "rimlig kostnad", betyder en rimlig kostnad även för oss vanliga konsumenter återstår att se.

 

 Prisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.